Geleceğin Mühendisliği

Önü En Açık Mühendislik?

• Mekatranik

Kullanılan: 38 20.5%
  • Bilgisayar

Kullanılan: 49 26.5%
  • Endüstri

Kullanılan: 15 8.1%
  • Elektrik-elektronik

Kullanılan: 26 14.1%
  • Yazılım

Kullanılan: 42 22.7%
  • Elektronik-Haberleşme

Kullanılan: 15 8.1%

• Kullanılan toplam oy
    185
Bir elektrik-elektronik muh. olarak sana tavsiyem benimle aynı bölümü secmendir.Yazılım dersen yazılım mekantronik dersen mekatronikci olursun.İstersen bankaya girersin,istemezsin yazılımci olursun oda olmadı benım gibi hem elektrik hem otomasyoncu olursun.Önü açık bir bölümdür.Kendini ne yönde yetistirisen o alanda iş yaparsın.Zaten dikkat edersen bilgisayar ve yazılım muhendisi aranan yerlere elektronik mühendisi de rahatca girebiliyor.Mekatronik yerlere de aynı şekilde.Ama gel gelelimki elektrik ve elektronik islerine bu branşların diploması yetmiyor.

Ona göre düşün taşın arkadaşım.Ama sana bi abi tavsiyesi üniverstede gezecem tozacam diyorsan da sakın muhendislik yazma hayat işletme,iktisatta:)

anketi internet ortamında bir yere - foruma - açarsanız sonuc da bu şekilde olur tabii ki . :)
herkes bilgisayar manyagı oldugundan bilgisayar mühendisliği ile yazılıma oy vermiş.
fakat elektronik, makine ve insaat hiç bir zaman es geçilemez.

bence ziraat belki insan evi olmadan veya bilgisayari olmadan yaşar ama aç yaşayamaz demi ama

Bir elektrik-elektronik muh. olarak sana tavsiyem benimle aynı bölümü secmendir.Yazılım dersen yazılım mekantronik dersen mekatronikci olursun.İstersen bankaya girersin,istemezsin yazılımci olursun oda olmadı benım gibi hem elektrik hem otomasyoncu olursun.Önü açık bir bölümdür.Kendini ne yönde yetistirisen o alanda iş yaparsın.Zaten dikkat edersen bilgisayar ve yazılım muhendisi aranan yerlere elektronik mühendisi de rahatca girebiliyor.Mekatronik yerlere de aynı şekilde.Ama gel gelelimki elektrik ve elektronik islerine bu branşların diploması yetmiyor.

Ona göre düşün taşın arkadaşım.Ama sana bi abi tavsiyesi üniverstede gezecem tozacam diyorsan da sakın muhendislik yazma hayat işletme,iktisatta:)

öyle bir şey yok ya, bilgisayarcıların arandıgı yere elektronikçi falan giremez.
herkesin okulda ögrendigi seyler farklı, kimse kimsenin ekmegine bulasamaz

Gözüm Aydın Okan Üniverstesi İngilizce Mekatronick Mühendisliğine burslu Yerleştim Fikirleriniz İçin Sagolun :D

benim kendi şahsi tercihim yazılım müh çok güzel meslek...

Bilgisayar... Buna paralel olarak da Yazılım Mühendisliği..

Yazılım mühendisliği veya Bilgisayar mühendisliği devir bunlara gidiyo artık

Yazılım mühendisliğini araştırdığında lisans programlarını hep özel üniversiteler veriyor.Hç devlet üniversitesine rastlamadım..Yeni çıkan bir program olduğunu warsayıyoruz..Geleceği özel sektörde war..Ama özel sektör yada proje tabanlı çalıştıkları için net iş garantisi yok. kendini bu konuda geliştirmelisin.En önemlisi iyi bir tecrübe sahibi olduktan sonra elin iş görmeye başlıyor..!Askerliğini yapıyosun ve en az 3 senelik tecrübeye ihtiyaç duyuyolar.:001_smile:

YazıLım MühendisLiği hiçbir işe yaramaz.Çünkü günümüzde Şifresi kırılmayacak Crack'i bulunmayacak YazıLım kaLmadı.KasperSky bile yenik düştü :D

Sende haklısın arkadaşım..Kaspersky güncel virüslere çare bulamassa biz mi kurtarcaz bu dünyayı inadına bitane de ben yazacam :)

yazılım.çünkü yazılımlar ilerledikçe boyutları sistem gereksinimleri düşecek.gereken özelliklerde gitgide azalacak.bu da bilgisayar mühendisligine bi darbe wuracal ;)

kimya mühendisliği zordur ama özellikle organiği iyi kavrarsan yılda 2 trilyon kazanabilirsin tabi kendi işini kuracaksın

Gıda mühendisliği neden yok

İnsanlar marş motoru mu yiyecekler

Veya bilgisayar klavyesi

elektrık elektronık en gecerlı meslek bır elektronıkcı olarak

İnsanların neden işsiz kaldığı belli oluyor.Hangi mühendislik daha iyi dediğinizde hemen bilgisayar falan diyorlar.Peki hiç bu ssektörün içinde çalışmışlarmı.Bilgisayar mühendisleri iş bulabiliyormu buluyorsa ne kadar maaşlarla çalışıyorlar,nerelerde iş bulabiliyorlar;Birde diğer mühendislikleri silip atıyorlar.Hiçkimse forumda yazan yorumlara kanıp meslek seçmesin,tavsiye etmem,Öncelikle kendi isteklerinizi göz önünde tutarak sektörde biraz araştırma yapsın,O sektörde çalışan mühendislerle fikir alış verişi yapsın,yada bizzat çalışsın;Öyle ki ileride çalışıcak olduğu sektör hakkında bilgi sahibi olsun, Yoksa okul bittikten sonra ortada kalır.Sudan çıkmış balığa döner.Mesela kimse Maden mühendisliğini beğenmez.Fakat günümüzde Türkiyenin en güzel mühendisliği diye düşünüyorum.Zaten zaman bunu kanıtlayacak:) ben kendim bu sektörde devlet bünyesinde çalıştım.Hemen hemen her şeyini kendim öğrendim ve sevdiğim bir bölüm olacağını düşündüm,ve şu an günümüzde iş imkanının çok iyi olduğunu gördüm.Emeklilik pirimide yer altında 11-12 senede doluyor.Ve ortalama bir maden mühendisi 2-3 bin tl ,iyi bir mühendiste 5-6 yada 15 tl ye kadar Türkiyede maaşlar alabiliyor.Yurt dışında ise bu rakamlar çok daha yüksek;Neyse benim diyeceğim arkadaşlar meslek seçimi böyle forumlarda yazan bilgilerle değil ciddi bir araştırma gerektiriyor diye düşünüyorum.

Geri