Hakim çarşaflı kadını mahkemeden kovdu

Her neyse işte bu bir cehalet değildir ayrıca sayende öğrenmiş olduk.
şimdi söyle o zaman neden övgü var kaç kişi öldü bu savaşta?

İslam ı yaymak için kaç savaş yapıldı kaç kişi öldü?

Sen Dağdaki TeröristLe Mehmetçiği Bir Tutarmısın?

O da İnsan O da İnsan Sonuçta...

Tutmazsın Neden; Çünkü Dağdaki Terörist Sana Kin BesLiyor,ZuLüm Yapıyor,Zarar Veriyor.

O Günün ŞartLarıda Aynı Bugünki Gibi Savaşı Doğurdu.

Ayrıca Burası SanaL Ortam Rahatsında ReeLde MüsLüman MahaLLesinde SaLyangoz Satmanı Tavsiye Etmem.

Hoşuna Gitmedimi.İsLamiyet Öncesi SavaşLar Yokmuydu.O SavaşLar OLmasaydı Sen Nerde OLurdun Acaba.O Zamanın ŞartLarı Onu Emrediyordu.ÖyLe OLması Gerekirdi.Sen GüçLü OLmazsan DiğerLeri Sana Aynısını Yapacaktı.Çok Şikayetçiysen İsmini DeğiştireLim Yunanistana VereLim İstanbuLu Ne Dersin

O bir örnekti basit düşünmemek lazım. Hemen Rum da yaparsın sen şimdi bizi.

Herneyse ne yapacağın da mühim değil zaten.

Asıl konuyu es geçip olayı saptırmana gerek yok.

Özellikle İstanbul örneğini verdim. bakalım ne diyecek diye.

Allah'ın verdiği canı Allah almazmış şartlara göre bunu da öğrendim sayende.

Senin yorumuna göre haçlı seferleri de olağan:goz:

Son olarak Savaşlar olmasaydı ben yine olurdum. sen de olurdun bunlar boş muhabbetler.

Savaşlar oluşun değil yokoluşun simgesidir.

" bir insanı zorla kapatmak ne kadar bagnazca ve yobazca ise zorla açtırmak ta bagnazca ve yobazcadır"

Aynen katiliyorum

Ve biraz once soyledigim gibi carsafi bende sevmem ama biri carsafla dolasmak isterse ona kimse karisamaz
Bir arkadas bu insanlar Irana gidsin diyor o zaman sen de Avrupaya git orada yasa sonucta ayni sey
Yani uzun lafin kisasi

Herkes istedigi seye inanir istedigi gibi giyinir istedigi gibi yasar bunu da sen ister begenirsin ister begenmessin ama ona saygi gosterceksin ki saygi bulasin
Herkes bu saygiyi gosteremes ama bi hakim bu saygiyi gostermeli , o bile gosteremiyorsa baskalarindan ne bekleyebilirs ki ?

Hakim se gitmis "Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez." bir hakim eger demokratik bir ulkede yasiyorsa bunun gibi biseyi kimseye soyleyemez ne bir muslumana ne bir hristiyana ne de bir atesite

~SiLenT ScЯeaM~;4325161' Alıntı:
Sen Dağdaki TeröristLe Mehmetçiği Bir Tutarmısın?

O da İnsan O da İnsan Sonuçta...

Tutmazsın Neden; Çünkü Dağdaki Terörist Sana Kin BesLiyor,ZuLüm Yapıyor,Zarar Veriyor.

O Günün ŞartLarıda Aynı Bugünki Gibi Savaşı Doğurdu.

Ayrıca Burası SanaL Ortam Rahatsında ReeLde MüsLüman MahaLLesinde SaLyangoz Satmanı Tavsiye Etmem.

Dostum öncelikle şunu belirtmek isterim. Kimse günahkar olarak doğmaz.
Öldürme taraftarı olan her türlü anlayışa karşıyım.

