herkes katılsın(münazara):)

İste fazla harunyahya izlemenin sonu :)

kanıt yok arkadaslar bazen insana ruya gibi geliyor hayat hiç bitmesin istiyoruz bazende hemen bitmesini istiyoruz kotu bir seyler oldumu demek istedigim bazı seyler acıdır

by_ajan' Alıntı:
eğer bu dünya bir rüya ise sanırım bu rüyanın türü kabustur ve rüyadan çıkmanın tek yolu ölmek ise ben hemen ölmek istiyorum

sting demişsin ki;

bazı gercekler zaman gectikce anlaşılır ...hayat tecrübe kazandırır ve de insana ders aldırır ...birşeylerin farkına varır ama zaman herşeyi satın almış olur ...
Bu durumda 50 yaşını aşanlara sormak lazım bu soruyu..

doğru ama her elli yaşında olan kendini tanımış değildir

kendini tanımadan hayatın ne olduğunu bilmeden yüz yaşında göçüp gidenler de var

entellektühell bölümünde "Ne Olacak Halimiz" e hitaben başlıklı bir yazı var okuyup yorum yapma zahmetine girerseniz teşekkür ederim

her 50 yaşına giren kendini tanımıştır diye bi kaide yokh tabi ki ...
ama dediğim gibi zaman insana tecrübe kazandırıyo .. bunu vurgulamaya calıştım ben ..konu biraz yörünge değiştirdi :)

bir kabustasın ve de ölmek istiyorsun ..yaşama özgürlüğünün elinde olmadığını zaten biliyorsun ..ölümü tattığın an gercek dünya sana kucak acacaktır emin ol ajan;)
buna inanmıyosan şüphe ederim ba zı şeylerden :)

StİnG' Alıntı:
her 50 yaşına giren kendini tanımıştır diye bi kaide yokh tabi ki ...
ama dediğim gibi zaman insana tecrübe kazandırıyo .. bunu vurgulamaya calıştım ben ..konu biraz yörünge değiştirdi :)

bir kabustasın ve de ölmek istiyorsun ..yaşama özgürlüğünün elinde olmadığını zaten biliyorsun ..ölümü tattığın an gercek dünya sana kucak acacaktır emin ol ajan;)
buna inanmıyosan şüphe ederim ba zı şeylerden :)

sting gerçek dünyadan kastın ahiret inancıysa ben ateistim o ötür şeylere inanmıyorum üç milyon yıldır varolan insanlar bir yerde toplanacaklar ve muhakame kuracaklar hesap verecekler
hiç bir din benim sorularıma cevap veremiyor
mantığa yakın cevaplar var yada cevap karşılığında kendine sorman istenen sorular var ama sorguladığın zaman pek gerçek payları kalmıyor
çamurdan bir şey yapılacak adına beşer denilecek ve tanrı ona üfleyecek ruh katacak onu eğe kemiğinde kadını yaratacak ve ilk yarattığının adı adem kadının adı havva olacak ademle hava yasak elmayı yediği için cennetten dünyaya gönderilecek
ne yani şimdi adem ve havvanın çocuklarının ensest ilişkiye girmeleriyle oluştuğumamı inanayım
güzel masal
başka birşey demiyorum

yaşam özgürlüğüm elimde değil
doğru söylüyorsun
peki sence bunun sebebi ne
insan olarak doğuyoruz ama insan olarak yaşamıyoruz
ve yaşamadığımız gibi
insan olarakta ölmüyoruz

istersen sakıncası yoksa sadece senin için değil site yönetimi içinde sakıncası yoksa konuyu "insan mıyım? yoksa oksijen tüketen bir varlık mıyım?"başlığı altında açalım ben düşüncelerimi yazayım ve bir münazara yapalım

