Hürriyet'in utanç veren listesi...

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
40_b.jpg

Hacer ALKAN

Hürriyet Gazetesi bugünkü manşeti ile medyayı utandırdı...
Başlık; "Türbanlı vekil eşi azaldı"
Rakamlar verilmiş, bir utanç listesi yapılmış...
Haber adı altında resmen başörtülü vekiller ile eşleri fişlenmiş...
İç sayfayı açıyorsunuz...
İl il eşi türbanlı olan vekillerin isimleri...
Koca tam sayfa insanların özel hayatını deşifre etmeye ayrılmış...

Haber de şu;
Geçen döneme göre eşleri türbanlı olan milletvekili sayısında ciddi bir azalma olmuş. 2002"de Meclis"te 274 milletvekilinin eşi türbanlıyken, yeni Meclis"te bu sayı 235'e düşmüş... Ciddi azalma dedikleri topu topu 39 milletvekili...
Yani haberin dayanağı olan "ciddi azalma" ortada yok!

O zaman bu haber neyin nesi...
Eşi başörtülü vekilleri teşhir etmek için bir bahane mi?
Kaldı ki eşinin başörtülü olması ne zamandan beri teşhirlik bir konu oldu... Hangi çağdayız, hangi zihniyette...

Köşk seçimi için "uzlaşı" adına "sessiz dilekçe" yazan Ertuğrul Özkök, bunu hangi kitaba sığdırıyor. Uzlaşıdan anladıkları bu mu?

Bir haber bir zihniyeti ancak bu kadar güzel ortaya koyardı...
Bir iki yüzlülüğü, bir takiyyeciliği....
Gazete HÜRRİYET'in yaşam HÜRRİYETini savunmaktan ne kadar uzak olduğu ancak bu kadar güzel resmedilirdi...

Şu fotoğraftaki çelişkiye iyi bakın!
Üstte HÜRRİYET yazıyor...
Yani özgürlük, bağımsızlık...
Yani vicdan, giyim ve yaşam HÜRRİYET'i...
Ve altında bu manşet...
Baskı, teşhir, fişleme...
HÜRRİYET kelimesi hiç bu kadar utanmamıştır herhalde...

haber_ic.20070813120359.jpg

"Eşi başörtülü vekilleri teşhir etmek için bir bahane mi?
Kaldı ki eşinin başörtülü olması ne zamandan beri teşhirlik bir konu oldu... Hangi çağdayız, hangi zihniyette..." çok doğru söylemiş..Hürriyetde zaten 2.sayfada magazin haberleri vererek onun bunun çok afedersiniz bi tarafını göstererek kar etmek amacını güdenlerden..Okuncak gazete yok ki hangisini okuyalım anlamıyorum :saskin

AKP yavaş yavaş Başörtüsünüde unutuyor...

Eğer sen Başörtüsünü dile getirmezsen. bu yüzde 1 lik kesimin problemi dersen. Başkaları çıkar Başörtüsü konusunda başka haberler yapar.

Vakti zamanında MHP nin başörtülü vekili başörtüsünü çıakrıp meclise girince belli kesim gazeteler yaygara koparmıştı.Şimdi akp baş örtülü vekilin başını acıp meclise girmesini istiyor. Ve erkek vekillerin baş örtülü eşlerinin sayısı azalıyor. o Yine o belli kesim basın susuyor....

Onlar susarsa diğerleri konuşur. İyi yada kötü.

bugün sırf yılmaz özdil yazıyor diye gazeteyi aldım ama pişman oldum. yazık

Gerçekten vicdanları ve utanmaları kaldıysa teşhir edilecek konuları etsinler.Tabii cesaret edebiliyorlarsa.Hanımefendilerin başörtülerine mi yetti güçleri.İnsan özeli inancı kutsaldır dokunulmaz.Hele ki bir hanımın başörtüsü nedeniyle adı baş sayfada sergilenemez.Yazık özgür(!) basının zavallılığına acizliğine...

Bunun Neresi Hürrüyet???

Böyle haberleri yapanları atacaksın içeri ortalığı karıştırmaktan başka bi b.. yaramıyolar aşşalık adamlar zaten onun gibiler yüzünden bu ülke ilerlemedi ilerlemiyo ama bundan sonra durmak yok kimse yıldıramıycak yemiyoruz artık keşke her m.vekilinin eşinin başı örtük olsa onlardan zarar gelmez ne vatana ne millete nede cumhuriyetimize kafanızı yormayın siz.

hürriyet bu değil! her istediğimi yazarım, gerekli gereksiz haberler yaparım, insanların özel hayatlarını teşhir eder gündemi meşgul ederim... böyle gazetecilik olmaz bu gazeteleri okuyanlara da zaten okuyucu denmez. insanların inançlarını kullanıp haber yapmaya çalışmak bunu politik bi sorun haline getirmek bana kalırsa acizliktir. bu sadece haber yapamadıklarını ya da yapacakları haberlerden birilerinin rahatsız olacağını düşündüklerinden ellerinin kollarının bağlı olduğunu gösterir. yazımı okuyup ciddiye alanlara teşekkürler.

Adamların amacı sadece para kazanmak.
1-Desdek aldıkları yahudi patronlarının parasını bu şekilde yiyor,
2-Yapılan haberin yankı uyandıracağı bilindiği için gariban halkım böyle zokaları yutuyor ve parası alınıyor.Amaç Rant gibi görünüyor.Ama ileride sadece rant olarak kalmayacağından eminim.Aynı politikayı ''Cumhuriyetimi istiyorum'' diye adını veremediğim bir gazete daha yapmıştı.Hatırladınız mı?

Bravo, topyekün saldırıya geçmişsiniz. Seçim boyunca destekleyince iyi, beğenmediğiniz haber olunca kötü. Sizin demokrasi anlayışınız bu kadar galiba? Ben Muğla'dan tedavi için İstanbul'a gittim. Yattığım hastanede (Vakıf Gureba) gördüklerimden utandım. "Burası Türkiye olamaz. Bu insanlar 21.Yüzyılın Türk insanı olamaz" dedim. Allah, kadınlarımıza örtünün demiş (Ziynet yerlerinizi gizleyin). Her taraf burnunun altından topliğneyle yüzünü kapatan karaçarşaflılarla dolmuş. Ayaklarında terlik, ayakları pislik içinde. İbadet eden insanın ayakları temiz olur. Bu sıcakta, karaçarşafın içinde bunalıp, affedersiniz leş gibi kokuyorlar. Bu inanç mıdır? Yoksa, Çarşamba'daki bir hocanın emirlerine körü körüne itaat midir? Sohbet ettiğim hanımların hiç birinin de Kuran'dan, Hadisten, Fıkıhtan haberi yok. Cemaat, tarikat sohbetlerinde anlatılanlara inanıp, ne denirse uygulanıyormuş. Bu insanlara önce dinimizi doğru öğretmek gerekli. Dinimizi öğrendikten sonra kapanacaksa, onun ianancına saygı duymalı. Ama gördüklerimin içinde, hastaneye yakın oturan 25 yaşlarındak bir genç hanımın dışında yeterli bilgisi olan yoktu. Neymiş, mahallelerinde herkes kapanıyormuş, kapanmazsa selam bile vermezlermiş, yardım alamazmış. Bu mu olmalı kapanma gerekçesi?

Hürriye Gazetesi bir haber yapmış diye saldırın bakalım. O Hürriyet Gazetesi, başbakanın çocuklarının 2006'da aldıkları Çamlıca'daki trilyonluk arazileri, villaları elinde tapu fotokopileri olduğu halde tek satır yazmayınca iyi. O gazete, cumhurbaşkanı olmak için direnen sayın Gül'ün TOKİ'den tanesi 1,5 trilyonluk 2 villayı hangi para ile aldığını sormayınca iyi gazete. Gül'ün Kayseri'de küçük bir torna atölyesi olan babasının nasıl olup da İstanbul'un billboardları işini aldığını sormayınca da iyi. Ama eşi türbanlı milletvekilleri ile ilgili haber yapınca kötü. Hakaretin bini bir para.

Ayıptır ayıp. Demokrasi sadece sizin için değil, hepimiz için olmalı. Yargı, işinize gelince iyi, gelmeyince kötü olmamalı. Kimse kimseye baskı yapmadan huzur içinde yaşıyoruz. Yine sorun çıkartıp, ortalığı karıştırmaya kalkmayın. Benim kullandığım başörtüsü başka, sizin siyasi simge haline getirdiğiniz türban başka. Bakın, Irak'taki gelişmeler yüzünden adım adım bölünmeye gidiyoruz. Birlik olmamız gereken zamanda şuydu buydu diye birbirimize kin kusmayalım.

Size son bir sözüm: İyi eğitilmeyen, çalışmayan, üretmeyen toplumların sonu iyi olmaz. Acaba, biz bu tarife uymuyor muyuz?

Toplumumuzda, türban yada baş örtüsü adı farketmez kabul görmüş bir gelenek haline gelmiş sanki bir kesim rahatsız oluyormuşcasına gereksiz, yakışıksız bir araştırma zahmetine girip böyle bir haberi manşetten vererek hangi akla hizmet etiklerini düşünmeden edemiyorum.

ceren48 zenginin parası züürtün çenesini yorarmış.

Eline sağlık react0r.

Size son bir sözüm: İyi eğitilmeyen, çalışmayan, üretmeyen toplumların sonu iyi olmaz. Acaba, biz bu tarife uymuyor muyuz?
demişsin ceren48 ama sen söyle acaba hala insanların türbanıyla uğraşmak hala bunu haber yapmak iyi eğitilmişliğin göstergesi midir? bence değildir. daha önemli konular varken insanların bu türban başörtüsü korkusu niyedir? ben nice başı kapalı kadın gördüm tertemiz ama evet yok değil senin anlattığın gibileri. şimdi hesap yapmaktansa bunları yazsak ve bunun önüne geçsek yani modernliği bozmasak daha iyi olmaz mı?yine mutlu mesut yaşarız ama bunları bilmek lazım neyin yanlış neyin doğru olduğunu anlamak için. yani bir gazete insanların mal varlıklarını yazsa da olur yazmasa da ama kendine aydın diyen ve senin gibi konuşan insanlar madem çok biliyorlar eğitsinler halkı ve kimseye böyle konuşma hakkı verilmesin.

Birazdan madalyonun diğer tarafından bakmak lazım .
Yıllardır Dinsiz solcular diye haber yaptılar kimsenin sesi çıkmadı .
Yıllardır solculara etmedikleri küfürleri bırakmadılar , kimse yine sesini çıkartmadı .
Öncedende yapılmış haberler var böyle . Neden sadece Hürriyet'in haberi veriliyor bunu anladım .
Hürriyet böyle haberlerle bir bakıma sonunu hazırlıyor .
Adalet ve Kalkınma Partisi , yine Adaletini uygulayacak ve TMSF bunada el koyacak .
Çukurova grubunu batırmaya çalışan satılık medya doğan ve onun kalemleri 4 koldan Türksel , Hürriyet ve Show'tv ye saldırıyorlar . Asılsız bir ton haber yazıyorlar .

( Doğan'ın gazetelerini okuyanlar bilirler başbakan hakkında tek satır eleştiri yoktur . Posta ve milliyet gazetesini takip edenler bilir . Hiçbir köşe yazarı tek satır eleştiri yapmaz . Zaten Başbakanın yanağını okşayan kalemler buralarda yazar . Mehmet Barlas , Güneri Cıvaoğlu )
Medyada tekel olma hayali kuran doğan'ın bir bakıma ekmeğine yağ sürülüyor .

Yılmaz Özdil , Fatih Altaylı TMSF yönetimindeki Sabah'ı neden bıraktı ? Çünkü özgür yazı yazamıyorlardı .

Bende size olayın başka bir boyutunu gösterdim . Allah sonumuzu hayır etsin .
Allah akp'nin adaletinden ülkemizdeki Tüm
'' Aklı Selim '' kişileri korusun .

İnşallah dediklerim lafta kalır . Yoksa hürriyet , show , digiturk'te TMSF'ye geçerse bu halk haberden başka her haltı duyacak .

Geri