'Güneşten Korunmak için Örtüyorlar'

ii güzell diosunda digiklikann

sadece bi çeşit şeriat varmış gibi bi anlam oluşmuşş mesajında

birsürü çeşidi modeli ayrıcada versionu varr şeriatınn

hepsi asıl islamın şöyle olduunu bööle olduunu iddeaa ederrr

türkiyedeki en güncel versionu nurculuktur..bunun sahibi vatan haini sa iti nursidirr ..yaşıyan en büyük kutsal tavuk ise ammmerrikaada yemleniyorr..(sağlık problemleri varmış)

ben fıkıh alimliği yapmadım dikkat edersen bildiğimi okuduğumu söyledim ayrıca ben yazımda (okusaydınız anlardınız ) neden türbana dini cevaplar arandıgından bahsettim konuyu saptırmanın alemi yok

önemli not: benim söylediklerim bizzat diyanet işleri başkanlıgın yaptıgı acıklamaya göredir kafamızdan yorum yapmıyoruz....

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım yazıların tamamını okuyalım bir bölümü alıp eleştiri yapmanın alemi yok

Volki,fetva makamı gibi ahkam kesiyorsun sonrada demogoji yapıyorsun.Türbanın İslamın ön şartı oldugunu o kadar tartışmaya ragmen kesinmiş gibi bu böyledir deyip kesip atabiliyorsun.laik bir ülkede diyanet işleri olmaz olursada her inancı temsil oranında olabilir ve baglayıcıda degildir.Bu Cumhuriyette zaten Koskoca bir imparatorlugun dini yozlaşmaların etkisi nedeniyle çökmesi nedeniyle büyük deha Atamız tarafından yeni devletimize Laiklik olmazsa olmaz kuralı olarak konmuştur.Ama dinler siyasete alet edilebildiginden ve dinler yozlaştırılabildiginden,kötü niyetliler ve emperyalist ajanlar bile dindar kılıgına girip ülkeyi parçalayabildiklerinin en güzel örnekleri Osmanlı imparatorlugunun yıkılmasında görülebilir.İstiyorsan örnekler verebilirim.Örnegin Vahhabilik İngilizlerin yarattıgı bir koldur ki bugün bu kolun tamamıyla emperyalistlerin kontrolunda oldugu görülmektedir.Eger O zaman İngilterenin oyunlarına Müslümanlar gelmeseydi bugün Osmanlının durumu farklı olabilirdi.Amerika,İngiltere gibi emperyalistler bu kadar güçlü olmazlardı.
Benim söyledigim bizzat diyanet işleride söylüyor diyebiliyorsun.Ben de o zaman diyorum.Bende dinler arası diyalogu savunabilen bir diyanet işlerini önemsemem diyorum.Daha önceki Mehmet Nuri Yılmaz ise Türbanı şart olarak görmemişti ve ben onun fetvasını ciddiye alıyorum.Şimdi senin ve senin diyanet işleri başkanının fetvası havada kalıyor degilmi?Hani kesindi?hani Allahın kesin emriydi?Bu ülkeye diyanet işleri başkanı bile şart diyebiliyor.En azından tartışılır bir konu ama şu anki diyanet işleri başkanıda sende basıyorsunuz fetvayı,işinize öyle geliyor ya yaparsınız tabi.
İşte Diyanet başkanlarından Türban açıklamaları !

--------------------------------------------------------------------------------

'Başörtüsü İslam'ın olmazsa olmazı değil!

İşleri eski Başkanı Yılmaz'dan "istismarı engelleyin" mesajı

DİYANET İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, türban meselesinin uzun zamandan beri gündemi meşgul ettiğini ancak 1982’ye kadar Türkiye’de türban sorunu olmadığını söyledi. Türbanın 1982’de askeri yönetim döneminde gündeme geldiğini belirten Yılmaz, “O günden beri çözülemedi” dedi.

Yılmaz, başörtüsünün Müslümanlığın olmazsa olmaz şartlarından olmadığını da vurgulayarak, “Öyle olsaydı başı açık kadınların Müslümanlıkla alakası olmazdı. Bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

Kızları başı açık üniversiteye gitti

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, geçtiğimiz katıldığı bir televizyon programında Bardakoğlu ve Yılmaz’ın kızlarının üniversite sınavları sonrası, babalarına “Okuyalım mı? Başımızı mı örtelim?” diye sorduklarını anlattı. Demirel, iki babanın da kızlarına “oku” dediğini söylemişti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ BARDAKOĞLU:

‘Dinimizde el ve yüz hariç örtünme prensibi vardır’

Diyaten İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, CNN Türk’te katıldığı “Eğirisi Doğrusu” programında şunları söyledi: “14 asırdır Müslümanlar kadınların başını örtmesini dini gereklilik olarak görmüştür. Bu çok nettir. Kuran’dan, peygamberin uygulamalarından ve Müslümanların bunları anlayış tarzıyla bu böyle oluşmuştur. Ancak bir insanın Müslüman sayılması için Allah’a inanması da yeterlidir. Anadolu Müslümanlığında, kimse kimsenin dindarlığını yargılmaz.”

Şalvar ve çarşaf gereklilik değil

Bardakoğlu şöyle devam etti: “Dinimiz sadece kadınların elleri ve yüzleri hariç örtünmeleri prensibini koymuştur. Şalvar ve çarşaf dini gereklilik değildir. Bu insanların estetik duygularıyla, şehirleşmesiyle ilgili.”

VATAN

İşte laikliğe bu yüzden ihtiyacımız var.

Dinin tek bir tanımı yoktur. Müslümanların hepsi en iyi islamiyeti bildiklerin zannederler. En iyisinin uygulayabilseler de uygulayamasalar da kendi bildikleri müslümanlık olduğunu düşünürler.

Bir çoğu da ben bilmem alimim bilir der. Kendileri okumaz araştırmaz düşünmezler. Birilerinin (hanefi, şafi vs.) ortaya attığı görüşlerin peşinden giderler. Dinda zorlama vardır, kayıtsız şartsız itaat vardır. Dinde misyonerlik vardır. Yaşamak kadar yaşatmak da vardır. Nizam-ı Alem diye bütün dünyayı müslümanlaştırma hedefi ve emeli vardır. Siz herkesi kendi bildiğiniz islama inanmaya zorlayacaksınız.

