Kızlar ilk regl olduğun da kutlanmalı mı?

Kızlar ilk regl olduğun da kutlanmalı mı?

• evet

Kullanılan: 38 15.5%
  • hayır

Kullanılan: 58 23.7%
  • ailesi ve kendisi bilir

Kullanılan: 22 9.0%
  • duyuru yapmadan olabilir

Kullanılan: 18 7.3%
  • bu gavur icatları bize ters gelir

Kullanılan: 109 44.5%

• Kullanılan toplam oy
    245
konuya olumsuz bakan arkadaşlara yazıyorum özellikle bir kız ,sadece kızdır. regl olana kadar doğurganlığı yoktur.yani regl olduğunda gerçek bir dişi ve anne adayıdır. bunu kutlamayacaksınızda neyi kutlayacaksınız tabii ki bu iş aşikare ( bütün dünyaya ilan etmeye gerek yok, bunu bütün dişiler yaşıyor sadece bizim kızımıza özel birşey değil ) olmamalı ama annesi babası ablası çok samimi ve arkadaş gibilerse abisi bile olabilir kutlamalı.çocuk sahibi olmuş bir kadın kutlanmıyormu sanki ilk çocuğunu kucağına aldığında türlü hediyelerle ödüllendirilmiyormu.şöyle düşünün, basitçe okula başlamak regl olmaksa . çocuk doğurmak o okuldan mezun olmaktır.tabii ki 5 yada 6 veya 7/8/9/10/11/ diploması olmasını istemeyiz kafayı sıyırabilir,bunu içinde bu kutlama esnasında cinsel bilgisi kendisine sorulacak sorularla araştırılmalı ve eksikleri tamamlanmalıdır yine parantez açıyorum(sağdan solda kulaktan dolma yada arkadaşlarından yarım yamalak bilgiler edineceğine sizden öğrenmesi daha hayırlıdır ,kız evlat yetiştirmek mermere çiçek ekmeye benzer

konuya olumsuz bakan arkadaşlara yazıyorum özellikle bir kız ,sadece kızdır. regl olana kadar doğurganlığı yoktur.yani regl olduğunda gerçek bir dişi ve anne adayıdır. bunu kutlamayacaksınızda neyi kutlayacaksınız tabii ki bu iş aşikare ( bütün dünyaya ilan etmeye gerek yok, bunu bütün dişiler yaşıyor sadece bizim kızımıza özel birşey değil ) olmamalı ama annesi babası ablası çok samimi ve arkadaş gibilerse abisi bile olabilir kutlamalı.çocuk sahibi olmuş bir kadın kutlanmıyormu sanki ilk çocuğunu kucağına aldığında türlü hediyelerle ödüllendirilmiyormu.şöyle düşünün, basitçe okula başlamak regl olmaksa . çocuk doğurmak o okuldan mezun olmaktır.tabii ki 5 yada 6 veya 7/8/9/10/11/ diploması olmasını istemeyiz kafayı sıyırabilir,bunu içinde bu kutlama esnasında cinsel bilgisi kendisine sorulacak sorularla araştırılmalı ve eksikleri tamamlanmalıdır yine parantez açıyorum(sağdan solda kulaktan dolma yada arkadaşlarından yarım yamalak bilgiler edineceğine sizden öğrenmesi daha hayırlıdır ,kız evlat yetiştirmek mermere çiçek ekmeye benzer,kutlama parti şeklinde olmamalı sadece aile içinde kalmalı buna kesinlikle katılıyorum

konuya olumsuz bakan arkadaşlara yazıyorum özellikle bir kız ,sadece kızdır. regl olana kadar doğurganlığı yoktur.yani regl olduğunda gerçek bir dişi ve anne adayıdır. bunu kutlamayacaksınızda neyi kutlayacaksınız tabii ki bu iş aşikare ( bütün dünyaya ilan etmeye gerek yok, bunu bütün dişiler yaşıyor sadece bizim kızımıza özel birşey değil ) olmamalı ama annesi babası ablası çok samimi ve arkadaş gibilerse abisi bile olabilir kutlamalı.çocuk sahibi olmuş bir kadın kutlanmıyormu sanki ilk çocuğunu kucağına aldığında türlü hediyelerle ödüllendirilmiyormu.şöyle düşünün, basitçe okula başlamak regl olmaksa . çocuk doğurmak o okuldan mezun olmaktır.tabii ki 5 yada 6 veya 7/8/9/10/11/ diploması olmasını istemeyiz kafayı sıyırabilir,bunu içinde bu kutlama esnasında cinsel bilgisi kendisine sorulacak sorularla araştırılmalı ve eksikleri tamamlanmalıdır yine parantez açıyorum(sağdan solda kulaktan dolma yada arkadaşlarından yarım yamalak bilgiler edineceğine sizden öğrenmesi daha hayırlıdır ,kız evlat yetiştirmek mermere çiçek ekmeye benzer

konuya olumsuz bakan arkadaşlara yazıyorum özellikle bir kız ,sadece kızdır. regl olana kadar doğurganlığı yoktur.yani regl olduğunda gerçek bir dişi ve anne adayıdır. bunu kutlamayacaksınızda neyi kutlayacaksınız tabii ki bu iş aşikare ( bütün dünyaya ilan etmeye gerek yok, bunu bütün dişiler yaşıyor sadece bizim kızımıza özel birşey değil ) olmamalı ama annesi babası ablası çok samimi ve arkadaş gibilerse abisi bile olabilir kutlamalı.çocuk sahibi olmuş bir kadın kutlanmıyormu sanki ilk çocuğunu kucağına aldığında türlü hediyelerle ödüllendirilmiyormu.şöyle düşünün, basitçe okula başlamak regl olmaksa . çocuk doğurmak o okuldan mezun olmaktır.tabii ki 5 yada 6 veya 7/8/9/10/11/ diploması olmasını istemeyiz kafayı sıyırabilir,bunu içinde bu kutlama esnasında cinsel bilgisi kendisine sorulacak sorularla araştırılmalı ve eksikleri tamamlanmalıdır yine parantez açıyorum(sağdan solda kulaktan dolma yada arkadaşlarından yarım yamalak bilgiler edineceğine sizden öğrenmesi daha hayırlıdır ,kız evlat yetiştirmek mermere çiçek ekmeye benzer,kutlama parti şeklinde olmamalı sadece aile içinde kalmalı buna kesinlikle katılıyorum
Arkadaşım bu türk aile yapısına terstir. bireyin mahremiyetidir. kendi annesiyle yapıyosa yapsın alsın kızını yemeğe götürsün ve regl olduktan sonra ki fizyolojik değişlikler hakkında bilgi versin bu böyle olmalı tutup davetiye bastırıp parti yapmak noluyo. kız daha küçük çocuk yaşta bunda cinsel istismar vardır başka da bişey yoktur.

arkadaşım baksana televizyona çıkmışlar kutlama kutlamadır doğum günü partisi gibi bişey kutlamanın ne oldugunu bilmiyor musun. kızını bilinçlendirmek ayrı kutlama için parti vermek ayrı

. neyse sen kendi kızınınkini kutlarsın aile içinde ve yakın arkadaşlarıyla. bize yaz sonucu...

hayır bana bize ters düser asla :saskin
yok evet derlerse alir altinimizi gelir taakariz :)

regl olmak eger aıle tarafından kutlanacaksa ılk hapsurma yada ılk oksurme gıbı dogal ıhtıyaclar da kutlanmalıdır.
regl olmanın kutlanması gıbı sacmalıgı hayatım boyunca hıc duymadım.
cunku bu ınsan vucudunda dogal olarak gerceklesen bır olgudur.

KIZ ARKADAŞLARI arasında kutlayabilirler fazla sağa sola ilan etmeden.........

toplumdaki yozlaşmanın adı...batıya özenme sinyalleridir bu...
kız arkadaşlar kusura bakmasın kardeşim hepsi..bi programda gayri ihtiyarı gözüm takıldı vede sonunun nereye varacağını izledim...

kız 18 yaşına girmiş vede bunu kutlamak istiyo nasıl..kendini pazarlayarak...ama 2 gün olmadı beceremiyo bu sefer afedersiniz kız kıza olmak istediğini söylüyo ...bu bir program herhangi bir sahnesi yok ...vede annesi olucak o..pu. diorki olsun şimdi kız kıza ama yarın gerçeği anlar...erkeklerede ısınır...şimdi bu insanlıktan çok öte hayvanlıkta dahi bulunmayan bir durum...

ya arkadaşlar niye anketi düzenleyene tepki gösteriyorsunuz anlamış değilim bütün gazeteler de tv lerde bu konu var ben de sitede ki arkadaşlar ne düşünüyor konuşalım fikirlerimizi dile getirelim diye açtım bu konuyu ve anketi düzenledim. yanlış bir şey mi sizce,sitede açılan hikaye ve resimlerle ilgili hiç tepki göstermiyorsunuz bu nasıl bir çelişki böyle.........

mahremiyeT bırakmadınız yani heLaL oLsun...
oLay doĞaL bişey ama orTada doĞaL oLmayan bişey var..o da parTi yapıLıp iLan ediLmesidir..
doĞaL oLan her şey eLaLeme duyuruLmaz...sırada ne var iLk GeCeniz iÇin de parTi yapın o zaman o da GayeT doĞaL deĞiL mi_???

Regl ne ya Türkçesi ne :p

3gün, 3gece parti verdim ben:D yerli yabancı ünlülerde gelmişti:D kutlanmalıdır kesinlikle auheuha

Selamlar Herkese
Bİr ErkeĞİn GÖzÜnde Kadin BÜtÜn Gİzlİ YÖnlerİyle Çekİcİdİr İlgİ OdaĞidir...
Kadin Gİzemİnİ KoruyabİldİĞİ SÜrece Saygiya Sevgİye Layik Olan Toplumsal StatÜsÜnÜ Hep Koruyacaktir...
Yanİ Bazi Şeylerİn Bİlgİsİ Sadece Erkekte,bazi Bİlgİler De Sadece Kadinda Kalmali.........​
.

Biz sünnet olduğumuzda düğün yapıyoruz..Bence sünnet olan kişiye sorulmalı..
Yoksa bu düğünde bütün akrabaları var amaç belli pipi kesiliyor insanın psikolojisi bozulur...:))

Bence arkadaşları arasında bir parti yapılması onun için iyi olacaksa sakınca olmaya bilir..

Zati yeni nesil anlayışı çok farklı..Çoğu tabuları yıkmış..

yok ßide dawuLLa zurnala kutLamalar yapalım :hhmanD

sadece ailesinin bilmesi yeterli yada kimse bilmesin -,-

bizi dıştan yıkamayınca kültür ve aile yapımızı çökertmeye başladılar ve başarıyolarda

ayıp ayıp bizim kültürümüze cok ters bizde namahrem esastır. sünnet olan çocuklar bile büyüyünce sünnetinin konusulmasından çekinirken bir annenin kızına parti düzenlemesi ........ ve bu haberin boy boy gazetelerde dolaşması necip türk basınını bir ayıbı ve seviyesini göstermektedir.
o anneninde Türk oldugundan süpheliyim.....

Geri