Kendimce Ps Dersleri[Güncellenecek]

son dersin resimleri nerede???
aldığın siteden kopyalayıpta bi imageshack a atarsan sevinirim...

son dersın resımlerıde gorunuor...

lütfen bi bakınız bu konuya teşekkürleride eksit etmeyiniz...

Pesimist Dostum Yakisir. Güzel Paylasim. Anlatim Baya iyi oLmus.

Hemen 300px x 120px. arkaplan beyaz bir döküman açıyoruz..
Daha sonra Times New Roman fontumuz ile Google yazıyoruz..

Ve şekildeki gibi her harfi renklendiriyoruz..

G #1645AE
o #D62408
o #EFBA00
g #1645AE
l #007D08
e #D62408

google4wd.gif

Ve Aşağıdaki ayarları uygulayalım..

Layer> Layer Styles> Drop Shadow Aşağıdaki ayarları uygulayın..

drop3wp.jpg

Layer> Layer Styles> Bevel and Emboss'a girerek yine asağıdaki ayarlar yapın..

bevel3gw.jpg

Ve Sonuç olarakta:

sonuc6hd.gif

ehuheheh :cool: sorma abi aklma geldi .. pc ewde yoq kafedeyım bende dedim kouyuyum .. amaç paylasım olsun :cool:

500x500 boyutlarında transparan artalanlı yeni bir dosya açın. D'ye basın. Daha sonra Clouds filtresini uygulayın.
Filter>Render>Clouds....

Difference Clouds filtresini uygulayın.
Filter>Render>Difference Clouds....
Bu filtreyi üç defa daha tekrarlayın. Bunun için 3 defa CTRL+F yapın. Aşağıdaki resme benzer bir görünüm elde etmiş olmalısınız.

buz16yz.jpg

Glass filtresini uygulayın.
Filter > Distort > Glass...
[Distortion:14 - Smoothness:2 - Texture:Blocks - Scaling:50% - Invert: İşaretli]

buz27bh.jpg

Hue/Saturation aracını açarak yandaki ayarlamaları yapın.
Image > Adjustments > Hue/Saturation...

buz32ex.jpg

Layer'ı bir kere çoğaltın. Oluşan yeni layer'ın modunu Overlay olarak değiştirin ve bir kez daha çoğaltın ve layer modunu Screen, Opacity değerini 50% olarak ayarlayın. Ayarlarla oynayarak daha değişik sonuçlar elde edebilirsiniz. Kolay gelsin...

buz40zd.jpg

1.İlk olarak 500*500 piksellik yeni bir sayfa açıyoruz.
2.D tşuna basarak renklerimizi sıfırlıyoruz.
3.Filter>Render>Difference Clouds komutu ile bulut efekti veriyoruz ve aynı işlemi üst üste bir kaç kez uyguluyoruz(ctrl+F yardımıyla).

4.channels tabına geçip yeni bir channel oluşturuyoruz.

rock30000xi.gif

5.yeni oluşturduğumuz channel'ı siyahla doldurup ctrl+F ile aynı difference clouds efektini bir kaç kez uyguluyoruz.
rock40001ab.gif

6.daha sonra Filter>Noise>Add Noise ile aşağıdakine benzer şekilde efektimizi uyguluyoruz.
rock50005ug.jpg

7.layer tabımıza tekrar geçip background layer'ımııza çift tıklıyoruz(etkinleştirmek için).
8.Filter>Render>Lighting Effects ile aşağıdaki şekilde uyguluyoruz ama burada önemli olan "Texture Channel" ı Alpha 1 seçmek.

rock60006cx.gif

rock70009yb.jpg

9.ctrl+U yardımıyla hue/saturation panelini açıyoruz ve aşağıdakine benzer şekilde ayarlıyoruz(colorize' yi seçmeyi unutmayın).

rock80000ny.gif

ve sonuç..

rock90006tx.jpg

hadi kolay gelsin...