Öldürmekten başka çareler de olması lazım. Hemen pkk lı da yapmayın ha :goz:

baba oğluna yırtılmış bir gazete verir dünya haritası vardır gazetede .
Dünyayı düzeltirse onu parka götüreceğini söyler...

aradan kısa bir süre geçer baba gelir bir bakar ki çocuğu dünya 'yı düzeltmiş.

baba şaşırır.. nasıl bu kadar çabuk yapabildin der;

Çocuk:

gazetenin arka tarafında da insan resmi vardı insanı düzelttim dünya da düzeldi:goz::goz:

O bir örnekti basit düşünmemek lazım. Hemen Rum da yaparsın sen şimdi bizi.

Herneyse ne yapacağın da mühim değil zaten.

Asıl konuyu es geçip olayı saptırmana gerek yok.

Özellikle İstanbul örneğini verdim. bakalım ne diyecek diye.

Allah'ın verdiği canı Allah almazmış şartlara göre bunu da öğrendim sayende.

Senin yorumuna göre haçlı seferleri de olağan:goz:

Son olarak Savaşlar olmasaydı ben yine olurdum. sen de olurdun bunlar boş muhabbetler.

Savaşlar oluşun değil yokoluşun simgesidir.

Ne O Hümanist SöyLemLere BaşLadın.Keşke Hümanizmi Tam AnLamıyLa BiLsen Diyeceğim, BeLki Hayat FeLsefene katkıda BuLunur.

İsLamiyet NasıL Doğduğunu, YayıLması İçin Ne SavaşLar VeriLdiğindende Bihabersin.Emin OL O SavaşLar OLmasa ve Senin Dediğin AnLamda MüsLüman Savaş Yapmaz MantığıyLa OLaya BakıLsa Biz BeLki OLurduk Ama Adımız KimLiğimiz Ne OLurdu BiLmem.

ALLah Verdiği Canı YaLnızca ALLahın Rızası DoğruLtusunda AzraiL A.S ALır.ÖLümün ŞekLi ve Sebebi YaLnızca Bahanedir.Daha da Öte AyrıntıLı AçıkLama İstersen Bu Konuda Kaynak VerebiLirim

~SiLenT ScЯeaM~;4325003' Alıntı:
Ben Ahzab Suresi 59. Ayeti'ni Vermekten Bıktım Siz IsrarLa AyetLere Rağmen Kendi Kafanızdan BirşeyLer Uydurmaya Bıkmadınız...

Yâ Muhammed! Hanımlarına ve kızlarına ve mü´minlerin hanımlarına söyle ki, sokağa çıktıklarında cilbablarını üzerlerine örtsünler Ahzap Suresi 59
Birincisi bir insan olarak herhangi bir düşünceyi savunmanız gayet normal buna bir sözüm yok ancak savunduğunuz düşünceyi ve kurduğunuz cümleleri buraya yazarken seçisi olmanız gerekiyor. Her istediğinizi yazamazsınız. Her forum, her şey gibi bu forumunda kendine özgü kuralları mevcuttur.
"Cilbab" sözcüğüne gelirsek
Tefsirlere ve klasik Arapça sözcüklere baktığımızda, "cilbab" için şu değişik tanımların yapılmış olduğunu görürüz: Kamîs (üstlük), kadınların başlarını ve göğüslerini örttükleri ridadan küçük, başörtüden büyük elbise KAYNAK
yani söz konusu olan "cilbab" sözcüğü ile savunduğunuz "kara çarşaf" arasında dağlar kadar fark var.
ÇARŞAFA TAKILMAYIN...BURDA BİR İNSANIN KIYAFETİNDEN DOLAYI YAŞADIĞI BİR SIKINTI VAR...

