Kemalizm Kuru Bir Ideoloji

SENAT0R

Banned
Reaction score
0
Kemalizmi yerden yere vurdu
63598.jpg

"Mahalle baskısı" kavramını ortaya atan sosyolog Şerif Mardin, kemalistleri kızdıracak açıklamalarda bulundu.
Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şerif Mardin, Kemalizmi yaylım ateşine tuttu. Ünlü sosyolog kuru bir ideoloji olarak gördüğü Kemalizmin insanlara güzel ve doğru şeyleri veremediğini savundu.

MAHALLE BASKISI POLİTİZE EDİLDİ

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda, Sosyal Sorunları Araştırma ve Çözüm Derneği'nin (SORAR), düzenlediği ''Mahalle Baskısı'' konulu tartışmaya katılan Prof. Dr. Şerif Mardin, ''(Mahalle baskısı) kavramını politik sürecin içine sokmadan önce kavramın kendisini anlamak lazım'' diye konuştu.

KEMALİZM KURU BİR İDEOLOJİ

'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin derinlikli bir felsefenin ürünü olmadığını aktaran Şerif Mardin, Kemalizmi kuru bir ideoloji şeklinde tanımladı. Kavramın Türkiye'de tartışılmasının bugüne kadar mümkün olmadığını belirten Mardin, tartışan kişinin hayatının kalan günlerini hapishanede geçireceğini iddia etti:

"Kemalizm hakkında uzun çalışınca ne kadar kuru bir ideoloji olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Bu ideoloji topluma iyi, güzel ve doğru hakkında hiçbir şey verememiştir."

Mardin, mahallenin sosyal bir süreç olduğunu belirterek, Osmanlı İmparatorluğunda mahallenin gerçek bir birim olduğunu ve mahallenin o dönem ayrıntılı biçimde insan yaşayışının bir alanını ortaya çıkardığını söyledi.

LAİKLİĞİ TARTIŞMIYORUZ

Tartışmaya katılan bir izleyicinin ''İslami yükseliş, laik toplumun çöküşü olur mu ?'' şeklindeki sorusu üzerine Mardin, şu yanıtı verdi:

''Türkiye'de hiçbir konuyu sonuna kadar tartışma geleneği yoktur. Başbakan 'laikliği tartışmıyoruz' dediği zaman bunun çok derin bir seviyede doğru olduğunu düşünüyorum. Laikliği tartışmaktan korkuyoruz. Yani laikliği tartışırsanız günlerinizi hapiste geçirebilirsiniz.''

Mardin, Avrupa'da yüzyıllarca insanların, özellikle laik grubun ''iyi'', ''doğru'' ve ''güzel'' kavramları konusunda tartıştığını ve bu konularda birikim oluşturduğunu kaydederek, ''Bizde 'iyi', 'doğru' ve 'güzel'in derinlemesine bir tartışması yok. Orada binlerce sayfa bulamazsınız. Bunları bulamadığınız zaman göz kalıyor. Göz ve bakma, paradoksal olarak mahalle baskısı unsurlarından biri gibi geliyor'' dedi.

Gazeteci Ruşen Çakır'ın yönettiği tartışmaya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Binnaz Toprak, Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, Prof. Dr. Fuat Keyman, Doç. Dr. Nejdet Subaşı ve Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal da konuya ilişkin görüşlerini dile getirdiler. internethaber

Elais arkadaşım.Atatürkün kötülendiği heryere teşekkürünü bırakıyosun. Alkışlıyorum seni...

Elais arkadaşım.Atatürkün kötülendiği heryere teşekkürünü bırakıyosun. Alkışlıyorum seni...

Atatürk ü kötülemiyo senin gibi gavuria aşıkları koministlerin ya da ateist geçinen kemalistleri oku bi oku..al sana da bi teşekkür.Sana bastım Teşekkür.

ha gayret profesörr biraz daha salla birazda Cumhuriyetimiz hakkında sallaki seni Cumhurbaşkanı yapalım

yaf biz ne kadar demokratız böyle adam küfrediyor muhtar yapıyoruz küfrediyor prof yapıyoruz

bu şerefsiz prof arabistanda yaşasaydı kelle giderdiii haberi yok

orda desinki Şeriat kuru bi ideolojidir, şeriat hiç bir şey vermemiştir sadece toplumları medeniyet karşısında alçaltmıştır islamı küçültmüştür

bu prof yiyorsa oralarda desin görsün yaşı kuruyu kelle bi saniye duruyormu yerinde..

burda nankörlük yapanlara prim veriyoruz başımıza çıkarıyoruz ne kadar demokratız şaşıyorum doğrusu...

