Kürtçe Bir Dil midir?

ya kardes ben dbakırda memurum kurtler kendı aralarında bıle anlasamıyorlar hem dıl olarak hem ınsan olarak
dıp not kurtlere karsı bır antıpatım yok ama turkıyenın hemen hemen heryerıne gıttım ama burda kendımı guvensız hıssedıyorum evımede hırsız gırdı zaten kurtler kusura bakmasın kurt arkadaslarımda var ama abı cok pısler hepsını demıyorum ama yuzde seksenı oyle ve ıkı kurus para ıcın herseyı yaparlar

tum kurtlerı demıyorum yanlıs anlamasınlar

kurtce bır dıl degıldır..........

yaw milletin işi gücü yok nelerle uğraşıyor. yok dil mi kafa mı göz mü bilmem ne mi. anasını satıyım her şeyi hallettik sıra kürtçeyi tartışmaya geldi. bırakın bu geyik muhabbetlerini. adam akıllı konu açın da konuşalım bu nedir ya. bir toplumu yok saymak o kadar basitti mi. her gun her yerde atatürkçüyüz diye geçinenler Atatürk'ün savaş sırasında düşman bayrağına basılmasın diye yerden kaldırdığını niye gözardı edip adamların varlığını kültürünü yok sayıyorsunuz. böyle Atatürkçü olup bu gibi kavramları es geçip sırf rant sağlamak için atatürçülük oyunu oynuyorsa ben Atatürkçü değilim....

arkadaslaar boyle konularla bıryere gelemessınız!! bırakın bunları ulke ne halde onları tartısın!! kurtmus suymus buymus bunlar bos ısler!! hepımız bu ulke sınırları ıcındeyız ve herkes kardes dır!!! ozaman lazcayıda tartısın usagım!!1 cerkezceyıde kurtceyıde!! boyle tartısmalara ızın vermeyın bence turkum dıyen adam hrıstıan catolıc yahudı kurt laz cerkez zencı beyazz ayrımını yapmayan kısılerdır!! bız butun dunyada gelenek ve goreneklerı en ustun olan ınsanlarız!! bız bunları yaptıkca bızımmedayamız bızı dısarıya kotu gosterıyor!!! turkle le kurtler dusman!! yok oyle bısey!!! hepımız bu ulke sınırları ıcındedyız ve hepımız u ulke ıcın askerlık yapıyoruz!! AYRIM YAPMAYI KESİN!!

ee tamam dil değil ne değişti şimdi. sana veya bana bir katkısı oldu mu. bu gibi konular ortalığı kızıştırmaktan başka bir şeye yaramaz. kimseye katkısı olmaz. canımı sıkan da şu. yüzyıllardır bu topraklara hükmet bir sürü etnik kökeni içinde barındır hiç bir kavga gürültü olmasın!!!*** Taaaki dış güçler bu insanları kullanmaya başlayıncaya kadar bizim yaramıza tuz basmaya başlıyıncaya kadar. bu kadar tarihi bize sınıf geçmek için okutmadılar heralde sana bana bu konuları okuttular. ne zaman bir etnik köken bir ayaklanmada olsa ne zaman bir kargaşa çıksa işin içinden hep birileri çıkıyor canımı sıkdan da bu işlere alet edilmek neden kimse lazca dilmi değil mi diye tartışma konusu atmıyor ortaya???? demek istediğimi anlatabildim sanırım

suana kadar tartısılan hangı konunun sana yararı oldu kardes sadece bu konu ıcın demıyorum herhangı bır konu atıyorum kuresel ısınma sana ne faydası oldu kuresel ısınma olmasın dıye kendı adına ne yaptın o zman hıc tartısmayalım bunlar herkesın fıkrını ogrenmek ıcın belkı kurt kardeslerımızın bızı bızım onları yanlıs anladıgımız seyler vardır beraber konusa konusa hallolacak burdakı hıc bır yorumda ayrımcılık yok........

futbolda ızleme sana ne faydası var dızıde ızleme sınemada sınemadakı aktrıstın adını bılınce cebıne bırseymı gırıyor hıcbırseyı bılme sadece sana para kazandıran meslegını bıl gerısını at gozlugu tak oylece yasa gıt
anlatabılıyormuyummmm

lazlar yada cerkezler cıkıp ben toprak ıstıyorum bagımsızlık ıstıyorum lazıstan cerkezıstan kurcam gıbı seyler soylemıyorlar keske su dogudakı toprakları kurtlere versek yemın edıyorum bır aya kalmaz bırbırlerını vururlar....topraklarda amerıkaya ısraıle kalır........
ben dbakırda calısıyorum kurt arkadasımla konusurken adam bana sızınkıler dıye konusuyor buralar bızım dıyor turkıyenın degıl dıyor boyle zıhnıyetlı ınsan az degıl her on ınsandan altısı boyle bız dılımızı ısıtıyoruz okullarda kurtce egıtım verılsın turkce egıtım ıstemıyoruz beledıyedekı yazılımlar kurtce afısler kurtce hıcbırsey anlamıyorum burası turkıyenın bır ılı gıbı degıl sen bunları anlamıyorsun....

bızım sınıf ogretmenı arkadas var burda bana anlattıklarından bıraz bahsedeyım tuylerınız dıken dıken olur turkce derselerınde hocam bıze anlatma bız turk degılız dıyorlar aksamları bır kac okulda ataturk bustu kaldırılıyor sabaha garıp garıp sekle sokuyorlar hocalara kafa tutuyorlar ıstıklal marsının ıkı satırını ezberletemedım bu kadar ınada bındırmısler ısı dıyor bıze mısyoner dıyorlar dıyor
kackere tacız edıldıler sen hangı laz yada cerkezın bunları yaptıgını duydun

o kadar film izledim nazilerle ilgili tarihi filmler şunlar bunlar hiç bir zaman kişilerle ilgilenmemişimdir ve hiç oyuncunun da adı aklımda kalmmamıştır anlatmak istenen neyse onu anlamışsam o bana yeter.

demek istediğim burdaki konu başlığı neden bir lazca dil midir değil midir yerine kürtçe dil midir değil midir başlığıdır. alet oluyoruz işte güzel arkadaşım bnm sıkıntım bu. neden lazcayı kurcalamıyolar? çünkü şimdiki rant kürtler. yarın ermeniler olucak öbürgün başka birileri olucak. ;)

dedelerim sag olsaydı eger şu an kürtlere karşı böyle antipati besleyen hiç kimyese hakkını helal etmezdi iki dedemde çanakkalede şehit oldular bu ülkenin namusu hzuru refahı için gidip dönmediler allah ruhlarını şad etsin

bencede kürtçe kesinlikle sağdan soldan toplama,temeli sağlam olmayan,aşire dilidir.gerçektende yazıda da yazdığı gibi bazen bir kürtün konuştuğunu diğer bir kürt anlamıyor.herzaman başka bir devletin çatısı altında oldukları için,ayrı bir ulus yada toplum olamadıkları için konuştukları dil dil değil bence.
teşekkürler yazı güzel ve gercekçiydi.

bir kürt bir kürtü anlamıyor siz anlıyorsunuz evet

2 . si her zaman başka bir devlet altında sömürüye mahküm oLdukları için dilleri gelişmiyor dicektiniz sanıırm !!

yazı güzeL ve taraflıydı teşekkürler

yazıya bişey diyemem ben dilbilimcisi degilim kürtlerin buyuk bir kısmıyla da bir sorunum yok kimlerle sorunumuz oldugu zaten herkesçe biliniyor o yuzden tartışma bu konu uzerine olursa bizim için daha iyi olur kalp kıracak cümleler kurmamalıyız diye düşünüyor yoksa konuyu kapattıracgım

Dünya standartlarında resmi diller bellidir. neyi tartışıyoruz :)

Dil olarak kabul edilmesi icin önce bir azınlık sonra 1 toprak parçası...sonra 1 devlet...

ve onun ıcın verılmıs sehitler olması lazım ki....

oda yok o yuzden.....:durdurun

o kadar film izledim nazilerle ilgili tarihi filmler şunlar bunlar hiç bir zaman kişilerle ilgilenmemişimdir ve hiç oyuncunun da adı aklımda kalmmamıştır anlatmak istenen neyse onu anlamışsam o bana yeter.

demek istediğim burdaki konu başlığı neden bir lazca dil midir değil midir yerine kürtçe dil midir değil midir başlığıdır. alet oluyoruz işte güzel arkadaşım bnm sıkıntım bu. neden lazcayı kurcalamıyolar? çünkü şimdiki rant kürtler. yarın ermeniler olucak öbürgün başka birileri olucak. ;)

kardees burada yapılmak ıstenen provakasyonlara gelmeyeceksın!! bu ulke bır cok kulturu bır cok konusma tarzını ıcınded barındırır ve barındırmıstır!!! sende buulkede yasıyorsuun ve sende bu ulke ıcın askerlık yaptın bu vatanı savundun!! herkes bılmesı gerekenı bılıyor kurt derler bıter sonra alevılık sunnılık baslar!!! oda bıter bu ulkede neden kılıse var baslar tartısacak baska bısey yokyaaa ulkenın halı muhtesem herkes tokya bunlarla bıryere gelmek ısteyen ınsanlar var!!! :clap

devletsiz dil olmaz.....

kuş dilide dil o zaman...

Kürtçe Kesinlikle Bir Dil Değildir. Ben Çerkesim Cerkesceyede Dil Demiyorum :)

Dünya üzerinde Dillerin '' Resmi '' Dil olarak kabul edilebilmesi için '' Devlet '' statüsünde tanınması gerekirler .
Yani bir '' Devlet '' olmak zorunlulukları vardır .

Kürtlerin şu anda bir Devleti olmadığına göre kürtçe'de Resmi bir dil olamaz .

Zaten kürtçe diye bir dil yoktur .
Arap , Fars , Türkçe karışımı birşey vardır ortada .

Türkiyede her zaman Tek Dil'den yanayım .
Her zamanda Yazıyorum .

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Resmi Dili Türkçe'dir .
:goz:

Dünya üzerinde Dillerin '' Resmi '' Dil olarak kabul edilebilmesi için '' Devlet '' statüsünde tanınması gerekirler .
Yani bir '' Devlet '' olmak zorunlulukları vardır .

Kürtlerin şu anda bir Devleti olmadığına göre kürtçe'de Resmi bir dil olamaz .

Zaten kürtçe diye bir dil yoktur .
Arap , Fars , Türkçe karışımı birşey vardır ortada .

Türkiyede her zaman Tek Dil'den yanayım .
Her zamanda Yazıyorum .

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Resmi Dili Türkçe'dir .
:goz:

Yani sen diyorsunki biz Çin idaresindeyken, Çinliler Türkçe bir dilmidir diye sorulduğunda hayır demeliydik ha. neden çünkü o zaman bir devlet deildik mi dicen. Yada Çinliler şurda ne güzel beraber yaşıyoruz ne ayaklanıyonuz dediğinde 40 kişiyle Çin sarayını basııp ölüm uğruna isyan çıkarıp sarayı kılıçtan geçirenler ayıp mı etti sana karşı saçmalamayalım kendi tarihini bilmiyon dostum

bak Mehmet Akif ne diyor.
Tarihi tekerür diye tarif ediyorlar ne garip şey
Hiç ibret alınsaydı tarih tekerür mü ederdi

biz millet olarak kaç devletin idaresinde yaşadık biliyon mu? peki özgürlük mücadelesi verip UYGUR, GÖKTÜRK, AVRUPA HUN, BÜYÜK HUN, SELÇUKLULAR.........OSMANLI, TCD i kuranlar sana göre suçlu o zaman ha inanın böyle konuşmakla çok gülünç oluyorsunuz ne düşünceye saygınız var ne de düşünceye cevap verebilecek bilginiz ayıp. lütfen klişelerden kurtulun. Teşekkürler

Alinti:
SAHRANİL´isimli üyeden Alinti
bencede kürtçe kesinlikle sağdan soldan toplama,temeli sağlam olmayan,aşire dilidir.gerçektende yazıda da yazdığı gibi bazen bir kürtün konuştuğunu diğer bir kürt anlamıyor.herzaman başka bir devletin çatısı altında oldukları için,ayrı bir ulus yada toplum olamadıkları için konuştukları dil dil değil bence.
teşekkürler yazı güzel ve gercekçiydi.

bir kürt bir kürtü anlamıyor siz anlıyorsunuz evet

2 . si her zaman başka bir devlet altında sömürüye mahküm oLdukları için dilleri gelişmiyor dicektiniz sanıırm !!

yazı güzeL ve taraflıydı teşekkürler

he valla ne güzel yorumlamışsın:vur:durdurun:vur

herkes alıntı yapıyor söleyecek adam akıllı bir düşüncesi olmayınca.başkalarının düşüncelerinden yola çıkarak cvp yazmak ne kolay be:durdurun

Kürtçe dil midir? Her zaman sıcak kalacak bir konu. Ben şöyle bir şey diyebilirim. Eğer lazca ya da boşnakça ya dil diyorsak kürtçede dildir. Ama şunu unutmayın bu ülkenin ana dili Türkçedir. Saygılarımla..

Geri