Güncel ( Türban )

İnançlar konusunu bu şekilde alaya almanın doğru olmadığını düşünüyorum.Bu karikatürlerin hangi insancıl duygulara faydası vardır diye düşünmeli herkes.Lütfen biraz saygı.

İnançlarla dalga geçilmesinden bende sizler kadar rahatsız olurum. Ben burada siyasi simge ile dalga geçildiği için paylaşıma sundum.

Başbakanınız bile kabul etti siyasi simge olduğunu değil mi? :goz:

çirkef olan kendini bilir Dediğin şeyinde
Forum dışı olmasını tercih ederim ama kaldırabilirmisin bilmem bu yükü
forumda olmasında demem
Eğlenmene bak çocuk

çirkef olan kendini bilir Dediğin şeyinde
Forum dışı olmasını tercih ederim ama kaldırabilirmisin bilmem bu yükü
forumda olmasında demem
Eğlenmene bak çocuk

Ben elimden geldiğince hakaret etmemeye çalışıyorum. Çocuk sensin. Daha yaşın kaç ki. Serbest kürsüde gerektiği kadar Çirkeflik yapıyorsun. Bölücülük yaratıyorsun. Hiç olmazsa buraya gelip ortalığı karıştırmana gerek yoktu.

Bi dahaki sefere karikatür bölümüne girerken zaatalinizden izin almayı unutmam saygıdeğer madnes
Çocuk demem dokunduysa çocukca saçmalıklarını bi gözden geçirmeyi dene .

Bölücü vs gibi kelimeleride seçerek kullan
Zira gerçek bölücülük insanları kişisel tercihlerine göre ayırmak onları aşşağılamak mı yoksa bunları savunmakmı diye forumdada bi konu bi anket açabilirsin sonunda

bu resimlerdeki karikatür değil walla... gerçekler yazılmış...
hele penguen in kapak resmi süper..

Madness Eywallah hajı.. Güzeller..

Çok teşekkürler emeğine sağlık Madness. Sen bir tanesin yaw. :)

Nispet olsun diye uzattım. :)

Hala OrtaÇağ karanlığını korumaya çalışanlara, niye YakınÇağ a geldiğimizi sormak isterim.

Ortaçağda özgürlük yoktu,zorbalık vardı
Örtünmek isteyenin başından türbanını zorla çıkartmak da zorbalığın ta kendisi
işte şimdi özgürlük geldi ortaçağdan kurtulduk

neden orasını burasını açanlara karışılmazken
kapatmak isteyenler engellenir
bu mudur eşitlik?

neden eşitlik ve özgürlük kavramlarını anlamakta zorluk çekiyorsunuz?

Artık bence olaylar tehlıkelı boyutlara gelmeye basladı sımdı dıncı gecınen bır karıkaturcude cıkıp bunların eslerı yada kızları hakkında hos olmayacak seyler cızse....Arkadaslar olay kutuplasmaya gıtmekte....ve bunun sonunu gormek ıcın kahın olmaya gerek yok ısteyen baksın 1975-1980 arası yasanan olaylara....bence bırazda HOSGORULU olmalıyız bırbırımıze.........

Bazı arkadaşların zoruna gitti galiba olmazsa olmaz "türban" la dalga geçilmesi!..

Orada inançlarla dalga geçilmiyor Türban'la dalga geçiliyor!.. gayette güzel dalga geçilmiş...

Ortaçağda özgürlük yoktu,zorbalık vardı
Örtünmek isteyenin başından türbanını zorla çıkartmak da zorbalığın ta kendisi
işte şimdi özgürlük geldi ortaçağdan kurtulduk

neden orasını burasını açanlara karışılmazken
kapatmak isteyenler engellenir
bu mudur eşitlik?

neden eşitlik ve özgürlük kavramlarını anlamakta zorluk çekiyorsunuz?

Arkadaşım işte yukarıda gösterilenler senin özgürlük dediğin şey. Buna özgürlük diyorsan, ben başka bir şey demiyorum.

11hqblk.jpg

çok ağır kabul edilemez

bgus2b.jpg

ay ve yıldız dini semboldür ve bayrağımızın özelliğidir burda olmasını kınıyorum

gerisi espiri niteliğinde fena deil bunları çizen kızını okulda oğlanların kucağında çizerse onada gülerim

türban islamın şartları arasında yoktur ve tanrı'nın kelimesinde örtünürken sadece cinsel organların örtülmesi önerilmiştir; çünkü, erkek egemen arap kültüründe kadın sadece çocuk doğuran bir obje olarak görülmekteydi. işte bu yüzden erkek egemen arap kültürünün erkek üyelerini biraz yavaşlatmak adına cinsel organların örtülmesi önerilmiştir. ayrıca kadının bir değeri olmadığını belirtmek için şunu söyleyebiliriz: ilk doğan kız çocuklar diri diri toprağa gömülürdü.

