Hani analar ağlamayacaktı?

her lafa verilecek cevabini goruyoruz..bide bir ata sozu uydurmussun orada... cevap verdigin kisi sana adamligin kralini yapmis.. efendi gibi yorumunu yapmis... sende bir adamlik gosterde saygisiz olma..!!! once bir aynaya bakacaksin sonra ise karsindakine bakacaksin... kendinde olmayan birseyi baskasina mal etmeyeceksin...

30 yilda istense bu olay biterdi... terorist falan kalmazdi... yapilacak tek sey kuzey iraga tamamen girip mermi manyagi yapacaksin... bak ozaman teror kaliyormu... ama iktidar gibi satilik insanlar hep teror olmasini istiyorlar... neden ? acilimla goz boyayip oy kazanmak icin... oy neden lazim ? ulkeyi daha cok bolmek icin... daha cok soymak icin... bugun star tv de cok guzel bir program vardi... anayasayi bu olaylari tartistilar... adamlar okadar guzel acikladilar ki herseyi... inan bana izlesen tayyipin neyi ne amacla yaptigini sen bile anlardin....

Birincisi o Atasözü değil..Özlü söz:D..İkincisi ben uydurmadım Hz. Mevlana'nın sözü...

O dağda olan teröristlerin bir zamanlar Çanakkale'de Sakarya'da Erzurum'da KArs'ta bizimle birlikte düşmana karşı savaştığını biliyor musun?

O dağda olanlar doğunun insanı...Kimileri zorla çıkar o dğa kimileri de kandırılaral..NAsıl kanarlar dimi? sen doğuyu kalkındırmazsan bal gibi kanarlar.

STarda bi program demişsin.Sen stardajki taraflı programı izleyeceğini aç trt 3 (meclis Tv)
Anayasa görüşmelerini canlı izle..Muhalifler ne ne eleştiri yaptıysa cevabını aldılar.

Orduya güvenmiyom bedelli askerlik istiyorum.

Bu yaşımıza kadar okuduk ettik onca eziyeti zahmeti bir ihmal uğruna ziyan ediceğimizi sanıyorsa yanılıyor Başbuğ.

Tahmin etmekle işler çözülmez cahil edebiyatından başka bişey yapmıyor bu paşa bence hemen istifayı verip çekilmeli böyle rezalet olmaz.

bedelli çıkmadı.

yani hayallerin suya düştü.

madem askeriyeye güvenmiyorsun karşında 4 tane yol var askerlik yapmamamk için.

1. çürük raporu almak
2. vicdani redci olmak
3. vatandaşlıktan çıkmak
4. cinsel tercihini değiştirmek.

istediğini seç.

Bu ülkede analar ne zaman ağlamadı ki? Hangi dönemde üzülmediler ki?
Her biri oğlunu şu veya bu şekilde ölüme göndermedi mi?
Hemde kınalayıp kurbanlık koçlar gibi gönderdiler..

Ne mutlu ki gidenlerde aslanlar gibi savaştılar, şehit oldular..

Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar..!

Boş verin bu işleri..!

Adam sadece Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı ve özel bir gücü yok.
Nasıl Efendimiz(sav) yanındakiler şehid olduysa olmama gibi garantiler yoksa tabiri caizse Allah'tan başka kimse kimseye hayat garantisi veremez beklemeyin...
Allah yanına şehid alıyor üzülmeyin gurur duyun keşke bende şehid olsam.
Doğudaki tabirle bir oğlum olsun bir tane daha veririm.
Ama bu olaylar bir zamana kadar gidecek benim anladığım Türkiyenin yükselişiyle paralel gidiyor şu an...

Madem şehit olunca ülke yükseliyor, o zaman sen git şehit ol Türkiye biraz daha büyüsün, hatta senin gibi vatanın bu şekilde güzelleşeceğini düşünen ne kadar varsa hepininz şehit olun da büyüyebildiği kadar büyüsün.

Çıkarın kafanızı kumdan da azıcık etrafınıza bakın, ortalık hain dolu siz dost sanıyorsunuz. zannetmeyin ki hainlerin yanına kar kalacak.

