Güngören'de PatLama!..

enson yatmadan once 13 öLü 144 yaRaLıydı Son durum ne biLen vaRmı.

enson yatmadan once 13 öLü 144 yaRaLıydı Son durum ne biLen vaRmı.

İNTERNETHABER

İstanbul Güngören'de iki büyük patlama meydana geldi. Bombalı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 15 kişi yaşamını yitirdi. 157 kişi de yaralandı. Yaralı sayısının daha da fazla olabileceği bildiriliyor.

:( simdı fox o vaRdı aLeyna daha 4 yasındaymıs ama oda pkk kurbanlardında :mad::mad::mad: 1 tanesi...

Son Durum

Ölü Sayısı=16
Yaralı Sayısı=154

Kayıp Sayısı= Bilinmiyor

Olaydan 10 saat sonra en net rakam daha artacağını sanmıyorum zaten yeterince artmış
kayıplarda var sanırım !?!?

kurtların arasında kuzu misali yaşıyoruz be!

Patlama Dünyada Flaş Haber!

58550.jpg

İstanbul Güngören'deki patlamaları uluslararası basın flaş haber olarak duyurdu.

BBC: 'İstanbul'da ölümcül patlamalar' başlığıyla web sitesinde manşetten verdiği haberde sokaklarda kan gölü içinde çok sayıda kadın ve erkeğin yattığını duyurdu. BBC patlamaların olduğu Güngören semtinin sıcak yaz akşamında çok sayıda insanın dolaştığı bir yer olduğunu vurguladı.

Reuters: İngiliz haber ajansı flaş gelişme olarak duyurduğu haberde 'Kürt ayrılıkçıların, aşırı sol grupların ve İslamcıların' geçmişte İstanbul'da bombalı saldırılar gerçekleştirdiği bilgisine yer verdi.

AFP: Fransız haber ajansı "İstanbul'da çifte bombalama" başlığıyla haberi flaş gelişme olarak abonelerine geçti.

AP: Amerikan Associated Press ise bir tanığın patlamaların 10 dakika arayla gerçekleştiğini söylediğini ve kayıpların çoğunun ilk patlamadan etkilenen kişilere yardım için koşanlar arasında olduğunu bildirdi.

Bild: Alman gazetesi "İstanbul'da şiddetli bombalar" manşetiyle duyurduğu haberinde yetkililerin PKK terör örgütünden şüphelendiğini belirtti.

El Pais: İspanyol gazetesi de ilk patlamanın dikkatleri çektiği anda ikinci patlamanın gerçekleştiğini yazarken, polisin şüphelerinin PKK üzerinde toplandığını belirtti.

Washington Post: "Patlamalar İstanbul'u sarstı" başlıklı haberinde patlamaları "terör saldırısı" olarak verdi.

Guardian: İngiliz gazetesi de haberi web sitesinde manşete taşıdı ve Vali Muammer Güler'in patlamaların bir 'terör saldırısı' olduğu açıklamasını öne çıkardı.

Daily Telegraph: "Türk televizyonları patlamaları önce gaz patlaması olarak duyurdu ancak kentin valisi patlamalardan 'teröristleri' sorumlu tuttu."

Corriere Dela Sera: İtalyan gazetesi de manşetten verdiği haberde patlamaların sonucunun daha da kötüleşebileceğini vurguladı.

Kaynak: İnternetHaber

İşte PatLamanın Kanlı BiLançosu!

67948.jpg

İstanbul Güngören'de iki büyük patlama meydana geldi. Bombalı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 16 kişi yaşamını yitirdi. 157 kişi de yaralandı. Yaralı sayısının daha da fazla olabileceği bildiriliyor.

Her iki patlamada çöp konteynırında meydana geldi. İlk patlama çok şiddetli değildi. Ancak meraklı vatandaşlar olay yerine toplandı. Hemen ardından konteynırdaki ikinci bomba patladı. Bu kez patlama çok şiddetliydi. Meraklı kalabalık, ikinci patlamanın kurbanı oldu.

Vali Güler'in açıklamasına göre 13 kişi yaşamını yitirdi. 70 kişi yaralandı. Ancak ilerleyen saatlerde yaralı sayısı hızla tırmandı. Son bilgiler yaralıların 157 olduğu yönünde. Bu sayının daha da artabileceği bildiriliyor.

Görgü tanıkları patlama ile birlikte ortalığın kan gölüne döndüğünü söyledi. İkinci patlamanın ilk patlamadan daha şiddetli olduğunu antalat tanıklar, bölgedeki çok sayıda binanın da hasar gördüğünü bildirdi.

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

PATLAMA MOBESE KAMERASINDA

İstanbul Valisi Muammer Güler olay yerinde incelemelerde bulundu... Vali Güler'in verdiği bilgiye göre patlama 21:55'te gerçekleşti. Saldırıda kullanılan bombalar çöp kutusuna yerleştirildi. İlk bomba çok şiddetli değildi. Fakat patlama sesine koşan vatandaşlardan hemen sonra ikinci bomba patladı. Bu bomba çok şiddetli bir şekilde patladı. Bu patlamada ölü sayısı çok fazla oldu. Vali Güler patlamanın nedeninin terör saldırısı olduğunu açıkladı.

Kaynak

Sabah içeriki odada babamın izLediği tv'den geLen sesLere daha gözLerimi açmadan beLa okudum.. Şimdi de okuyorum,ALLah bin beLanızı versin!..
KayıpLarın aiLeLerine rahmet,yaraLıLara aciL şifa ve topLuma da sabır diLiyorum..

Uyu Tayyip Uyuuuuuuuuuuuu:goz:

Güngören'de 2 Ayrı Patlama: 16 ölü

İSTANBUL - Güngören'de meydana gelen iki ayrı patlamada 16 kişi öldü, 154 kişi yaralandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

ne tayyip var ortada ne gül nasıl milletin temsilcisi bunlar nezaman ortalık karışsa saklanıyor efendiler.bunların hesabı sorulacak ama......

Tayyip ibo showdaydı o gece
Hatta bi ara ibo yanına geldi sayın başbakanım dedi elini sıktı felan
Bomba patlıyo adam orda vur patlasın çal oynasın

Başımız Sağolsun .....
Bu Laneti Bitirmek İçin Neyi Bekliyoruz Bİlmiyorum..
Teyyip ve Abdullah Gül Sattı Vatanı Amerika'ya
Elimizi Kolumuzu Bağladılar.
Genelkurmay Yırtınıyo Cıkarın Emri Temizleyeyim Diye Ama Takan Kim
Teyyip Sana Hic Bİşi Demiyom Allah Seni Nasıl Biliyosa Oyle Yapsın Olm.

İşte ölü ve yaralıların kimlikleri
16 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarda şu ana kadar 154 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı

28.07.2008 10:00
Yaralıların, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel İstanbul İlgi Hastanesi, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Aleyna Çelik, Dursun Ali Aydemir ve Murat Ağca (14) hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılanlardan Fadime Beşkan, Bahçelievler JFK Hospital İstanbul'a kaldırılan Macide Aydın (52), Özel İlgi Hastanesi'ne kaldırılan Hayrettin Güler ve Şeyma Özkan ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Taha Yıldız'ın (5) hayatını kaybettiği belirlendi.

Olayda yaralananlardan ismi tespit edilen diğer kişiler ve bulundukları hastaneler ise şunlar:

---Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Tahir Yıldırım, Uğur Kılıçarslan, Dilek Karahan, Neriman Güner, Hikmet Ali Erin, Remzi Tanrıkulu, Buse Hazarlı, Selma Koska, Nurten Süpürgeci, Bekir Demir, Erdi Kılıçsoy, Süleyman Çamur, Erdal Çelebi, Rahime Güneşgil, Sebiha Karınca, Ahmet Karınca, Sabriye Karınca, Vedat Karınca, Hayriye Yardım, Mehmet Turan, Başaran Üstünel, Yılmaz Erinç, Gülsüm Irazlı.

JFK Hospital İstanbul: Furkan Kuru, Enver Menekşeoğlu, Fikriye Çamlıbel.

---Güngören Özel İlgi Hastanesi: Muhtar Gelve, Yasin İnceyılmaz, İbrahim Aykut, Gülşah Keçeci, Samet Algül, İrfan Fırat.

---International Hospital: Bedir Onur Dağdeviren.

---Güngören'deki Özel Kolan Hastanesi: Ramazan Kırıktaş, Selçuk Satil, Özcan Güneş.

---Bağcılar Devlet Hastanesi: 4 yaralı var, 7 yaralı da tedavilerinin ardından taburcu edildi.

---Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Semih Maden, Tuğba Gök, Sümeyye Bilgi, Abdullah Dinleyici, Himmet Ali Erinç, Mehmet Durak, Kamuran Altıkardeş, Emine Gök, Elmas Ercan, Fatma Kaboğlu.

---İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi: Süleyman Özdemir, İrfan Özyalçın, Ali Osman Yiğit.

---İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi: Şaban Sakarya, Asım Balkan, Bekir Uslu, Saffet Kaya, Onur Bozkurt, Ali Osman Aydemir, Bekir Dağdeviren, Perihan Özkul, Umut Aydın, Onur Aydın, Songül Demirpolat, Yunus Emre Azizoğlu, Nilgün Yücel, Abdullah Dinleyici, Yakup Geridönmez, Mehmet Demirpolat, Feyat Yasak, Sadık Kılıç, Remzi Tanrıkulu ve 3 yaşında ismi belirlenemeyen bir çocuk.

---İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Mehmet Koç, Ahmet Yıldız, Oya Kuş, Aslıhan Korkmaz.

---Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Yeşim Azali, Zeynep Atakol, Sanem Gelve, Hanife Kağızmanlı, Tahsin Kalkanoğlu, Şengül Yıldızlı, Gülsüm Gazi.

---------------------------------

Aşağıdaki linkse ilk patlamadan sonra bir vatandaşın cep telfonuyla çekim yaparken 2.bombanın patlamasına tanık olması ( video)

http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=36833&k_A=haberturk

Kaynak : Habertürk

Geri