:) Kapatılmama Kararına İlk Tepkiler

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Karara ilk tepkiler

'Orta yol kararı ' olarak nitelendirilen "AK Parti kapatılmasın" kararına ilk tepkiler olumlu oldu. Çeşitli kesimlerin Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilk tepkileri şöyle oldu:

Demokrasinin çıtası yükseldi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararını, "Türkiye demokrasisi, Yüksek
Mahkememizin bu kararıyla, demokrasi çıtasını bir yukarı düzeye daha çıkarmıştır" dedi. Toptan, TBMM’de gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye demokrasisinin önemli bir merhaleyi aştığını belirterek, "Türkiye demokrasisi, Yüksek Mahkememizin bu kararıyla, demokrasi çıtasını bir yukarı düzeye daha çıkarmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Nefes almayı sağlar

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa Mahkemesi’nin AKP’nin kapatılmaması yönünde verdiği kararı şöyle değerlendirdi:
“Önemli, olumlu bir karardır. Birlik bütünlük içinde olmalıyız. Toplumsal olarak bir nefes almayı sağlar. Demokrasi için olumlu bir karar. Milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum"

Kendimi çok rahatlamış hissediyorum

Lagendijk, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin iddianameyi onaylayarak AK Parti’yi kapatması durumunda, "Avrupa değerleriyle bağdaşmayan antidemokratik bir karar almış olacağı" görüşüne yer verdi.
"AK Parti’nin karardan doğru sonuçları çıkararak eyleme geçmesini" isteyen Lagendijk, "Türkiye daha büyük hız ve enerjiyle kendisini AB’ye götürecek reformları sürdürmeli. Buna en kısa zamanda sivil demokratik anayasayla başlanmalı. Mevcut anayasada partilerin kapatılmasına izin veren maddeler bir an önce değiştirilmeli" dedi.
Bunlara ilaveten AK Parti’nin kendisine oy vermeyenlerin endişe ve korkuları karşısında daha fazla hassas davranması gerektiğini kaydeden Lagendijk, bu kesimin AK Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin laik karakterini savunduğu konusunda daha açık işaretler görmek istediğini ifade etti.

Herkesin gerekli dersleri çıkarması gerekir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesinin AK Parti’nin kapatılmamasına ilişkin verdiği kararla ilgili olarak, "Bu yargı kararıdır. Herkes bu karara saygı göstermelidir" dedi. MHP’nin parti kapatmalarıyla ilgili ilk günden ortaya koyduğu tavrın ortada olduğunu vurgulayan MHP Grup Başkanvekili Vural, "Açıkçası herkesin gerekli dersleri çıkarması gerekir. Kurumları çatıştırarak, kurumları siyasileştirerek, kurumlar arasında çatışma, düşmanlık
yaratarak, Türkiye’de demokrasi yönetilemeyeceğini her siyasinin bilmesi gerekir. Bu süreç içerisinde kurumlarımızın da açıkçası demokrasi içerisinde yıpratılmaması gerektiğini bir sonuç olarak algılamak gerekir. Sonuç olarak bu yargı kararıdır. Herkes bu karara saygı göstermeli" diye konuştu.

Gerginlikten uzak durulmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Anayasa Mahkemesinin AK Parti ile ilgili kararını değerlendirirken, "Bundan böyle tüm kesimlerin gerginlikten uzak durulmasına, Anayasal düzen, yargı bağımsızlığı ve temel ilkelerden vazgeçilemeyeceğine dikkat etmesi lazım" dedi.

Reform zamanı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, "İnanıyoruz ki, bu kararın olumlu sonuçları kısa sürede Türk ekonomisinde kendini gösterecektir. Beklenen reformlar, beklenen yatırımlar, beklenen kanun değişiklikleri vardı. Dolayısıyla artık bunların hepsine yol verme zamanı gelmiştir" dedi.

http://www.milliyet.com.tr

Şimdi tayyip çıkıp hepimiz kardeşiz şarkısını söyleyecek.1 ay normal seyirde gidecekler özellikle ergenekondaki paşalar tahliye edilecek
sonrada tayyip yine eski haline dönecek ve laik cumhuriyetin içini boşaltmaya devam edecek..

Ama oyları hızla düşüyor.Makarna imalatını arttırması gerekiyor..:goz:

Memleketimize hayırlı olsun demek düşer

Şimdi tayyip çıkıp hepimiz kardeşiz şarkısını söyleyecek.1 ay normal seyirde gidecekler özellikle ergenekondaki paşalar tahliye edilecek
sonrada tayyip yine eski haline dönecek ve laik cumhuriyetin içini boşaltmaya devam edecek..

Ama oyları hızla düşüyor.Makarna imalatını arttırması gerekiyor..:goz:

işi gene laikliğe getirdiniz ya ..tebrikler...

