Geri Kalmış İlericilik Günü...28 Şubat

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
Geri Kalmış İlericilik Günü

Bugün, o gün. 28 Şubat. Tek parti dönemi anlayışının, 1960’daki “klasik ihtilalci” anlayışın, 1997’deki “post modern darbeci” anlayışın, 2007’deki “e-muhtıracı” anlayışın ve günümüzdeki “son çırpınışçı” anlayışın bayram günü, geri kalmış ilericilik günüdür 28 şubat.

1930’ların “ilericilik” anlayışını 1997 senesinde en sevimsiz şekilde tedavüle sokanların, 2008 senesindeki son çırpınışlarını da bugünlerde izliyoruz. 28 Şubat manidar bir tarih yani…

Onlar için bir kutsal gün, bizim için ise gerilerde kalmış ve daha da gelmeyeceğine emin olduğumuz bir baskı döneminin sembolik tarihidir. Evet o günler geri gelmeyecektir. Zira tarihin bile tekerrür etmeye utanacağı anlar, dönemler vardır. Kebapçıların, duvarında ayet asılı diye fişlendiği, arkasında besmele olan süt kamyonlarının kamusal alana alınmadığı, değerlerimizi çağrıştıran ne varsa sakıncalı ilan edildiği, İSTİKLAL MARŞI’nın yerini 10. yıl marşlarının aldığı günler, tarihin en necis deliklerine atılmış ve üzerine sifon çekilmiş vaziyettedir.

Artık anlamalılar. Kendileri için bugün hoş bir hatıradan ibaret kalacaktır. Son çırpınışları boşunadır. Türk milleti, Türk’e ve değerlerine düşman olan bu geri kalmış ilericilerden hazzetmemekte; her geçen gün o cephenin düşman ilan ettiği saflara, doğrularına yanlışlarına bakmadan, sırf “bunların düşmanı” diye dahil olmaktadır. Bu geri kalmış ilericiler, kendilerinin hoşlanmadığından halkın hoşlanacağını hesap edemeyecek kadar bu millete yabancıdırlar; sevmediklerini beceriksizce yükselterek kendi ayaklarına kurşun sıkmaktadırlar.

Dillerinden düşürmedikleri “pozitivizm”, izah ispat metoduna dayanan ve bilimi önceleyen bir düşünce biçimidir ki, bunlar pozitivizmin gereklerini bile yerine getirmekten acizdirler. Kendi tezlerini mantık ilminin kaidelerine göre, izah-ispat metodu ile savunmayı ya becerememekte, yahut tercih etmemektedirler ve doğrudan dogmatik öğelerle, tabularla savunma yapmayı sürdürmektedirler. Bilgi üretimi özgür düşünce tarlasından yetişen bir mahsuldür ki, bunlar üniversiteleri toplama kampıyla karıştırmaya; özgürlüğü rejim tehlikesi olarak algılama hastalığını evlatları yaşındaki çocuklara yansıtmaya devam etmektedirler. Bu üniversitelerin niçin bilgi ve fikir üretmekte kısır kaldığı, niçin dünyadaki başarılı okulların seviye olarak yanına bile yaklaşamadığı gibi konularla ilgilenmek yerine, ideolojik gözlüklerle “akademik devrim muhafızlığı” yapmak, nesli tükenmekte olan bu tiplerin alışkanlığı haline gelmiştir. Ama ifade ettiğimiz gibi, bunların nesli tükenmektedir. Az kalmışlardır, daha da az kalacaklardır.

28 Şubat onların nostalji günüdür. Ama artık zaman “bizim” zamanımız, gün “bizim” günümüzdür. Göreceksiniz, artık tartışma ve hesaplaşma bile “kendi içimizde” yapılacaktır. BBP mi, AKP mi, MHP mi, şu mu bu mu diye insanlar tartışacak, konuşacaktır. Ama artık Türkiye’de CHP yoktur, olmayacaktır. Yerli olmayan, buralı olmayan, milli olmayan artık var olamayacaktır.

