HAK'kı anlatan nağmeler" / Güncel

HAKK'kı Anlatan Nağmeler 23___

BİR AYET :

"Ey iman edenler! Allah'a (c.c) içtenlikle tevbe edin. Belki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter..."
(Tahrim: 8)

BİR HADİS:
"Temizlik imanın yarısıdır."
(Müslim)

BİR DUA

"Allah'ım (c.c)! Gazabından rızana, azabından afiyetine, celâlinden cemâline sığınırım. Zâtını senâ ettiğin ölçüde Seni senâ etmekten âciz olduğumu itiraf ederim."
(Dua Mecmuası'ndan)

BİR VECİZE

Beni bir ben anlarım bir de beni yaradan, bana bir ben lazımım bir de beni anlayan...
(N.Fazıl Kısakürek)

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Asıl adı Ebu Reyhan Muhammed bin Ahmed el-Birûnî olan (973 - 1051) Beyruni’nin dünyanın döndüğünü ilk keşfeden, Ümit Burnu, Amerika ve Japonya’nın varlığından bahseden ilk bilim adamı olduğunu ve Amerika kıtasının varlığını Kristof Colomb’dan 500 yıl önce bildirdiğini biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/

Kardeş Allah razı olsun . Paylaşımın için .

HAKK'kı Anlatan Nağmeler24_____

BİR AYET

"Onlar dünya hayatının ancak dış yönünü bilirler. Ahiret konusunda ise tamamen gaflettedirler."
(Rum: 7)

BİR HADİS

"Hilekâr, yaptığı iyiliği başa kakan ve cimri cennete giremez."
(Tirmizi)

BİR DUA

"Ey her şeyi alnından tutup, kudretine boyun eğdiren ve her şeyin anahtarları elinde bulunan Zât! Beni hiçbir şeyden hesaba çekmeyecek şekilde her şeyimi bağışla!"
(Tazarrû duası)

BİR VECİZE

Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz.
(Bediüzzaman)

İnsanlık tarihinde bilimsel anlamda ilk defa uçma girişiminde bulunan kişinin Endülüslü ünlü bilim adamı Abbas Kasım ibn Firnas olduğunu, Firnas’ın Amerikalı Wright kardeşlerden 1000 yıl önce gerçekleştirdiği bu ilk uçuş denemesini başarıyla tamamladığını biliyor muydunuz?

kaynak

HAKK'kı Anlatan Nağmeler 25_______

BİR AYET
"Göklerdeki ve yerdeki herşey (Bilinmeyen) Allah (c.c)'ı (c.c) zikretmektedir. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
(Hadid: 1)

BİR HADİS

"Kur'an okuyun. Zira Kur'an, kıyamet günü Kur'an ehline şefaatçi olarak gelecektir."
(Müslim)

BİR DUA

"Ey kalbimin Sevgilisi! Senden başka kimim var? Bugün Sana gelen şu günahkara merhamet et."
(Ukalau'l - Mecanin'den)

BİR VECİZE
Zaman gösterdi ki, cennet ucuz değil; cehennem dahi lüzumsuz değil.
(Bediüzzaman)

Dünyada bilinen ilk Katarakt ameliyatının, asıl ismi Ebu'l-Kasım Ammâr b. Ali el-Mevsılî (vefatı H. 400 / M.1010) olan ve İslâm tarihinde kısaca Ammâr, batıda ise "Canamusalı" olarak tanınan Müslüman bir hekim tarafından yapıldığını biliyor muydunuz?

HAKK'kı Anlatan Nağmeler 26_______

BİR AYET

"Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul."
(İnşirah: 7)

BİR HADİS

"İslam hidayeti nasip edilen ve yeterli miktarda maişeti olup, buna kanaat edene ne mutlu!"
(Tirmizi)

BİR DUA

"İşte şimdi biliyorum, ey Rabbim! Kalbimde neyin yattığını...Bütün dünyadan uzak gizlice, dilimin Seninle konuştuğunu..."
(Cüneyd-i Bağdadi)

BİR VECİZE

" Yoklansın kafatası mezarda her ölenin.Farkı var mı bakalım,hükümdarla kölenin."
(Gazneli Mahmut)

Ses olayını ilk defa fiziki yönden ele alıp açıklayıp izah getiren bilim adamının Farabi (870-950) olduğunu biliyor muydunuz?

HAKK'kı Anlatan Nağmeler 27_____

BİR AYET

Ey insan! Bol kerem sâhibi Rabbine karşı, seni aldat(ıp günaha daldır)an nedir?
(İnfitar, 6)

BİR HADİS

Merhamet etmeyene merhamet edilmez.
(Müslim, 2318)

BİR DUA

Yâ Rabbî! Bu yüce Peygamberi bana şefâatcı eyle! Onun hurmetine duâmı kabûl et!”
(Şefaat duası)

BİR VECİZE

Allahü Teâlâ, başkasına acımayana merhamet etmez, af etmeyeni af etmez, özür kabul etmeyenin özrünü kabul etmez.
(Hz.Ömer R.A.)