Karşınızda aptallar saflar ordusu mu var sanıyorsunuz? Bu ülkenin laikleri de en azından sizin kadar bilinçli. Sadece sizin kadar organize değiller. Çünkü laik kesim bireysel özgürlükleri ve seçimleri ile ortak paydada buluşamıyor. Ancak siz kendinizi allah adına yöneten şeyh, şıh imamlarınızın peşinde sorgusuz sualsiz organize olabiliyorsunuz.

Yukarıda bir adam kendi görüşünce bir ayet yorumlamış. Ama sizin geleneğinizde ayet yorumlanamaz. Siz doğmacı bir görüşün kölelerisiniz. Sizin için Kuran tüm zamanlara gelmiştir ama hala 1000 sene önce yaşayan imamların yorumları ile yaşamak farzdır. 1000 sene önce telefon görmemiş, gelişmiş şehir ve ulaşım olanaklarından uzak, iletişimden habersiz, makro mikro iktisat bilmeyen İmamların tefsirlerine inanırsınız. Çünkü sosyoloji, psikoloji, ekonomi, siyaset bilimi bilmek sizin nazarınızda önemsizdir. Siz sadece fıkıh, kelam, hadis okumayı ilimle meşguliyet sanırsınız.

Siz düşünmeyen, sorgulamayan müslümanlar istiyorsunuz. Sadece 3-5 imamın tüm ülkeyi ve dünyayı allah adına yönetmesini istiyorsunuz. Kadınları kara çarşafa sokup evlere hapsetmek istiyorsunuz. Ya da saflığınızla farkında olmadan bu amaca hizmet ediyorsunuz. Burada demogoji yapıp özgürlükten, herkesin dinini istediği gibi yaşamasından dem vurmayın. YEMEZLER!

Şeriat isteyenler dünyaya bir baksın. Gelişmiş bir şeriat ülkesi söylesin. Hepsinde baskı var, sömürü var, ilkellik var CAHİLLİK VAR. Hepsi fakir ve aç. Çünkü bugün dayatılan politik islam cahil insan ister, aç insan ister. Düşünen bilgili müslümanlar yerine koyun gibi imamlarını peşinde cennet rüyası gören odunlar ister.

Sizin islami görüşünüz üniversitelere girdiğinde tüm bilim adına büyük bir darbe olacak.
ÇÜNKÜ Sizin için evrim teorisi yoktur, evrim teorisini çökertmek için her türlü bilimsel yayın ve kaynağı kullanırsınız. ANCAK evrim teorisinin yerine yaşamın nasıl oluştuğu ve şekillendiğine ilişkin bir tez ortaya atmazsınız. Siz insanı Adem ve Havva ya dayandırırsınız. Siz bilimin tıkandığı her yerde Allahın işine akıl sır ermez dersiniz. Şu dünyadaki son 500 yılda gerçekleşen bilimsel gelişmelerde müslümanların katkısı nedir? Kullanıdığın hangi teknolojik cihazın, makinenin bir tanesini müslüman ülke icat etti geliştirdi? Hangi müslüman ülkenin kendi geliştirdiği silah sanayi, medya sanayi, teknoloji sanayi, makine sanayi var?

ÇÜNKÜ SİZİN İÇİN POZİTİF BİLİM SADECE ALLAHI KANITLAMAK İÇİN VARDIR.
ÇÜNKÜ ORTA ÇAĞ AVRUPASI KADAR KARANLIKSINIZ!

Çünkü astronomi sadece evrenin kuranda yazıldığı gibi genişlediğini göstermek için var. Çünkü oşinografi kuranda yazan karışmayan denizleri ispatlamak için var sizin için.

Sözlerimi 14yy da yaşayan bir islam aliminin sözleri ile bitirmek istiyorum. Modern pozitif toplum biliminin öncüsü kabul edilen İbn-i Haldun'un en önemli eseri Mukaddime'de söylediği bir söz.

"Bitkinin en gelişmişinden hayvanın en ilkeli doğar, hayvanın en gelişmişinden insanın en ilkeli doğar."

Adam evrim teorisini Darwin'den 500 yıl önce öne sürmüş. Doğrudur yanlıştır bilimsel bir tartışma konusu. Evrim teorisi doğrudur diyemem, ama bir bilim adamı hayatın başlangıcı ve gelişimi için Allah yarattı deme lüksü yoktur.

Sonuçta buyrun adamın biri islamı kendine göre yorumlamış. Ama size göre mutlak bir islam vardır o da sizinkisi. İşte laikliğe bundan ihtiyacımız var, HERKESİN SİZİN İSLAMINIZA İNANMAK ZORUNDA OLMADIĞI KENDİ İSLAMINI YAŞAYABİLMEK ÖZGÜRLÜĞÜ OLMASI İÇİN!

2 x 2 = 4 Bunu kabullenmedın mı??? bütün bilimi teknolojiyi at gitsin ise yaramaz :goz: :clap :clap

ARKADASIM YORUMUNU NE YAZIK KI uzulerek okudum 1000 yıl once telefon gormemıs imam diyorsun ne yanı her yenı cıkan telefonla her yenı cıkan bılgısayarla dının kuralları degısebılırmı o zaman bunun adı dın olabılır mı....

sizin icin pozıtıf bılım Allah ı ispatlamak ıcın vardır demıssın :clap:clap:clap:clap evet kımısıne gore Allah ı ispatlamak ıcın vardır kımısıne gore Allah ın olmadıgını ispatlamak(DARWİN gibi mesla) ıcın, kımısıde adını olumsuzlestırmek ,egosunu tatmın etmek, insan sevgisi gibi dogmatık ınanclarla yapar bılımı. Ama sonucta ne ıcın yaparsa yapsın hepsi DOGMATIK INANC ıcın yapar. ınsan bır seyı dur ben bir sey yapayımda bılım olsun dıye yapar mı...bu arada dogmatik olmayan bir inanc var mı kı oyle suslu suslu laf kullanmıssın....herhalde yanı din , ask, merak, huzun ,korku v.s. bu inanısların hepsi dogmatıktır zaten bilimle acıklanmaz zaten

simdi pozitif bilim sana bir insan bir seyden korkarken bır baska ınsan nıye korkmaz acıklayabılır mı???? yok acıklayamaz ama bılımın baska bir kolu piskoloji acıklayabılır cunku o ınsanın inanıslarını ele alır...:goz::goz::goz::goz:

