Karabasan olayından korunmaymış (bi ark yazmış) ;)

8.GECE SABAH NAMAZINA KALDIRABİLİYOR.(yani tam sabah ezanı vakti geliyor)

Doğru. Sabah namazına kalkmak istemiştim bir seferinde, saat falan kurmayı unutunca geldi
smiley12ne.gif

Karabasan diye bişey vardır ve genelde insanın morali bozukken, depresyondayken ve hastayken daha sık gelir. kurtulmak içinse ayetel kürsi, felak ve nas sürelerini okumalısınız.

bence arkadaşlar yatar ken 3 kulhuvallah 1 fatiha 21'de bismillahırahmenırahim okuyun o zaman karabasan felan gelmez bunu büyüklerinize de sora bilirsiniz

Bana Bİ Kere Oldu Gİbİ

:) bana 14 yaşımdan beri 20'nin üstünde geldi!Bu devirde inanmayın diyenlerede başına musallat olmasını ve neye inanılması gerektiğini tatmasını isterdim. Dua okuyunca kesinlikle gidiyor! Ama ne okuduğunun önemi yok. Bismillah çeksende gider! Ama en son girdiğinde senmi benmi dedim :) Ve dua okumadım. Suratını görmek için tüm gücümle ona yüklendim. Suratını gördüğümden beri birdaha bana ilişmiyor! Benim bedenime sadece ben hükmedebilirim ! ( suratı susuz kalmış tarlalar gibi param parça ve simsiyah. Gözleri kıpkırmızı ! ) ...

Karabasan'ın tıp dünyasındaki karşılığı nedir?

Merhabalar burda karabasanla ilgli okuduklarımın hepsi uydurma arkadaşlar uydurma da denmez ama herkes duyduğuna göre konuşuyor.
Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

ahkara' Alıntı:
Merhabalar burda karabasanla ilgli okuduklarımın hepsi uydurma arkadaşlar uydurma da denmez ama herkes duyduğuna göre konuşuyor.
Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.
uyanıkken'de geliyor bunadamı rem diyeceksiniz merak ediyorum ?

By CaPTaiN' Alıntı:
Diorlar ki; ;)

2.SAF VE TEMİZ KALPLİ KİŞİLERE GELDİĞİNİ DUYDUM.

7.CÜNÜP İNSANLARA GELMEDİĞİNİ DUYDUM.

8.GECE SABAH NAMAZINA KALDIRABİLİYOR.(yani tam sabah ezanı vakti geliyor)

o yüzden bana gelmiyor :D

Bana Bİr Keresİnde Geldİ Ne SaĞima DÖnebİldİm Nede Soluma SikiŞtim Kaldim BaĞimaya ÇaliŞiyorum Sesİm Çimiyor DÖnmeye ÇaliŞirken Nefessİz Kaldim Ve Aklima Karabasan OlabİleceĞİ Geldİ Ve Kendİmİ Serbest Biraktim Ve Bİr SÜre Sonra Kalktim Sonrasinda Rahat Bİr Uyku Çektİm Bence Kendİnİzİ Serbest Birakin DİrendİkÇe O Sİzİnle SavaŞiyor Gİbİ Geldİ Bana Yanİ Sen İnat O İnat Olmaz

arkadaşlar karabasan bilimdeki adıyla enerji boşalmasıdır vücüdünüzdaki enerji belli bir zaman içinde beyninize doğru toplanır ve aşşağınızda bi enerji boşluğu oluşur bi anda irkilirsiniz ve ya uyanırsınız yada donunuzu değiştirmek için tuvalete gidersiniz...

Ben Sİze Son Noktayi Koyuyum ArkadaŞlar:) Karabasan Fİzyolojİktİr Ve Sadece Saykolora Gelİr:)))))) Ben 8 Kere Fİlan YaŞadim. İlk Seferİnde Çok Korktum. Ama İnanmayacaksiniz En Son DÜn Gece YaŞadim 2 Sene Aradan Sonra. Ve Korkmadim ÇÜnkÜ Sonunda BİŞİ OlmayacaĞini Bİlİyordum. Ve Önerİ Olarakta Şunu SÖyleyeyİm : Uyanmak İstİyorsunuz Ya O Anda İŞte O Zaman Sadece Ayak Parmaklarinizi Oynatmaya ÇaliŞin Hemen Etkİsİnden Çikiyorsunuz. KonuŞmaniz Ya Da El Hareket Ettİrmenİz İmkansiz. Unutmayin Sadece Ayak ParmaĞi:) Hollanda Dan Sevgİler Ama Şİmdİ Tc Deyİm

üst üste mesaj yazmak yasak arkadaşm mesajlarını sildim..

Tamam Ben Bİlmİodum Ama O Yorumum Kalsin ÇÜnkÜ O GerÇek LÜtfen. Ama Yorumlarimi Sİlme Artik LÜtfen

flood yapmaya dewam edicekmisin üst üste mesaj yani

Sİlmekten yoruldum bıktım

ok sen sil bnm yazdığımı ben de bi daha bişi yazrım. sanki kötü bişi yazdım. teşekkür ederim:(

uahauh bayaa bi gırgırmış bu başlık yaw.. herkes bişey uydurmuş.. tam bir efsane :D
neyse bana da bir kez oldu bayaa bi alkollüydüm uyuduktan 2 saat sonra uyandım ve felç.. ağırlık vsvs.. tabi direk duaları boncuk gibi dizdim.. bi işe yaramadı sonra el parmağımı oynatmayı denedim şıp gitti..

Geri