Dünyanın en ünlü 20 astronomundan olan Battani’nin (858-929) trigonometrinin mucidi, sinus ve kosinüs tabirlerini kullanan ilk bilim adamı olduğunu biliyor muydunuz?

Allah razı olsun kardeş.

HAKK'kı Anlatan Nağmeler 28_____

BİR AYET

"Biz insana anne ve babasını tavsiye ettik. Annesi onu zayıflık üstüne zayıflık çekerek taşımıştır..."
(Lokman: 14)

BİR HADİS

"Eğer annene yumuşak ve güzel söz söylersen, ona yemek yedirirsen, büyük günahlardan sakındıkça, muhakkak cennete girersin."
(Buhâri)

BİR DUA

"Yâ Rabbi, onlar küçüklüğümde nasıl beni ihtimamla yetiştirdilerse, ona mükâfat olarak Sen de onlara merhamet buyur!"
(İsrâ: 24)

BİR VECİZE

Ey diken arayan kimse! Cennete girsen bile, orada senden başka diken bulunmaz.
(Hz. Mevlana)

Depremlerin oluş sebeplerini kapsamlı bir şekilde açıklayan ilk bilim adamının (ölüm tarihi:956) Mesudi olduğunu biliyor muydunuz?

Allah razı olsun.

HAKK'kı Anlatan Nağmeler 29_____

BİR AYET
De ki: “Ben Rabbime isyan edersem gerçekten, büyük bir günün (kıyamet gününün) azabından korkarım.”
(En'am-15)

BİR HADİS

Şeytanlar, elbiselerden faydalanırlar. Onun için, biriniz elbisesini çıkardığı zaman, onu katlasın. Çünkü şeytan, katlanmış elbiseyi giyemez.
(Ramuz)

BİR DUA

Allah'a ve O'nun bütün peygamberlerine inandım. Allah birdir. Yemez, içmez, hiçbir şeye muhtaç değildir. Doğurmadı ve doğrulmadı. O'na hiçbir şey denk olamadı.

BİR VECİZE

"Vücudun, ilmi ilahide, ilimden ibaret olduğunu müşahade, vahdet-i şuhud’dur."
(Ahmed Hulûsi)

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) büyük dedesi Haşim bin Abdümenaf'ın Gazze'de vefat ettiğini ve orada defnedildiğini, Arapların bu yüzden Gazze'ye Gazzetül Haşimi dediklerini biliyor muydunuz?

__HAKK'ı Anlatan Nağmeler 30__________

BİR AYET
"İnsan, hayır istemekten usanmaz. Fakat başına bir kötülük gelince umutsuzluğa düşer, yıkılır."
(Fussilet: 49)

BİR HADİS
"Arefe günü, kurban günü ve teşrik günleri biz Müslümanların bayramıdır. Bu günler yeme içme günleridir."
(Ebu Davud)

BİR DUA
"Ey keremler kânı huccâcı (hacedenleri) affet! Rahmet-i Rahmân'a muhtâcı affet!"
(Alvarlı Muhammed Lütfi)

BİR VECİZE
# Ciddiliğin fazlası nefret doğurur, merhametin fazlası da otoriteyi azaltır.
(Sadi Şirazi)

Dünyanın ilk sistem mühendisi, ilk sibernetikçi ve elektronikçisi olan Müslüman bilim adamı Cezeri’nin (1136-1206) aynı zamanda bilgisayar sisteminin kurucusu olduğunu biliyor muydunuz?

KAYNAK

"Ciddiliğin fazlası nefret doğurur, merhametin fazlası da otoriteyi azaltır."
(Sadi Şirazi)

Yerinde bir tespit.

HAKK'kı Anlatan Nağmeler31_____

BİR AYET

"Sonra o gün, nimetlerden mutlaka hesaba çekileceksiniz."
(Tekâsür: 8)

BİR HADİS

"Dua, sema ile arz arasında durur. Bana salât okumadıkça Allah'a (c.c) yükselmez."
(Tirmizî)

BİR DUA

"Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim! O günahlar dolayısı ile intikam alma. Bize azap etme!
(Hz. Mevlâna)

BİR VECİZE

Hor bakma sen toprağa, toprakta neler yatur, Kani bunca evliya, yüz bin peygamber yatur.
(Yunus Emre)

İlk Dört Râşid Halife zamanında bir vilayete vali olarak tayin edilen Selman-ı Farisî hazretlerinin valilik ücreti almadığını, boş zamanlarında ördüğü sepetleri pazarda satarak geçindiğini biliyor muydunuz? (M.Ş. Eygi)

kaynak

Geri