ABD ve AB için en hayırlısı oldu

partı kapatmak çözüm degıl haşim kılıc ı ıyı dınleyın onlar bıle reform ıstıyor partı kapatkayı degıl ınsanlar rahatsız huzursuz mıllet yoksulluktan bıkmıs kapansa kac sene surecek bu gunlerı gormemız yorumları dıkkatlı okuyun herkes kapatılmamasına sevınıyor dogru olanda buydu

€rd@ls10;3289715' Alıntı:

yanılmıyorssam bu dava akp laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu için açılmıştı ve mahkeme evet odağı olmuştur dedi. lafı nereye getircekti merak ediyorum. bor madenlerinin peşkeş çekilmesinemi???

Ergenekoncular tahliye mi edilecek güldürmeyin insanı

Siz bu tahliye işini ancak rüyanızda görürsünüz

Bu karara istinaden orduya yağ çekmek için tahliye edilecek dedim.Yazının tamamını oku.

Ya da tekkeden bi abine söyle o ne demek istedigimi anlatsın sana..

çok rahatsız edici bir kavram dimi sizin için. :eek:ut:

vatana millete hayırlı uğurlu olsun.. bu günü hukuk bayramı ilan ediyorum.

darbeciler de içerde..

siyasi yoldan kapatırız yoksa darbe yaparız diyenler ne yapacak şimdi bilmiyorum... :D

deniz baykalı ma da yazık oldu ellerini oğuştura oğuştura bekliyordu garibim...

velhasıl kelam
durmak yok yola devam...

Başkan Kılıç'tan AKP'ye açık mesaj 30 Temmuz 2008

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ilk kez bir mahkeme başkanı olarak kararı açıklarken çok önemli bir mesaj verdi.

Açıkça AKP’yi uyardı…

Başkan Kılıç şöyle dedi:

“Ben bu sonucun çok iyi tahlil edileceğine, değerlendirileceğine, analiz edileceğine ve ilgili siyasi partinin buradan alması gereken mesajı alacağı temennisinde bulunmak istiyorum.”

Kılıç’ın bu sözleri hukukçular tarafından şöyle yorumlandı:

“Kapatma yok ama çok açık bir ihtar var. Yani demek isteniyor ki, 6’ya 5 oranında laikliğe aykırı odak olma konusunda bir ağırlık var. Diğer 4 üye de hazine yardımının kesilmesini istediğine göre çoğunluk odak olma durumunu gözlemiştir. Ancak eylemlerinin kapatmaya gerekçe olmadığı sonucuna varılmıştır. Bu da AKP’ye bir mesaj ya da uyarı niteliğini taşımaktadır. Mahkeme Başkanı kılıç bunu hatırlatmaktadır.”

-Peki bu ne anlama geliyor?

-Yani eğer AKP bu mesajı almaz ve benzeri söz ve eylemlerine devam ederse Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı yeniden bir dava açabilir… Yeni krizlere yol açmamak için AKP’nin dikkatli olması konusunda bir uyarıdır bu.

єηGℓiѕħ тєα¢ħєя;3289697' Alıntı:
Hani şöyle bi durum vardır;

Adam bi köpek görür yolda, aç-susuz-zavallı, acır ona, sonra cebinden bi parça ekmek çıkarır, köpek sevinir, heveslenir, kuyruk sallar, adam tam ağzına verirken ekmeği, kendi yer onu. Köpekte müthiş bi hayal kırıklığı olur. Susar kalır.

İşte bu olay aynı ona benziyor. Durumu güzel özetliyor. Bilmem anlatabildim mi.

Hayal kırıklığına uğramak için bu kadar beklemek(5 ay) adama acı koyar doğrusu. Susup kaldılar. Ne acı değil mi ?

Akp 10 üye tarafından suçlu bulunmuştur ve ihtar niteliğinde karar çıkmıştır.Herkes Akpli bazı vekillerin sütten çıkma ak kaşık olmadıklarının farkında.Parti kapatılmadıgı için vekillerin yaptıkları şimdilik yanlarına kar kaldı..Ama vekillerin yüerkleri yetiyorsa dokunulmazlıkları kaldırmak için girişimde bulunabilir ellerinin ak mı kara mı olduğu açıklığa kavuşabilir...

Kapatılma davasının içeriğini bildiğinden emin misin?

Davanın açılma sebebi: ''Akp'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olması''
Sonuç:11 üyenin 10u Akp'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu görüşünde.Prosedüre göre alınan karar;ihtar...

hazineden yardım kesildi diye bunlar vergilere dolayısıyla bize yüklenmesinler şimdi.
milletimiz için hayırlı olur inş.

Geri