Her Müslüman referandumda “HAYIR” demeli !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Bir yazımda referandum çalışmalarında hükümetin dini istismar edeceğini belirtmiştim. Ülkenin değişik illerinden aldığım haberler bunu maalesef doğruladı. Ortalıkta, “asker şöyle, yargı böyle”, hiçbir Müslüman bu sebeple referandumda hayır dememeli” gibi söylemler dolaşıyor. Milletimizin dini inancı istismar edilerek referandumdan evet oyu çıkartılmaya çalışılıyor. Bir Müslüman asla ahmak değildir. Kur’an–ı Kerim’de ehli kitap ile ilgili hükümler bellidir. Ehli kitap ile dost olunmayacağı, onların izinin takip edilmeyeceği, onlardan alma akılla hareket edilmemesi gerektiği birçok ayet ve hadisle açık olarak belirtilmiştir. Konuyu onlar bu zemine çektiği için altını çizme ihtiyacı hissediyorum, dini hükümler bu kadar açık ve netken, kaynağı ABD ve AB olan bir Anayasa değişiklik paketine bir Müslüman’ın “evet” demesi asla mümkün değildir. Anayasa değişiklik paketinin maddeleri ilk olarak ABD’de belirlenmiş ve de yine ilk olarak ABD’de ilan edilmiştir. Bir Müslüman bu gerçeği görmek zorundadır. Türkiye’de yaşayan bir Müslüman’ın ne askerle ne de yargıyla bir problemi vardır. Neticede bu ülkede camilerden ezan eksik olmuyorsa, ibadetlerimizi huzur içinde ve güvenle yapabiliyorsak bu ülkemizin sınırlarını koruyan asker ve hukukumuzu koruyan yargı sayesindedir.

Tabii, biz bunu deyince hemen birileri peki “başörtüsü meselesi?” diyecektir. Eğer siz “kadayıfın altı kızardı” ya da “kanlı mı kansız mı?” gibi söylemlerle siyaset yapar, ardından da başörtülüleri arka bahçeniz olarak ilan ederseniz, ülkenin iç ve dış güvenliğinden sorumlu olanlar buna karşı elbette tavır alacaklardır.

Başörtüsü meselesinin hala mesele olarak devam etmesinin en büyük sebebi asker ya da yargı değildir, dini siyasetlerine alet eden ve aslında dine en büyük zararı veren siyasilerdir. Samimi bir niyetle çözüm için yola çıkan ve çözümü uzlaşma zemininde arayan siyasetçilerin bu tür meseleleri çözmesi hiç de imkansız ve de zor değildir.
AKP iktidarının da başı her sıkıştığında başvurduğu konu dini meselelerdir. Hemen hemen her seçimde bunu gördük ve son olarak referandumda da şahit oluyoruz. Fakat gerçekte böyle midir, gerçekten AKP hükümetinin milletimizin dini inançlarını yaşaması için bir gayreti, çabası mevcut mudur?

AKP iktidarı zamanında çıkarılan bir yasa ile 40 bin kilise evi açılmıştır. Misyonerlik faaliyetlerinin önü açılmıştır. Dinlerarası diyalog çalışmaları adı altında ülkemiz üzerinde emeli olanlara kucak açılmıştır. Akdamar, Sümela gibi tarihi karanlık olan ve işgalin sembolü yerler yeniden ayinlere açılmıştır. Birçok kilisenin açılışı yapılmış binlerce Türk gencinin Hıristiyan olmasına sebep olunmuştur. Gayrimüslimlere geniş imkanlar sağlanmıştır. Zina yasak olmaktan çıkartılmış, kasaplarda domuz etinin satışının önü açılmıştır.