Eyüp Gökhan ÖZEKİN

ALPEREN OCAKLARI GENEL BAŞKANI

CHP mi olmayacaktır?Dogru eskiden beri ABD'nin şimdi ise ABD'li Fethullahın taşeronu olmuş Milliyetçi geçinenlerden hiç garipsenmemesi gereken bir dilek o CHP ki hiç iyi yönetilmesede sonuçta Atatürk'ün kurdugu bir partidir ve var olmalıdır.Böyle bir dileginiz olabildigine göre Milliyetçilik kisvesine falan bürünmeyin o kisvenin altından açıkça yüzleriniz görünüyor.Sizi gidi Milliyetçi geçinen Milliyet düşmanları sizi.Nasıl Atatürk'ün kurdugu bir partiye taammül edemezsiniz?Yazık takiyye bütün kavramları allak bullak ediveriyor.Kimin ne oldugu belli degil.Atatürk'ün eserlerine düşman Milliyetsizler sardı ortalıgı.Yazık.

Maalesef bu ülkede MİLLİYETÖİLİK Kerameti kendinden menkul ümmetçilere kalmış durumda. Türk ırkı ile alakası olmayan, kendini arabın ümmetinden sayanlar bugün Milliyetçiyim diye geçiniyor.

Türklüğü Müslümanlıktan ayrı düşünemeyen, her Türk müslüman olmak zorunda müslüman olmayan Türk (hatta bizim kadar müslüman olmayan) bizden değildir diyenler kendini milliyetçi zanneder olmuş.

Bu ülkede gerçek milliyetçilik Atatürk ile başlamıştır. Ümmete göre değil milliyete göre çizilen Misak-ı Milli sınırları Atatürk'ün hareketi ile gerçekleşmiştir. Atatürk laiklikle bizi ümmet olmaktan kurtarıp milliyet olmamızı sağlamıştır. Atatürktür Türkün dilini arındırmaya çalışan, Türkün Tarihine özel araştırmaları yaptıran.

Şimdi Atatürk'ün kurduğu partiyi gericilikle suçlayan aklı kıtlar Atatürk topluma rağmen demokrasi getirdi, toplum istemeden laiklik ve cumhuriyet getirdi. Ama 80 yıldır Atatürk devrimlerini uygulamayan şerefsiz yabancı uşakları yüzünden bugün halk hala devrimleri sindiremedi ve hala birey olmaktan, toplum olmaktan çok ÜMMET olmanın mücadelesini veriyor.

saygılar

acıyorum haLimize..
ne kadar da cüretkar insanLar oLduk ki aynen firavun gibi..

Türk ırkı ile alakası olmayan, kendini arabın ümmetinden sayanlar bugün Milliyetçiyim diye geçiniyor.

bu nasıL bir cümLe nasıL bir biLinç çözemedim gitti
Yahu arkadaşım Arabın ümmeti dediğin ümmet
Hz. Peygamber ümmetidir..!
Bu ümmeti kabuL etmeyen Peygamber (s.a.v.) yi kabuL etmemiş
İmanın şartLarını kabuL etmemiş ŞİRK´e düşmüş demektir..
MiLLiyetçi oLmak için Allahsız mı oLmak Lazımdır?
MiLLiyetçi oLmak için diğer beşeri aLemi reddetmek mi Lazımdır?
O senin dediğin kafatasçıLıktır hitLer oLdunuz başımıza..

MiLLiyetçiLeri ümmetçi oLdukLarı için de topa tutanLar
Chp yi kaLkmış baş tacı iLan ediyor neymiş efendim Atatürk kurmuş..
Yahu daha düne kadar o Chp nin seçim otobüsLerinde başörtüLü kadınLarLa saf tutmuş resminiz vardı
Hani sizin ödün vermediğiniz LaikLiğiniz? Ama koLtuk kaygınız oLdu ya LaikLik de şöyLe dursun..
Daha düne kadar o Chpnin kımıL kımıL isimLerinin yazdığı seçim otobüsLerinde
Sizin Atatürkçü Laik Cumhuriyetçi gençLeriniz travestiLerLe aLem yapıyorken
poLisLere yakaLanmadıLar mı?
NasıL bir ahLak anLayışıdır buda çözemedikLerim arasında

Kardeşim ümmet evrensel bir ortaklığı değil, kuranı değil, araplığı temsil ettiği sürece beni ümmetinin içinde bulamayacaksın. Peygamberin arap olduğu için yaptığı davranışlar ile müslüman olduğu için yaptığı davranışları ayrılmalı, ümmet gerçek sünnetleri takip etmeli. Peygamberin neyi neden yaptığına 5 tane arap imam karar vermiş 1000 sene önce, siz de onun ümmetiyiz diye o arapların çizdiği ümmetten devam ediyorsunuz.

