by_ajan' Alıntı:eğer bu dünya bir rüya ise sanırım bu rüyanın türü kabustur ve rüyadan çıkmanın tek yolu ölmek ise ben hemen ölmek istiyorum
sting demişsin ki;
bazı gercekler zaman gectikce anlaşılır ...hayat tecrübe kazandırır ve de insana ders aldırır ...birşeylerin farkına varır ama zaman herşeyi satın almış olur ...
Bu durumda 50 yaşını aşanlara sormak lazım bu soruyu..
doğru ama her elli yaşında olan kendini tanımış değildir
kendini tanımadan hayatın ne olduğunu bilmeden yüz yaşında göçüp gidenler de var
entellektühell bölümünde "Ne Olacak Halimiz" e hitaben başlıklı bir yazı var okuyup yorum yapma zahmetine girerseniz teşekkür ederim
StİnG' Alıntı:her 50 yaşına giren kendini tanımıştır diye bi kaide yokh tabi ki ...
ama dediğim gibi zaman insana tecrübe kazandırıyo .. bunu vurgulamaya calıştım ben ..konu biraz yörünge değiştirdi
bir kabustasın ve de ölmek istiyorsun ..yaşama özgürlüğünün elinde olmadığını zaten biliyorsun ..ölümü tattığın an gercek dünya sana kucak acacaktır emin ol ajan
buna inanmıyosan şüphe ederim ba zı şeylerden![]()
by_ajan' Alıntı:sting gerçek dünyadan kastın ahiret inancıysa ben ateistim o ötür şeylere inanmıyorum üç milyon yıldır varolan insanlar bir yerde toplanacaklar ve muhakame kuracaklar hesap verecekler
hiç bir din benim sorularıma cevap veremiyor
mantığa yakın cevaplar var yada cevap karşılığında kendine sorman istenen sorular var ama sorguladığın zaman pek gerçek payları kalmıyor
çamurdan bir şey yapılacak adına beşer denilecek ve tanrı ona üfleyecek ruh katacak onu eğe kemiğinde kadını yaratacak ve ilk yarattığının adı adem kadının adı havva olacak ademle hava yasak elmayı yediği için cennetten dünyaya gönderilecek
ne yani şimdi adem ve havvanın çocuklarının ensest ilişkiye girmeleriyle oluştuğumamı inanayım
güzel masal
başka birşey demiyorum
yaşam özgürlüğüm elimde değil
doğru söylüyorsun
peki sence bunun sebebi ne
insan olarak doğuyoruz ama insan olarak yaşamıyoruz
ve yaşamadığımız gibi
insan olarakta ölmüyoruz
istersen sakıncası yoksa sadece senin için değil site yönetimi içinde sakıncası yoksa konuyu "insan mıyım? yoksa oksijen tüketen bir varlık mıyım?"başlığı altında açalım ben düşüncelerimi yazayım ve bir münazara yapalım
ya okuduklarını anlamıyon yada işine gelmiyoStİnG' Alıntı:bu tez i çürütecek bir delil göster o zaman hannibal...
kanıtlanabilir ve de çürütülebilir bence ..
kafayı böyle şeylere yormak daha mantıklı bence![]()