Bu saydıklarımızın hangisinin İslam’la, Müslümanlıkla alakası vardır? Bir taraftan da binlerce cami kapatılmıştır, bazıları da kiliseye çevrilmiştir.
Yani Müslümanlığı dilden düşürmeyip her dem siyasete alet eden siyasilerin 8 yıllık tek başlarına iktidar oldukları dönemde Müslümanlık adına hiçbir şey yapmadıklarını gördük. Bu sebeple AKP, askeri ve yargıyı hedef tahtasına oturtarak, kendi sorumluluğunu bir kenara atamaz. MGK’yı sivilleştirmeyi, darbe iddialarıyla askeri köşeye sıkıştırmayı iyi bilen iktidar başörtüsünü mü halledemeyecekti? Rahatlıkla halledebilirdi ama eğer halletseydi bugün referandumda siyasi malzeme olarak kullanamayacak, ABD’nin talepleri doğrultusunda asker ve yargıyı topun ucuna koyamayacaktı.

Bu gerçeklerden yola çıkarak her Müslüman referandumda “HAYIR” demeli ve siyasilere gereken dersi vermelidir.

Murat ÇABAS

Ehhhh körlük denen şey bu olsa gerek...Hala bunları görmeyenler var..

Milletimizin dini inancı istismar edilerek referandumdan evet oyu çıkartılmaya çalışılıyor.

yapılacak en son şey olmalı...

Tabii, biz bunu deyince hemen birileri peki “başörtüsü meselesi?” diyecektir. Eğer siz “kadayıfın altı kızardı” ya da “kanlı mı kansız mı?” gibi söylemlerle siyaset yapar, ardından da başörtülüleri arka bahçeniz olarak ilan ederseniz, ülkenin iç ve dış güvenliğinden sorumlu olanlar buna karşı elbette tavır alacaklardır.

Başörtüsü meselesinin hala mesele olarak devam etmesinin en büyük sebebi asker ya da yargı değildir, dini siyasetlerine alet eden ve aslında dine en büyük zararı veren siyasilerdir. Samimi bir niyetle çözüm için yola çıkan ve çözümü uzlaşma zemininde arayan siyasetçilerin bu tür meseleleri çözmesi hiç de imkansız ve de zor değildir.

Murat ÇABAS

Burda duralım ağabey. Başörtüsü karşıtlığı bu ülkede iç güvenlik tehtidi değil, kendi menfaatlerine sistemi kalkan yapmak isteyenlerin en çok uyguladığı argümanlardan biridir. Bugün AKP bu kadar oy alıyorsa, bugün hayır cephesi evetin önünü kesmeye çabalıyorsa önce dönsünler ve milletin başörtüsüne ne demeye düşman kesildik sorusunu kendisine sorsun.

AKP nin karşısına laiklik kartıyla çıkan her grup yenilmeye mahkumdur. Dini inanca zincir en büyük tepkiyi getirir.

Burda duralım ağabey. Başörtüsü karşıtlığı bu ülkede iç güvenlik tehtidi değil, kendi menfaatlerine sistemi kalkan yapmak isteyenlerin en çok uyguladığı argümanlardan biridir. Bugün AKP bu kadar oy alıyorsa, bugün hayır cephesi evetin önünü kesmeye çabalıyorsa önce dönsün ve milletin başörtüsüne ne demeye düşman kesildik sorusunu kendisine sorsun.

Bunu çift taraflı incelemek gerek,ama bence başörtüsü bu ülke ve anlatmaya çalıştığın kurum için tehlike değildir ve olmamıştır.Asıl tehlike SİMON hanımefendileri ve onların başlarındakidir.Sakın yanlış anlamayın,başlarındaki derken o bez parçasına dokunmuyorum,onlar için ha takmış,ha takmamış farketmez.Ama istediklerine ulaşmak için bir araç olarak görürler.Asıl tehlike kafalarının içindekidir ki;
buda okyanusun ötesinden gelen bayram kutlamaları ile gariban halka anlatılmaya çalışılmaktadır.

Başörtüsüne millet düşman olmadı ki kardeş,
unuttun mu akpnin uzman topçu nidaları ile güzel çalımlar attığı günleri.Bahçeli'ye bile tek kızgınlığım bu meseledendir.Sonuç ne oldu?Çözdü mü?

Çözmedi, neden?

Çözerse zaten ileride oy getirecek nesi kalacak ki?