Şerif Mardin büyük bir sosyal bilimcidir.Kemalizminin gelişmemiş bir düşünce şekli oldugunu düşünmektedir.
Bundada en önemli etken kendisinin Said'i Nursi hayranlıgıdır.

Şerif Mardin büyük bir sosyal bilimcidir.Kemalizminin gelişmemiş bir düşünce şekli oldugunu düşünmektedir.

konumuz saitnursi değil arkadaşım kemalizm

kemalizm aslında hem iyi hemde kotudur...gerçkten atatürkü anlayan insanların elinde müthiş bir silahtır ancak bugunki gibi atatürlten kendne pay çıkartmak isteyen insanların elinde ne yazıkkı değerini kaybetiş ve haketmediği bir yere gelmiştir...

Liberal aydınımtraklar Kemalizmi pek beğenmez.
Çünkü Kemalizm onların kaynaklarını tıkar beslendikleri kan emdikleri yerlere çaput sokar.

Bu adamın tam tersini söyleyen yüzlerce Profesör var Sosyolog, Siyaset Bilimci var.
Ben Türkiye'nin değil dünyanın hatrı sayılı Siyaset bilimcilerinden Ahmet Taner Kışlalı'dan aldım siyaset bilimi derslerini. Kendisi ciddi bir Atatürkçüydü.

Demek ki Rahmetli Kışlalı gibi sadece Türkiye'de değil dünyada tanınan bir siyaset bilimci bile Mardin'in kuru Kemalizminde yeşil vahalar bulmuş.
Hatta o Atatürkçülüğü yüzünden havaya uçurulmuştur.

Demek ki Mardin ve çevresindekiler Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyetine karşı her türlü görüşü savunurken rahat rahat yaşıyor, idealist Atatürkçü Türk Milliyetçileri teker teker temizleniyor sindiriliyor baskı görüyor.

Kemalizm bu topraklarda doğan tek siyasi akımdır. Türk Milletine en uygun siyasi kavramlar alınıp törpülenerek Türk Milletine uygun bir şekilde Siyasi hayata sokulmuştur. Türk laikliğini aynen uygulayan başka bir avrupa devleti yoktur, ya da ordusu demokrasisinin güvencesi olan bir batı medeniyeti.

BURADAKİ EN BÜYÜK AHLAKSIZLIK MARDİN'İN SAKLADIĞI GERÇEKLERDİR.
Liberal ahlaksızlar bir bilgi verirken hep eksik söylerler. Hep konunun 2 cümlesini saklarlar sadece işlerine gelen cümleleri söylerler.
MESELA avrupadaki laiklik tartışmaları öyle sayfa sayfa yazılan köşe yazıları ve demokratik bildiriler ile gerçekleşmemiştir. Fransa'da bir gecede 150 bin Kalvenist öldürülmüştür. Avrupa genelinde mezhep çatışmalarında milyonlarca insan hayatını kaybetmiştir. Komşular birbirlerinin gözünü oymuş, kafasını kesip değneklere takmıştır. Öldürülecek insanların kapılarına işaretler konulmuştur.
Tüm bu kanlı din savaşlarının sonucunda laiklik, laisizm, sekülarizm ortaya çıkmıştır

Bunları söylemezseniz insanlar laiklik tartışmalarının köşe yazarlarının yazacağı 3-5 yorum olacağını zanneder. Mardin diyor ki "LAİKLİK TARTIŞMAYA AÇILSIN SÜNNİ İSLAMCILAR HAREKETE GEÇSİN ALEVİLER , ATATÜRKÇÜ SÜNNİ MÜSLÜMANLAR VE RADİKAL SÜNNİ MÜSLÜMANLAR arasında çatışma çıksın. Bu işten de Kürtçüler ve emperyalist liberaller faydalanarak ülkeyi bölsün ve amerikan güdümünde bir din devleti kurdursun.