Kusura bakma her ne kadar sizin gözünüzde cahil olsak da bizim de kendimize göre islam bilgimiz var. Ve bugün islam diye yutturulmaya başlanan şeyin şeriat diye uygulatılmaya çalışılan şeyin islam olmadığını görüyorum.

Ümmetçilik denilen şeyin de peygamberin takipçilerini değil, arap-islam milliyetçiliğinin idealizmini temsil ettiğini açıkça görebiliyorum. Sizin zihniyetiniz Osmanlı'yı halkından Türkmenlerden koparıp Saray çevresinde Arap-Fars kültürünü yaşamalarını sağlayan zihniyet. Sizin zihniyetiniz müslüman olmak için allahın kitabını arapça okumak gerektiğini, arap gibi giyinip, arap gibi sakal bırakmak gerektiğini düşünen zihniyet. Sizin zihniyetiniz Peygamber ümmeti olmayı hurma yemek zannediyor, ağzı misvakla temizlemek zannediyor.

Daha uzun yazmak istemiyorum ama karşınızdakileri de salak yerine koymayın be kardelim. Her laiklik savunucusu CHP'li mi sanıyorsun? Ben Deniz Baykal'dan senden çok nefret ediyorum çünkü o adam senin görüşüne hizmet ediyor, benimkine değil. Halkı laiklikten soğutan, gerçek CHP'lilerin bile padişah gibi başta olmasını sindiremediği bir adam.

ŞİMDİ BÜTÜN İSLAMCILAR GİBİ BÜTÜNÜNE SALDIRMAYA GÜCÜNÜZ YETMEDİĞİNDE, PARÇALARA AYIRIP EN GÜÇSÜZ PARÇASINA SALDIRDIĞINIZI BİLMEDİĞİMİZİ Mİ SANIYORSUNUZ?

Demogoji yaparak, hitabetin en ince silahları ile görüşlerimize saldırıken biz salağız mı zannediyorsunuz?? Sadece sizin kadar azimli değiliz sanırım sizin yazdığınız ****** yanıt yazalım.

İNSANIN SİYASİ GÖRÜŞÜ CİNSEL TERCİHİNİ BAĞLAMAZ. Bir Atatürkçü travestilerle alem yapıyor diye bütün Atatürkçülere saldıracaksanız.

FADİME ŞAHİNLER NEREDE? KURAN KURSLARINDA TECAVÜZE UĞRAYAN KIZLAR? ÜFÜRÜKÇÜ HOCALAR NEREDE? ÇALIŞAN KADIN KOCASINI ALDATIR DİYEN İMAMINIZ NEREDE? ACZMENDİ LİDERLERİNİZ NEREDE? YATIYLA HAVUZLU VİLLASIYLA 4 KARISIYLA LÜKS HAYAT SÜREN İMAMLARINIZ NEREDE?
sen de bunların hesabını ver bakalım. kendini ahlaklı diğer herkesi ahlaksız saymak kötü bir meziyettir. travesti ile yatan hesabını allaha verir sana değil. ama Atatürkçü olması farketmez. Sizin türbanlılarınız içinde hiç mi kocasını aldatan evlilik dışı ilişki yaşayan yok? Her cuma camide gördüğünüz adamların hiçbirinin eşcinsel ilişki yaşamadığına inanıyor musun?

Böyle belden aşağıya vurmaya devam edeceksen laiklik ahlaksızlığın kaynağıdır, laikler ibnedir, laikler şerefsizdir, laikle tembeldir, laikler ahlaksızdır demeye getireceksen ****. Çünkü ben orospuluk yapan, ibnelik yapan, hırsızlık yapan tüm müslümanları islamiyete mal etmeyecek olgunluğa sahibim. **********. Çünkü kişinin hatası kişiyi bağlar ait olduğu sistemi değil.

