ilginç av maceranız varmı

biz de av delisiyizdir ava gittik arkadaşın lakabı kuru mola verdik arkadaşım kuru çalılıklarda ihtiyacını gideriyor çalılıkların hareketini gören arkadaşımız ahmet ne o ya diye sordu diğeride o kuru demeye kalmadı bomm silah patladı bizim akıllı kuru denince kurt diye anlamış verdi dumanı allahtan kötü atıcı mesafede uzak ufak yaralarla atlattı bizim kuru

Bizim evin arka bahçesinde Kerpiçten kömürlüğümüz vardı daha yaşım 7-8 kerpiçlerden birine arılar yuva yapmış bizi rahat bırakmıyolar ne denediysek olmadı kankimle beraber parlak bi fikir bulduk Bütün paramızla torpil kızkaçıran vsvs aldık zar zor yuvanın etrafına fln döşedik içinede bikaçtane dinazor isimli torpilden attık ve boommm :D

e.önünde balık avlarken birden oltama birşey takıldı öylebir asılıyorduki makarayı elimden atıp misineyi elle toplamaya başladım oltanın ucunda kara bişey çıkardığımda karabatak olduğunu gördüm meğer benim istavritlere dalmış çok heycanlanmıştım herkez başıma toplanmıştı rezil oldum :)

Bizim evin arka bahçesinde Kerpiçten kömürlüğümüz vardı daha yaşım 7-8 kerpiçlerden birine arılar yuva yapmış bizi rahat bırakmıyolar ne denediysek olmadı kankimle beraber parlak bi fikir bulduk Bütün paramızla torpil kızkaçıran vsvs aldık zar zor yuvanın etrafına fln döşedik içinede bikaçtane dinazor isimli torpilden attık ve boommm :D

ne deyim kardes allah tahsilatlarini nve tahsilatini affetsin ne yaptin ariya torpil
tavsan geyik gorsel dinamit c4 le giden artik koptum valla:biggrin

e.önünde balık avlarken birden oltama birşey takıldı öylebir asılıyorduki makarayı elimden atıp misineyi elle toplamaya başladım oltanın ucunda kara bişey çıkardığımda karabatak olduğunu gördüm meğer benim istavritlere dalmış çok heycanlanmıştım herkez başıma toplanmıştı rezil oldum :)

buna benzer ordek yakaladim oltayla yazmistim cok ilginc anlatsan inanmazlar
kamera lazim:durdurun

2 yıl önce kuşadasında küçük bir çocuk boyunda levrek yakaladım, gözümün önünde gamiti yuttu ve hızla kaçtı, ancak kıyıya getiremeden misina koptu:durdurun

aslında forumda buyuk avcı abılerımızde var ama macera anlatmıyorlar

ne var soyle trofe maceraları anlatsanız

bıze kısmet olmadı daha yasımız genc trofe avcılıgı ıcın maddıyatta yeterlı degıl tabı

bugun yasadıgım macera inanılmazdı..kıyıdan fangri mercan avına gıttım..malum sardalya mevsimi, şimdi kullanılacak en iyi yem..neyse..oltama sardalya takıyorum falan pek vuruş alamadım..derken aksam ustu olta dibe iner inmez elimden sopayı asılması bir oldu..buyuk bir mercan ya da sinarit tahminim..tam 15 dk balığı yormak için ugrastım ama banamısın demedi..bi sağa bi sola koşturuyorum (avlandığım yer kayalık takılma ihtimali cok yuksek) kollarım koptu resmen ya sanki orkinos avlıyoz şok oldum..oyle sert kafa atıyor ki, kafa atmasıyla kalamayı yaklasık 5-10 mt salıyor..kıyıya baya yaklaştırdım ama kolun bedene bağlama noktasından oltamı kopardı...ben cok cipura, mercan gibi dişli balık tuttum ama böylesine sert balığa denk gelmedim..nerede hata yaptığımın farkındayım yalnız, keşke balığı daha çok yorsaydım veya biraz daha kalın misina kullansaydım:mad:..malum deniz bu her gün yeni şeyler öğrenmek çok mümkün..açıkcası bu günkü av beni derinden etkiledi.:eek:ha:

aynı sey benim de başıma geldi, birkaç yıl önce ekmek sardığım kıbrıs oltama martı daldı, kıbrıs hayvanın her tarafına dolastı..zor kurtardık iğnelerden..artık avlandığım yere ne zaman bir martı yaklaşsa tik oldu martı gibi sesler çıkarıp kovalıyorum:durdurun

Haftasonu arkadaşım tutturdu ava gideceğiz sen de gel diye.Ben de onu kıramadım tamam dedim.Daha ava yeni başlamışlardı.Kimisinde pompalı vardı kimisinde çifte kırma.Banada bir Huğulu verdiler.Çadır filan kurduk ateş mateş yakıyoruz.AQnlayacağınız keyif gıcır yani :) Sabha kalkıp bir şeyler atıştırıp ormanlık alana doğru çıktık.Arif adındaki arkadaşın önüne çalılardan bir yaban domuzu fırladı.Çocuk pompalıyda bastı kurşunu odan sonr Mahmut İki kez ateş etti.Ben de vurdum ama hayvan kudurmuş lanet hayvan vurdukça üstüme koşuyor.Terminatör gibi.En son bir el daha ateş ettim baktım hala koşarak geliyor kendimi can havliyle fırlattım.Hayvan jet gibi geçti gitti.Canımı zor kurtardım.Meğer daha sonra öğrendim ki onu vurmak için domdom kurşunu gerekirmiş bizdekiler normal fişek olduğu için işlememiş.Bu da bana bir ders oldu bir daha işin ustası olmayanlarla gitmedim.Zaten ben de acemiydim.Ama hayatımın en kıyak dersini öğrenmiş oldum o gün :)

abim nerdeyse 2 günde bir domuz,tavşan avına gidiyor öğrenirsem anlatırım (baya iyi avcı 2 tavşan getirdi ):D

Aranızda domuzun sesini duyupta vuramamanın ne kadar kötü birşey olduğunu bilen vardır umarım.AYDIN bozdoğan'da domuz bekliyorduk incirlikte gece ay ışığı var ama yine de karanlık spot lambamız var ama usta değiliz ki arkadaş ışığı yaksın sıkayım.Bekledik belki gürün içinden çıkar diye ama nafile insanla dalga geçiyo arkadaş ya...

Arkadaşımla balık tutuyorduk.
Onun oltası vurmaya başladı, çekti çekti çekti...Olta gitgide ağırlaşmaya başladı.
En sonunda suyun dibinde birşeyeler belirdi.
Bir asıldı Ahtapot:))
Meğerse arkadaşın tuttuğu balığa aynı anda ahtapot yapışmış
bize de güzel ziyafet olmuştu:)

Arkadaşımla balık tutuyorduk.
Onun oltası vurmaya başladı, çekti çekti çekti...Olta gitgide ağırlaşmaya başladı.
En sonunda suyun dibinde birşeyeler belirdi.
Bir asıldı Ahtapot:))
Meğerse arkadaşın tuttuğu balığa aynı anda ahtapot yapışmış
bize de güzel ziyafet olmuştu:)

enteresan bir av kısmetiniz bolmuş kardeş:huh:

bizim adanada da seyhan nehri üzerinde taşköprü var bilenler bilir.köyün otobüsü ona yakın bir yerden kalkıp köye gidiyordu.vakitte epeyce vardı ilkolkul 4-5 gibiydi.ırmağın kenarında balık tutanlar vardı.biraz onları izledim.bu arada yerde misina kalıntılarını gördüm.birininucundada hazır iğne vardı.yem falan takmadan suya bıraktım.heves işte.oda ne oltaya üç tane herbiri yaklaşık 500-750gr arası sazan takılmıştı.yanlız birşey vardı.üçüde ağızlarından bir kaytan ipe takılıydı.one lan dedim kendi kendime.yantarafta da bir baba çocuğunu azarlıyordu.naptın oğlum nasıl kaçırdınbalıkları falan filan.tamoradan yolalıyordum ki adam beni farketti.getir ulan balıkları nereye kaçırıyorsun.tabi bizde çocuğuzkorkumuzdan teslim ettik balıkları.

