ya bu
Ataturk e solcu oldugunu ıdda eden arkadas pekı Ataturk nıye bu ulkeye kominızım getırmedıde cumhuruyetle yonetılıyoruz ya neden hep bu no.pasaparan mıdı r nedır o bıde red army mı ne nıye sureklı komunızım propagandanıza uydurma seylerı katıp yalan yanlıs seyler soyluyorsunuz
ya sızın o nazım dedınız zatın Ataturk e laf atan sıırı var senınn o denız gezms denen yaratık bu ulkeyı karıstıran banka soyan profosyonel devrımcı (her turlu devrım makul ucretlerde yapılır gıbısınden profosyonel heralde) adam oldurmedımı cumhurıyetı yıkıp kominizim getırmek ıstemedımı
bu herıf resmen rusyanın usagıyıdı
bı kere Ataturk ruslardan bırıncı dunya savasında yardım olarak sılah almsıtır rusya karsılıgında Turkıyenın kominist olmasını ıstemıstır ama kabul etmemıstır bı halt bılmıoyonuz konusup duruyorsunuz sen sımdı bu anlattıgımda yalan dersın bunuda bana ufuk dıye bır arkadasım anllattı kendıısı ılerı duzey tkplıdır hıcde sevmemm aynı zamanda kendıısı Ataturkude sevmez gelıpde burda kendı propagandan ıcın yalan atıp durma
komiksin ne diyim sana ileri düzey tkp li ne demekse :durdurun
ufuk diye arkadaşı varmış :durdurun
bir kere rica ediyorum yazdığın şeyi bir kere oku öyle yolla birde anlattığını çözmeye uğraşmayalım
şimdi senin üstünden tüm kendini milliyetçi sananlara yazıyorum
atatürkün solcu olduğunu iddia etmiyorum çünkü atatürk solcudur nedenlerinide sıralayım
feodal düzeni yıkıp cumhuriyeti kurmuş bir kişilik
inkılaplar yapmış bir devrimci (inkılap türkçesi=devrim)
halkı din sömürücülerinin şeyhlerin elinden kurtarmış bir insan
artı emperyalizme karşı savaşmışlığıda var
daha neler neler sayılabilir
atatürkün komünist olduğunu iddia etmiyorum (her solcu komünist değildir bunuda bilmiyorsunuz galiba) ama milliyetçilerin atatürk milliyetçiydi diyip atatürk milliyetçiliğini(yani atatürk ne kadar ve kime karşı milliyetçiyse o) çeke çeke sündüre sündüre kendileriyle bağdaşlaştırmalarınıda kabullenmiyorum
şimdi atatürkün bugün mhp lilerin milliyetçilik sandığı şeyi benimsediğini düşünelim
milliyetçi sitelerde ne kürtlerin kuyrukluluğu ne hainlikleri afedersin ne köpeklikleri eksik edilmiş her türlü hakaret diz boyu atatürk sence bumuydu
1955 yılına kadar istanbulda 200.000 rum yaşadığı söylenir yani atatürk dokunmamıştır bu insanlara ama azınlık olaylarından sonra (bunada neden azınlık olayı denirse sanki olayı azınlıklar çıkarmış gibi) olan olmuştur bugün bile o kendini milliyetçi sanan gölge etmeseler başka ihsan istemeyeceğimiz güruhtan insanlar hrant dinki haince öldürmüş misyonerlerin kafalarını kesmekte hiçbir beis görmemişlerdir yani sizce atatürk sizin gibi milliyetçimiydi
deniz gezmiş ve nazım hikmetle ilgili söylediklerine girmeyecem hakaret etmişsin
yalan olan birşeyi söyle bilmediğini kanıtlayayım