Aynen katılıyorum
Leküm Diniküm ve Liyeddin

Keşke bu ayetin anlamını bilen müslüman sayısı artsa papağan gibi söylemektense. o zaman belki kendi gibi inanmayanlara saygı gösterebilirler.

Kardeşim ümmet evrensel bir ortaklığı değil, kuranı değil, araplığı temsil ettiği sürece beni ümmetinin içinde bulamayacaksın. Peygamberin arap olduğu için yaptığı davranışlar ile müslüman olduğu için yaptığı davranışları ayrılmalı, ümmet gerçek sünnetleri takip etmeli. Peygamberin neyi neden yaptığına 5 tane arap imam karar vermiş 1000 sene önce, siz de onun ümmetiyiz diye o arapların çizdiği ümmetten devam ediyorsunuz.

Kusura bakma her ne kadar sizin gözünüzde cahil olsak da bizim de kendimize göre islam bilgimiz var. Ve bugün islam diye yutturulmaya başlanan şeyin şeriat diye uygulatılmaya çalışılan şeyin islam olmadığını görüyorum.

Ümmetçilik denilen şeyin de peygamberin takipçilerini değil, arap-islam milliyetçiliğinin idealizmini temsil ettiğini açıkça görebiliyorum. Sizin zihniyetiniz Osmanlı'yı halkından Türkmenlerden koparıp Saray çevresinde Arap-Fars kültürünü yaşamalarını sağlayan zihniyet. Sizin zihniyetiniz müslüman olmak için allahın kitabını arapça okumak gerektiğini, arap gibi giyinip, arap gibi sakal bırakmak gerektiğini düşünen zihniyet. Sizin zihniyetiniz Peygamber ümmeti olmayı hurma yemek zannediyor, ağzı misvakla temizlemek zannediyor.

Daha uzun yazmak istemiyorum ama karşınızdakileri de salak yerine koymayın be kardelim. Her laiklik savunucusu CHP'li mi sanıyorsun? Ben Deniz Baykal'dan senden çok nefret ediyorum çünkü o adam senin görüşüne hizmet ediyor, benimkine değil. Halkı laiklikten soğutan, gerçek CHP'lilerin bile padişah gibi başta olmasını sindiremediği bir adam.

ŞİMDİ BÜTÜN İSLAMCILAR GİBİ BÜTÜNÜNE SALDIRMAYA GÜCÜNÜZ YETMEDİĞİNDE, PARÇALARA AYIRIP EN GÜÇSÜZ PARÇASINA SALDIRDIĞINIZI BİLMEDİĞİMİZİ Mİ SANIYORSUNUZ?

Demogoji yaparak, hitabetin en ince silahları ile görüşlerimize saldırıken biz salağız mı zannediyorsunuz?? Sadece sizin kadar azimli değiliz sanırım sizin yazdığınız her saçmalığa yanıt yazalım.

İNSANIN SİYASİ GÖRÜŞÜ CİNSEL TERCİHİNİ BAĞLAMAZ. Bir Atatürkçü travestilerle alem yapıyor diye bütün Atatürkçülere saldıracaksanız.

FADİME ŞAHİNLER NEREDE? KURAN KURSLARINDA TECAVÜZE UĞRAYAN KIZLAR? ÜFÜRÜKÇÜ HOCALAR NEREDE? ÇALIŞAN KADIN KOCASINI ALDATIR DİYEN İMAMINIZ NEREDE? ACZMENDİ LİDERLERİNİZ NEREDE? YATIYLA HAVUZLU VİLLASIYLA 4 KARISIYLA LÜKS HAYAT SÜREN İMAMLARINIZ NEREDE?

sen de bunların hesabını ver bakalım. kendini ahlaklı diğer herkesi ahlaksız saymak kötü bir meziyettir. travesti ile yatan hesabını allaha verir sana değil. ama Atatürkçü olması farketmez. Sizin türbanlılarınız içinde hiç mi kocasını aldatan evlilik dışı ilişki yaşayan yok? Her cuma camide gördüğünüz adamların hiçbirinin eşcinsel ilişki yaşamadığına inanıyor musun?

Böyle belden aşağıya vurmaya devam edeceksen laiklik ahlaksızlığın kaynağıdır, laikler ibnedir, laikler şerefsizdir, laikle tembeldir, laikler ahlaksızdır demeye getireceksen işimiz var seninle. Çünkü ben orospuluk yapan, ibnelik yapan, hırsızlık yapan tüm müslümanları islamiyete mal etmeyecek olgunluğa sahibim. Aynı olgunluğu senden de bekliyorum. Çünkü kişinin hatası kişiyi bağlar ait olduğu sistemi değil.

digikllan:
her türlü iftirayı pisliği atıp sonra gelir hepsini aynı kefeye koyuyorsunuz dierek iftira atmaya devam ederlerr...yaşanılan örnekleri yaşanılan sapıklıkları gösterdiğimizde sanki hepsini sapık yapmışız gibi savunmaya geçiyorlarr.ama kendileri her türlü iftirayı yaparlarr

zatı muhteremin birinin yazdığı mesaja cevap verdimm sonra kalkıp bana bütün türbanlıları aynı kefeye koyamazsın dedii aynı kefeye koymadığım halde. ama kendisi sex partisi yapanları özgürlükçü olduğunu ve şimdi özgürlüğe sınır getirilmesini savunduğunu yazıyor ...yani benn özgürlüğe bir sınır olması gerektiği savunurken bu zatınn sex parti si yapanlarla aynı kefede tutması normall ama biz dersekki

-kucaktan kucağa zıplayan türbanlılarda varr..
-sapık tarikatlarda var desek

sanki hepsini kucaktan kucağa zıplatmışız gibi sanki hepsini sapık tarikat ilan etmişiz gibi
gelip bize hepsini aynı kefeye koyamazsın derler...zaten aynı kefeye koymuyoruzz

-sadece kucaktan kucağa zıplayan türbanlılarda var dioruz
-sadece sapık tarikatlarda var dioruzz
-sadece dini kullanan sapıklarında olabileceğini söylüyoruzz

-dini kullanan Allah Allah diyen sapık tarikatlar var dioruz
-dini kullanan Allah Allah diyen terör örgütleri var dioruz
-bu aralar bide Alah Allah diyen sahte peygamber çıktıı

-organize sapıklar genelde Alahı Kitabı Peygamberi çok kullanıyor...bu aralar pkk propagandası yapanlar kitabı kullanıyor...hizbullah sapıklarınıda unutmadık..elkaide sapıklarındanda haberimiz varr.vatan haini şeyh saiti nursi sapığındanda haberimiz varr...

hemen iftira etmeye başlıyorlarr hemen şikayete başlıyorlarr....
hep dedğin gibi belden aşşağı vuruyorlar...
çok şikayetçiler ,sırtına al cennete taşı gene şikayet ederlerr haksız oldukları haldee

28 Şubatta subayları unutmamak lazım irticacı denilen odudan ihraç edilen subayları. Ve olanları gururunu yediremeyen intihar eden subaylar

KONUYA FARKLI BİR BAKIŞ AÇISINDAN BAKTIĞINIZ İÇİN YAZIYORUM.

Ben şehadet ederimki Allah’tan başka ilah yoktur. Yine şehadet ederimki Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) onun kulu ve Peygamberidir.

KELİME-İ ŞEHADET....

ARAPLIKLA İLGİSİ VARMI?

PEYGAMBERİMİZ ARAP OLDUĞU İÇİN ÇEKEMİYORSUNUZ...

PEYGAMBERİMİN ÜMMETİNDENİM. VEDE GURUR DUYUYORUM...

BEN ARAP OLAN PEYGAMBERİMİN HZ. MUHAMMEDİN YAŞADIĞI ŞEKİLDE YAŞAMAK İSTİYORUM...

ÜMMETİNİN YAŞADIĞI ŞEKİLDE YAŞAMAK İSTİYORUM...

BUNUDA YAŞARKEN BUNU YAŞAMAMDAKİ EN BÜYÜK ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KANUNLAR BANA VERİYOR...

HEP İSLAMI KARALAYANLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORSUNUZ.
HEP İSLAMI MENFAATİ İÇİN KULLANANLARI İKİDE BİR GETİRİYORSUNUZ.
ONLARN ÇİRKİN MENFAATLERİNİ GÖRDÜKÇE ZATEN İSLAM DİNİNİN GÜZELLİKLERİNİ FARKEDİYORUM...

ÜSTÜNE BASABASA SÖYLÜYORUM...

BEN PEYGAMBERİM ÜMMETİNDENİM...

HEMDE ASLI ARAP OLAN İNSANLARA İNSANLIĞI ÖĞRETEN TEKRAR SÖYLÜYORUM ARAP OLAN HZ. MUHAMMED'İN ÜMMETİNDENİM...

VEDE GURUR DUYUYORUM.. ALLAH HİÇBİR MÜSLÜMANI HZ. MUHAMMED'İN ŞEFFATİNDEN ESİRGEMESİN.

-kucaktan kucağa zıplayan türbanlılarda varr..

Kucak dansı yapan kadınlar yüzde 99 mini etekli yüzde biri tangalı ortak noktaları hepsinin başı açıkmı demesi gerekiyo birilerinin
Genelevlerdeki hayat kadınlarının hiçbiri başını örtmüyo diye genelleme yapmakmı gerekiyor
İnsanları kışkırtmak için bunları iri harflerlemi yazmalıyız

Mehmet Ali Birand'ın son 28 şubat programına döndü burası..erbakan hoca efendilerinin haklarının yendiğini düşünenlerle dolu ortalık..
irticacı ise ordudan ihrac edilmiştir.kimse suçsuz yere meslektaşının işine son vermez..
sen intihar eden savunma sanayisi çalışanlarından haber ver elais..

incubus; sen her başı açığı bu tip insanlarla bir tutarsan 1arpa boyu yol alamazsın.ayrıca genelevdeki kadınları da aşağılaman çok yanlış..aşağılayacaksan falcılık yapanları,din sömürüsü yapıp para kazananları,milleti aç iken kendi maaşını yükseltme çabası içinde olan vekilleri,hırsızları dolandırıcıları katilleri aşağıla..bunların hepsi mecliste mevcut,bilmem anlatabildim mi...

Kucak dansı yapan kadınlar yüzde 99 mini etekli yüzde biri tangalı ortak noktaları hepsinin başı açıkmı demesi gerekiyo birilerinin
Genelevlerdeki hayat kadınlarının hiçbiri başını örtmüyo diye genelleme yapmakmı gerekiyor
İnsanları kışkırtmak için bunları iri harflerlemi yazmalıyız

ben konu açmamışımkii gelip bir bölümünü alıntı yapıyorsunnn
benim mesajımı alıntı yapacaksan eksiltme yada ekleme yapmaa yanlış hatırlamıyorsam bu ikinci uyarımm
tekrar ediyorumm mesajımı ne eksilterek nede eklemeler yaparak alıntı yapmaa
bütününü al ve katılmadığın yerleri vurgula
böyle eksilterek-eklemeler yaparak mesajımı kullanma ..ya bütününü al yada alıntı yapmaa

-benim genelleme yaptığımı alıntı yaptığın mesajımda kanıtlasana madem
-genel ev kadınları hiç başını örtmüyor dierek asıl genellemeyi sen yapıyorsunn
televizyona çıkan dertlerini anlatan sosyal güvenlik isteyenTÜRBANLI HAYAT KADINLARI da varr .. programları çıktıı... bi dünya gazetelere çıktılarr.yani hepsinin başı açık değil bir kısmı türbanlı.mesaisi bitenlerin bi kısmı türbanla sokağa çıkyorrr...

genelleme yapan sensin yada yazdığından haberin yokk

-ayrıca böyle demesimi gerekiyorr birilerin türündee bişiler yazmışsın söyleyeceksen söyle söylemeyeceksen sus başkalarını karıştırma düşüncelerine sadece kendi namına konuş birileri böylemi demesi lazım gibisinden..daha önce islam adına konuşuyordun şimdi başkalarının üzerinden kendi düşüncelerini yazmaya çalışıyorsunn...
-söyleyeceksen söyleee ama başkalarını kendi düşüncelerinin sözcüsü gibi çıkıp demesimi lazım deme diyeceksen dee demiyeceksen ortalığı karıştırma

-tekrar ediyorum eğer konu açmış olsaydımm her hangi bir paragrafı alabilirdin
ama mesajımı eksilterek-ekleme yaparak kullanmaaa..bütününü al neresine katılmıyorsan orasını vurgulaa...

Arkadaşlar 28 Şubat tarihimizin sayfalarında özel bir yere yazılmış ve üzerinden 11 sene geçmesine rağmen hala tartışılmaya devam etmektedir. Öyle zannediyorumki bu forumda yazan arkadaşlarımızın çoğu bu günleri görmüş ve yaşamıştır.Bu darbeyi haklı çıkarmak için ellerindeki tek delilleri bugünde
örneklerine rastladığımız gazete ve televizyonun senaryo ürünü haberlerinden başka birşey değildi.
Kimse ekonomiye,büyümeye,enflesyona,hizmete ve bugünki işsiz sayısıyla ogünün yada dününün
oranlarına bakmamıştı,çünki ülke iyiye doğru gidiyordu.Ülkenin parasını düşük faizle alıp,yine kendi
ülkesine yüksek faizle veren ve rantın kesildiğini gören zengin-seçkin-elit kesimin işine gelmeyen
paradan para kazanma günlerinin biteceğini görenlerin darbesiydi.Fakat bunu meşru göstermek
içinde birşeyler bulmaları gerekiyordu, aramaya gerek yok herzaman hazır ve nazır İRTİCA silahı
ve bu kelimeyi duyduklarında iştimaya hazır bir gurupta vardı ellerinde,düdükler hep onlardaydı zaten
gazete,televizyon yeterdi ve düdük çalındı.
Şamil Tayyar diye bir gazeteci yazarın Şemdinli nedir diye bir yazısı var okumanızı öneriyorum,
okudunuzsada dümenin ve kaosun kimlerin işine yaradığını anladığınızı zannediyorum.
Ama 28 Şubatçıların artık işlerinin eskisi gibi kolay olmadığınıda biliyorum.
SAYGILAR.

@esfanu

açık açık ben şeriat yönetimi istiyorum desene. neden bizimle tartışma gereği duyuyorsun ki? senin inandığın doğmaları değiştiremeyecemizi biliyoruz. senin sabit fikirlerini parçalamak atomu parçalamaktan zor. peki sen bizim sana uyup doğmatik olacağımızı mı sanıyorsun? Dünyada çağın gerisinden gelen insanlar çoğunluk diye onlara şakşakçılık mı yapacağız sanıyorsunuz? Sen Erbakan dönemi ekonomik olarak çok güzeldi derken biz bol keseden polyannacılık oynandığını göremiyor muyuz sanıyorsun? Sen 1996'da yaşanan ekonomik krizi hatırlamıyorsun ya da Türkiye'de ekonomik krizleri ordu çıkarır sanıyorsun herhalde.

Problem senin fikri tabanının şeriat kurallarına uygun bir siyasi yönetim istemesidir. Bizim karşı olduğumuz şey ne türban, ne islam... Biz açık açık dini kullanan ve kraldan çok kralcı olanlara karşıyız.

Şimdi soruyorum sana şeriat istiyor musun? İstemiyor musun?

@esfanu

açık açık ben şeriat yönetimi istiyorum desene. neden bizimle tartışma gereği duyuyorsun ki? senin inandığın doğmaları değiştiremeyecemizi biliyoruz. senin sabit fikirlerini parçalamak atomu parçalamaktan zor. peki sen bizim sana uyup doğmatik olacağımızı mı sanıyorsun? Dünyanın çağın gerisinden gelen insanlar çoğunluk diye onlara şakşakçılık mı yapacağız sanıyorsunuz? Sen Erbakan dönemi ekonomik olarak çok güzeldi derken biz bol keseden attığını göremiyor muyuz sanıyorsun? Sen 1996'da yaşanan ekonomik krizi hatırlamıyorsun ya da Türkiye'de ekonomik krizleri ordu çıkarır sanıyorsun herhalde.

Problem senin fikri tabanının şeriat kurallarına uygun bir siyasi yönetim istemesidir. Bizim karşı olduğumuz şey ne türban, ne islam... Biz açık açık dini kullanan ve kraldan çok kralcı olanlara karşıyız.

Şimdi soruyorum sama şeriat istiyor musun? İstemiyor musun?

İşte bütün tartışmaların merkezi burası,herkesin bildigi ama asıl düşüncesini söylemeden birbirinin üzerine yüklendigi konunun çıkış noktası evet esfanu samimiyetle bende samimiyetinizi bekliyorum.

Şimdi soruyorum Burda Bu konuyu tartışanlar 11 sene önce kaç yaşındaydı ?
Olayı çok mu iyi biliyorlarda bu kadar Ahkam kesebiliyorlar ?

Ben size olayı kısaca özetleyeyim .

Erbakan Bırakın gericiliği Aklı Sıra Devrim yapıp Şeriat getirecekti .
Kanlı mı olacak ? Kansız mı ?
Diye etrafta gezen bir adam nasıl İlerici olabilir ki ?
O dönemde elinde Dinar'la yeni para birimimiz olacak gibi saçma açıklamalar yapan kişi kimdir ?
Durun ben söyleyeyim : NeCmettin ErBakan .
Bu adam mı ilericiydide askere GERİCİ diyen zihniyet bu topiği açmış .

Ben bile bunların GERİCİLİK olduğunu görebeiliyorum . Asker '' LAİKLİK '' ilkesinin yılmaz bekçisidir . Kimse kusura bakmasın bu ülkeye Şeriat gelmeyecek .

Başlık zaten çok komik olmuş .

Asker her zaman Demokrasiye Balans Ayarı yapmaz !
Onu zorunlu bırakan kişiler varsa ancak BenDe Askerin Demokrasiye balans Ayarı yapmasını savunurum .

Edit :

Buna mukabil elbette bu ülkenin müslümanlarıda 1400 sene önce insanlığa güneş gibi doğan devrimleri Türk Milletine, ve ülkeye hakim kılmaya çalışmaktadırlar böyle bir çaba gayet doğaldır.

Şeriatı öcü gibi gösterip insanları samimiyet testine tabi tutmaya başlayanlara acıyorum. Sanki şeriat bizim yazdığımız çizdiğimiz veya çıkarımız olacağını umduğumuz bir düzenmiş gibi getirme gayretinde olduğumuzdan dem vuruyorsunuz.

Bende onu diyorum . Bu ülke Laik ve tarikatlar şeyler , şıhlar , devleti değil .

CHP yi savunma içgüdüsü;
Demokrasiye balans ayarı yapan orduyu savunma içgüdüsü;
ümmetçilikle suçlanan türk milliyetçiliği;

Savunmanıza bir sözümüz yok elbette doğru bildiğinizi savunacaksınız, ancak ülke sizin için önemli bir mefhumsa savunduklarınızın ülkeye neler kaybettirdiğini iyi tayin edeceksiniz.

CHP yi Atatürk kurmuş evet eyvallah, aynı Atatürk şu an hayatta olsa kurduğu CHP ye bakar sanırım ağlardı. O yüzden kimin kurduğu önemli değil şuanki konumu ve durumu önemlidir.

28 Şubattan bu yana ülke ekonomisi toparlanamamaktadır, asker ne zaman siyasete karışsa veya darbe yapsa ekonomik kriz ardından gelir. Aslında demokratlığımız laf, herkes atatürkçü olmak zorundadır. Böyle bir kanun düzenlemesinin olduğu bir ülkede düşünce özgürlüğü ve demokrasiden bahsetmek zaten gülünç olur.

Israrla ve inatla tüm milletten, siyasilerden, milliyetçilerden, kemalizm devrimlerini özümseme isteği hararetle savunulmakta.

Buna mukabil elbette bu ülkenin müslümanlarıda 1400 sene önce insanlığa güneş gibi doğan devrimleri Türk Milletine, ve ülkeye hakim kılmaya çalışmaktadırlar böyle bir çaba gayet doğaldır.

Şeriatı öcü gibi gösterip insanları samimiyet testine tabi tutmaya başlayanlara acıyorum. Sanki şeriat bizim yazdığımız çizdiğimiz veya çıkarımız olacağını umduğumuz bir düzenmiş gibi getirme gayretinde olduğumuzdan dem vuruyorsunuz.

Bizi yaratan ne derse o, 'O' ne derse o. Gerisi laf-ı güzaf.

Geri