Geyik Cafe

Baktım en işe yarayanı o yazıyo :)

Canım Sevgilim büşra;
Bu mektubu sana bakkal dan yazıyorum..Seni ne kadar sevdiğimi bilemezsin.Eski günlerimizi
unutamıyorum.Seninleyken dinlediğimiz canım sevgilim şarkısı çalıyor ve ben şuan da o şarkıyı
dinliyorum.Mazimiz geliyor aklıma.Çok üzülüyorum sevgilim..Bana verdiğin sözler,ettiğin yeminler,bir türlü
çıkmıyor aklımdan..Hani bana söylediğin bitanem lafı var ya,işte o benim hayatımı değiştirdi.Seninle
geçirdiğim günler geliyor aklıma. 17 yıldır boş yaşamışım.Bana hayatımın en güzel günlerini yaşattın.
Farkında mısın sevgilim? Bugün beni terk edişinin 47. günü.Sana eşşek diyeceğim ama dilim varmıyor..Diyemiyorum..
Bir gün kahvaltı yaparken kafana şeker kasesini fırlatmıştım.Sen de ani bir
refleksle eğilerek tehlikeyi bertaraf etmiştin ve bana hiç demiştin.Ama arkasından gelen reçel
kavanozunu hiç hesaba katmamıştın sevgilim.Yüzünden süzülen reçel ile çok tatlıydın.

büşra; Seni her zaman çok sevdim ve sevmeye devam edeceğim.Seni hiçbir zaman unutmayacağım
Ben yalnızca sana bağlı kalacağım (sen başkasının olsan bile) Beni terk ettiğin gün lahmacun almıştım.
Üzerinde 30 gün içerisinde tüketin yazıyordu. Bugün 47 gün olmuş ve ben o lahmacun i yedim sevgilim.
Gerisi Allah'a kalmış...Ölürsem seni çok sevdiğimi,senin için bakkalı bile feda edeceğimi unutma.
Bu arada sakın mezarıma gelme!!!

Son olarak; lanet olası pislik büşra

Ahaha Bu Ne

la kaçın bugün yahni yaptığımız Geyiğin akrabları geldi :)

Av Tüfeğini Çekeyimmi Abi Bi Kaçını Avlayıp akşama Geyik Çevirme Yapalım :durdurun

hepsini vur bari. HH ye ziyafet çekelim =)

Vuruyorum Abi :laugh: Yanlız Bizim Bayanlar Pişirir Ben Karışmam Pişirmeye :durdurun

Var Var :p Bkz Forumumuzun Beceriksiz Bayanlarından Birtanesi :) Geyikleri Vurmazı Bizden Pişirmesi Sizden Bakalım Pişirebilecekmisiniz :p

Mesutçum gitme bu kadar üstlerine. belki geiyk yapmayı biliyodur bak mahçup olursun. Bi tarif de o versin bakalım

bakalım. şuan tarif hazırlıyo galiba

utandımm sımdıı bulamadım kıııı yaratıcı deılım yaa

Mesut sen yardım et hanfendiye. ben geliyorum birazdan

Nar Şuruplu geyık Fırın tarifi

Nar Şuruplu Geyik Fırın yapılışı:

Malzemeler:
1 adet temizlenmiş bütün geyik
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Sos için;
1 adet narın suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı su (pişen geyigin suyuyla karıştırılacak)
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi
Öncelikle, temizlediğiniz geyigi akan suyun altında iyice yıkayıp süzün. Geyigin her tarafını kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın.
Şimdi de ellerinizi iyice yıkayarak, bir kaseye koyduğunuz zeytinyağına batırarak geyigin her tarafına zeytinyağı sürün.

Aynı şekilde balı da elinize alıp geyign her tarafına yedirin.

Son olarak, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ovun.

Diğer taraftan, soyulmuş kuru soğanların her birini dörde bölüp geyigin içine yerletirin. Eğer yemek için kullandığınız geyik yarımsa üzerine dağıtabilirsiniz.

Sıra şimdi geyıgi pişirmekte. Benim ilk önerim, geyigi büyük bir fırın poşetinin için yerleştirip 175 dereceye ayarlı fırında en az 2,5-3 saat pişirmeniz. Ye da geyigi fırın tepsisine yerleştirip üzerini örtmeden de pişirebilirsiniz. Ancak, bu şekilde pişirdiğiniz geyiginin üzeri iyice kahverengileşerek, pişme süresi tamamlanmaadn yanıyor olduğu izlenimi verebilir. Böyle bir durumda, geyigin kahverengileşen yerlerini alüminyum folyoyla kapatıp yanmasını önleyebilirsiniz. Ancak bu üzeri açık pişirme yönteminde, her 30 dakikada bir fırının kapağını açıp önceden erittiğiniz tereyağını ve geyigin tepsideki suyunu hindinin üzerinde gezdirmeniz gerekir.

Üçüncü bir önerim, ben pek kullanmasam da doğru bir pişirme tekniği olan geyigi hazırladıktan sonra her tarafını alüminyum folyoyla kapatarak fırın tepsisinde pişirme tekniğidir.

Hangi tekniği kullanırsanız kullanın, arada bir geyıgın pişip pişmediğini kontrol edin.
Sos için, küçük bir tencerede yağı eritip yağı ekleyerek iyice sararıncaya kadar, 3-4 dakika kısık ateşte kavurun. Böylece unun kokusu gidecektir.

Üzerine azar azar, pişen geyik suyuyla tamamladığınız 3 bardak suyu ekleyin.
Nar suyunu da hemen ilave edip sosu, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha kaynattığınız sosu ocaktan alın.

Sosu pişen geyigin üzerine gezdirip varsa nar taneleri ve kestanelerle hindiyi süsleyip servise sunun.

Püf noktası
geyiginn görünümünün daha güzel olmasını istiyorsanız, fırına vermeden önce geyıgın bacaklarını mutfak ipliğiyle (keten iplik) birbirne bağlayabilirsiniz....

İhtiyar Kopyala Yapıştır Tarif Olmadı Tamamen Hayal Ürünü Ve Kendi Tarifin Olmalı Yoksa Bu Geyiklerin Ruhu Sana Gelir Gece Karışmam :)

Ben Karışmam Geyiklerin Ruhuyla Başbaşa Kalırsın Demedi Deme :p

Geri