HAK'kı anlatan nağmeler" / Güncel

Allah razı olsun

HAKK'kı Anlatan Nağmeler-17_________

BİR AYET

"Şüphesiz o zikri (Kur'an'ı) Biz indirdik, Biz! Onun koruyucusu da elbette Biziz."
(Hicr: 9)

BİR HADİS

"Kul namazı terk etti mi, işte o zaman küfürle arasında hiçbir perde kalmamış demektir."
(Müslim)

BİR DUA

"İlahi! Rızan hangi noktadaysa, bu kulunu orada bulundur! Eğer Sen dostuna bir belâ gönderirsen, yine inayetinle o belâya sabır da ihsan edersin."
(Semmasi)

BİR VECİZE

Cevizi kırıp özüne inemeyen, hepsini kabuk zanneder.
(İmam Gazali)

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

1925 yılında Konya, Maraş, Giresun, Rize, Erzurum ve Kayseri gibi şehirlerde halkın şapkaya direnmesi üzerine kurulan gezici İstiklal mahkemelerinin Şapka Kanunu’na muhalefet eden birçok kişi hakkında idam hükmü verdiği ve en fazla idamın (30 kişi idam edildi) Erzurum’da gerçekleştiğini biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/

eline sağlık
bize neler anlattılarda işimize gelmedi inanmak

HAKK'kı Anlatan Nağmeler-18___

BİR AYET

"İşte bu, hak olan gündür. Artık dileyen kimse Rabbine ulaştıran bir yol tutar."
(Nebe: 39)

BİR HADİS

"Mü'minin Rabbine karşı hüsnü zanda bulunması, ibadetin güzelliğindendir.
(Ebu Davud)

BİR DUA

"Ey Allah'ım (c.c)! Bana cennet yolunu kolaylaştır ve beni cehennem yolundan uzaklaştır. Ahiret ve dünyada beni affet.
(Abdullah b. Ömer (r.a.))

BİR VECİZE

" ...Dünyanın lezzetini, zevkini, saadetini, rahatını isterseniz, meşru dairedeki keyfe iktifa ediniz. O keyfinize kâfidir."
(Bediüzzaman Said Nursî)

1982 yılında Müslüman olan Fransız Komünist Partisi'nin eski Siyasi Büro Şefi Roger Garaudy'nin, Siyonistlerin İkinci Dünya Savaşı'ndaki Yahudi soykırımını siyasi amaçları için kullandıklarını söylediği için 20 bin Dolar para cezası ve ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldığını, ifade özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürdüğü ve mahkemenin de kendisini reddettiğini biliyor muydunuz?

HAKK'kı Anlatan Nağmeler-19_________

BİR AYET

"Ey insanlar! Şüphesiz Allah'ın (c.c) vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. Sakın çok aldatıcı (şeytan) Allah (c.c) hakkında sizi aldatmasın."
(Fâtır: 5)

BİR HADİS

"Secde, kulun Rabbine en yakın olduğu yerdir."
(Müslim)

BİR DUA

"Allah'ım (c.c)! Bizleri sabır kapısını açanlardan, korku hendeklerini dolduranlardan, sıkıntıların işkencesinden geçenlerden, heva köprüsünü aşanlardan eyle!"
(Zunnün-i Mısrî)

BİR VECİZE

Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.
(Mevlana)

Ocak 2006 yılında Filistin'de yapılan genel seçimlerde HAMAS'ın 132 sandalyeli parlamentoda 76 sandalye ile birinci parti olduğunu, HAMAS'ın kazanmayacağını düşünerek AB ve ABD'nin seçimleri desteklediğini, ancak seçimlerden HAMAS birinci çıkınca, HAMAS'ı tanımadıklarını bildirdiğini biliyor muydunuz?

__HAKK'kı Anlatan Nağmeler //20___

BİR AYET

"Gecenin bir kısmında ona secde et; geceleyin de O'nu uzun uzadıya tesbih et."
(İnsan: 26)

BİR HADİS

"Muhakkak ki, Allah Teâlâ işi ve sözü çirkin olan ve hayasızca konuşan kimseye buğzeder."
(Ramuz el-Ehadis)

BİR DUA

"Ey Allah'ım (c.c) Dinin ile, Sana ve Peygamberine itaat etmekle beni koru. Beni hadlerinden, cezalarından, yasakladıklarından uzaklaştır."
(Abdullah b. Ömer (r.a))

BİR VECİZE

Doğruluğunu tam bilmediğin sözü söyleme.
(Şeyh Sadi Şirazi K.S.)

İngiltere'deki ilk caminin, 1889 yılında Müslüman olan ve ismini Abdullah olarak değiştiren William Henry Quilliam tarafından Liverpool kentinde inşa edildiğini biliyor muydunuz?

__HAKK'kı Anlatan Nağmeler 21___

BİR AYET

"Rabbinin adını an ve bütün benliğinle O'na yönel."
(Müzzemmil: 8)

BİR HADİS

"Biriniz namaza durduğunda, rahmet ona yönelip gelir."
(Ebu Davud)

BİR DUA

"Ancak Sana kulluk eder, ancak Senden yardım dileriz."
(Fatiha: 5)

BİR VECİZE

Olunmayacak herşeyle olabilecek herşeyin kefalet ve keyfiyeti İslamda...Herşey İslamda....
(N.Fazıl Kısakürek)

Dünyadaki ilk kanser ameliyatını yapan cerrahın Ali Bin Abbas'ın Batı'da Haly Abbas olarak tanındığını ve Abbas'ın aynı zamanda kılcal damarlardaki kan dolaşımını ilk keşfeden cerrah olduğunu biliyor muydunuz?

KAYNAK

Allah razı olsun.
biraz ara vermiştin ama tekrar başlaman güzel=)

Allah razı olsun.
biraz ara vermiştin ama tekrar başlaman güzel=)

bölüme ilgi azalması olduğunu düşünmüştüm.. bir ara okuyanda bakanda yoktu bu konuya.. iyiden yine sarsın umarım herkesi..

HAKK'kı Anlatan Nağmeler 22____

BİR AYET

"Biz yeri, göğü ve arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık."
(Enbiyâ: 16)

BİR HADİS

"Ecel hakikatini vicdanında duyan geçici lezzetlerden uzak durur."
(Müsnedü'ş-Şihab)

BİR DUA

"Ey Allah'ım (c.c)! Senden ölümden sonraki hayatın serinliğini, fitneye kapılmaksızın Seninle konuşmanın şevkini istiyorum."
(Fudale b. Ubeyd (r.a))

BİR VECİZE
Şüphe edersen ayağın seni taşımaz, basacağım, yürüyeceğim de ve bas, yürü; O’nun izniyle
(N.Fazıl Kısakürek)

Dünyada ilk matematik (Cebir) kitabını yazan ve tüm dünyaya cebiri öğreten El Harezmi'nin (Ebu Abdullah Muhammed bin Musa el-Harezmi)bugünkü bilgisayar bilimi ve dijital elektroniğin temeli olan 2'lik(binary) sayı sistemini ve 0(sıfırı) bulduğunu biliyor muydunuz?

Geri