by_ajan' Alıntı:
sting gerçek dünyadan kastın ahiret inancıysa ben ateistim o ötür şeylere inanmıyorum üç milyon yıldır varolan insanlar bir yerde toplanacaklar ve muhakame kuracaklar hesap verecekler
hiç bir din benim sorularıma cevap veremiyor
mantığa yakın cevaplar var yada cevap karşılığında kendine sorman istenen sorular var ama sorguladığın zaman pek gerçek payları kalmıyor
çamurdan bir şey yapılacak adına beşer denilecek ve tanrı ona üfleyecek ruh katacak onu eğe kemiğinde kadını yaratacak ve ilk yarattığının adı adem kadının adı havva olacak ademle hava yasak elmayı yediği için cennetten dünyaya gönderilecek
ne yani şimdi adem ve havvanın çocuklarının ensest ilişkiye girmeleriyle oluştuğumamı inanayım
güzel masal
başka birşey demiyorum

yaşam özgürlüğüm elimde değil
doğru söylüyorsun
peki sence bunun sebebi ne
insan olarak doğuyoruz ama insan olarak yaşamıyoruz
ve yaşamadığımız gibi
insan olarakta ölmüyoruz

istersen sakıncası yoksa sadece senin için değil site yönetimi içinde sakıncası yoksa konuyu "insan mıyım? yoksa oksijen tüketen bir varlık mıyım?"başlığı altında açalım ben düşüncelerimi yazayım ve bir münazara yapalım

ateist olan kişiye ne söylersen söyle nafile ..ancak Allah hidayet verir ve de yola gelir bi şekilde ..Adem ve de Havva dan geldik evet gerçekten buna inanmıyorsan sen bie ateist sin inancından şüphe de etmem bu konuda gerek bile kalmaz !
Sen Kur an-ı Kerim e inanırmısın Allah ın kelamına ? orda herşey yazıyor nerden neden kimin için ne için geldik bu dünyaya .. senin masal dediğin şey orada işliyor...istersen sana ayet de sunabilirim bu konuda ..
eğer insan dıoşı ölmeyi hak ediyorsan öyle ölürsün .
başlık gercekten de biraz amacından cıktı ve de saptı .. ama son olarak şunları söyliim sana ben ..
Ateist olan Allah a nasıl ve de ne derece yakın olabilirki ? Onların akılları yokh bbana göre..ve de geri zekalı insanlar .. şu söz herşeyi ima ediyor ateistleri masaya yatırmaya niyetim yokh .. tek bir sözle ateistler ;

''Aınchtaın akıllı olsaydı iman ederdi''
umarım bu cümleyi biryerlerde okumuşsundur ..

doğru gerçeğin kendisine inan birine ne söylersen söyle allah inanmaz yalana dönmektense ölmek daha onurlu bir davranıştır ben kuranı 27 sene okudum namaz kıldım cemaat sohbetlerine katıldım gerçeklerin farkına sorgulamadan varamazsın okuduğun gördüğün dinlediğin herşeyi sorgula bakalım ne çıkacak hala gerçeği bulamadıysan bak Can Yücel giderken ne demiş
"sıçmışım orta yerinize
artık kıçımın fosforları ile aydınlanırsınız"
bu söz de herşeyi ortaya koyuyor ama anlayana

StİnG' Alıntı:
bu tez i çürütecek bir delil göster o zaman hannibal...
kanıtlanabilir ve de çürütülebilir bence ..:)
kafayı böyle şeylere yormak daha mantıklı bence :cool:
ya okuduklarını anlamıyon yada işine gelmiyo
ben nedemişim iyice okudun mu ne çürütülebilir
nede kanıtlanabilir sen benden çürütecek delil istiyosun
ozaman buyur sen kanıtla

bu eski yunan lılar zamanında felsefecilerin
en iyi silahıydı bunu hükümdarlara
halkın kafasını karıştırsın diye öğretirlerdi
şu anda sizin olduğunuz gibi halkın kafası karışır ve
hükümdarda onları koyun gibi güderdi
yani en başta da dediğim gibi bu bir felsefe kandırmacasıdır
hiç boşuna kafanızı yormayın..! :eek: