Kızlar ilk regl olduğun da kutlanmalı mı?

Kızlar ilk regl olduğun da kutlanmalı mı?

• evet

Kullanılan: 38 15.5%
  • hayır

Kullanılan: 58 23.7%
  • ailesi ve kendisi bilir

Kullanılan: 22 9.0%
  • duyuru yapmadan olabilir

Kullanılan: 18 7.3%
  • bu gavur icatları bize ters gelir

Kullanılan: 109 44.5%

• Kullanılan toplam oy
    245
cok sacma bı olay bence şokomu kaldı artık bu işlerın tvlerde gazetelerde hersey acıkca okunup goruluyor zatenn

erkeklerin de ilk şaaptırmasını kutlayın madem

yazıkkk. memleket ne hale geldi. bence bu konuların burada konuşulması bile doğru diil. kızlar kendi arasında konuşsa neyse

yuh a.... yok sex partisi yapsınlar ailece :D

geleneksel açıdan bakıldığında tamamıyla yanlış bir kutlama bu;ama mantıksal olarak bakıldığında erkek sünnet oluyor hatta bunun fotoğrafları çekiliyor.kızlar için de bunun kutlanması anormal değil ve gene ama böyle konularda her zaman gelenekler ağır basar...

terbiyesizlik bence.türk toplumunda babanın dahi bunu hissetme farketmesi ayıptır ya.bize böle öğretildi.hiç mi gizli bişeyimiz kalmıycak bizim.regl partisinden sonra yakında sex partilerine kadar uzar bu...alenen yapılır herşey.. toplum yavaş yavaş alıştırılıyor.

çok haklısın ağzına sağlık

bence yapılmalıdır.... böyle doğal bişeye kötü birşeymiş gibi bakılarak piskolojik sorunlara yol açmaya neden olacak düşüncelere kapılmaktansa... senede 1 kez adab uslup çerçevesi içinde kızlı erkekli oyunlar halaylar vesaireler yaparak gençler yakınlar aralarında reklam olmayacak şekilde yapması normaldir.... bence.... bu konu beni aşar ben erkeğim... konusu açıldığında bile konuşmayan bu konu hakkında yorum yapmayan bir kişiyim.... ama neden yazdım bunu bilmemekteyim

bkz. burada " nasıl olsa fiziksel olarak kimse beni görmüyo düşüncelerini yaz gitsin be oğlum" dedirtiyor.

bizim toplumda bu tür şeyleri kızlar kendi kendilerine öğrenmekte.... böyle gelmiş böyle gider diyenleri anket sonuşlarında gördüm.... aslında yorum yazmayacaktım ama...yürü be oğlum... bunlar orjinal paduk düşüncesidir...

saçma anket...Bu gibi eylem,söylemler Türk Gelenek ve adetlerine TERS ..Toplumda benimsenmesi için ceşitli kılıflar uydurulup nabız yokluyorlar.Bizde bilerek , bilmeyerek böyle şeylere alet olmayalım..!
BatıLaşacagız medeni olacagız diye bunları yapmamız isteniyrosa varsın biz Batılı Olmayalım..En azından ben batılı olmayayım..!

qecen bi Köse yazısında okumustum... bu nun üzerine di .. yazar Erkeklerin de sunnet olurken .. kutlama yaptiğina dikkat Cekmis . ama Bence bu ankette .. o yazarın da düsünceleri Bizim kisisel halk Ve toplum bilincine ters ..

arkadaşlarıyla (bayan) ve annesiyle küçük bir kutlama olabilir
anketi evet dedim

Allam ya sormanız bile garib :D lanet olsun gavurlara :D

arkadaşlar bence bu olay bayanlar için çok normal bir durum.. anatomisinin gerektirdiği birşey.. o olmazsa hiçbirimiz buralarda olmazdık.bunu iğrenç bir durum gibi görmeyin. o olayın oluşumu bile Rabbimize şükür sebeplerimizden sadece bir tanesi.. Rabbimizin uygun gördüğü odur.. Bu bizde bir tabudur.. Bence konusulmasında bir sakınca yok.. Hele ki bir annenin kızı ile bu konuyu mutlak ama mutlak konşması lazım !!! Reklamının yapılması bence gereksiz.. abartılması da.. her abartının israfa yöneleceğini ve israfın her türlüsünün bize yasak olduğunu unutmamak gerektiğini düşünüyorum..

ne şaçma şey bunlar yaw biz müslümanız ama bunu unutmuş gibiyiz,ahir zaman işte,bunu kutluyan yakında kızının evlenmeden bir erkekle ilişkiye girdiğindede kutlar. yazık ya

erkeklerin meni olayı kutlanmıo ki kızların nie kutlansın

bioLojik bir oLay oLdu diye yaygaraya gerek yok =)

ya ayıptır sorması regl ne :D:):)

ya bu boş işleri bırakın,eğlenmek için sebep aramaya ne gerek varki

ya ayıptır sorması regl ne :D:):)

regl; kızların adet görmesidir. yani doğurganlık için gereken biyolojik ve fizyolojik gelişimdir. bilmem anlatabildim mi? her ayın belli günlerinde eğer hatun kişisi hamile değilse ya da menapoza girmemişse kanama olur. :saskin

Geri