Ben yazınca eklemişsin :)

zaten ne diyor haşmetmaapları:

-ya laik olucan,yada dinci, ikisi bir arada olmaz :)

nerede duralım kardeş? :)

Burda duralım ağabey. Başörtüsü karşıtlığı bu ülkede iç güvenlik tehtidi değil, kendi menfaatlerine sistemi kalkan yapmak isteyenlerin en çok uyguladığı argümanlardan biridir. Bugün AKP bu kadar oy alıyorsa, bugün hayır cephesi evetin önünü kesmeye çabalıyorsa önce dönsünler ve milletin başörtüsüne ne demeye düşman kesildik sorusunu kendisine sorsun.

AKP nin karşısına laiklik kartıyla çıkan her grup yenilmeye mahkumdur. Dini inanca zincir en büyük tepkiyi getirir.

Zaten AKP'ci zihniyetler de CHP'yi dinsiz imansız olarak bellememişler mi ? Bu zihniyet o kadar gerilemiş ki , bana gidiyor İsmet İnönü zamanında olan şeylerden bahsediyor.

Zaten AKP'ci zihniyetler de CHP'yi dinsiz imansız olarak bellememişler mi ? Bu zihniyet o kadar gerilemiş ki , bana gidiyor İsmet İnönü zamanında olan şeylerden bahsediyor.

Hah işte kardeş,
Türkocağı kardeşimde onu anlatmak istiyor.

Bu iktidar öyle bir yerden yakalamışki milleti,
eninde sonunda din-diyanet bağlanıyor.İşte burada sen,
elinde laiklik meşalesi ile türbanın üstüne gittiğin an,
halk diyor;
-dinsiz bunlar !!!!

işte orada kazanıyorlar.Ama bu sefer yemez gibi geliyor.Bilmem anlatabildim mi?

Yanlışım var ise düzelt Türkocağı kardeşim...

dğerli Murat kardeşim;BU KONUDAKİ BAZI PARAGRAFLARLA senin açtığın SİMONLAR üzerine konudaki bazı pargrafların ne türden bir içsellik arzettiğini belki klavyemin yetersizliğinden anlatamıyacam lakin; senin Simon (hANEFİ AVCI) Konusundaki son paragraftaki 'en son umudumuz yozlaşmamış,henüz burjuvaziye ,iğretiye,zenginlik ve depdebeye kaçmamış bir dindarlık umudumuz vardı şimdi onuda kaybediyoruz,bu ihaleler,ballı parmaklar vs.vs. '' Türünden cümlelerle,adeta son 100-150 senelik dilimde veya daha yakın dönemde ülkenin keskin ve sahip üst dinamiklerin hepsi,katmer katmer payını alıp bir sonrakine devrettiğinde ülkeyi ,bu simon türü yazarlık ve görüşler serdedilmiyordu.. gerçi; son umudumuz dindarlar dı derken sanki acıyan ,sanki dindar kesimin zenginleşerek simonlaştığını ve dolayısıyla kendi altında kalan zümreyi artık göremiyeceğini ifadeyle,yozlaşmanın ve kokuşmanın önünün alınamyacağını anlatmak istiyordu yazar.. oys aaynı dindarı sadece evin hizmetçisi,bahçıvanı ,kayhası ,aşçısı olarak gören zihniyet elindeki bu ballı fadimenin birgün yer değiştireceğini düşünmezken, ve köylü ,pis,takunyalı diyerek ağaşıladığı TÜRK insanından ilk kez bir tokat yediğinde,şapşallamanın verdiği ağlamsak tavırla '' son umudumuz sendeydi ey dindar ,sendemi bozuldun '' türü avaneye kalkıyor.. dün nerdeydi aklın beyzadem diyesim geliyor..

haa yazının geneli üzerinde her siyasi ve etnik zümre ile ,bektaşi türü cemaatlerin mevlevilik gibi devletsel tekkelerin 100 yıldır hzını hiç yavaşlatmadan söz sahibi ve baskın unsur olarak bir başka cemaat ve dindar yapıyı yok etmeye veya en azından baskılamaya çalıştığını(askeri okullardaki ihl lierin alınmayışı ve cemaat mensuplarının atılmasını) gördük ,bu tür simonlaşmaların yanında yeni girilen süreçte, mesela mhp lileirnde simonlaşma tarzı mankurtlaşması diye tabir edebileceğimiz eksen kaymalarıyla; dindar -muhafazakar kesimi tek başına bıraktığı ve yok saydığı teziyle hatta kendine yeni yol arkadaşları bulduğu düşünülürse ; bir büyük sapma ve ya en azından taşların yer değişmesi olarak niteleyebileceğimiz bir durum söz konusu..

aslı demek istediklerim bu konu üzeirndeki; senin konunloa benzeyen MÜSLÜMANLAR hemen hayır demeli başlıklı yazının senin yukardaki konunla eş benzer tavır serdedip senin konunda yalvaran tarzlı müslüman avcısının,burd ayarı tehdit yarı yalan dolanla,referandumdaki son kalelerin yıkılmaından önce son çığlıkları olarak birer dengesel yazı olarak görüyorum..

neredeyse kesin gözüyle baktığım EVET li refrandum sonucunun ,şimdiden birilerini çok üzdüğünü ,bazılarını üzmekle kalmayıp delirtttiğini,bazen yalvararark,bazen tehditle,bazen korkutarak,bazen kokutarak, bazen kendi afişleriyle bile ele yüze bulaştırarak, geri dönülmez başlangıcın, bir bakıma ARMEGEDON un davul seslerini duyup,ondan dolayı sıkıntılı,yazılar yazdığını düşünüyorum..

kısacası üstad;

daha derin anlam bütünlüğü içinde yazabilmem mümkün değil ,hem ramazana ver, hemde 2 yazıyı(seninkiyle birlikte) bir konuda sıkıştırmaya kalktım. özür dilerim.. görüşmek üzere inş.

Kemalistlerden beklenen takiyye bende ne zaman çıkacak diye bekleyip duruyodum..

Rahibe gibi giyinmek istemiyorsanız hayır..

Ne yaman çelişki bunlar arkadaş .

Yakında şöyle bir pankart çıkarsa hiç şaşırmayın:

"Müslümanlığın yeni şartları:

1.Şehadet etmek.
2.Namaz kılmak.
3.Zekat vermek.
4.Oruç tutmak.
5.Hacca gitmek.
6.Referandumda "evet" oyu vermek."

Tam akpye yakışır bir pankart olur...

1.Şehadet etmek.
2.Namaz kılmak.
3.Zekat vermek.
4.Oruç tutmak.
5.Hacca gitmek.

Bundan şunu mu anlayalım.

Ateistliğin şartları

1-Tanrıya inkar
2-Tesadüflere iman
3-Sapkınlığa teşvik et
4-Müslümanları aşağılamak.
5-İnsanları tahrik etmek provake etmek
6-Gandi ve ehli beytine tam gönülden bağlanmak
7-Referandumda hayır demek.
vs v

Arkadaşlar referandumda hayır propagandası yapılması bile basitliktir..Yani ne alaka diyor insan gerçi CHP den beklenir böyle ucuz işler ama havalarilerida boş durmuyor buralarda hayırı tebliğ ediyorlar durmak yok zırvalığa devam..

Hayıra teşvik etmek bile zorbalıktır yobazlık hatta gericiliktir..Bu bir yasa ve çıkması için teklif edilmiş halka sunulmuş ne diye karışıyorsunuz halkın iradesine.Siz sadece maddelerin ne olduğunu açıklayın ki buna gerek bile yok hepsi çok açık ve sade..

Adam çıkmış ülkeyi geziyor senin benim paramla nolcakmış hayır atacakmışız..Sanane be adam sen erkek gibi girseydin o zaman yasa teklifinde hayır oyu kullansaydın mecliste .Ne diye bize akıl veriyon kıt beyninle..

Bu gerçeklerden yola çıkarak her Müslüman referandumda “HAYIR” demeli ve siyasilere gereken dersi vermelidir.

Murat ÇABAS

bunu diyen adam ne akdar musluman ki hayırla veay evet ile isalamın en alakası var ne akdar islamı yaşıyoroz ki referandumda yapan musluman yapmayan değildir diyiyoruz devlet laik refarendumda laik olamak zorudadır raferandumun dili dini mezhebi olamaz bu iş farklıdır karıstırmayın

Ben konuyu hiç okumadım. Yorum yazan arkadaşlarında yorumunu okumadım. Dinin kim tarafından olursa olsun siyasete alet edilmesinden nefret ediyorum. Konunun içeriğinde farklı şey olabilir benim eleştirim sadece başlığadır. Evetin Hayırın dini olmaz arkadaşlar. Neyse siyaseti de pek sevmem ama öyle gezerken yazmak istedim..

Sevgi & Saygıyla..

De ki: "Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranızda müşterek (olan) bir kelimeye (tevhide) gelin. Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiç bir şeyi ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp bir kısmımız (diğer) bir kısmımızı Rabler edinmeyelim."… (Al-i İmran Suresi, 64)

Hayatınız yalan be Allah bizimle onlar arasında dostluk kardeşlikj olması gerektiğini ve Allah'ın birliğinde buluşmamız gerektiğini söylüyor.
Galiba misyonerliği onlar değil medya yapıyor...

Yazıyı okudun mu ? Yazılanlar doğru farkında mısın ? Bu yapılanların islamiyetle ne alakası varda akp'yi savunuyorsun....

AKP iktidarı zamanında çıkarılan bir yasa ile 40 bin kilise evi açılmıştır. Misyonerlik faaliyetlerinin önü açılmıştır. Dinlerarası diyalog çalışmaları adı altında ülkemiz üzerinde emeli olanlara kucak açılmıştır. Akdamar, Sümela gibi tarihi karanlık olan ve işgalin sembolü yerler yeniden ayinlere açılmıştır. Birçok kilisenin açılışı yapılmış binlerce Türk gencinin Hıristiyan olmasına sebep olunmuştur. Gayrimüslimlere geniş imkanlar sağlanmıştır. Zina yasak olmaktan çıkartılmış, kasaplarda domuz etinin satışının önü açılmıştır.

Hayırın müslümanlıkla ne ilgisi var?

Hayır çetelerin tercihidir.
Terör örgütlerinin sloganıdır. Düşüncesidir.
Darbecilerin düşüncesidir...

1.Şehadet etmek.
2.Namaz kılmak.
3.Zekat vermek.
4.Oruç tutmak.
5.Hacca gitmek.

refarandum mitingleri boyunca baş örtü konusunu açan kemal bey ....
hayırda hayır vardır diye sacma ve bi okadarda milletle dalga gecen kemal bey...
sırf insanları kandırmak ve o bölgedeki insanların güvenini kazanmak amacıyla genel af bahsi acan kemal bey...
kendi belediyesinin bastırgıgı müslüman kadınları rahibeye benzeten afişleri ak partinin üstüne atan grcek ortaya cıkıca sus pus olan kemal bey...
siz hala kndinizi kandırıp dini istismar ediyor deyip camur atın her zaman ki gibi camur siyaset ...

Hayırın müslümanlıkla ne ilgisi var?

Hayır çetelerin tercihidir.
Terör örgütlerinin sloganıdır. Düşüncesidir.
Darbecilerin düşüncesidir...

Katılıyorum Sana Arkadaşım , Dine Hertürlü saldırıyı yapanlar şimdi Dinden medet umar duruma düşmüşler . İlahi adalet Olsa gerek. Hayırcılara bakınca dine karşı tutumları ve bakış açıları zaten herşeyi net bi şekilde yoruma ihtiyaç bırakmıycak şekilde ortaya koyuyor . Bu çıkışlar Halkın gözünü boyamaya Yetmiycektir ve Halk kendi doğrusunu bulacaktır. Dün Peygambere Hakeret edip bunun Yargı Kararı ile Onaylandığı , Başörtülüleri Rahibeye benzeten, Camilerden ve Ezan dan Rahatsız olanlar , Diyanetin Kaldırılmasını Savunanlar ve bunları yaparken Sınır Tanımayan, bu zihniyet şimdi Dindar Halkımızdan Hayır için Oy Dilenir hale gelmişler . Sizce bunu buna bu Millet İnanırmı ben Hiç sanmıyorum diyeceği söz Başka Kapıya diyecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri