Kürtçe Bir Dil midir?

bencede kürtçe kesinlikle sağdan soldan toplama,temeli sağlam olmayan,aşire dilidir.gerçektende yazıda da yazdığı gibi bazen bir kürtün konuştuğunu diğer bir kürt anlamıyor.herzaman başka bir devletin çatısı altında oldukları için,ayrı bir ulus yada toplum olamadıkları için konuştukları dil dil değil bence.
teşekkürler yazı güzel ve gercekçiydi.

bencede bazen bi kürt başka kürtün ne dedini bilmiyo

Nedir bu Kürt düşmanlığı anlamıyorum. Size fazlalık mı? Kürtçenin dil olup olmaması veya kendi aralarında bile anlaşamadığını iddia etmeniz neyi değiştirir? Sonuçta ne kadar inkar edilirse edilsin ülkenin bir bölümünde yaşayan insanların ortaokula gelinceye kadar Türkçe öğrenmediği, Kürtçenin o bölümde gayet yaygın olarak kullanılan bir dil olduğu, bu şahısların aileleriyle, çevredeki insanlarla bu DİLİ kullanarak iletişim kurdukları gibi birtakım gerçeklerin oralarda yaşayanlarca bilinen ama biz batıdakiler tarafından bilinmeyen/yok sayılan hadiseler olduğu açıktır.
Arkadaşlar azınlık yönetimini beceremeyen bir devletin vatandaşlik haklarını tam olarak yaşamayan bir kısım vatandaşının konuştuğu, yanlış sekilde ele alındığı sürece varolmasi sorun yaratacak olan dil. Turkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlığı ve bunun kapsamindaki halklar konusunda tam olarak eğitilmeyen bir neslin üyelerinin politik bir arac olarak ele aldiklari DİLDİR.

bencede bazen bi kürt başka kürtün ne dedini bilmiyo

Ayrıca dikkat ettiğim başka bir husus çoğu kişi ne diyeceğini bilmediği için sanırım sürekli başka yerlerden alıntı yaparak kendi fikirlerini söylemeye bile çekinerek ''bence de'' lafını kullanıyorlar. Arkadasım sen kaç Kürt'ü konusurken dinledin ve bu dili bilmediğin halde birbrilerini anlamdıklarını nerden biliyosun. Tamam düşmansınız çoğunuz hatta elinizden gelse bir kaşık suda boğarsınız hepsini teker teker ama en azından böyle komik duruma düşmeyin. Ben kendi şahi fikrilerimi öne attım muhtemelen saldırılar olacaktır ama bunun bir önemi yok. Herkese iyi forumlar...

Hz. Peygamber de Türktür dostum. yani senin o araştırmaları yapan yanlı bilim adamlarının araştırmaları sen daha Türk tarihini bilmiyorsun dostum git bak

Göktürk prensi (Öl. 635). Göktürk Hakani Çuluk Kagan'in küçük oglu. Babasi, bir Çin prensesi olan, üvey annesi Içing Hatun (Katun) tarafindan zehirletildi. Yerine geçen amcasi Kara Kagan'in düsüncesiz yönetimi ve kitlik yüzünden, Türk ordusu, Çinlilere yenildi. Kürsad da esir edilerek, Çin'e götürüldü (630). Kara Kagan, Çin'de ölünce (634), Çinliler, kendi taraftarlari olan Göktürk prensi Sirba'yi, Türk hakani yaptilar. Sirba, Çin'e baglanmayi kabul etti.
Türkler, gizlice çalisarak, kirk kisilik bir ihtilal birligi kurdular ve basina Kürsad'i getirdiler. Kürsad, birlik baskanligini, ihtilal basariya ulasirsa, imparator olmamak ve siyasetle ugrasmamak sartiyla kabul etti. Ihtilalciler, Kürsad'in kardesinin oglu Ispera'yi (Isbara), Türk kagani ilan ettiler. Bu sirada Çin tahtinda Tang'larin ikinci imparatoru Li-sih-min vardi. Türk ihtilal birligi baskani Kürsad'in planina göre, imparator Li-sih-min, önce esir edilerek Türk iline kaçirilacak, sonra da Çin sarayinda esir bulunan Türk soylulari ve Çinlilerin elinde bulunan Türk topraklariyla degistirilecekti. Çin imparatorunun, her gece kilik degistirerek baskent Çangan'da dolastigi da, Türk ihtilal birligi tarafindan biliniyordu. Ancak, kararlastirilan gece siddetli yagmur yagdi ve imparator, saraydan çikmadi. Kürsad, ihtilal planini degistirerek, imparatorun sarayina bir baskin yapmayi kararlastirdi. O gece kirk Türk, Çin imparatorluk sarayini basti. Yüzlerce Çinli muhafiz öldürüldü. Ancak, imparator ele geçirilemedi. Ihtilalciler, Çin baskentinden ayrildilar. Fakat, büyük bir Çin ordusu, bunlari takip etti. Ihtilalciler, Vey irmagi kiyisinda durdular. Kabaran irmagi geçemediler. Burada yapilan efsanevî savasta, kahramanca dövüsen ve kendilerini koruyan Kürsad ve arkadaslari, birer birer ecel serbetini içtiler.

Umarım bu seni tatmin etmiştir
Kürtlere laf atmaya gelince süpersin bir öz eleştiri ytap o onu zehirliyor bir diğeri hain gidip çine teslim oluyor sonrada Kürtler şu bu ayıp. Sen daha Türk tarihinin en önemli olaylarından birini bilmiyosun gelip bana ders veriyorsun. Abdest almayı bilmez imam timsali.

Bak dostum bu diyeceğimi sen asla diyemezsin. Ben Kürt'üm ama şimdi ölsem ve bana dense ki seni dünyay yeniden gönderririz fakat farklı bir ırk seçeceksin hemen Türk derim ama sen bunu da çekersin biyere şimdi:D ha? ne dersin

yo neden çekiyim ki.ayrıca ben sana çinlilerin himayesinde yaşadığımızı kabul etmediğimi söylemedim bilmiyor olabilirim tüm tarihi bilmek kimsenin elinde değil.Zaten dikkat çekici bir durum var o kadar yazdıklarım arasında demekki cevap verebildiğin tek şey bu.Bilim adamları yanlı diyorsun zaten size göre herkez yanlı merak ediyorum harvard üniversitesi,viyana üniversitesi,ottowa üniversitesi,Türk tarih kurumu bunların herpsi yanlımı Dünyaca ünlü ve Türklerin geldiği kıta yı bulan ( mu kıtası ) James Churcward damı yanlı.Bunların hepsinede yanlı diyebiliyorsan tek yapabileceğim şey bu :clap:clap seni alkışlamak

Kürtçe yok demek için nerdeyse Osmanlı devleti bile yok diceksiniz hahahaha:D
Osmanlıca yokmuş git Fuzuliye sor bi, Namık Kemal e de uğra arkadaşım Osmanlıca varmıymış yokmuymuş, biraz daha yazabilirim ama üzülüyorum sana neden mi. Çünkü korkuyorum kendini inkar edebilirsin diye ha arkadaşım?:D

Leke arkaşıma bir şey soracam Türkiye bu kadar korkuyorsa Kürtlerin bağımsızlıpından neden Senin örnek te verdiğin Rusya Çin ülkeleri gibi yapmayıp Kosovayı tanıdı. Bunların hepsi toplu olarak yaşamamızı çekemeyen bir kaç angut bilim adamının lafları hepsi birdaha da cevap yazmicam bu konuya uzadı................................................................

"Osmanlıca yoktur" diye birşey yazdığımı sanmıyorum. İyi okursanız anlarsınız ki iyi okumasanız da anlarsınız; Osmanlıca bir dil değildir, yazma dilidir demiştim. Yani konuşma dili değildir. Ayrıca benim Kürtçe vardır-yoktur diye bir derdim. Konuşulduğuna göre vardır. Ama bilimsel olarak dil midir değil midir onu ben bilemem...

Hz. Peygamber de Türktür dostum. yani senin o araştırmaları yapan yanlı bilim adamlarının araştırmaları sen daha Türk tarihini bilmiyorsun dostum git bak

Abartmamak lazım. Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in soyu Hz. İbrahim (a.s)'a kadar bellidir. Türk ise bundan çok fazla gurur duyarız. Herhangi bir şekilde akrabalığımız var ise yine çok fazla gururlanırız (Hz. Adem ve Hz. Nuh (a.s) vasıtasıyla var zaten). Ama kesin bir kaynak olmadan "Türktür" denilemez. Böyle bir şey söylenemez.

valla kütrçeden felan açıulmışta dünyada bu Tüklere Yani bize karşı Enbüyük Düşmalığı yapabilecek birmillet içimizde 30 yıldır dağlardan inmiyolar örnek veriyorum içmizde yaşayan roman ve onlarca etnik grup var ama araştırın roman lar yaşadıkları toplumda hiç bizaman yaşadığı ülkesine karşı ihanet etmemişlerdir ama kürtler her yaşadığı ülkede terör ihanet yaratmaktan başka bişey bilmemmişlerdir iran, Suriye Irak ve netekim Türkiye Daha bügün İstanbulda bomba patlattılar bi okadar yaralı ve ölü var merak ediyorum bu işdaha nereye varacak büyük şehirleri yaşanmaz hale getirdiler kapkaç terör Bukonuyu Şuraya bağlamak istiyorum Siz nekadar Dilbilimcilerden Alıntı yapıp Gerçeklerden Bahsetseniz de Onlar görmeyecektir Çünkü Birbirleriyle Anlaşmak için çıkarttıkları o sese hala dildemekteler Çünkü bunu bölücülük olarak kullanmaktalar .....

Valla Hep Çanakkaleden Örnek Veriliyo Bumilletin Ekmeğini Yiyen Mecbur Cepesine de Gidecektir

valla kütrçeden felan açıulmışta dünyada bu Tüklere Yani bize karşı Enbüyük Düşmalığı yapabilecek birmillet içimizde 30 yıldır dağlardan inmiyolar örnek veriyorum içmizde yaşayan roman ve onlarca etnik grup var ama araştırın roman lar yaşadıkları toplumda hiç bizaman yaşadığı ülkesine karşı ihanet etmemişlerdir ama kürtler her yaşadığı ülkede terör ihanet yaratmaktan başka bişey bilmemmişlerdir iran, Suriye Irak ve netekim Türkiye Daha bügün İstanbulda bomba patlattılar bi okadar yaralı ve ölü var merak ediyorum bu işdaha nereye varacak büyük şehirleri yaşanmaz hale getirdiler kapkaç terör Bukonuyu Şuraya bağlamak istiyorum Siz nekadar Dilbilimcilerden Alıntı yapıp Gerçeklerden Bahsetseniz de Onlar görmeyecektir Çünkü Birbirleriyle Anlaşmak için çıkarttıkları o sese hala dildemekteler Çünkü bunu bölücülük olarak kullanmaktalar .....

Valla Hep Çanakkaleden Örnek Veriliyo Bumilletin Ekmeğini Yiyen Mecbur Cepesine de Gidecektir

sana katılmıyorum dostum.herkeszi aynı kefeye koymamak lazım.şuan ki kürt sorunu dış güçlerin kışkırtmasıyla oluşan bi problem.Cumhuriyetin kuruluş yıllarında ve osmanlı döneminde kürtlerle ilgili 1 tane problem bulamassın.Hatta dini yönden daha gelişmiştir nitekim anadoluda en çok alim de doğudan çıkmıştır.En büyük örneği Bediüzzaman said nursi.Bugün kü kürtlerin atalarından ne kadar uzak oludğunu görürsün nitekim bugün devlete ayaklanan o kesime kürt derken utanıyorum.şuanki o millet asla osmanlı ve cumhuriyet dönemindeki kürtler le bir tutulamaz.Bu milletin ekmeğini yiyen mecbur cephesinede gidecektir doğru ama ermeniler gibi bağımsız olmaya da çalışabilirlerdi ama bunu tercih etmediler.G.Antep,K.Maraş,Ş,Urfa devlet yardımı almadan 12 ay savaştığı için wilson prensiplerine göre bağımsılık kazandıkları halde bunu reddetmiş ve bu vatana bağlı kalmayı tercih etmiştir.Yani Kütrlerin Türkler le cephede birlikte savaşması mecburiyette ve istemeyerek değildir nitekim ermenilerde o zamanlar bu ülkede yaşıyordu ama savaşa katılmadılar.Kürtlerde ermeniler gibi yapabilirdi......

