HAK'kı anlatan nağmeler" / Güncel

//HAKK'ı anlatan nağmeler7///

BİR AYET

"Kör ile gören, iman edip salih ameller işleyenler ile kötülük yapan bir değildir. Siz pek az düşünüyorsunuz!"
(Mü'min: 58)

BİR HADİS
"İnsanlara akılları nispetinde konuşun."
(Ebu Davud)

BİR DUA

"Ey Allah'ım (c.c)! Senden, gökler ve yerleri aydınlatan veçhinin nuruyla beni korumanı, himayen ve gölgenin altında yaşatmanı istiyorum."
(Abdullah bin Abbas (r.a))

BİR VECİZE

Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir.
(Hz. Ebubekir)

İSLAM DÜNYASINDAN
Osmanlı sarayındaki hanedan çocuklarını yetiştirmek üzere"muallime-i selatin-" (sultan hocası) olarak tayin edilen Safiye Hanım' a padişah Vl. Mehmed Reşad'ın ilk iradesinin:Namaz kılmayanlara, oruç tutmayanlara yedirdiğim tuz ve ekmeği haram ediyorum. Bu iradem hoca hanım tarafından talebe şehzade ve hanım sultanlara söylensin" olduğunu biliyor muydunuz?

kaynak

HAK'kı anlatan nağmeler.8.///

BİR AYET
"Hak (ancak) Rabbindendir. Artık, sakın şüpheye düşenlerden olma!"
(Bakara: 147)

BİR HADİS

"Hiç kimse, kimseye karşı övünmesin ve hiç kimse, hiç kimseye zulmetmesin."
(Müslim)

BİR DUA
"Ya Rab! Benim imanımı, yakînimi, anlama gücümü ve ilmimi artır."
(Abdullah b. Mes'ud (r.a))

BİR VECİZE

Cahillerin kalbi dudaklarında, alimlerin dudakları kalplerindedir.

(Hz. Ali (r.a))

İSLAM DÜNYASINDAN

Yazmış olduğu"Ayasofya". isimli şiiri yüzünden tutuklanarak Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Osman Yüksel Serdengeçti' nin kendini müdafaa ederken: "Müddei umumi(savcı) tepeden verilen emirlere göre hareket ediyor. Ayasofya`nın tekrar cami haline yetirilmesinde benim ne gibi hususi maksadım ve menfaatim olabilir? Ayasofya'yı kiraya mı vereceğim, yoksa imamı mı olacağım? Beni bu yazıdan dolayı Türk savcıları değil, Yunan savcıları itham etsin. Böyle bir yazıyı yazdığımdan dolayı kendimi müdafaa etmekten utanıyorum ." diye hayıflanarak cevap verdiğini biliyor muydunuz?

HAK'kı anlatan nağmeler-9/////

BİR AYET

"De ki: "Ben Rabbime isyan edersem gerçekten bir günün (kıyamet gününün) azabından korkarım."
(En'am: 15)

BİR HADİS

"Arap'ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap'a, siyahın kırmızıya,kırmızının siyaha, takvadan öte, hiçbir üstünlüğü yoktur."
(Müsned)

BİR DUA

"Yâ Rab! Canımı hayır sahipleri, iyiler, özü sözü doğru olanlar arasında al. Beni şerliler arasında bırakma."
(Ebu Derdâ (r.a))

BİR VECİZE

Ordu ki, cemiyetin yağmurudur; gömülü olduğu eti acıtmayan bir tırnak gibi, başiyle âhenk halinde bulundukça, o cemiyet salim, o baş aziz ve o yumruk mübarektir.
(N. Fazıl Kısakürek)