BENDE BİR SORU SORUYORUM BU ÇARŞAF VEYA BAŞÖRTÜ NE İSE AYNISININ BENZERİNİ RAHİBELERDE GİYİYOR...ONLARA AYNI MUAMELE YAPILIRMIYDI...
Öncelikle internet ortamında büyük harf bağırmak anlamına geldiği için sizi uyarmak istiyorum. Yazdığınız yazılara dikkat ediniz.
Çarşafa takılmayın diyorsunuz ancak burada tartışmaya sebebiyet veren olay Çarşaflı bir kadının bir DEVLET DAİRESİ'ne bu şekilde girmeye çalışması ki böyle bir şey mümkün değil sizin girmeye çalıştığınız yer dingonun ahırı değil. Her yerin kendine özgü kuralları vardır ve bir vatandaş olarak sizin ilk göreviniz bu kurallara uymaktır!! ki bu kurallara uymak ZO-RUN-DA-SI-NIZ!!!
€rd@ls10;4325082' Alıntı:
gene her zaman ki gibi bazılarının yaptıkları iş konuyu sapıtmak farklı mecralara çekmek.
kardeşim kur'an örtünmeyi emretmiş mi . emretmiş..
ister çarşaflı ister çarşafsız baş örtüsü türban mı tesettür mü neyse Allahın ayetlerini mi tartışacaz.
Size gelince de Kur'an-ı Kerim'de örtünmeyi emretmiş diyorsunuz Setr-i Avret bölümlerini örtmekten bahsediyorsunuz sanırım. Buna bir sözüm yok fakat söz konusu olay bir Devlet Dairesinde geçiyorsa ve siz ben Laik'im diye geçiniyorsanız bir takım kurallara uymak zorundasınız! Bir devlet dairesine yüzünüz tanınamayacak şekilde giremezsiniz!!!

Her neyse işte bu bir cehalet değildir ayrıca sayende öğrenmiş olduk.
şimdi söyle o zaman neden övgü var kaç kişi öldü bu savaşta?

İslam ı yaymak için kaç savaş yapıldı kaç kişi öldü?

cihad islamın emridir bu müslümanlıgın geregidir. bunda hem fikirmiyiz degilsek islamı bilgini zorla yada araştırma yap

ozamanlar cihad savaslarla oluyordu baska yolu yoktu simdi ise anlatarak yol göstererek oluyor

"ayrıca Türklerin islamı seçmesindeki en büyük etkenlerden biride islamda cihad anlayışının olmasıdır"

vel hasılı kelam müslümanlıgı pek bilmedigin yorumlarından anlaşılıyor bu benım için önemli degil herkes özgürdür.

ancak bilmedigin konuda konusmamak "Aklın" gereğidir

hadi selametle

işte bravo hakime kara çarşafla yaşıyacakları irana alalım

bu ülkede herkesin istediği gibi giyinme hakkı vardır örtüneni istediği gibi giyineni bu ülkeden göndereceksen sokakta sadece südyenle dolaşanlarıda çıplaklar kampına gönder.özgürlük denen şey senin sözlüğünde olmadığı belli.önce sen kafandaki çerşaftan kurtul sonra düşün milleti irana yollamayı

konu neyse onu bile tartışamıyorsunuz. başörtüsü kur'anda vardır .Allahın emridir.Zaten bu milletin maneviyatından dolayı sol geçinen azınlık diyorum 50 senedir hali ortada .milletin maneviyatını kim ne yaparsa yapsın kalbinden alamaz.hakim çarşaflı kadını kovmuş bilmem ne.. tamamen ideolojik bi yaklaşım tarzı .bugüne kadar kaç duruşmada mahkeme de hakim türbanlı, çarşaflı bilmem başörtülü kadını kovmuş .Bakıyorum birilerinin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Demek ki bazı laikliklikten anlamayan asıl yobaz zihniyet ellerinden gelse sokakta ki kadının bacımızın kızımızın baş örtüsüne bile karışma cesaretini maalesef gösterebilecek

Senin Allah'ının kanunları burada geçmez
Davaya başlamayacağını yineleyen Ayla Kaya ise "Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez." diye bağırdı. Kaya, çarşaflı olduğu için ertelettiği duruşmanın tutanaklarını yazdırmaya başlayınca Sönmez, dışarıdaki insanlara "Bu rezalete şahit olun." diye bağırdı. Bunun üzerine Hakim Kaya, "Terbiyesiz, ahlaksız, ukala." diyerek hakaret etti.

Cehennemi bile haketmek lazım.

Yuh !

Hakime ve Hakimdeki öyLe Zihniyete

ßana yapıLsa o Hakime Dar ederim Türkiye'yi AsıLacagımı ßiLSem..