Kasımpaşa'yı mı aşağılıyorsun başbakanı mı? Savunmaya bak..
biri bedelli yapar diğer sahte çürük raporu ile askerden kaçar..
biri tamamen hukuka dayanan biri tamamen hukuksuz..
ve benim verdiğim kanunlara aykırı olan bir davranışı kınayAmıyorsun
fakat başbakana çamur atarak bunu örtmeye çalışıyorsun..
devlet ona bu hakkı tanımış fakat sahte rapor ile
kaçmayı tanımamış..bu kadar basit olayda bile Erdoğan'a
olan kininiz mantığınız önüne geçiyor ve insanlar anlıyor
ki sizinle hiçbir konu aslında tartışılamaz çünkü
mantık çerçevesi dışından herşeye bakıyorsunuz..

Kasımpaşa Yunanistan topraklarında....

bedelli çıkmadı.

yani hayallerin suya düştü.

madem askeriyeye güvenmiyorsun karşında 4 tane yol var askerlik yapmamamk için.

1. çürük raporu almak
2. vicdani redci olmak
3. vatandaşlıktan çıkmak
4. cinsel tercihini değiştirmek.

istediğini seç.

ya zerklinin dediği, yarsav başkanının yaptığı gibi (aynı zihniyetki aynı yollar aklına geliyor) örnek ucuz yollara başvurursun yada kasımpaşalının çocuğu gibi dünya bankası veya herhangi bir şirkette yurtdışı olmak kaydıylka minimum 3 sene bu ülkeye giriş çıkış yapmadan çalışırsın gelip burada 1 ay yaparsın ...

Kasımpaşa'yı mı aşağılıyorsun başbakanı mı? Savunmaya bak..
biri bedelli yapar diğer sahte çürük raporu ile askerden kaçar..
biri tamamen hukuka dayanan biri tamamen hukuksuz..
ve benim verdiğim kanunlara aykırı olan bir davranışı kınayAmıyorsun
fakat başbakana çamur atarak bunu örtmeye çalışıyorsun..
devlet ona bu hakkı tanımış fakat sahte rapor ile
kaçmayı tanımamış..bu kadar basit olayda bile Erdoğan'a
olan kininiz mantığınız önüne geçiyor ve insanlar anlıyor
ki sizinle hiçbir konu aslında tartışılamaz çünkü
mantık çerçevesi dışından herşeye bakıyorsunuz..

ya zerklinin dediği, yarsav başkanının yaptığı gibi (aynı zihniyetki aynı yollar aklına geliyor) örnek ucuz yollara başvurursun yada kasımpaşalının çocuğu gibi dünya bankası veya herhangi bir şirkette yurtdışı olmak kaydıylka minimum 3 sene bu ülkeye giriş çıkış yapmadan çalışırsın gelip burada 1 ay yaparsın ...

celallenmeyin sayın avukatlar.

ben bedelli yapan oğlundan bahsetmiyorum. diğerinden bahsediyorum.aynı yarsav başkanı gibi çürük raporlu olan oğlundann.

Ruhat Mengi Ergenekon sempatizanıdır!..

Ardı ardına gelen şehit haberlerinden sonra Ruhat Mengi şöyle diyor köşesinde;
‘Onlar için varsa yoksa; elde kalan son özgürlük kırıntılarıyla kendini avutanlara, hala “bugünkü şartların devam edeceği” gafletine düşenlere de yakında gerçeği gösterecek Anayasa değişikliklerini “ne pahasına olursa olsun” bitirmek.. ‘

Bu karman çorman cümleyi ilk okuduğumda hiç bir şey anlamadım.. “İyi bir şey mi dedi acaba?!..”diye sordum kendi kendime
Sonra bir defa daha dikkatlice okuyunca çözdüm.. Tercümesi şu;

‘Bunca şehit veriyoruz ama onların (iktidarın) tek hedefi Anayasa değişikliğini gerçekleştirmek..’

Hah şöyle.. Açık açık konuşun bakalım!.. Tam da şehit kanına ihtiyaç vardı değil mi?!..

‘Yargı bağımsızlığı elden gidiyor..’ martavalıyla daha fazla idare edemezdiniz çünkü!..

‘Anayasa değişikliği, çağdaş demokratik hukuka uygun değildir’ yalanı da işe yaramadı..
Zira çağdaş demokrasilerde, örneğin AB üyesi olan ülkelerde yüksek yargının nasıl bir yapıya sahip olduğu konusunda kamuoyu (bu tartışmalar sayesinde) aydınlandı.. Öğrendik ki, bizim yüksek yargımızın yapısı uymuyor AB kriterlerine..
Değişikliği engellemek için ‘orduyu göreve davet edecek’ haliniz de yok.. Zira darbe şartlarını olgunlaştıracak imkan ve kabiliyete sahip olanların önemli bir kısmı içeride..
Geriye ne kalıyor?.. Toplumu germek, korku ve tedhiş yaymak.. Ve bunun için aranan ‘kan’ bulundu.. Şehit kanı!..

Sonra Ruhat gibi Ergenekon sempatizanları nasıl olsa yazarlar.. ‘Bu kadar şehit verirken neden Anayasa ile uğraşıyorsunuz?..’ diye hesap sorarlar..

Cuntacıları ilelebet yaşatacak, Ergenekoncuları kurtaracak faşizan statükonun bekası için kaos ortamının oluşması şarttır, değil mi?!..

Hem gazetedeki köşesinden hem televizyon ekranlarından her daim Ergenekon sanıklarının masumiyetini ispatlamaya çalışan Ruhat’ın haleti ruhiyyesi hiç de iyi değil..
Bakın Ruhat başka neler diyor;

Bir önceki karakol saldırısından bu yana hangi yeni imkânlar sağlandı? Neden yine yardım 'aradan bir uzun ve çatışmalı gece geçtikten sonra' ulaşıyor?

Ve tabii öte yanda hayatını terör mücadelesine adamış, bir karakoldan diğerine koşarak yokluk içinde mücadele etmiş komutanları “darbeci, terörist” muamelesi gören, cezaevlerinde süründürülen, morali sıfırlanmış bir orduyla (onlar aksini söyleyip dik duruşlarını bozmasalar da) ne kadar terör mücadelesi yapılabileceği meselesi var...”

Yani Ruhat’a göre Ergenekon Davası yüzünden “ordunun morali sıfırlanmış”.. Bu yüzden ‘terörle doğru dürüst mücadele edilemiyormuş!..

Nasıl yani?..

Ergenekon Davası düşer, sanıklar da beraat ederse ordunun morali mi düzelir?!.. Böylece terör mü biter?..

İyi güzel de, bu davadan önce, yani ‘ordu’nun morali yerindeyken(!), memleket onbinlerce şehit vermedi mi?!..

Ee peki neden?.. Ordu o zaman başka şeylerle mi meşguldü?!..

Bir de bunlara ‘sen Ergenekoncusun ya da Ergenekon sempatizanısın’ dersen kızarlar..

İnsanın basireti bir kere bağlanmaya görsün..

‘Şartlar varit oldu, şehitler üzerinden iktidara çakayım..’ deyip, zaten ayyuka çıkmış o kirli oyunları oynamayı sürdürecek kadar dumura uğramışlar..

Ruhat’ın durumu da aynen böyle işte..
Programının ismi ‘Her Açıdan’, lakin Ruhat herşeye ‘dar açıdan’ bakar..

Hatta onun için tek bir ‘açı’ var diyebiliriz...

O da ‘Ergenekon Açısı’dır!...
İşte bu açıdan Ruhat, Ergenekon sempatizanıdır!..

Hikmet Genç /star

ağlayan analar kimin umrundaki
yapılanların hepsi gözboyamaktan başka bir şey değil

var mı somut bir şey elimizde

celallenmeyin sayın avukatlar.

ben bedelli yapan oğlundan bahsetmiyorum. diğerinden bahsediyorum.aynı yarsav başkanı gibi çürük raporlu olan oğlundann.

bende bedelli yapan oğlundan bahsediyorum 3 sene yurt dışı olayını söylemeyi unutmuşsun çakallıklar dışında o bakımdan... kimseyi savunduğumuz yok... kisme benle bot bağlamadı

Biz bu durumları yakın tarihimizde gördük. Ama hala ders almıyoruz. Bir açılım olması gerekiyorduysa bu Türkiye'nin geneline yapılmalıydı. Ama sadece Kürt kökenlilere yapıldı. Adı da zaten Kürt açılımı. Türkiye'de sadece Kürtlere ayrım yapılsaydı ve diğerlerine hayat saray-ı alem olsaydı sorun yoktu. Onların yaşam standardı da diğerlerinin seviyesine çıkarılırdı, iş biterdi. Ama şu an Türkiye'de herkes işsiz, herkes sağlık sorunu yaşıyor, herkes aynı parayı alıyor. Dolayısıyla yaşam standardı ile ilgili bir sorun var ama bu tüm Türkiye'nin sorunu. Aksine bir ülkede toplumun geneline bir şeyler yapılmaz da ben Kürt'de, Alevi'ye açılım yapıyorum deyip toplumu ayrıştırırsanız bu çok hızlı bir bölünme getirir. Laf olsun diye böyle söylemiyorum. Örneği var; hem de kendi tarihimizde. Bakın nasıl olmuş o örnek.

Islahat Fermanı'nı herkes bilir. En azından herkes ismini duymuştur.Ruslarla yaptığımız Kırım Savaşı'nda İngiltere,Avusturya ve Fransa Osmanlı'nın yanında savaşa girdi ve Ruslar yenildi. İngiltere'de Paris Barış Antlaşması imzalandı. Dikkat edin savaşı biz kazanmışız ama antlaşma gereği Ruslar ve bunun yanında İngilizler resmen içişlerimize karışma hakkını elde etti. İşte 1856 yılında ilan edilen Islahat Fermanı da bu iç işlerine karışma meselesi yüzünden ilan edildi. Bu ferman gayr-i müslimlere ve slav kökenli balkan halklarına çok ciddi ayrıcalıklar vermiştir. Dikkat edin özellikle Türkler ve müslüman olanlar bu ayrıcalıkların dışındadır. Yani günümüzün ismiyle gayr-i müslim açılımı. Bu açılımla müslüman olmayanlar bedelli askerlik yapıyor, büyük vergi indirimlerine göre vergi veriyorlar, özel mülkiyet hakkı kazanıyorlar, devlet memuru olma hakkı kazanıyorlar,ticareti ellerine geçiriyorlar, önemli şehirlerde toprak satınalma hakkı elde ediyorlar v e onlar bu hakkı elde ederken Türklere bu hakların çoğu verilmiyor. Bu durum Türkler ve müslümanlar arasında infiale sebep oluyor. Müslüman olmayanlara büyük bir nefret başlıyor ve hızlı bir bölünme sürecine giriliyor. Halkın padişaha ve yönetime olan güveni kırlıyor. İstanbul kaosa sürükleniyor. Sonuç şu; Osmanlı'nın yüzyıl olan dağılma süreci Islahat Fermanı'nın etkisiyle 30 yıla iniyor.

Açılıma dur diyelim hadi nolacak 30 yıldır ne oldu ne değişti .

Açılım gerekirse bir 30 yıl daha sürecek makine mi bu hadi kur çalştır bitti gitti hesabı yapılsın.

Açılıma dur diyelim hadi nolacak 30 yıldır ne oldu ne değişti .

Açılım gerekirse bir 30 yıl daha sürecek makine mi bu hadi kur çalştır bitti gitti hesabı yapılsın.

Bu arkadaşı biri uyarmalıydı atılmadan önce ama artık geç....yanlış biliyor...

BÖLÜNDÜĞÜMÜZDE AÇILIMA DA GEREK KALMAYACAK...BU İVMEYLE DE FAZLA ZAMANI KALMADI AÇILIMIN...YANİ 30 YIL SÜRMEZ GİBİ...

Analar ağlamayacaktı ama kandan beslenen MHP BDP ve CHP engel oldular, umarım her kan döküldüğünde biz ne yaptık diye düşünüyorlardır, kanın dökülmesinin önünde engel oluşturan bu partileri sandıkta bu millet unutmayacak..

Somut bişey söylesen de mhp ve chp nin suçu neymiş bu olayda biz de aydınlansak sayende?

Geri