Günün sözü!!

Sevdiğine sevgini belli etmemek, başkalarına fırsat vermektir. Necip Fazıl Kısakürek

yaşamın kıyısında demlenirken kendi halinde, iki dirhem bir çekirdek sevdadır yaşamak..tepeden tırnağa acemi, toy.. iliklerine işlemişcesine inadına yaşamak..

b.b

Her insan huzur verir.. Kimileri gelince, kimileri gidince.

Ne aradıysam zıddını buldum, doğruyu aradım yanlışı buldum, dostumu aradım düşmanımı buldum, aramayı bıraktığımda ise doğruların ve yanlışların ötesinde renklerin zıtlığında resmin bütününü gördüm. Ne doğru vardı, ne yanlış, ne kötü vardı, ne iyi, herşey olması gerektiği gibi. Herşey olduğu gibi!

Bana 'ben sadece seninim' diyenler,
iki gün sonra aynı şeyi bir başkasına da söylüyor.
Tıp buna kişilik bozukluğu,
- Ben ise o.çocukluğu diyorum..

* K.iskender

Hapı bıraktım!
çünkü kimyasal kollar
bana sen gibi sarılmıyor
ve amfetamin damladığında kanıma
dudakların kadar yakmıyor.

Batuhan Dedde

İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Sevgilim dedi ki: "Filan ne ile diridir ? Mademki ben onun canıyım o,cansız nasıl yaşar" Ben dayanamadım,ağladım. . Dedi ki! "Bu daha şaşılacak birşeydir? Ben ki, onun iki gözüyüm, o bensiz nasıl ağlayabildi?" //Şems-i Tebrizî

Gökten Ne Yağdıda Yer Kabul Etmedi? Toprağa Ne Ekildi de, Bitmedi? Bu Dünyaya Kim Geldi de, Gitmedi? Hangi Dert Sıkıntı Bitmedi?

Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.

Allah' ım sen bizi kazadan, beladan birde kızların şerinden koru Yarabbim.

''İnsanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyorlar.''

Senden uzaklaşırken, arabaların ezdiği yolların taklidini yapıyor yüreğim. Öyle acı, öyle kanayan, öyle yenilmiş. Adı cinayete karışmış gecelerin içinden geçip gri bir ayazda gözden kayboluyorum. Hükümlü yanlarımı Allah'a ısmarla sevgilim!

Batuhan Dedde

‎"Arkamdan konuşmaya devam et. Çünkü karşıma çıkacak kadar büyük değilsin."

Erkek devlettir; yönetir, korur, sahip çıkar..
Kadın millettir; devleti yalnızca o ayakta tutar !

Gönül Akıla Şaştı,..Hatalar Dolup Taştı,...Hesap Günü Yaklaştı,...Geçen Gün Ömürdendir., İbretin Olsun Dünün,..Hakkını ver Bugünün,..Belki Yarın son günün, Geçen gün Ömürdendir.

Geri