şimdi türban'ı savunanlara sormak lazım. bir kadın bir erkek saçı görünce cinsel açıdan tahrik oluyor mu da erkekler kadınların saçını görünce olacak? ayrıca şöyle bir şey daha söyleyip daha da aşırıya gitmek istiyorum. bir kadının göğsünü görüp de cinsel açıdan tahrik olan erkekler oluyor da bir kadın bir erkek göğsünü görünce neden olmuyor? bu yüzden erkekler de kapanmalıdır bu görüşe göre. örtünme/kapanma bir devleti bölmek ve onu dinsizleştirmek için ortaya atılmış uydurma bir hurafedir.

ayrıca tanrı göderdiği ilk ayette "oku!" demiştir, ikinci ayette ise "yaratan tanrı'nın adıyla oku!" demiştir. araştırmadan kendilerine bir fikir empoze edilen bu düşünceye sahip herkese haykırıştır bu. ancak tanrı "oku dedi diye sadece okumak yetmez, onu anlamak gerekir. hiçbir şeye sebepsiz körü körüne inanmamak gerek.

düzenleme: paylaşım için sağol. eğlenceliydi.

saygılar...

gerisi espiri niteliğinde fena deil bunları çizen kızını okulda oğlanların kucağında çizerse onada gülerim

eğer bi kadın türbanlı değil açık ise okulda işte cafede veya mekanın önemi yok erkeklerin koynunda kucağındamı oluyo yani..

böyle terbiyesizlik olmaz.. sen kendi evladına böyle bir laf söylense hoşuna gidermi..

ahlaksızlığın lüzumu yok..

türban islamın şartları arasında yoktur ve tanrı'nın kelimesinde örtünürken sadece cinsel organların örtülmesi önerilmiştir; çünkü, erkek egemen arap kültüründe kadın sadece çocuk doğuran bir obje olarak görülmekteydi. işte bu yüzden erkek egemen arap kültürünün erkek üyelerini biraz yavaşlatmak adına cinsel organların örtülmesi önerilmiştir. ayrıca kadının bir değeri olmadığını belirtmek için şunu söyleyebiliriz: ilk doğan kız çocuklar diri diri toprağa gömülürdü.

şimdi türban'ı savunanlara sormak lazım. bir kadın bir erkek saçı görünce cinsel açıdan tahrik oluyor mu da erkekler kadınların saçını görünce olacak? ayrıca şöyle bir şey daha söyleyip daha da aşırıya gitmek istiyorum. bir kadının göğsünü görüp de cinsel açıdan tahrik olan erkekler oluyor da bir kadın bir erkek göğsünü görünce neden olmuyor? bu yüzden erkekler de kapanmalıdır bu görüşe göre. örtünme/kapanma bir devleti bölmek ve onu dinsizleştirmek için ortaya atılmış uydurma bir hurafedir.

ayrıca tanrı göderdiği ilk ayette "oku!" demiştir, ikinci ayette ise "yaratan tanrı'nın adıyla oku!" demiştir. araştırmadan kendilerine bir fikir empoze edilen bu düşünceye sahip herkese haykırıştır bu. ancak tanrı "oku dedi diye sadece okumak yetmez, onu anlamak gerekir. hiçbir şeye sebepsiz körü körüne inanmamak gerek.

düzenleme: paylaşım için sağol. eğlenceliydi.

saygılar...

Arkadaşım yanlışın var kız çocuklarının gömülme olayı islamdan önce olan cahiliye dönemine ait bunu olaya karıştıramassın ona bakarsan romadada oğlan çocukları sex için kullanılıyordu her türlü ahlaksızlık gırlaydı oda hıristiyanlıktan önceki olay

ayrıca günümüz dünyasında kadınlara çağdaşlık denilen öngörü kadının insan sıfatını hiçe saymakta ve bir cinsel obje olarak görmekte. Şiddet gören kadınların sayısıda malum.Ben arap kültürü veya aşka bir kültürden bahsetmiyorum irandaki kadınları örnek vermeyin sakın.

Kutsal kitabımız bir ilmihal deildir herşey yazmaz ayrıntılar yazsa ne kağıt yeter ne kitap.
Bir kadın göğsüyle erkek göğsünü kıyaslaman zaten tartışmanın seyrini bozmuş istersen çıplak gezelim.erkein maremiyeti ayrıdır kadınınki aapayrı.

islamda 4 esas vardır

kur an
sünnet
icmaa
kıyas

başörtü kur anda yok dindede yeri yoktur diyenler ilk önce islamın bu ynünü öğrenmelidir.Kur anda amazın şeklide yoktur fakat biz bunu sünnet yoluyla peygamberimizin gösterdiği şekliyle uyguluyoruz.

velhasıl birbirimizi ikna edemesekte insani olarak fikirlerimize saygı duyalım isteyenin başını örtmesi ne laikliğe zede verir ne yönetim biçimine . Millet neden korkuyor bu kadar anlamıyorum

eğer bi kadın türbanlı değil açık ise okulda işte cafede veya mekanın önemi yok erkeklerin koynunda kucağındamı oluyo yani..

böyle terbiyesizlik olmaz.. sen kendi evladına böyle bir laf söylense hoşuna gidermi..

ahlaksızlığın lüzumu yok..
terbiyesizliği sen yapıyorsun ilk çizimde karılar karışmış olayı nasıl bir espiri anlayışıdır sen düşün ölç biç öyle konuş bunları çizenide.....

AYRICA BAŞI AÇIK OLAN ÖLE VEYA BÖLE DEMEDİM BEN ÖYLE BİŞİ YAZSAM AMENNA BENİM AİLEMDETÜRBANLI BİR AİLE DEİL

Geri