Bilim sureklı gelısen ve degısen bır olgudur dun bırsey soyler bugun yalanlar oyle olması gerekmektedır zaten...AMA benın ınandıgım degerler; dunya duz bır tepsı gıbıdır ve bır TİRAN ın sırtlarında duruyor derse... sonra bırı cıkıp uzaydan dunyanın fotografını cekerse.. elbette dınımı degıstırırım...ama nedense yapılan hıc bır bılımsel calısma Kuran nı yalanlar nıtelıkte olamamıstır...ustelık bu arastırmayı yapanlar müslümanda degıl...hanı bılım Allah ı kanıtlamak ıcın vardı ya bızım ıcın...

HATTA sunuda acıklayamıyor bilim ASKın vucuttda salgılattıgı adrenalin oranı ıle 100 gram cikolatanın arasında bır fark yok der emınım asık olmussundur emınım cikolatada yemıssındır ama ikisinin aynı oldugunu söyleyemezsın dımı...yanı bilimle ne yazık kı inancları acıklayamazsın....cunku bilim insan ustu bır varlıgı ispatlaayamaz...ha nasıl insanlardan islamiyeti kafanıza gore yorumlama dıyorsan bence sende kendi kafana gore laikligi yorumlama zaten laikligi bi o tarafından cek bı bu tarafından ıyıce sulandırdınız...ULU ÖNDER ATATÜRK ün laik duzenı getirmesinin tek amacı hocalarla sıhlarla yonetılen bir din devleti yerine din ve devlet işlerini birbirinden ayırmak ıcındır yoksa islamiyeti herkes kafasına gore yorumlasın kendınce bır ıslamıyet bulsun bı baska kendınce yahudılık uretsın dıye dinlerin koruyucu kılıcı degıl devetın koruyucu kılıcıdır...eger ki bir gun bır hocanın sıh yada sehin cıkıp fetha verıp sunu yapmayan yakalınıp hapse atılacak yada devlet dairelerine islama uygun gırılecek demeye yeltenırse merak etme herkesten once laikligi koruma adına bineriz tepelerine HEMDE MERAK ETMEYİN KİMSE DE SERİAT DUZENININ GELMESINI ISTEMEZ OZELLIKLE SİYASİLER YOKSA CALIP CIRPTIKTAN SONRA SAG KOLUNUN KESILMESINDEN ÖLÜME KADAR CEZASI VAR ADAM BOYLE BIR RISKE GIRER MI YAW

SON OLARAK DEGINMEDEN GECEMEYECEGIM YAW :clap:clap:clap bizim icin evrim teorisi yokmusmus eee olmuyacak tabiki 3 buyuk dine inanların hepsinde evrim teorisine inancı yoktur ve o cıhazları yapanların coguda evrım teorısıne ınanmayan dının mensuplarıdır ortaya baska bır tez atmak dıye sacmalamıssın resmen zaten ınsanın ınandıgı bır sey varken bıde baska bır teorımı atacagız yanı boyle sacmalık mı olur tabıkı bızım ınancımıza zıt olanları yanlıs oldugunu ispatlamak ıcın calısacagız darwin de kendi inancını (Allah ın olmadıgı) inancını ispatlamak ıcın omrunu vermıs ama hala da takıpcılerı ispatlayamamıs darwinden kısa bır not aslında hıc bır sey yapmadıgının en buyuk kanıtı cunku asıl acıklanması gereken yerı acıklayamamıs :vur:vur:vur

"Siluryen ( Günümüzdeki adı Kambriyen devri yani o buyuk patlamadan sonra "aniden ortaya çıkış") devrine ait trilobitlerin, bu devirden çok daha önceleri yaşamış olan ve bilinen hayvanların hiçbirine benzemeyen bir tür kabuklu havyandan evrimleştiği konusunda hiç kuşkum yok... Sonuçta, eğer benim teorim doğruysa, en eski Siluryen tabakasının oluşumundan önce, çok uzun zaman dilimleri geçmiş olmalı, Siluryen devrinde bu güne kadar geçmiş olan zaman kadar uzun zaman dilimleri. Ve henüz bilinmeyen bu zaman dilimleri içinde dünya canlı yaratıklarla dolup taşmış olmalı . Bu büyük zaman dilimlerine ait fosil kayıtlarını neden bulamadığımız sorusu karşısında ise verebilecek tatmin edici bir cevabım yok." göruyorsunuz degıl mı adam mutlak yokluk yoktur dıyor ama aniden ortaya cıkıslar nasıl oldu sorusuna ıse bı calılardan evrimlestıgıne hic supem yok dıyor yanı onun dogmatık ınacı:goz::victory:victory:victory:victory