şimdi ara sıra karagöçer köyündeki toprak kanalın denize döküldüğü yerde dezzeminoğlunun (sucu arif) barakası var yanına gider hem avlanırım hem de dinlenirim.adanada burayı bilenler bilirler
rastgele

Haftasonu arkadaşım tutturdu ava gideceğiz sen de gel diye.Ben de onu kıramadım tamam dedim.Daha ava yeni başlamışlardı.Kimisinde pompalı vardı kimisinde çifte kırma.Banada bir Huğulu verdiler.Çadır filan kurduk ateş mateş yakıyoruz.AQnlayacağınız keyif gıcır yani :) Sabha kalkıp bir şeyler atıştırıp ormanlık alana doğru çıktık.Arif adındaki arkadaşın önüne çalılardan bir yaban domuzu fırladı.Çocuk pompalıyda bastı kurşunu odan sonr Mahmut İki kez ateş etti.Ben de vurdum ama hayvan kudurmuş lanet hayvan vurdukça üstüme koşuyor.Terminatör gibi.En son bir el daha ateş ettim baktım hala koşarak geliyor kendimi can havliyle fırlattım.Hayvan jet gibi geçti gitti.Canımı zor kurtardım.Meğer daha sonra öğrendim ki onu vurmak için domdom kurşunu gerekirmiş bizdekiler normal fişek olduğu için işlememiş.Bu da bana bir ders oldu bir daha işin ustası olmayanlarla gitmedim.Zaten ben de acemiydim.Ama hayatımın en kıyak dersini öğrenmiş oldum o gün :)
bu arif elektrikçi arifmi?

bizim adanada da seyhan nehri üzerinde taşköprü var bilenler bilir.köyün otobüsü ona yakın bir yerden kalkıp köye gidiyordu.vakitte epeyce vardı ilkolkul 4-5 gibiydi.ırmağın kenarında balık tutanlar vardı.biraz onları izledim.bu arada yerde misina kalıntılarını gördüm.birininucundada hazır iğne vardı.yem falan takmadan suya bıraktım.heves işte.oda ne oltaya üç tane herbiri yaklaşık 500-750gr arası sazan takılmıştı.yanlız birşey vardı.üçüde ağızlarından bir kaytan ipe takılıydı.one lan dedim kendi kendime.yantarafta da bir baba çocuğunu azarlıyordu.naptın oğlum nasıl kaçırdınbalıkları falan filan.tamoradan yolalıyordum ki adam beni farketti.getir ulan balıkları nereye kaçırıyorsun.tabi bizde çocuğuzkorkumuzdan teslim ettik balıkları.

şimdi ara sıra karagöçer köyündeki toprak kanalın denize döküldüğü yerde dezzeminoğlunun (sucu arif) barakası var yanına gider hem avlanırım hem de dinlenirim.adanada burayı bilenler bilirler
rastgele

bilmemmi k ardeş herzaman orda balıkçılar var kenarlarda tutulan balıklar

bizde geçtik oyollardan:durdurun

elimde g-3 piyade tüfeği
baktım ağaçta bir karga var sevmem kargayı vuruyum gitsin dedim
bir el atış yaptım karga yere düştü
yanına gittim o g3 mermisi normalde kargayı parçalaması lazım ama bir damla kan yok
meğerse bizim karga merminin şaklama sesinden korkmuş ödü patlamış ölmüş :)

airsoft silahlarıyla buluşmaya gitmiştik yanlışlıkla kuş vurmuştum :D RedDot la nasıl vurduysam :D

ayvalıkta iskeleden kamış oltayı attım ucunda kalamar yem var.

biraz bekledim. beklemkten sıkıldım. oltayı bıraktım ucu havada bir şekilde. sigara yaktım. 2 nefes çektim olta eğildi , sonra yere düştü hemen oltayı yerden aldım yavaşça boşluğunu alayım dedim. baktım balık çekiyo. makarayı sarmaya başladım. oltanın ucu eğildi iyice. büyük balık olduğu belli oldu. olta nerdeyse yay gibi oldu. millet geldi yanıma. çek çek diyolar.
neyse olta iyice yaklaştı. sudan çıtı 100-200 gr civarında bir isparoz birde öbür iğnede 2 kilo civarı bir taş.

ve hayal kırıklığı.

Geri