İSLAM DÜNYASINDAN

Sonradan ll. Sylvestre olarak papalık tahtına oturan Gerbert' in 9. asır İspanya'sında Arap uleması nezdinde üç yıl tahsil gördüğünü, Dönemin Avrupalı rahiplerinin yazmış oldukları eserlerini Kurtuba halifesine ithaf ettiklerini, Almanya Fransa ve İtalyadaki rahip adaylarının, ilim öğrenmek için İspanyadaki Müslüman mekteplerine akın akın koştuklarını biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/

___HAK' kı anlatan nağmeler-10//___

BİR AYET :

"Şüphesiz, göklerde ve yerde, inananlar için (Allah'ın (c.c) varlığını ve birliğini gösteren) nice delilller vardır."
(Câsiye: 3)

BİR HADİS :
"Her nerede olursan ol Allah'tan (c.c) kork ve kötülüğün arkasından iyilik yap, bu onu yok eder."
(Kütüb-i Sitte)

BİR DUA :

"Dilde kanaat olmaya/ Zühd ile tâât olmaya/ Senden hidâyet olmaya/ Ya Rab, n'ola halim benim?"
(Ebu Hamid)

BİR VECİZE :
İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.
Hz.Ömer (r.a.)

İSLAM DÜNYASINDAN :
Osmanlı ordusunun silahlarının elinden alındığı , düşman filolarının Çanakkale Boğazı' nı aşıp İstanbul'a dayandığı felaketli bir dönemde halife sıfatıyla Osmanlı tahtına oturan Sultan Vahdeddin'in, Osmanlı askeri olarak, şahsını korumak için bırakılmış olan biricik taburu Ayasofya Camii' ne göndererek:"Aziz İstanbul'un fethinin sembolü olan Ayasofya'ya çan takmak isteyenlere ateş ediniz!... " emrini verdiğini biliyor muydunuz?

__HAK'kı anlatan Nağmeler''___11__

BİR AYET

"Şüphesiz o zikri (Kur'an'ı) Biz indirdik, Biz! Onun koruyucusu da elbette Biziz."
(Hicr: 9)

BİR HADİS

"Kul namazı terk etti mi, işte o zaman küfürle arasında hiçbir perde kalmamış demektir."
(Müslim)

BİR DUA

"İlahi! Rızan hangi noktadaysa, bu kulunu orada bulundur! Eğer Sen dostuna bir belâ gönderirsen, yine inayetinle o belâya sabır da ihsan edersin."
(Semmasi)

BİR VECİZE

Cevizi kırıp özüne inemeyen, hepsini kabuk zanneder.
(İmam Gazali)

İSLAM DÜNYASINDAN

1481-1808 yılları arasında batıda,Katolik kilisesinin siyasi baskı aracı olarak faaliyet gösteren Engizisyon mahkemelerinin Yakılarak öldürülme cezasına çarptırılan insanların sayısının 34.024 e ulaştığını biliyor muydunuz?

Allah razı olsun Kardeşim

''HAKK'kı anlatan nağmeler-12///____

BİR AYET

"Güneş ve ay bir hesaba göre hareket etmektedir."
(Rahman: 5)

BİR HADİS
"Şüphe veren şeyi terk et, şüphe vermeyen şeyi al."
(Buhari)

BİR DUA

"Ya Rab! Kalplerimizi ilminle süsle, ibadetinle bütün azalarımızı güzelleştir."
(Gönenli Mehmed Efendi)

BİR VECİZE

Cevizi kırıp özüne inemeyen, hepsini kabuk zanneder.
(İmam Gazali)

İSLAM DÜNYASINDAN
1481-1808 yılları arasında batıda,Katolik kilisesinin siyasi baskı aracı olarak faaliyet gösteren Engizisyon mahkemelerinin Yakılarak öldürülme cezasına çarptırılan insanların sayısının 34.024 e ulaştığını biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com

__''HAKK'I Anlatan Nağmeler 13//__

BİR AYET

"Onlar namazlarını titizlikle koruyan kimselerdir. İşte onlar cennetlerde ikram göreceklerdir."
(Meâric: 34-35)

