HAK'kı anlatan nağmeler" / Güncel

Allah razı olsun bu güzel başlık için.

HAKK'kı Anlatan Nağmeler32_____

BİR AYET

İman edip hicret eden ve Allah (c.c) yolunda mallarıyla,canlarıyla cihad eden kimselerin mertebeleri, Allah (c.c) katında daha üstündür..."
(Tevbe: 20)

BİR HADİS

"Muhacir, Allah'ın (c.c) yasakladığı şeylerden uzaklaşan ve onları terk eden kimsedir."
(Buhâri)

BİR DUA

"Çünkü muradımız Sensin/ Gayrin sedasını kaldır/ Pak eyle gönül hanesin/ Kendi aşkınla doldur..."
(Aziz Mahmud Hüdâyi)

BİR VECİZE

İlim servetten daha kıymetlidir. Çünkü, serveti sen korursun, halbuki ilim seni korur.
(Hz.Ali (r.a))

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Pakistan'ın, 1960 darbesini gerçekleştiren cuntacılardan, Başbakan Adnan Menderes'i asmamaları için ricada bulunduğu ve Menderes'in idam edilmesi yerine Pakistan'a gönderilebileceğini bildirdiğini, cuntacıların ise Pakistan'ın bu isteğini reddettiğini biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/

ELine SağLık Hasan Abi.

Senin BiLgine Benzer Bir BiLgide Ben EkLeyim. KurtuLuş Savaşı Esnasında, GeneL Yardım Kampanyasını AçıLdığı ve HiLafete Yardım BaşLığıyLa, HaLkın BirLeştiği ve İstikLaL Mücadelemizde Maddi Yardım ALdığımız Tek ÜLkede Pakistandır.

Allah razı olsun.
Üstad paylaşımda hız kesmek yok devam=)

eyvallah arkadaşlar, manaranın bilgisi dipnot tarzından öte asırlık çapta değer bir bilgi,, ve paylaşımda sınırsız islam bölümünde inş.

__HAKK'kı Anlatan Nağmeler 33_____

BİR AYET
"Şüphesiz Rabbimiz Allah'tır (c.c) diyip sonra da dosdoğru olanlara hiçbir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerde."
(Ahkâf: 13)

BİR HADİS

"Yalancılık kötüye götürür. Kötülük de cehenneme götürür."
(Buhâri)

BİR DUA

"Ey Allah'ım (c.c) Eğer beni saadette yazmışsan orada beni sabit kıl. Eğer beni şekavette yazmışsan , beni sil ve beni saidler listesine yaz."
(Hz. Ömer (r.a.))

BİR VECİZE

# Kalb kör olduktan sonra, gözün görmesinde pek yarar yoktur.
(Hz. Ali (r.a))

Çin'in işgali altında bulunan Doğu Türkistan'da son 50 yılda yaklaşık 7 milyon Çinli'nin yerleştirildiğini ve Çinliler için açılan yeni yerleşim birimleriyle bu sayının birkaç yıl içerisinde bölgenin yerlileri olan Müslüman Uygur nüfusunu geçeceğini biliyor muydunuz?

kaynak

Allah razı olsun.

HAKK'kı Anlatan Nağmeler-34______

BİR AYET

"Şüphesiz senin Rabbin, yolundan sapanı çok iyi bilir ve yine O, doğru yolu bulanları en iyi bilendir."
(En'âm: 117)

BİR HADİS

"Allah'tan (c.c) faydalı ilim isteyin; fayda vermeyecek bilgiden Allah'a sığınırım!"
(İbn Mace)

BİR DUA

"Allah'ım (c.c)! Borca yenik düşmekten ve açlıktan Sana sığınırım; zira açlık ne kötü bir arkadaştır."
(Dua Mecmuası'ndan)

BİR VECİZE

Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar.
(İmam Gazali)

Irak'ın 1977 yılında kurduğu Osirak Nükleer Araştırma Merkezi'nin 1981 yılında İsrail tarafından 'Nükleer silah üretebilir' gerekçesiyle bombalandığını biliyor muydunuz?

kaynak

Allah razı olsun usta.

HAKK'kı Anlatan Nağmeler-35____

BİR AYET

"Sen onları bırak, uyarıldıkları günlerine kavuşuncaya kadar bâtıl inançlarına dalsınlar ve oynasınlar."
(Me'âric: 42)

BİR HADİS

"Şüphesiz Allah (c.c), verdiği nimetin eserini kulunun üzerinde görmek ister."
(Tirmizi)

BİR DUA

"Ey Rabbim! Bütün şükretme acizliğimle Sana şükretmek istiyorum."
(Abdülkadir-i Geylâni)

BİR VECİZE

Öfke, iyi düşünmeyi daraltır, yanıltır. Hiddet ve kin, hakîkatleri gören gözleri kör eder.
(Hacı Bayram Veli)

Irak'ın 1977 yılında kurduğu Osirak Nükleer Araştırma Merkezi'nin 1981 yılında İsrail tarafından 'Nükleer silah üretebilir' gerekçesiyle bombalandığını biliyor muydunuz?

kaynak

HAKK'kı Anlatan Nağmeler__36___________

BİR AYET

"Sonra o gün nimetlerden mutlaka hesaba çekileceksiniz."
(Tekâsür: 8)

BİR HADİS

"Dua sema ile arz arasında durur. Bana salât okumadıkça Allah'a (c.c) yükselmez."
(Tirmizî)

BİR DUA

"Ey affı çok olan günahları örten Rabbim! O günahlar dolayısı ile intikam alma. Bize azap etme!
(Hz. Mevlâna)

BİR VECİZE

Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur.
(Sadi)

11 milyonluk Yunanistan'da yüzde 70'i Türklerin oluşturduğu 1 milyona yakın Müslümanın yaşadığını biliyor muydunuz?

KAYNAK

Geri