Kemalizm Kuru Bir Ideoloji

Şerif Mardin sicili ve kapıkulları (Kemalizm kuru bir ideolojidir sözlerine cevap)

BEHİÇ KILIÇ

--------------------------------------------------------------------------------

Şİmdİ, dönemin en bereketli işi şudur: Atatürk’e söv malı götür!.. Bunu bir gazete köşesinde, bir üniversite kürsüsünde yapabiliyorsan vaziyet kaymaklı ekmek kadayıfı!
Önceleri bu iş, sütre gerisindendi.
Atila Yayla nam kişi ile ayyuka çıktı... Üzerinde konuşulacak bir yığın ayrıntının yanı sıra, bu beyefendinin bir takım yabancı fonlardan fonlandığının ortaya çıkmasıydı ve zat-ı muhterem, durumun ne kadar doğal olduğunu da büyük bir rahatlıkla anlatıyordu.
Sonra Atatürk’e sövmek yaygınlaştı!..
Ve bu Şerif Mardin, saldırısı gerçekleştirildi!..
En tv ve Sabancı Üniversitesi sponsorluklarında!..
Ve elbette bu Bay Şerif, hakkında da “kökü dışarıda” iddialar mevcut. Kendisi hakkında yazılan kitap satırlarında “Yahudi asıllı olup A.B.D.de bazı örgütler CFR, Bilderberg ve Üçlü komisyon üyesidir” deniliyor. İşte, bu satırlar bile kendilerinin ne kadar saygın bir vatan evladı, üstün bir bilim adamı olduğunu anlatmaktadır.
Kendilerinin, kendisine yakışan müthiş kaliteli, elit, kalibresi yüksek hayranları, yandaşları, sözüne bağlı kitlesi de mevcuttur!..
Bu kitle, öyle bir zincir oluşturmaktadır ki; zincir içerisinde eski milliyetçilerin bulunması da insanın gözünü yaşartmaktadır. Şöyle ki; bu zat birkaç gün önce Atatürk'e saldırmış ve 70’li yılların milliyetçi teorisyeni, köşe yazıları ile gençleri sokağa salan aslan parçası, dönemin liberal dönmesi de, Atatürk’e saldırıya alkış tutmuştu... Ama Allah için hem Şerif Mardin, hem de aha bu herif, çok kaliteli entelektüellerdi.
Ve bu geniş zincir, öyle zengindi ki, ayak takımından internet cafe manyakları cemaatcilerde zincirden ihmal edilmemişlerdi... Bu konu da o kadar açıktı ki, bendeniz, benim bu Şerif Beyíe kendi üslubuna yakışır seviyede yazdığım bir yazı üzerine gönderdikleri engin görüşleri sayesinde bilgi sahibi olmamı sağlamıştı... Bu gurubun içerisindeki bir ayak takımı çakal, önündeki yem torbasının bereketi çerçevesinde şöyle döşenmişti “Şerif Mardini çok okumadım ama bildiğim dünyaca saygın düzgün bir sosyologtur, onu herkes tanır da seni ben bile tanımıyorum... Bu camianın en temel özelliği ve solcuların hep dalga geçtikleri yanları bilirsin kitap okumayışları ve dünyadan uzak kültürsüz cahil olmalarıdır...Geliştir kendini... Saygılar... (İmla hataları yazan salağındır.)” Bu avanağın yazdıklarını uzun uzun yazıyorum, maksadım dikkatinizi şu sözlerine çekmek “Yazık bu ülkede eğer sen ve senin gibiler, milliyetçi ise 38 yıldır gururla taşıdığım bu sıfatı söylemeye utanıyorum...”
Şimdi izninizle ağzımdaki baklayı çıkarıp, “Vay p.... vay... 38 yıl milliyetçi imiş, şimdi dönme olmuş!.. Elbette yalan söylüyor.” Tek tip prototipler!.. “Kendileri çok kaliteli, yüksek düzeyli eğitilmişlerdir de milliyetçiler cahildir!” böyle belletilmiş, böyle saldırıyorlar..
Toprağımızın önemli sözleri vardır; “Tencere-kapak.. Kabaktan terazinin pislikten olur dirhemi...”
Bu heriflere ve bu heriflerin tapındığı efendi hazretlerine içi boş beslemeler, emperyalizmin işbirlikçileri olduklarını söylemeye bile gerek yok. Ne olduklarını kendileri de biliyorlar ve bu yüzden varlıklarını teslim etmişlerdir, uluslararası efendilerine.
Kerameti ABD üniversitelerinden, ABDínin karanlık kuruluşlarından, Musevi lobilerinden, AB koridorlarından menkul bir muhteremin ortaya çıkıp, “Kemalizm kuru bir ideolojidir...” diye saldırganlaşmasına, hangi bilimsel ve entelektüel bir düzey de cevap verilebilir ki?!..
Cevap elbette mahalle ağzı olacaktır...
“Hadi oradan seni gidi ABD şerifi yobaz!..”
Yirminci yüzyılın en karanlık ortamında, dünyanın hayranlığını kazanan bir istiklal mücadelesi yapan, tüm karşı ülke liderlerinin saygısını kazanan bir öndere saldıracaksın,”Kuru ideolog” diyeceksin ve entelektüel olacaksın!..
“Senin ki yaş mı!!?” derler adama.
Sonra ìyaş naneni” kurtarmak için de, ayak takımı kapıkulu ortalığa dökülüp salyalarını akıtmaya başlar!..
Sevsinler sizin kalitenizi, ihanet sürüsü...

http://www.tercuman.com.tr/v1/arsiv_yeni/yazaryazi.asp?id=87&yazitar=31.05.2008&yaziid=29054

İdeolojisine “kuru” dedikleri Atatürk’ün tırnağına kurban olsunlar...

aslında kuru olan Kemalizm değil.onu üstüne zimmetlemeye çalışan "Deniz Baykal The last laiklik bender" zihniyetidir.nitekim beceremiyolar.ben M.Kemal i onun devrimlerini fikirlerini hareketlerini çok severim ama bu Kemalizm in kanını emmeye çalışan zihniyettende bi okadar tiksinirim.

KEMALİZM

Kemalizm ya da Atatürkçülük, Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu düşünce, ilke ve gerçekleştirdiği devrimlerden oluşan ideoloji. Aynı zamanda kuruculuğunu Atatürk'ün yaptığı Türkiye Cumhuriyeti'nin resmî ideolojisidir. [1]

Kemalizm; temel ilkelerini Atatürk’ün belirlediği, Türk ulusunun, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde ileri bir toplum olarak çağdaş uygarlık düzeyine erişmesini[2], tüm insanlığın içinde bağımsız, eşit ve şerefli bir biçimde yer almasını amaçlayan bir düşünce sistemidir. Atatürkçülük olarak da adlandırılan bu sistem, Türk toplumunun gereksinim ve isteklerinden doğmuş; devlet yaşamına, düşünce yaşamına, ekonomik yaşama, toplumun temel kurumlarına ilişkin gerçekçi düşünce ve ilkeleri içeren tümden bir ulusal çağdaşlaşma, değişim ve dönüşüm modelidir.

Sen Kalkıp Kemalizme Kuru Bir İdeoloji Dersen

Cumhuriyete Ve Atatürkün İlkelerinede Dolaylı Olarak Kuru İdeoloji Dersin Çünkü Cumhuriyetçilik Ve Atatürkün İlkeleri Kemalizm İdeolojisinde Vardır.

Geri