Kardeşim ben evrim teorisi doğrudur demiyorum. Evrim teorisi türlerin ortama uyum sağlamasından ortaya çıkan ve hayatın doğuşunu açıklamaya çalışan bir tezdir. Ama tezdir çünkü bunu kanıtlayacak yeterli delil yoktur. Ancak canlıların yaşadıkları ortama ayak uydurmak için bazı özellikler geliştirebildikleri aşikardır. Ancak ben sana diyorum ki evrim teorisinin doğruluğu tartışılabilir. Olmadığını ispatlayabilirsin. Ama kimse Havva ve Adem'in gerçekten yaşayıp yaşamadığını ispatlayamaz. Buna inanır yada inanmazsın.
Ben dini tartışmaları sevmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim sana. Bundan 5000 sene önce Ateşe tapmış sizin tabirinizle putperestler. Çünk açıklayamıyorlarmış nasıl yandığını ve yaktığını. Sonra Güneşin hareketlerini izlemişler açıklayamadıkları yüce parlak cisme tapmışlar. Sonra tarlalarında bir sen eçok ürün bir sene az ürün yetişmemesini açıklayamamışlar Bereket Tanrısına tapmışlar. Deniz tanrılarına kurbanlar adamışlar. Birileri Güneşe taparken Bilim Adamları çalışmış onun hareketlerini incelemiş, diğer yıldızları incelemiş aslında onun tapılacak bir şey olmadığını ispatlamış Güneş Tanrısını öldürmüş. Başka bir bilimadamı ziraat üzerinde çalışmış, bitkileri gübreyi, böcekleri incelemiş ve bereket tanrısını öldürmüş. Hangi ürün hangi toprakta ne çşit gübe ile veri sağlar hesaplayabilmiş. Meteoroloji ve Oşinografi Denizleri okyanusları incelemiş. Nerede nasıl fırtına çıkar bunun nedeni nedir rüzgar neden eser açıklamış. Deniz ve Rüzgar tanrıları ölmüş...

Görüyorsun ki bilim çalışmaları ateist bir şeydir. Bilim insanı Tanrıya inanacaktır muhtemelen. Çünkü bu kadar çok şey okuyup bildiği halde evrenin en temel fizik güçleri ve kanunları hakkında en basit nedenleri bilmiyoruz. Momenti, kütle çekimini herşeyi hesaplayabiliyoruz ama neden kütle çekimi var manyetizma gücünü nereden alır açıklayamıyoruz. Ama açıklayamıyoruz diye ALLAH ÖYLE YARATTI deme hakkımız yok. Havva ve Adem e inanıyoruz diye evrim teorisini yanlışlayamayız. Bilim adamı allaha inansa da her türlü çalışmasını dini inançlarını (sosyal bilimlerde de çağdaş kültürünü be etnik kimliğini) görmezden gelerek çalışma yapar. Üniversiteler bilim yuvalarıdır, akademi ve bilimsel çalışma disiplini vardır.

Ayrıca Kuran Oku! der. Burada bahsi geçen okuma fıkıh, kelam ve tefsir değildir. Buradaki okuma KURAN'ın okunmasıdır. Ve her okuyan kendi hayatına göre bir şeyler çıkarır. Bu da çok doğaldır. Yoksa sen insanların KURAN'ı anlayamayacak kadar aptal olduklarını mı düşünüyorsun? Yoksa sen KURAN'ı anlamak için kesinlikle tefisr okumak gerektiğini düşünenlerden misin? Öyle bir kutsal kitap olmaz arkadaşım Madem allahın kelamı madem benim hayatımı düzenlemek için geldi ben okuyunca anlayacağım bir kitap olacak. Allahın arap imamının bana açıklaması gerekmeyecek. Benim için kuran benim anlayabileceğim kadar apaçık. Kendim yorumlayabileceğim kadar açık. Kendini cahil olarak gören doğrudan KURAN'a değil kendinden önceki alimlerin açıklamalarına inananlara zaten sözüm yok. Bu tamamen yobazlıktır. Her devirde kuran okunur ve kendine kurandan bir şey alırsın.

Dini kurallar her devire göre yeniden mi düzenlenecek diyorsun? Ben sana soruyorum seferi olmanın kuralı nedir? Ben bugün 3,5 saatte Almanya'ya gidiyorum. Sence seferi oluyor muyum? Bence olmuyorum ama tüm tefsirlere göre seferi sayılıyorum.

Yani anlatmak istediğim şudur ki bu ülke insanı Kuran ı Türkçeye çevirip Türkçe okumalıdır. Herkes Kuran'ı okuma ve anladığı kadar yaşama hakkına sahiptir. Çünkü herkes kendi hesabını verecektir. Kimse kusura bakmasın, ben islamı Fethullah gibi yaşamayacağım, Saidi Kürdi gibi de yaşamayacağım, hem de Türkiye'ye son 150 yıldır dayatılan nakşibendi sunni arap-kürt islam anlayışını hiç uygulamayacağım. Ben islamı şanlı şerefli bi TÜRK gibi uygulayacağım.

Bu saçma sapan şekil tartışmaları ile işin özünün de kaçtığına inanıyorum. Bugün baş örtülüsün değilsin tartışması saçma bir şey. Bu dinin şekil disiplinidir. Ama önemli olan içeriktir kardeşim kalptir. Kişinin ameli niyeti kadardır. BUNU BÜYÜK YAZIYORUM. Sizce büyük günahlar başı açık gezmek mi? Namaz kılmamak mı? Sarık cübbe giymemek mi? Şeriat rejimina karşı çıkmak mı?
ARKADAŞLAR BÜYÜK GÜNAHLAR, İFTİRA, HASET, YALANCI ŞAHİTLİK, YALAN SÖYLEMEK'tir. Hırsızlık, kötü muamele, kötü niyet, insanlaır incitmek günah olmaktan çıkmış sanki. Bir tek baş örtüsü kalmış. Hırsızlar cebimizi boaşltıyor, yalancı iftiracı siyasetçiler inançlarımız üzerinden çıkar savaşı veriyor, gazeteler medya bölünmüş her iki siyasi görüşün yalancı şahitliğini yapıyor. Biz hala baş örtüsü tartışıyoruz. Benim anneannemin babaannemin başı kapalı. Annem her hafta benim için hatim indirir dua eder. Din iyi niyetli olduğu ve kişinin kendini ıslahına yönelik olduğu sürece güzel bir şeydir. AMA SİZ DİNİNİZ İLE BAŞKALARINI ISLAH ETMEYE KALKARSANIZ HER ZAMAN KARŞINIZDA BENİ BULACAKSINIZ.
Bu ülkede sayısı az da olsa, yakın tarih bilen, siyaset biliminden anlayan, bu ülke insanının güzel yerlere gelmesini herşeyden çok isteyen idealist insanlar hala var.

Kardeşim ben evrim teorisi doğrudur demiyorum. Evrim teorisi türlerin ortama uyum sağlamasından ortaya çıkan ve hayatın doğuşunu açıklamaya çalışan bir tezdir. Ama tezdir çünkü bunu kanıtlayacak yeterli delil yoktur. Ancak canlıların yaşadıkları ortama ayak uydurmak için bazı özellikler geliştirebildikleri aşikardır. Ancak ben sana diyorum ki evrim teorisinin doğruluğu tartışılabilir. Olmadığını ispatlayabilirsin. Ama kimse Havva ve Adem'in gerçekten yaşayıp yaşamadığını ispatlayamaz. Buna inanır yada inanmazsın.
Ben dini tartışmaları sevmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim sana. Bundan 5000 sene önce Ateşe tapmış sizin tabirinizle putperestler. Çünk açıklayamıyorlarmış nasıl yandığını ve yaktığını. Sonra Güneşin hareketlerini izlemişler açıklayamadıkları yüce parlak cisme tapmışlar. Sonra tarlalarında bir sen eçok ürün bir sene az ürün yetişmemesini açıklayamamışlar Bereket Tanrısına tapmışlar. Deniz tanrılarına kurbanlar adamışlar. Birileri Güneşe taparken Bilim Adamları çalışmış onun hareketlerini incelemiş, diğer yıldızları incelemiş aslında onun tapılacak bir şey olmadığını ispatlamış Güneş Tanrısını öldürmüş. Başka bir bilimadamı ziraat üzerinde çalışmış, bitkileri gübreyi, böcekleri incelemiş ve bereket tanrısını öldürmüş. Hangi ürün hangi toprakta ne çşit gübe ile veri sağlar hesaplayabilmiş. Meteoroloji ve Oşinografi Denizleri okyanusları incelemiş. Nerede nasıl fırtına çıkar bunun nedeni nedir rüzgar neden eser açıklamış. Deniz ve Rüzgar tanrıları ölmüş...

Görüyorsun ki bilim çalışmaları ateist bir şeydir. Bilim insanı Tanrıya inanacaktır muhtemelen. Çünkü bu kadar çok şey okuyup bildiği halde evrenin en temel fizik güçleri ve kanunları hakkında en basit nedenleri bilmiyoruz. Momenti, kütle çekimini herşeyi hesaplayabiliyoruz ama neden kütle çekimi var manyetizma gücünü nereden alır açıklayamıyoruz. Ama açıklayamıyoruz diye ALLAH ÖYLE YARATTI deme hakkımız yok. Havva ve Adem e inanıyoruz diye evrim teorisini yanlışlayamayız. Bilim adamı allaha inansa da her türlü çalışmasını dini inançlarını (sosyal bilimlerde de çağdaş kültürünü be etnik kimliğini) görmezden gelerek çalışma yapar. Üniversiteler bilim yuvalarıdır, akademi ve bilimsel çalışma disiplini vardır.

Ayrıca Kuran Oku! der. Burada bahsi geçen okuma fıkıh, kelam ve tefsir değildir. Buradaki okuma KURAN'ın okunmasıdır. Ve her okuyan kendi hayatına göre bir şeyler çıkarır. Bu da çok doğaldır. Yoksa sen insanların KURAN'ı anlayamayacak kadar aptal olduklarını mı düşünüyorsun? Yoksa sen KURAN'ı anlamak için kesinlikle tefisr okumak gerektiğini düşünenlerden misin? Öyle bir kutsal kitap olmaz arkadaşım Madem allahın kelamı madem benim hayatımı düzenlemek için geldi ben okuyunca anlayacağım bir kitap olacak. Allahın arap imamının bana açıklaması gerekmeyecek. Benim için kuran benim anlayabileceğim kadar apaçık. Kendim yorumlayabileceğim kadar açık. Kendini cahil olarak gören doğrudan KURAN'a değil kendinden önceki alimlerin açıklamalarına inananlara zaten sözüm yok. Bu tamamen yobazlıktır. Her devirde kuran okunur ve kendine kurandan bir şey alırsın.

Dini kurallar her devire göre yeniden mi düzenlenecek diyorsun? Ben sana soruyorum seferi olmanın kuralı nedir? Ben bugün 3,5 saatte Almanya'ya gidiyorum. Sence seferi oluyor muyum? Bence olmuyorum ama tüm tefsirlere göre seferi sayılıyorum.

Yani anlatmak istediğim şudur ki bu ülke insanı Kuran ı Türkçeye çevirip Türkçe okumalıdır. Herkes Kuran'ı okuma ve anladığı kadar yaşama hakkına sahiptir. Çünkü herkes kendi hesabını verecektir. Kimse kusura bakmasın, ben islamı Fethullah gibi yaşamayacağım, Saidi Kürdi gibi de yaşamayacağım, hem de Türkiye'ye son 150 yıldır dayatılan nakşibendi sunni arap-kürt islam anlayışını hiç uygulamayacağım. Ben islamı şanlı şerefli bi TÜRK gibi uygulayacağım.

Bu saçma sapan şekil tartışmaları ile işin özünün de kaçtığına inanıyorum. Bugün baş örtülüsün değilsin tartışması saçma bir şey. Bu dinin şekil disiplinidir. Ama önemli olan içeriktir kardeşim kalptir. Kişinin ameli niyeti kadardır. BUNU BÜYÜK YAZIYORUM. Sizce büyük günahlar başı açık gezmek mi? Namaz kılmamak mı? Sarık cübbe giymemek mi? Şeriat rejimina karşı çıkmak mı?
ARKADAŞLAR BÜYÜK GÜNAHLAR, İFTİRA, HASET, YALANCI ŞAHİTLİK, YALAN SÖYLEMEK'tir. Hırsızlık, kötü muamele, kötü niyet, insanlaır incitmek günah olmaktan çıkmış sanki. Bir tek baş örtüsü kalmış. Hırsızlar cebimizi boaşltıyor, yalancı iftiracı siyasetçiler inançlarımız üzerinden çıkar savaşı veriyor, gazeteler medya bölünmüş her iki siyasi görüşün yalancı şahitliğini yapıyor. Biz hala baş örtüsü tartışıyoruz. Benim anneannemin babaannemin başı kapalı. Annem her hafta benim için hatim indirir dua eder. Din iyi niyetli olduğu ve kişinin kendini ıslahına yönelik olduğu sürece güzel bir şeydir. AMA SİZ DİNİNİZ İLE BAŞKALARINI ISLAH ETMEYE KALKARSANIZ HER ZAMAN KARŞINIZDA BENİ BULACAKSINIZ.
Bu ülkede sayısı az da olsa, yakın tarih bilen, siyaset biliminden anlayan, bu ülke insanının güzel yerlere gelmesini herşeyden çok isteyen idealist insanlar hala var.

Arkadasım msj yazarken yıne arastırma yapmadan yazmıssın din konularını tartısmayı sevmıyorum dıyosun ama Kuran hakkında bıle gorus bıldırıyosun

Sana bır kac genelleme yapayım oncelıkle oyle dın konularında ahkam kesen bır msj ılk defa yazacagım burda onuda herkesın bıldıgı ama senın sımdılık pek bılgısı olmadıgın konular hatam olursa zaten arkadaslarım benı duzeltır

Simdi Kuran-ı Kerimde hersey apacık varken neden gıdıp arap imanın soyledıklerını yazmıssın ama kusura bakma sacmalamıssın neden dersen;

Arkadasım Kuranda oyle hersey acık secık degıldır (özellikle ibadet konusunda) yanı Kurana bakarsan Namaz kılmanı ister ama nasıl kılacaksın bunu sana tam anlamıyla anlatmaz SADECE KURAN a bakarak bunu anlayamazsın bunun ıcındır kı peygamber efendımız " BEN NAMAZI NASIL KILIYORSAM SIZDE OYLE KILIN" demıstır. ve namazın nasıl kılınacagını o zamankı muslumanlara O ogretmıstır..bunun gıbı bınlercesı vardır..buraya yazmaya kalksam ınan yer yetmez..

ARTI KURAN HAKKINDA BİLMEM GEREKEN BİR SEY DAHA KURAN NIN EGER KUTSAL OLAN TARAFINI BİR TARAFA BIRAKIRSAN TARİH KİTABINDAN BİR FARKI KALMAZ... hep insanlıga zamanın yoldan cıkmıs sapkınlıga ugramıs kavımlerden ve basına gelen belalardan bahseder..Yani öyle acayım okuyayım neler yapmam gerekıyor maddeler halınde yazıyor dıyemezsın

ÖGRENMEN GEREKEN BİR SEY DAHA ARAPÇA; arapca cok genıs ve zengıl bır dıldır anlaman ıcın soylıyeyım cinceye hemen hemen yakındır genişligi..Örnek verecek olursam Arapça da inegin adı farklı, oturan inegin adı farklı, ot yigen inegin adı farklıdır (örnek icin atılmıstır:goz :goz:) simdi Araplar bile okurken tam anlamıyla anlıyamazken sen sonradan ögrenılmıs bır Arapca ile tam olarak nasıl anlamayı beklıyorsun...???

Fıkıh kelam ,tesfir falan demıssın yorumundan okuduguma gore bunları bana bıraz onemsızmıs bır seymıs gıbı gordugunu hıssettım ama anlamaları bılmeden bence hemen yorum yapma Fıkıh (fıkh) kelimesi, bir şeyi derinlemesine bilmek, inceliklerine nüfuz etmek ve tam olarak kavramak anlamlarına gelmektedir. Kelam ve tesfirede sen bak uzun olmasın :goz: :goz: :goz: yani fıkıh uzerıne ilim yapmıs olanlar oyle basıt ınsanlar degıldı zamanın butun gunumzdekı adı modern bilim olanlar konusunda sımdıkının profosor duzeyındeydı..(tabi bunlar fıkıh uzerınde cok ıyı olanlar ıcın :goz: :goz:)

Yorumun bir bölümünde ALLAH ın arap imamı demıssın ama Peygamber Efendımızde araptı..dili dini ırkı ne olursa olsun onu kucumser gıbı konusmak zaten sana ve insan olan bırıne hıc mı hıc yakısmaz....

Yorumun basında ise insanların atese taptıklarından sonra gunese taptıklarından bilmi bunları yalanladıklarında soz etmıssın evet dogrudur ama bilim calısmaları ateist bir seydir demissin buna hıc katılmıyorum bu buluslar insanların yanlıs yoldan yanı kendılerını ayın gunesın atesın yaratıgı fıkrıneden onlara kurban adamaktan vazgecıp tek bır yaratıcın fıkrıne goturmustur..ayrıca bana bir tane dunya uzerınde kabul gormus yanı kanun halıne gelmıs bır tane bılımsel calısma gostermezsın Kuranla celıssın...bulursan bul getir buraya :goz: :goz: Havval ve Adem den geldiginide ispatlıyamazsın diyorsun evet ispatlıyamam cunku sana bir fosil bulsan getirsem bu ademdır desem nasıl katıklanabılır bu dna testı yapacak halımız yok demı :goz: :goz: zaten tek Tanrı ya inan 3 semavi dinler bunu kabullenır inancda budur zaten...bu arada evrımın oldugundan soz etmıssın bunu zaten inkar eden yok insan buna biz doal seleksiyon diyoruz buna inanmayan zaten tamamen cahıldır yani guclu olan hayatta kalır gucsuz olan ölur...ama bizim inkar ettegimiz DARWİNİN EVRİM TEORİSİDİR...yani insanların maymundan geldigidir..darvin insanların ademle havvadan gelmedigini ispatlamak ıcın bılıme basvurmustur ama ne yazık kı ne o acıklayamamıstır.. sonucda oda ınandıgı degerler ıcın bılıme basvermus bızde ama sunu kesındır kı suan yaradalısı acıklayan en mantıklı yol ademle havvdan geldıgımızdır..benım mantıgım degıl haaa bilmin mantıgı....:goz:

SON SÖZ OLARAK ise bir programlarında cocugun bırı basortusu ıcın nesne dedı ..basortulu kızın bırı hemen atıldı bagıra cagıra benım basortume nasıl nesne dersın dıye:goz: :goz: cocuk aslında gene kibar davranmıs basortusu yada turban ne olursa olsun bir bez parcasıdır bunu kutsal bırseymıs gıbı gosterenler (inancları geregı takan degıl bas ortusune nesne denmesını kabullenemeyenlere dıyorum :goz: :goz:) ıste bunlar bu isin cıkarcılıgı kacmıs siyasilerin eline dusmus kandırılmıs genclerdır...bunlar hakkındakı yorumlarını anlayabılırım :goz: :goz: VEE yasantımızdakı degısıkler olmussa ; Din buna gore şekil almaz, yorumlar buna gore degısır zamanın alimleri imkanlarına göre seferiyi tanımlamıs (ki Kuranda bununda suresı yazmaz yanı okuyunca bunu anlıyamazsın:goz:) sımdı elınde ımkanların olduguna gore zaten onu gunumuzdekı diyanet isleri tanımlamaktadır onu bırak zaten bunu mantıgımızlada buluruz...yanı o alımın tanımladıgı donemlerde araba , ucak , otobus yoksa adamın sucumu yanı :goz: :goz:

UMARIM acıklayıcı olmusumdur ıste Kuranda bundan yasayısımızın kesın kuralları bulunmaz..Kuranda buyuk gunahlar yanı şirt kosmak hırsızlık yapam,zina v.s zamanla hıc degısmeyen kuralların kesınlıgı vardır..bunun dısıdakıler ıcın islam alimlerinin gorusune basburulması gerekır kı bir önceki yorumumda Atatürk ün sozununde de bunubelırmıstır..Simdi sana soruyorum bir ev yaptıracaksın?? evi yaptırır ken yoldan gecen Sarı Cizmeli Mehmet Agaya ben bu evı nasıl yaparım dıye sormazsın degılmı yada planını projesını kendın cızmezın eee ne yaparsın bu ıse yıllarını vermıs bu ıs uzerınde her turlu egıtımı almıs ve tek ısı ev yapmak olan insaat muhendısı, mimara yaptırırsın degılmı iste İslam alimlerinde gorevı budur ..

son olarakta sana bir örnek

Peygamber Efendimiz, Hz. Ömer'e de cevap vermeyip sustu. Bir müddet bekledikten sonra tekrar, "İçinizden Yemen'e kim gider?" diye sordu.

Muaz bin Cebel (r.a.) kalkıp, "Ben giderim, yâ Resûlallah" dedi.

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (a.s.m.), "Ey Muaz! Bu vazife senindir" buyurdu.

O sırada Yemen üç vâliliğe ayrılmıştı. Hz. Muaz vâliliklerin en büyüğü olan Cened vâliliğine tayin edilmişti. Orada kadılık yapacak, halka İslâmiyeti, Kur'an-ı Kerim okumayı öğretecek, Yemen ülkesinde tahsil edilen zekât ve sadakaları da vazifelilerden teslim alacaktı.
Hz. Muaz, Medine'den ayrılacağı sırada Peygamber Efendimiz ona, "Sana halli için herhangi bir dava getirildiği zaman nasıl ve neye göre hüküm verirsin?" diye sordu.

Hz. Muaz, "Allah'ın kitabındaki hükümlerle hüküm veririm" dedi.

Resûl-i Ekrem Efendimiz, "Eğer Allah'ın kitabında onunla ilgili bir hüküm bulamazsan neye göre hüküm verirsin?" diye sordu.
Hz. Muaz, "Resûlullahın sünnetine göre hüküm veririm" dedi.

Resûl-i Ekrem Efendimiz bu sefer, "Resûlullahın sünnetinde de onunla ilgili bir hüküm bulamazsan, ne yaparsın?" diye sordu.
Hz. Muaz, "O zaman, kendi görüşüme göre içtihad eder, hüküm veririm" dedi.

Resûl-i Ekrem Efendimiz bundan son derece memnun oldu. Bu memnuniyetini şöyle ifade etti:

gerisini yazmaya gerek yok eger bir islam alimiysen 3 sıraya yerlesırsın ama bılgıne guvenmıyorsan 3.sıraya sen İnancına ve cıkar tasımadan bu ısı yaptıgını dusundugun bırını koyabılırsın eger kı hıc bır ımama guvenmıyorsan kendı kararını verırsın bu kadar basıt...bu arada lütfen FETHULLAH filan da deme o islami degil sadece bellı bir zümreyi temsil ediyor onun dusuncelerı kendını ve arkasından gıdenlerı baglar bizleri degıl...sevgilerimle...

Arkadaşlar Benim De Kendime Göre Bir Görüşüm Var Ve Buradan Açıklamak Ve Konu Hakkında Yorum Yapmak Isterim Ama Siz çok Güzel Tartışıyorsunuz Ve Umarım Sonunda Bir çözüme Varacaksınız. Gerçekten De Saygı Duydum. Yorulup Zaman Harcayıp Yazıyorsunuz. Tebrikler..

Ayrıca Başka Bir Arkadaşın Da Amerika'da Yemlenen Bir Arkadaştan Bahsetmesi Hoşuma Gitti. Bırak Kardeş O Yemlensin Orada :) Dönmesin De...

Bu iktidar demokrasiyi totaliterizme dönüştürmektedir. Ayrıca evrensel terimi tüm insanlık tarafından kabul gören hususları içerir böyle bir durumla da pek karşılaşılmaz. Bu noktada üst taraftaki arkadaş terimi yanlış kullanmış sanırım zannediyorumki herkese yönelik gönderilmiş olan bir kutsal kitap demek istedi. Konumuza dönersek İktidarın derdi zaten başörtsü değil Türkiye'de gündem ne kadar yoğun olursa birileri için yönetmek o kadar rahat olur. Halk sürekli bir şeylerle meşgul olsunki yönetenlerin açıklarını görmesin ya da göremesin. Ha bunu yaparken biraz da onların zayıf noktalarından yararlanarak oy rantını sağlasın (Türban gibi). "Yönetilenler ne kadar kolay bir sürü olursa yönetenler o kadar kolay çobanlık eder." Ak icraatlar için bakınız(http://www.hackhell.com/showthread.php?t=3888119

İşte laikliğe bu yüzden ihtiyacımız var.

Dinin tek bir tanımı yoktur. Müslümanların hepsi en iyi islamiyeti bildiklerin zannederler. En iyisinin uygulayabilseler de uygulayamasalar da kendi bildikleri müslümanlık olduğunu düşünürler.

Bir çoğu da ben bilmem alimim bilir der. Kendileri okumaz araştırmaz düşünmezler. Birilerinin (hanefi, şafi vs.) ortaya attığı görüşlerin peşinden giderler. Dinda zorlama vardır, kayıtsız şartsız itaat vardır. Dinde misyonerlik vardır. Yaşamak kadar yaşatmak da vardır. Nizam-ı Alem diye bütün dünyayı müslümanlaştırma hedefi ve emeli vardır. Siz herkesi kendi bildiğiniz islama inanmaya zorlayacaksınız.

Karşınızda aptallar saflar ordusu mu var sanıyorsunuz? Bu ülkenin laikleri de en azından sizin kadar bilinçli. Sadece sizin kadar organize değiller. Çünkü laik kesim bireysel özgürlükleri ve seçimleri ile ortak paydada buluşamıyor.

Ancak siz kendinizi allah adına yöneten şeyh, şıh imamlarınızın peşinde sorgusuz sualsiz organize olabiliyorsunuz.

Yukarıda bir adam kendi görüşünce bir ayet yorumlamış. Ama sizin geleneğinizde ayet yorumlanamaz. Siz doğmacı bir görüşün kölelerisiniz. Sizin için Kuran tüm zamanlara gelmiştir ama hala 1000 sene önce yaşayan imamların yorumları ile yaşamak farzdır.

1000 sene önce telefon görmemiş, gelişmiş şehir ve ulaşım olanaklarından uzak, iletişimden habersiz, makro mikro iktisat bilmeyen İmamların tefsirlerine inanırsınız. Çünkü sosyoloji, psikoloji, ekonomi, siyaset bilimi bilmek sizin nazarınızda önemsizdir. Siz sadece fıkıh, kelam, hadis okumayı ilimle meşguliyet sanırsınız.

Siz düşünmeyen, sorgulamayan müslümanlar istiyorsunuz. Sadece 3-5 imamın tüm ülkeyi ve dünyayı allah adına yönetmesini istiyorsunuz. Kadınları kara çarşafa sokup evlere hapsetmek istiyorsunuz. Ya da saflığınızla farkında olmadan bu amaca hizmet ediyorsunuz. Burada demogoji yapıp özgürlükten, herkesin dinini istediği gibi yaşamasından dem vurmayın. YEMEZLER!

Şeriat isteyenler dünyaya bir baksın. Gelişmiş bir şeriat ülkesi söylesin. Hepsinde baskı var, sömürü var, ilkellik var CAHİLLİK VAR. Hepsi fakir ve aç. Çünkü bugün dayatılan politik islam cahil insan ister, aç insan ister. Düşünen bilgili müslümanlar yerine koyun gibi imamlarını peşinde cennet rüyası gören odunlar ister.

Sizin islami görüşünüz üniversitelere girdiğinde tüm bilim adına büyük bir darbe olacak.
ÇÜNKÜ Sizin için evrim teorisi yoktur, evrim teorisini çökertmek için her türlü bilimsel yayın ve kaynağı kullanırsınız. ANCAK evrim teorisinin yerine yaşamın nasıl oluştuğu ve şekillendiğine ilişkin bir tez ortaya atmazsınız. Siz insanı Adem ve Havva ya dayandırırsınız.
Siz bilimin tıkandığı her yerde Allahın işine akıl sır ermez dersiniz. Şu dünyadaki son 500 yılda gerçekleşen bilimsel gelişmelerde müslümanların katkısı nedir? Kullanıdığın hangi teknolojik cihazın, makinenin bir tanesini müslüman ülke icat etti geliştirdi? Hangi müslüman ülkenin kendi geliştirdiği silah sanayi, medya sanayi, teknoloji sanayi, makine sanayi var?

ÇÜNKÜ SİZİN İÇİN POZİTİF BİLİM SADECE ALLAHI KANITLAMAK İÇİN VARDIR.
ÇÜNKÜ ORTA ÇAĞ AVRUPASI KADAR KARANLIKSINIZ!

Çünkü astronomi sadece evrenin kuranda yazıldığı gibi genişlediğini göstermek için var. Çünkü oşinografi kuranda yazan karışmayan denizleri ispatlamak için var sizin için.

Sözlerimi 14yy da yaşayan bir islam aliminin sözleri ile bitirmek istiyorum. Modern pozitif toplum biliminin öncüsü kabul edilen İbn-i Haldun'un en önemli eseri Mukaddime'de söylediği bir söz.

"Bitkinin en gelişmişinden hayvanın en ilkeli doğar, hayvanın en gelişmişinden insanın en ilkeli doğar."

Adam evrim teorisini Darwin'den 500 yıl önce öne sürmüş. Doğrudur yanlıştır bilimsel bir tartışma konusu. Evrim teorisi doğrudur diyemem, ama bir bilim adamı hayatın başlangıcı ve gelişimi için Allah yarattı deme lüksü yoktur.

Sonuçta buyrun adamın biri islamı kendine göre yorumlamış. Ama size göre mutlak bir islam vardır o da sizinkisi. İşte laikliğe bundan ihtiyacımız var,
HERKESİN SİZİN İSLAMINIZA İNANMAK ZORUNDA OLMADIĞI KENDİ İSLAMINI YAŞAYABİLMEK ÖZGÜRLÜĞÜ OLMASI İÇİN!

emeğine sağlık ...mükemmel ötesi bir yorum
aynen katılıyorum....
hala Allahın varlığını kanıtlamaya çalışıyorlar ve bunu ilim sanıyorlarr

Geri