konu başlıgına kendimce yazmıssın da ben de hepsini kendinden yapıyosun sandım
altlarına alıntı ibaresini koymamak adet olmuş heralde
hepsinin altına alıntı ibaresi koyarsan seviniriz ya da kendimce ibaresini değiştir ordan sana zahmet...ben o paylaşımlarının aynılarını başka yerlerde de görüyorum.alıntı olduklarını bilelim ki o zaman bakmak durumunda olmayız en azından.ben yeni bişe çıkcak diye bakıyorum hep aynı şeyler.
bu arada magneta nın sölediği dogru...bi önceki sayfadaki paylaşımının resimleri görünmüyo

Arkadaşlar size elektrikli yazı yapımını anlatacagım umarım begenirsiniz.

1-) ilk önce üzerinde çalışmak istediğiniz bir resim seçin ben örnek olarak alttaki resmi seçtim.

metal3ni.jpg

2-) Resmi açtıktan sonra Horizontal Type Tool (T) seçerek set foreground coloru # 212121 rengi yapın ve alt resimdeki gibi bir yazı yazın.

metal19uc.jpg

3-) Move Tool (V) tuşuna basarak yazınızı sürükleyerek resim üzerinde hizalayın, sora sag alt köşedeki Layer menüsündeki Add a layer style-button (f) tuşuna basarak açılan ekrandan Drop Shadow şıkkını seçin.yeni açılan pencereden Bevel and Emboss: şıkkını okeyleyerek aşagıdaki resimdeki ayarları uygulayın.

16fy.gif

4-) Bevel and Emboss şıkkının alt seçenegi olan Contour: şıkkını seçerek alt resimdeki ayarları uyguladıktan sonra yazınız alt resimdeki şekli alacaktır.

24cp1.gif

metal22yr.jpg

5-) şimdi yine sag alt köşede bulunan layer menüsünde (T) yazan İndicates text layer yazan layer üzerine CTRL ye basılı tutarak bir kez tıklıyoruz. NOT:resim üzerindeki yazınız selec(seçili) durumuna gelmiş olmalı sonra yukarıdaki SELEC menüsünden Select > Modify > Expand şıkkını seçip açılan penceredeki expand By: degerini 2 yapıp ok basıyoruz. sonra tekrar sag alt köşedeki channel menüsünü açarak Save selection as channel butonuna basıyoruz ve yukarıdaki selec menüsünden deselec şıkkını seçerek yazınızın seçiminden çıkıyoruz.

6-) şimdi tekrar sag alt köşedeki channel menüsündeki Create a new channel butonuna basarak yukarıda bulunan Filter menüsünden Filter > Texture > Stained Glass şıkkını seçiyoruz açılan pencerede aşagıdaki resimdeki ayarları yapıyoruz ve ok tuşuna basıyoruz.

32id.gif

7-) sag alt köşede bulunan channels menüsüne gelerek, CTRL tuşuna basılı tutarak Alpha 2 sonra tekrar Shift+Ctrl+Alt tuşlarına basılı tutarak Alpha 1.Layers menüsünü açarak Create a New Layer butonuna tıklıyoruz. sol yanda bulunan Paintbucket Tool seçerek rengi değiştirmeden yazımız üzerindeki seçili alanı tıklıyarak boyuyoruz ve sag alt köşede layers menüsünden aşağıdaki resimdeki gibi ayarları düzenliyoruz.

Hadi Kolay Gelsin

61zk.gif

:cool: Selec menüsünden selec deselec diyerek seçimden çıkıyoruz. sag alt köşedeki layers menüsünden Add a layer style (f) basarak açılan menüden Outer Glow seçiyor ve alt resimdeki ayarları yapıyoruz.

43xu.gif

9-) Inner Glow: şıkkını seçerek alt resimdeki ayarları yapıyoruz. ve ok basıyoruz yazımızın görünümü alt resimdeki gibi olmalı.

57aq.gif

metal30pd.jpg

10-) şimdi yukarıda bulunan filter menüsünden Filter > Distort > RipplefilterFilter > Ripple tıklıyoruz.
sonra Filter > Blur > Gaussian Blur seçerek açılan pencerede radius degerini 0,5 vererek ok basıyoruz tekrar aynı yere girerek bu sefer degeri 1 yapıp tekrar ok tuşuna basıyoruz ve sonuç alt resimdeki gibi olacaktır.

metal40do.jpg

diyonisos' Alıntı:
konu başlıgına kendimce yazmıssın da ben de hepsini kendinden yapıyosun sandım
altlarına alıntı ibaresini koymamak adet olmuş heralde
hepsinin altına alıntı ibaresi koyarsan seviniriz ya da kendimce ibaresini değiştir ordan sana zahmet...ben o paylaşımlarının aynılarını başka yerlerde de görüyorum.alıntı olduklarını bilelim ki o zaman bakmak durumunda olmayız en azından.ben yeni bişe çıkcak diye bakıyorum hep aynı şeyler.
bu arada magneta nın sölediği dogru...bi önceki sayfadaki paylaşımının resimleri görünmüyo

kendimce derken kendi beğendiğim ve cok kullandıklarım...OK? Bundan rahatsızsan magnetaya pm at söyle değiştgirsin..amacım burda hackhell ailesine bi konuda olsa alıntıda olsa birşeyler paylashmak veya öğretmek .. estafurullah senın dedıklerıne göre sen bizden daha cok bilgilisin veya değilsin beni ilgilendirmez.Ben burda emek veriyorum sonucta bu ps derslerinide yolda dağıtmıyolar.bende bi sürü foruma üyeyim .. amacım ne onlarda olup bizde yoqsa [HALBUKI ÖYLE BİŞİ YOQ]Eğer ki varsa böle açıgımız , paylasımımı yapıyorum kapatıyorum bu açığı OK?

O zaman kendimce ibaresi bence aşırı kaçmış orda
çünkü yanlış anlaşımalar ıolabilir
neden dersen:insanlar burdaki üyelerin yapmıs oldugu çalışmaları;yani bireysel yapılan çalışmaları daha da merak ederek izliyolar.yani bu çalışmalar onların ilgisini daha da çok çekiyo.ve senin orda kullandıgın ifade sanki kendin çalışmanmış gibi bi hava da verdiği için yanlış duruyo bana göre
sözlerim tğye alınması için 3-4 yıldızımızın fazlalaşmasını beklemek istemiyorum.
yoksa ben de bnoş mesaj yazıp yıldızları fazlalaştırabilirim bu zor bişe değil ortak;)
hadi sağlıcakla kal devam et sen .magneta zatren olayın farkındadır su anda.

magneta zaten bilio yaparsa yapar... ortak da deme :?

alinti veya degil.. cokca faydalaniyorum... p3simist arkadasin ellerine sağlık paylasimlari icin.... eger bunlar alınti ise etraftan toplayıp hackhell uyelerine ulaştırdığı için gene tesekkur...

hafta sonunu iple cekıyorum yenı paylasımlarını beklıyoruz
tesekkurler

kardeşim ellerine sağlık fakat son çalışmada bi terslik var glass filtresindeki ayarları yaptıktan sonra orada işaretlememiz gerek INVERT seçeneğini işaretlediğimizde çalışmanın Hus/Saturation işlemini kabul etmiyor.Ben baya bi uraştım sonra bi öyle denedim inverti kaldırınca anca hue/saturationu kabul ediyor.Benmi bi yerde yanlışlık yaptım yoksa anlatımda bozuklukmu var.orada invertin işaretli olmaması gerekmiyormu bir denermisin.

ASselam
Allah razı olsun inşAllah ellerine sağlık

buz40zd7xc.jpg

ya bi teşekkür edin bu kadar emeğe saygınız yok mmu?? :(

Geri