Arkadaşım yanlışın var kız çocuklarının gömülme olayı islamdan önce olan cahiliye dönemine ait bunu olaya karıştıramassın ona bakarsan romadada oğlan çocukları sex için kullanılıyordu her türlü ahlaksızlık gırlaydı oda hıristiyanlıktan önceki olay
ayrıca günümüz dünyasında kadınlara çağdaşlık denilen öngörü kadının insan sıfatını hiçe saymakta ve bir cinsel obje olarak görmekte. Şiddet gören kadınların sayısıda malum.Ben arap kültürü veya aşka bir kültürden bahsetmiyorum irandaki kadınları örnek vermeyin sakın.
Kutsal kitabımız bir ilmihal deildir herşey yazmaz ayrıntılar yazsa ne kağıt yeter ne kitap.
Bir kadın göğsüyle erkek göğsünü kıyaslaman zaten tartışmanın seyrini bozmuş istersen çıplak gezelim.erkein maremiyeti ayrıdır kadınınki aapayrı.
islamda 4 esas vardır
kur an
sünnet
icmaa
kıyas
başörtü kur anda yok dindede yeri yoktur diyenler ilk önce islamın bu ynünü öğrenmelidir.Kur anda amazın şeklide yoktur fakat biz bunu sünnet yoluyla peygamberimizin gösterdiği şekliyle uyguluyoruz.
velhasıl birbirimizi ikna edemesekte insani olarak fikirlerimize saygı duyalım isteyenin başını örtmesi ne laikliğe zede verir ne yönetim biçimine . Millet neden korkuyor bu kadar anlamıyorum
evet o zaman da cahiliye dönemi olduğundan örtünme olayından bahsedilmiştir.
islamın şartları:
1. kelime-i şehadet getirmek
2. namaz kılmak
3. oruç tutmak
4. zekat vermek
5. hacca gitmek
imanın şartları:
1. tanrı'ya iman
2. melekler'e iman
3. kitaplara iman
4. peygamberlere iman
5. ahiret gününe iman
6. kader'e iman
bunları asıl amaçlar olarak görürseniz örtünmek yoktur.
tanrı'nın kelimesi bir rehberdir. orada bize insanlara karşı olan (ahlaki) sorumluluklardan ve kendimize karşı olan sorumluluklardan bahseder ve arada bir tanrı'ya şükredip günahlarımız için af dilememizi öğütler ki bunların biçimsel gösterimi de namazdır. namazdan önce abdest alınır ki asıl amaç temizliğin yanında kişinin ruhsal rahatlamasıdır. bilmiyorum dini (ruhani) şeyleri biçime soktukça ne kadar dinden sapıp putperestliğe gidiyoruz farkediliyor mu? islam şekilciliği reddeder. şunu da belirtmeliyim ki, çıplak bir şekilde namaz kılınabilir; çünkü, tanrı'nın huzuruna bedenen değil ruhen çıkarız. kıyamet günü bedenen değil ruhen tartılacağız. ayrıca laiklik, devlet yönetiminde her hangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir. ve fransızcadan gelen bu kelime bir toplumda din adamı dışında kalan kişi/halk anlamındadır. yani ortada bir dinsizlik yoktur, bireylerin dini işlerin yürütülmesini sadece din adamlarına bırakmasıdır. burada adamdan kasıt illa erkek olarak algılanmamalı. dediğim gibi başörtüsü/türban (ki türbanı erkekler takarmış) tanrı'nın kelimesinde yoktur, arap kültürüdür.
inşallah açıklayıcı olabilmişimdir. saygılarımla.