BİR HADİS

"Biliniz ki, Allahu Teâlâ, kendisinden gafil kalbin duasını kabul etmez."
(Tirmizi)

BİR DUA

"Allah'ım (c.c)! Sen beni gururlu bir zâhid yapma! Senin huzurundan uzak olan biri de olmayayım!"
(Fuzûli)

BİR VECİZE

Arının şahsiyeti balda, milletlerinki de yoğurdukları ilimlerdedir.
(N.Fazıl Kısakürek)

İSLAM DÜNYASINDAN

Hindistan'daki yıllık doğum sayısının, Avustralya'nın toplam nüfusundan fazla olduğunu biliyor muydunuz?

Allah razı oLsun ...

'' HAKK'kı Anlatan Nağmeler 14////

BİR AYET

Ben Cinleri ve İnsanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
(Zariyat,56)

BİR HADİS

Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir.
(Sünen-i Tirmizî,Kıyâme,49)

BİR DUA

"Allah'ım (c.c)! Bize sana itaatte, sıkıntılar ve zorluklar karşısında sabır ihsan et!"
(Sâlih b. Beşir el-Mürri)

BİR VECİZE

Adalet evrenin ruhudur.
(Ömer Hayyam)

İSLAM DÜNYASINDAN

Amerika’nın ilk ve tek Müslüman milletvekili Keith Ellison’ın 2007 yılında göreve başlamadan önce Kongre’deki yeminini Kur’an-ı Kerim üzerine yaptığını biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com

Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir.
(Sünen-i Tirmizî,Kıyâme,49)

Kulağımıza küpe olmalı

''HAKK'kı Anlatan Nağmeler-15________

BİR AYET

"Üstlerindeki göğe bakmazlar mı? Onu nasıl bina ettik, nasıl donattık! Onda hiçbir düzensizlik ve eksiklik yoktur."
(Kâf: 6)

BİR HADİS

"Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; müjdeleyiniz, nefet ettirmeyiniz."
(Buhârî)

BİR DUA

"Kul Senden başka kime el açsın? Dua da Senden, icabet de Senden. Hem önce gönlümüzü duaya meylettirirsin, hem sonunda duaların karşılığını verirsin."
(Mevlâna)

BİR VECİZE

Bir paranın nereden geldiğini görmek istiyorsan, nereye gittiğine bak.
(Ebu Hanife)

İSLAM DÜNYASINDAN

Endülüs Emevileri'ne ait Kurtuba Kütüphanesi'nde 1 milyondan fazla kitabın İspanyol ve Fransız krallıkları tarafından yakıldığını ve aynı dönemde Avrupa'nın en büyük krallığı olan Fransız krallığının kütüphanesinde çoğu Hıristiyanlıkla ilgili sadece bin kitap olduğunu biliyor muydunuz?

HAKK'kı Anlatan Nağmeler-16_____

BİR AYET

"Onlar dünya hayatının ancak dış yönünü bilirler. Ahiret konusunda ise tamamen gaflettedirler."
(Rum: 7)

BİR HADİS
"Hilekâr, yaptığı iyiliği başa kakan ve cimri cennete giremez."
(Tirmizi)

BİR DUA

"Ey her şeyi alnından tutup, kudretine boyun eğdiren ve her şeyin anahtarları elinde bulunan Zât! Beni hiçbir şeyden hesaba çekmeyecek şekilde her şeyimi bağışla!"
(Tazarrû duası)

BİR VECİZE

Arı bal yapar, fakat balı izah edemez. Ağaçtan düşen elma da arz cazibesi kanunundan habersizdir.
(N.Fazıl Kısakürek)

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Arnavutluk ve Kosova'da Hıristiyan misyonerlerin Müslümanlara 'Sizler eskiden Hıristiyandınız' propagandasıyla Müslüman halkı İslam'dan döndürmeye çalıştığını biliyor muydunuz?

Geri