Herkes Anladığı Dilden Konuşsun Arkadaşlar Ama Resmi Dil Tektir Oda Türkçedir.bunu Bilir Bunu Söylerim.77 Millet Kendi Dilini Kendi Lehçesini Konuşursa Kimse Birbirini Anlamaz .zaten Aynı Dil Konuştuğumuz Halde Birbirimizi Anlamıyoruz Değilmi.

kurtce tabikide dil turkce inglizce almanca gibi

arkadaslar farklı bölgeden iki kürt, kürtçe konuşarak anlaşamıyorlar...
ben mühendisim, şantiyemdeki işçilerden biliyorum..
ama türkçe tüm asyada geçerli olan bir dildir..
kürtler zaten bizden ayrı bir halk değil..
kasmayalım ve yaşasın türkçe diyelim

arkadaslar farklı bölgeden iki kürt, kürtçe konuşarak anlaşamıyorlar...
ben mühendisim, şantiyemdeki işçilerden biliyorum..
ama türkçe tüm asyada geçerli olan bir dildir..
kürtler zaten bizden ayrı bir halk değil..
kasmayalım ve yaşasın türkçe diyelim

turkcennde anlasılmayacak lehceleride wardır sn merak etme tum asyada gecerlide deildir bilmeden sallama yorum yapmayalım

bir deli bir kuyuya bir taş atmış...hikaye böyle başlıyor..

Arkadasım Nerede Yasıyoruz.ßurası Türkiye Herkes Türkce Konusacak.

1.Si Türkiye Cumhuriyeti Vatandasıysan ßu SınırLar İçinde Yasıyorsan Türkce Konusmak Zorundasın.

2.Si Kürtce ßir DiL DeiLdir.[ßenim Gözümde].

evet her lehce kürtcede ayridir ama sadece bir etnik dildir baskada deyildir yani arnavutca VS gibi cerkezce lazca su bu gibi
ama Türkiyenin asil dili Türkcedir ve resmi makamlarda Türkce konusulur konusamayan bu ülkenin vatandasida olamaz bence
simdilerde bor acilim var resmi dairelerde kürtcede konusulsun diye
kimse etnik guruplarin dillerini konusmak zorunda deyildir ana dil türkce olduguna göre buda böyle kalir istemeyen kendine bir tercuman tutsun derim:D
bir avuc kürt icin herhalde yabanci dil olarak konacak ghali yok kim ögrenmek isterki ben istemem isimede yaramaz o kadar..BU ÜLKENiN resmi dili TÜRKKKKKKKKCEEEEEEEEEEDiRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Artik her 7 bölgeye sinir kursunlar
avrupada kapilar acildi bizimkilerin acilimi ilede geriye gitmeye calisiyoruz
yerim ben bunlarin acilimini hadi hadiii biz varken bu ülkede ayrim yokkkkk
yapaninda bu ülkede yeri yokkkk

Sağdan soldan toplama üçbeş tane kelimeyle bi şarkı yapmışlar. Bozuk plak gibi çalıp duruyolar.

Kürtçe bir dil midir?

Ülkeyi bölme potansiyeline sahipse işe yaramaz bir dildir.
Anlatıldığı gibi bilinmezliklerle doluysa sonradan üretilmeye çalışılmış bir dildir.
Eğer TC nüfus kağıdına sahip insanlar konuşuyorsa Lehçedir.
Kötü emeller için yanlış ellerdeyse Türkiye' den uzak durması gereken bir dildir.

Tek soru soruyorum? Ulusal anlamda geçerli mi?Hayır sonuç...???

Tek soru soruyorum? Ulusal anlamda geçerli mi?Hayır sonuç...???

Tabiki ulusal anlamda geçerli değil ama Türkiye'nin büyük bir doğu kısmının kürtçe konuştuğunuda unutmamak gerekiyor.

Hal böyle olunca dilmi oluyor. Tabiki değilll. Ne gereksiz bir konu bu?

Geri