YazıkLar oLSun...

benden bu konuya yorum yok..teşekkür butonunu kullandığım yerler imzamdır..
tek söz edilebilir o da merhum Akif 'ten;

bacımın iffeti batmakta zalimin gözüne
acırım billahi tükürüğe,tükürsem yüzüne

m.akif

işte bravo hakime kara çarşafla yaşıyacakları irana alalım

7 sene öncesine kadar bu insanlar bırakın mahkemelere çıkmayı, çarşafla dışarı bile çıkamıyorlardı.şimdi ise mahkemelere kadar girebilme cesaretini kendilerinde bulabiliyorlar.tabiki kimsenin kılık kıyafetine karşı çıkılamaz ama bu konuda Atatürk ilke ve inkılaplarının çerçevesinde altında olmalıdır.unutmasınlarki Atatürk'ün hanımının çarşaf giymesi kılık kıyafet inkılabından öncesine dayanır.o zamanlar da ülkenin hali ortadaydı..zaten o inkılaptan önce Atatürk boşanmıştı.onun yerine Atatürk'ün manevi çocuklarına baksınlar.hangisini başı kapalı? hangisi çarşaflı? böyle cehaletle hareket eden insanlar her zaman kendi kuyularında boğulacaklardır.arkadaşıma da katılıyorum. Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne böyle hakimler gereklidir ve bazı kurumlar tarafından bastırılmaya çalışılsada nafiledir..bunu herkes böyle bilsin..son olarak da şunu söyleyeyim,eğer bizler şuan islamiyeti rahatça yaşayabiliyorsak Atatürk, onun inkılapları ve silah arkadaşları sayesindedir..yoksa suan çoğumuzun adı yabancı, çoğumuzunda inancı islamiyet dışı olacaktı...

Türkiye türk-kürt, dinci laik vb. zıt kutuplar YARATILARAK şiddetle bölünmeye teşvik ediliyor..Dış güçler nasıl pkk ya her türlü yardımı yapıyorsa Laik kesime ve cemaat kesimine aynı ölçüde kaynak aktararak aşırı uçluluk için ne gerekiyorsa yapmakta..En kolay kazanılan savaş silah gücüyle değil bir topraktaki milletin birbirini kırmasıyla kazanılır..Tarihte bir çok kere örneği vardır..
Herkes sağduyulu olmalı,Bilinçli olmalı ve kanunlara da saygılı olmalı..

Kuran da her sey harfi harfine yazmaz. Çoğunu Peygamber efendimiz yorumlamıştır. Bilmeyenler için söylüyorum gördüm ki dini çok yanlış kafasına göre bilmeyen arkadaş var Peygamberimizin yorumlarına Hadis denir. Hadislerde bir çok konu daha detaylı olarak anlatılmıştır. Ama bazı din cahilleri daha hala örtünmenin zorunlu olduğunu bile bilmiyor.

Hakim Konusuna gelince Hastanelerde kamusal alanlardır yanlız hadi kovsanıza yiyosa milleti oradan Hangi parti iktidar olursa olsun. KOVAMAZ yemez. Ama hakim olucak kişilik kendi görüşüne ters düştüğü için bide tek bulduğu için kovmus kadını TMM karaçarşafı bende sevmeyen birisiyim. Ama hakimin Kadına Senin Allah 'ının Kanunları Burda Geçmez demesi NE demek Ya. Bu kadar okumuş boşa okumus hakim olmus bu kadın. Hadi bu hakim boş bide onu savunanlar yok mu?
Arkadaş ın dediği gibi
€rd@ls10;4324968' Alıntı:
laik geçinen yobazlar yani:goz:
Cukkk Oturmuş.

eğer o çarşaflı hakim olsaydı ve şeriat kurallaına göre karar alınsaydı bu ülkede ve o hakim sanık ismiyle mini etekle duruşma salonuna gelseydi o çarşaflı, hakimin rejm edilmesini isticekti buna eminim.

yani bu psikolojik olarak öyle olurdu.

çapraz bakın olaya

ben ne hakimi ne de kadını haklı göstermeye çalışmıyorum hepinizin yaptığından ayrı ideolojik olarak deilde psikolojik bakıyoum

yukardaki cümlem oluşan eylem doğrudur demiyorum. cümlenin olabilirliği doğrudur diyorum

yani psikolojik açıdan hakimin yaptığının fotoraflardaki gibi negatifini alırsanız üsteki cümle çıkar ortaya

kimin yanlış olduğu yada doğru olduğunu bilemezsiniz.
çünkü doğrulara anlam kazandıranda insan aklıdır eğer aklımız olmasaydı:
Yüce Allah'ın varlığı gibi bir gerçeklik doğru(bilinemezdi) olmazdı.

burda özgür olarak yaşayabilmek için hepimiz bir takım özgürlüklerimizdenferagat ediyoruz. çünkü mutlak özgürlük diye bişey yoktur bu dünyada. hatta ahirette bile bu mutlak özgürlük insanlar sunulmaz.
yani özgürlüğümüze sahip olmak için bir kaç özgürlüğümüzden vazgeçmeliyiz.

hiç üşenmdim ve şu ana kadar yazılan bütün mesajları okudum
ve konunun iki uç fikir tarafından saptırıldığını ve hasar verildiğini gördüm.
olayın çıkış noktası da zaten bu iki uç fikirin çarpışması
görüyorumki bu uç fikirlerde olmak ülkeme hiç bir zaman yarar sağlamamış
olaya şu açıdan bakmalı
1- mahkemede işi olan çarşaflı kadın buradan kendisi için bir hizmet alacaksa kimliğini beyan etmek durumundamıdır.kimliğinizi ispat etmeden kendinize herhangibir kurumdan hizmet alabilirmisiniz?
2-hakim kişinin sadece yüzünü görerek kimliğini yeteri kadar tespit demiyorsa neresine bakarak tespit edecek
bu durulara bakıldığında olay bence hakim tarafından provake edilmiş sonrasında gelişen olaylar ise tamamen görünen köy kılavuz istemez misali olmuştur.
burada ne laiklik nede dindarlık tartışılmalıydı tartışılacak olan bu hareketleri yapan ve yayınlanmasını sağlayanların bundan ne menfaatlerinin olduğunun anlaşılması gerektiğidir.
hakimin menfaati nedir bence heyheyli bir zamana denk gelmiş ve bir anlık düşüncesizlik belkide çarşaflı kadın tarafından aşırı tahrik edilme sonucu böyle fevri bir davranış olmuştur ki haberde sadece yüzünü göstermek için peçesini açtığı yazıyor bunu açana kadar nekadar direndiği ne şekilde karşılık verdiği yazmıyor ama şu ayrıntı gözüme çarptı yarımsaat benimle uğraştı demiş demekki peçeyi açmak iin bile bayağı direnmiş
kadının ne menfaati var kimliğini ibra etmemekle başkasının adına orada olabilir belkide hiç haberi olmayan birinin yerine gitmiş olabilir ve birini zarara uğratmaya çalışıyor olabilir eğer öğle değil ise kedi menfaatine olan bir olayda niye bukadar direndi çünkü örnek vererek açayım resmi bir sınav ösym sınavı gibi bir sınava hem başvururken hemde sınava girerken bu şekilde örtünen bayanlar sınav kuralı gereği başlarını açıyorlar kendi yararına olduğu için mahkeme gibi bir durumda kadının kendisine bir yarar sağlama niyeti yoksa ancak bu şekilde bir davranış sergiler
yayınlayan medyaya gelince bulunmaz bir fırsat belkide kendi tezgahı afedersiniz ama türkiyede ne tarafta olursa olsun medya hiçbir zaman gerçekleri yazmıyor başıma geldiği için biliyorum beyanlar işlerine geldiği gibi değiştiriliyor hiç söylenmeyen sözler söylenmiş gibi yazılıyor.

diyeceğim oki bu konuyu istediğiniz kadar uzatın istediğiniz tarafa çekin farketmez konuyuaçan arkadaşı tenzi ederek söylemek istiyorum yıllardır bizleri oyuna getirmek için çaba gösteren kişiler bu yazılanları okudukça avuçlarını kavuşturup bu arbededen nekadar rant elde edeceklerini hesaplamışlardırbile bizlerin onu veya bunu savunmamız hiç önemli değil onların ekmeklerine yağ sürmüş olamız önemli olandır.
saygılarımla
not: bunları yamaktaki amacım kimsyi suçlamak değildir sadece her olayın iki yüzü olduğunu anlamaya çalıştım

Geri