Harmonica (Mızıka) Teknikleri...

sol olcakmış.. :D:D yanlış olmuş :D:D düzeltildi.. :D

Sendeki harmonica genel yapı itibariyle kromatik dediğimiz bir yapıdadır bu tip bir harmonica ile;
daha çok klasik müzik, caz, latin müzikleri çalabilirsin..

Rock Blues Country gibi tarzlar istiyorsan Diatonic harmonica almalısın..

alıcam en kısa zamnda peki rock için en cok hangi markayı önerirsin yani bildigin için soruyorum

cevap verilmicek sanırım bu konuya

CounTRy ben daha bugün tower marka chromatic bir mızıka aldım yanılmıyorsam 24 delikli yanında delikleri kaydıran bir aparat var bu yüzden pek bir şey anlayamadım sizi yormak istemem sadece bana özellikle tavsiye edebileceğiniz bir ders kitabı var mı

CounTRy ben daha bugün tower marka chromatic bir mızıka aldım yanılmıyorsam 24 delikli yanında delikleri kaydıran bir aparat var bu yüzden pek bir şey anlayamadım sizi yormak istemem sadece bana özellikle tavsiye edebileceğiniz bir ders kitabı var mı

Ewet.. Tek sıra üzerine 24 delik ve yanda pompası var Chromatic tür bir harmonica. O pompanın görevi; ulaşamadığınız sesleri çıakrmanızı sağlar. Dahada açıcak olursam O pompa size yaklaşık 1 oktav kimi zaman 1 buçuk oktav daha fazla ses sağlar..

Buda çaldığınız parçalarda daha geniş bir ses aralığına ulaşır ki repartuarınızı genişletir. Tabiki çalmayı zorlaştırır. Çünkü hangi sesin nerede olduğunu bulmanız biraz karmaşıklaşır.

Ben kitapla öğrenmedim. Bu yüzden sana kitap öneremiycem ama şöyle bir yol gösterebilirim. Şehrindeki müzik dükkanlarına gidersen orda sana faydalı olucak dökümanları daha kolay bulabilme imkanın olucaktır.

ilginize teşekkürler.. biraz uğraşarak notaların yerlerini ve başlangıç olarak ağır ağır bir kaç melodi çıkarmayı başardım.. umarım gittikçe zevki de artar herkese tavsiye ederim

ilginize teşekkürler.. biraz uğraşarak notaların yerlerini ve başlangıç olarak ağır ağır bir kaç melodi çıkarmayı başardım.. umarım gittikçe zevki de artar herkese tavsiye ederim

Gerçekten çok zevkli :goz:

üstadım bende birtane swan tiane harmonica var ve nasıl çalınacağını bilmiyorum ınternetten bıraz arastırdım ama kafam karıstı ıyıce bana yardımcı olurmusun.ayrıca bunda eşli 24 tanede delik var bu nota olyı nasıl oluyor onu bır cozebılsem kapıcam bu ısı yardımlarını beklıyorum

üstadım bende birtane swan tiane harmonica var ve nasıl çalınacağını bilmiyorum ınternetten bıraz arastırdım ama kafam karıstı ıyıce bana yardımcı olurmusun.ayrıca bunda eşli 24 tanede delik var bu nota olyı nasıl oluyor onu bır cozebılsem kapıcam bu ısı yardımlarını beklıyorum

Eşli 24 delik derken 12 li ikili sıramı yoksa 24 lü ikili sıramı...

bide modeli nedir. daha iyi yardımcı olmak baabında..

24 lü ikili sıra, modelıne gelınce uzerınde SWAN TİANE HARMONİCA yazıyor ve bir tane c harfş bulunuyor bunun duşında hıc bır fıkrım yok.beni notalar hakkında ve bu ısı hıc bılmeyen ama oldukca meraklı bırısının bılmesı gerektıgı kadarıyla bilgilendirisen üstad sana mınnettar olacagım

şimdiden tşk üstadım ben de araştırmaktayım,kafaya koydum ben bu mızıkayı öğreneceğim çalmasını

ya 2 tane mızıka aldım galiba ucuza kaçtım diye dandik aldım.Biri helena mia çift 10 delik diğeri arkadaşların bahsettiği swan marka ve çift 8 delikli. yani 16 ya 20 delikliler.Bunların işlevlerinin nasıl olduğunu bilmiyorum.İnsan cahil olmasın:D ama blues tarzı yapmak ve rock tarzı yapmak çok istiyorum. internette 10 (tek) delikliler varmış onlarmı iyi yoksa elimdekilerden ne çıkar. acele cevap bekliyorum.ayrıyetten bi kaç resimli kolay notalar varsa buraya koyarmısınız.Bide elimdekilerle cadillac record adlı filmin giriş müziğindeki gibi çalabilirmiyim

ya 2 tane mızıka aldım galiba ucuza kaçtım diye dandik aldım.Biri helena mia çift 10 delik diğeri arkadaşların bahsettiği swan marka ve çift 8 delikli. yani 16 ya 20 delikliler.Bunların işlevlerinin nasıl olduğunu bilmiyorum.İnsan cahil olmasın:D ama blues tarzı yapmak ve rock tarzı yapmak çok istiyorum. internette 10 (tek) delikliler varmış onlarmı iyi yoksa elimdekilerden ne çıkar. acele cevap bekliyorum.ayrıyetten bi kaç resimli kolay notalar varsa buraya koyarmısınız.Bide elimdekilerle cadillac record adlı filmin giriş müziğindeki gibi çalabilirmiyim

Rock ve Blues çalmak istiyosan alacağın harmonica kesinlikle Diatonic HArmonica olması gerekir. Sanırım aldığın harmonicalarda diatonic. Elindekilerden birşey çıakrıp çıkarmamak kesinlikle senin çalışmana ve isteğine bağlı.

music_diatonic_scale.gif

Buda diatonic harmonica için nota düzeni.

Önemli olan doğru deliğe doğru şekilde üfleyebilmen. Yada nefes çekebilmen. Doğru nefesle çalamayacağın parça yok.

selamlar .. elimde spread marka 24 delikli pompalı kromatik bi mızıka var.. iş görürmü bu yeni başlıcam ben .. bide nerden nasıl örenebilirim bunu çalmayı..

karamsarxz
yeni başlayanlar için elindeki çok zor bir mızıka...gerçi aradan iki ay geçmiş belki bu zamana kadar bi yerlerden ogrenmissindir.:D:D..eger ogrenmediysen ve hala karamsarsan hangi tur muzik yapmak istedigini sorarak baslamalısın bu ise ki ona gore bi mızıka alasın... o elindeki mızıka genelde klasik müzikte filan kullanılır eger blues,rock filan yapacaksan diatonic mızıka alman lazım...

Selam bende HOHNER Silver Star (A) La Major Diatonic bir mızıka var ve çalmaktan çok hoşlanıyorum hatta My Lady D`Arbanville şarkısının mızıka notalarını da buldum ama tek sorun La Major olduğu için nota sırasını bilmiyorum. Dostum bu konuda bana yardımcı olursan çok sevinirim. elinde başlangıç için pratik yapabileceğim şarkı yada şarkı notaları varmı?

Geri