Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"İşte bu, hak olan gündür. Artık dileyen kimse Rabbine ulaştıran bir yol tutar."
(Nebe: 39)
BİR HADİS
"Mü'minin Rabbine karşı hüsnü zanda bulunması, ibadetin güzelliğindendir.
(Ebu Davud)
BİR DUA
"Ey Allah'ım (c.c)! Bana cennet yolunu kolaylaştır ve beni cehennem yolundan uzaklaştır. Ahiret ve dünyada beni affet.
(Abdullah b. Ömer (r.a.))
BİR VECİZE
# Gülerek isyan eden, ağlayarak Cehennemde yanar.
(İbn-i Abbas)
BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
1877-78 yıllarındaki Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Hindistan'da Anjuman-i İslam adıyla örgütlenen Müslümanların kendi aralarında topladığı 20 bin Rupi'yi Osmanlı Sultanı Sultan Abdülhamit'e gönderdiğini biliyor muydunuz?
Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre bu ülkede yaşayan Müslümanların yüzde 70'inin oruç tuttuğunu ve bu oranın 20 yıl öncesine göre yüzde 10 arttığını biliyor muydunuz?
"İman edip hicret eden ve Allah (c.c) yolunda mallarıyla,canlarıyla cihad eden kimselerin mertebeleri, Allah (c.c) katında daha üstündür..."
(Tevbe: 20)
BİR HADİS
"Muhacir, Allah'ın (c.c) yasakladığı şeylerden uzaklaşan ve onları terk eden kimsedir."
(Buhâri)
BİR DUA
"Çünkü muradımız Sensin/ Gayrin sedasını kaldır/ Pak eyle gönül hanesin/ Kendi aşkınla doldur..."
(Aziz Mahmud Hüdâyi)
BİR VECİZE
Öfke, iyi düşünmeyi daraltır, yanıltır. Hiddet ve kin, hakîkatleri gören gözleri kör eder.
Hacı Bayram Veli
İngiltere'de ilk caminin Müslüman olduktan sonra Abdullah ismini alan ve Sultan Abdülhamit tarafından "İngiltere Şeyhülislamı" olarak atanan Henry Quilliam tarafından 1889 yılında Liverpool kentinde açıldığını biliyor muydunuz?
Amerika'nın yüzölçümü bakımından en büyük ve yer altı kaynakları bakımından zengin olan Alaska eyaletini, 1867 yılında Rusya'dan 7,2 milyon Dolara satın aldığını biliyor muydunuz?
"Gece ve gündüzde barınan her şey O'nundur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."
(En'am: 13)
BİR HADİS
"Allah'ım (c.c) korkması, kişiye ilim olarak; kendini beğenmesi de cahillik olarak yeter."
(Beyhaki)
BİR DUA
"Ya Rab! Benim zulüm ve küfrümü (nankörlüğümü) affet!"
(Hz. Ömer r.a)
BİR VECİZE
# Kalb kör olduktan sonra, gözün görmesinde pek yarar yoktur.
(Hz. Ali (r.a))
Yunanistan'da seçimleri hangi parti kazanırsa kazansın, başbakan adayının Yunan Kilisesi'nin papazları önünde yemin etmeden göreve başlayamadığını biliyor muydunuz?