İşte Kuru İçi Boş Bilim Adamı olmak böyle bir şey.
Laiklik gibi kavramların tarihi gelişim sürecini halktan saklayıp hadi tartışalım demek.
Laiklik tartışmaya açıldığında sonuç Danıştay üyelerinin vurulmasına gider.
Yarın bir atatürkçü vurulur, ertesi gün bir islamcı imam...
Sonra bir bakarız bu sitedeki islamcı kardeşlerimiz ile ellerimizde silahlar birbirimizi vuruyoruz.
Oysa ne ben onun namazını bölmüşüm bugüne kadar ne o benim evimdeki Atatürk resimlerime laf söyleyebilmiş LAİKLİK sayesinde...

Böyle saçma sapan sözlerin sonu çok tehlikeli yerlere gider.
Yarı cahil demokratik kültürü olmayan toplumlarda tartışma ortamı ile çatışma ortamı birbirine çok yakındır bunlar tehlikeli işlerdir.

ATATÜRK SAYESİNDE AVRUPA NIN DEMOKRASİ VE LAİKLİK İÇİN VERDİĞİ TÜM KANLI MÜCADELELERİ ATLADIK

YANİ NE LAİKLİĞİ ANLADIK NE DEMOKRASİYİ, HAVADAN SAHİP OLDUK İKİSİNE DE.

ŞİMDİ İSE LAİKLİK VE DEMOKRASİ İÇİN ÖDEMEDİĞİMİZ DİYETİ BİZDEN ALMAK İSTEYEN BATILI EMPERYALİSTLER VE SOROSÇU LİBERALLERİN PEŞİNE DÜŞENLERİN GİDECEĞİ YER BÖLÜNMÜŞ BİR İSLAM TÜRKİYESİDİR.

kemalizm aslında hem iyi hemde kotudur...gerçkten atatürkü anlayan insanların elinde müthiş bir silahtır ancak bugunki gibi atatürlten kendne pay çıkartmak isteyen insanların elinde ne yazıkkı değerini kaybetiş ve haketmediği bir yere gelmiştir...

Ya şu Atatürk ten kendine pay çıkarmak ne demektir kardeşim biraz açar mısın?
Mesela ben sana açayım.
İslamdan pay çıkarmak.
İslami kar paylı bankalar kurup müslümanların paralarını almak.
İslami marketler pazarlama zincirleri kurup müslüman kesime satış yapmak.
İslami görünüp devletin içindeki islami kadrolardan ihale ve iltimas sağlama.
İslami görünüp halktan oy sağlama.
İslami görünüp Fadıl Akgündüz gibi diğer müslümanları dolandırmak...

Ama Atatürkçü olmak bu ülkede oy alma sebebi değildir.
Çünkü bu ülkenin atatürkçüleri Atatürkçü görünene oy vermez.
Mesela Deniz Baykal CHP nin başında diye CHP'ye oy vermeyen çok fazla Atatürkçü var.
Ben bir ürün alırken Atatürkçü şirket aramam.
Atatürkçüyüm diye benden para toplayacak bir finans sistemi de yok.
Atatürkçü olduğunuz için bu ülkede kimse size ihale vermez. ANAPLI MHPLİ AKPLİ olduğunuz için ihale alabilirsiniz ama Atatürkçüye devlet işlerinde bürokraside kıyak yapılmaz çünkü devletta islamcı kadrolaşma tamamlandı.
Atatürkçülüğün prim ettiği yerler Ordu, yüksek Yargı ve Üniversitelerdi. Ordo hariç diğerlerini de islamcılar ele geçirdi Cumhurbaşkanlığını elde ederek. 5 yılda Yargıtay Danıştay ve Anayasa Mahkemesi islamcıların eline geçecek.
Üniversitelerde zaten YÖK ele geçirildi islamcı kadrolaşma had safhada...

Eeee nerede bu Atatürkçülük insana rant sağlıyor kardeşim?
Eğer Deniz Baykal ve Tuncak Özkan'ın kontör şebekesinden bahsediyorsan yazık.
2 saçma adam Atatürkçülükten hiç bir rant sağlayamadı. Sağlasalar biri borcu yüzünden Televizyonunu satmazdı, diğeri iktidar olurdu.

O yüzden Atatürkçülükten rant sağlama yalanını bırakın artık. Bu islamcıların en iyi savunma saldırıdır taktiğidir. Çünkü islamdan rant sağlayan bir politik ve ekonomik hareketin bu yaptıklarını saklayabilmek için yaptığı şey hedef saptırmaktan başka bir şey değildir.

Şimdi sana soruyorum tekrar. Atatürkçülükten rant sağlayanlar kimdir ve nasıl rant sağlıyorlar? Türbanlı öğretmenler hakkında basında haber çıkmazsa işlem yapılmıyor, ihbar eden Atatürkçü öğretmenler sürgün ediliyor.

Elini vicdanına koy ve söyle.
Türkiye'de Atatürkçülüğün ekonomik hacmi nedir? Atatürkçülük üzerinden dönen para ve siyasi güç ne kadardır?
Bir de bu gücü islamcılık üzerinde dönen para sermaye ve politik güç ile karşılaştır.

Sence islamdan ve islamcılıktan rant sağlayan mı çoktur? Atatürkçülükten rant sağlayan mı?
Bana sorarsan Atatürkçülükten rant sağlayanlar, islamcılıktan cebini dolduranlar yanında sadece devede kulaktır.

İşin kötü tarafı islamcıyğz diyen AKP gibi hareketler kendi ceplerini doldururken ülkeyi de satıyorlar maalesef.

saygılar

Adam kemalizm kuru demekten başka bir şey diyememiş, galiba bilmiyor ne olduğunu, kim bilir nereden duydu, hangi gizli saklı söyleşiden..

Bana gelse onu bir ıslatsam hayatta kuruyamaz ya neyse.. Böyleleri çıkacaktır, bunlar sakal biz keser kurtuluruz.

çok dogru bir tespit, Atatürk'ün kötülendigi heryere tesekkur yagdırır, onun kurdugu sistemi begenmez yanlıslıklarla dolu oldugunu soyler bi de ustune.

ama bilmez ki Atatürk olmasaydı kendi acaba musluman olabilcek miydi?kim bilir hangi milletin kölesi olacaktı.

adam boş adam değil.bi tam olarak ne dediğini anlamak gerekir.adam atatürke bişi demiyo ki.atatürk yaşasa kemalist olur muydu acep?(bakınız içi boşaltılmış ideolojiler) tabi takunya takımının ağzı sulanmasın bu sözlerimden,pay çıkarmasın kendisine

şaka bir yana;
dinciler ülkenin kökünü yavaş yavaş değil hızlıca kazmaya başladı...

vergiler deli dumrul
sanayi bitti!
yatırım yok
herşşeye zam
kamuya ait olan heryer özelleştiriliyor.
geçen yılda söyledim yakında hastane parası olmayana bakmayacak bile dediğim çıktı ne yazık ki !..

beceriksiz bir hükümet , sara hastası bir başbakan ve sonucunda oluşacak olan kaos yakın hemde olduğundan daha yakın , daha hızlı...

Ne ararsın Tanrı ile aramda ?
Sen kimsin ki,orucumu sorarsın ?
Hakikatten gözün yoksa haramda
Baş açığa niye türban sararsın ?

Rakı,şarap içiyorsam sanane ?
Yoksa sana bir zararım,içerim.
İkimizde gelsek kıldan köprüye,
Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim.

Esir iken mümkünmüdür ibadet ?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi Dürzülerin yüzünden
Dininden soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürke dil uzatma serefsiz !...
Sen,anandan yine doğardın ama,
Baban kimdi ?
Bilemezdin şüphesiz...

Yorum Sizin:D

Hah şimdi oldu işte Bende yazıyı okuduğumda biraz sezinledim bunun gibi bişi çünkü kendi düşünce şeklinin de gelişmemiş olduğu besbelli... Nasıl bir ideolojiyse saidi nursi cematinin benimsediği ideoloji...

şaka bir yana;
dinciler ülkenin kökünü yavaş yavaş değil hızlıca kazmaya başladı...

vergiler deli dumrul
sanayi bitti!
yatırım yok
herşşeye zam
kamuya ait olan heryer özelleştiriliyor.
geçen yılda söyledim yakında hastane parası olmayana bakmayacak bile dediğim çıktı ne yazık ki !..

beceriksiz bir hükümet , sara hastası bir başbakan ve sonucunda oluşacak olan kaos yakın hemde olduğundan daha yakın , daha hızlı...

Önümüzdeki 3 - 5 yıl icinde sara krizinden ölcek merak etme

Kemalizmin iç boşmuş...Atatürk yaşasa Kemalist olmazmış....Vah vah vah...YA bu Atatürk ne kadar salakmışta kendi ideolojisine inanmazmış...Vah vah vah....Sizler Atatürkü altanlara,barlaslara,korulara,cem karacalara benziyo zannediyosunuz.Atarükün bu ideolojiye inanmaması demek bu yüzyıla damgasını vurmuş Leninin Komunizm'e,Gandhi'nin Özgürlükçü Düşüncesine(freedom idea) inanmaması gibi bir şey olsa gerek...

Bir kere kemalizm vatan sevgisi üzerine kuruludur,eşitlik ve laiklik üzerine kuruludur.Liberalizm gibi para,din sömürüsü ve sınırsız özgürlük üzerine değildir.Kemalizm karma(yarı devlet-yarı liberal) ekonomiyi savunur . Tayyipizm-Yobazizim bey tamamen liberal ekonomiyi savunur.
Belki şuı 3 satır Aamızı neden sevmediğinizi bir kere daha ortaya koymuştur.Aman siz siz olun kitap okumadan sakın konuşmayın...

@digiklan
nasıl ki bir kesim akp ye dindar gozuyle bakıp oy verdiyse bir kesimde chp ye atatürkcü gozuyle baktığı için oy veriyor işte burda düşünmek lazım chp atatürkcülük adına ne yaptı..ben cevaplım hiç bişe...ama biz atatürkün partisiyiz bizler cumhuriyetin partiyiz demekten geri kalmaz işte bu atatürkcülüğü kullanmaklatır atatürkcülükten kendine pay çıkarmaktır...bunlar bir yana hırsızıda;içkiciside;vatanını milletinin satanda ben atatürkcüyüm diyor yani atatürkcülük ne yazıkkı birilerinin ağızına sakız oldu...ve sen birşeyler yaparken tabiki atatürkcü banka yada market aramazsın çünkü bu ülke zaten atatürkcüydü aramana gerek mi var?ama bu ülke islamcı değil malum laiklik elden gidier sonra oyuzden tabiki müslüman birinin sahip olduğu alışveriş mağazası yada banka ararım tabi o yerin vatanıma milletime faydasına oncelik vererek...

Kemalizm ne ya...Atatürk olmasaydı lafı meşhur bunların..sultan osman olmasaydı sultan fatih olmasaydı ya da sultan yavuz olmasaydı deseniz anlarım ama biz böle yüce kametlere bile o sıfatı takmamışız çünkü takılamaz bu en başta şirke girer zaten,Allah a olan bi saygısızlıktır..."Nasılsanız öle yönetilirsiniz" sözü hayatta herzaman tecelli eder..halk imanlı, fedakar ve yürekli olduktan sonra o yüce millete hizmetçilik edecek baş çok olur ayrıca başa kim gelse başarı muhakkaktı zaten çünkü bunu Allah istemişti bi kere. Mustafa kemale bu noktada bi şans geldi ve o bunu değerlendirdi ama sonraları kendince ideoloji oluşturma sapkılıklarına girmeye başlayınca bütün farklılığını kaybetmiştir...Ama o hiç bi zaman mevcut ideolojiyi değiştirme yetisinde olamazdı zaten olamadığını zaman göstermekte ve gösterecek. "İSTİKBAL İNKILABATI İÇİNDE EN GÜR SEDA İSLAMIN SEDASI OLACAKTIR" yoksa hiç duymadınız mı :=))))

Geri