Gül ve YÖK Başkanı

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Başbakan Tayyip Erdoğan, Çankaya'ya Abdullah Gül'ün çıkacağını 24 Nisan 2007'de şu sözlerle açıklamıştı:
"Netice olarak 11'inci Cumhurbaşkanı adaylığı için yaptığım son değerlendirmeler, bütün bu araştırmalar neticesinde bir ismi ortaya çıkarmıştır. O da Abdullah Gül kardeşimdir..."

Üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen Türkiye'nin yoğun siyasi gündeminde unutulan "..yaptığım son değerlendirmeler" sözleri YÖK Başkanlığı'na bugün yapılan atama ile bir kez daha önem kazandı.
Onun için Erdoğan'ın bu sözlerini biraz açmak gerekiyor.

Ahmet Necdet Sezer'in görev süresinin bitmesine bir yıl kala Çankaya'ya kimin çıkacağı sorusu muhalefet ve sivil toplum kuruluşları tarafından sık sık dile getirildi. Ancak AKP Hükümeti bu tartışmalara son ana kadar girmedi.
Hem aday yıpranmasın diye hem de tepkiler kestirilemediği için aday seçime 3 gün kala açıklandı.
Aday beklendiği gibi AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan değil Abdullah Gül olmuştu.
Erdoğan'ın bu kararı yine "..yaptığım son değerlendirmeler" sözlerinin ayrıntılarında gizli...
AKP, Çankaya adayını yüzlerce araştırmanın sonucunda belirledi.
Bu araştırmalarda yani anketlerde halka, teşkilata, belediye başkanlarına, AKP yöneticilerine ve milletvekillerine şu soru soruldu:
"Ahmet Necdet Sezer’in yerine kim çıkmalı?"
Bu soruya alınan cevapların sonunda ise bir isme ulaşıldı ve son kararı Erdoğan verdi.
Bu kararını da "Abdullah Gül kardeşimdir" diye açıkladı.
İşte Erdoğan'ın isteğiyle bir yıl boyunca bu soruyu binlerce kişiye soran ve AKP'nin Çankaya adayını belirleyen araştırmayı yapan şirket Pollmark...

Pollmark, Erdoğan'ın kamuoyu araştırmaları için tercih ettiği üç şirketten biri ama diğerlerinden bir farkı var.
Çünkü Erdoğan, kendi teşkilatına en kritik soruları sormasına izin verecek kadar güveniyor Pollmark'a.
Zaten AKP teşkilatına sorulabilecek en kritik soruyu bile onlara emanet etti:
"Ahmet Necdet Sezer’in yerine kim çıkmalı?"
Pollmark'ın ortaya çıkardığı verilerden yola çıkan Erdoğan ise Çankaya görevini Abdullah Gül'e teklif etti.
İşte bu kritik süreçte Gül'ün isminin ortaya çıkmasını sağlayan Pollmark şirketinin kurucuları arasında yer alan bir grup akademisyen arasındaki bir isim bugün Türkiye'nin en önemli kurumlarından birinin başına getirildi.
Hem de yeni Cumhurbaşkanı Gül tarafından.
Böylece Gül, kendi isminin Çankaya için ortaya çıkmasını sağlayan Pollmark'ın kurucularından Yusuf Ziya Özcan'ı Yüksek Öğretim Kurulu'nun başına getirmiş oldu.

Kariyerinin, aldığı eğitimin hiç bir etkisi yok sırf Pollmark ın kurucusu diye Yök başkanı oldu diyebilmek...Herşeye muhalefet edeceğiz diye kendilerini rezil ediyorlar

Kardesim muhalefetseniz adam gibi seylere muhalefet olun. Sizin isiniz calismak degilki iktidara satsmak, sadece kusurlarını aramak. Adamlar kimi baskan yapsaydi siz onada bi kusur bulucaktınız buna eminim :S

Kardesim muhalefetseniz adam gibi seylere muhalefet olun. Sizin isiniz calismak degilki iktidara satsmak, sadece kusurlarını aramak. Adamlar kimi baskan yapsaydi siz onada bi kusur bulucaktınız buna eminim :S

Biz neye muhalefet olacağımızı iyi biliriz.

Meclise denetlemeleri için muhalafet partilerini boşuna koymazlar.
Akp tabularınızı yıkıp, Mhp ve Chp nin sözlerini de dikkate almalısınız. Gerekirse Dtp nin de...

takmıslar kafaya türban da türban die, üniversitelerin çok sorunu var kardeşim, üniversitelerin ödeneklerini, tubitaktan proje çıkma konularını, ar gör sorunlarını, jüri üyesi problemlerini herkes bi tarafa bırakmıs bi konuya takılıp duruyo...

Gerekirse Dtpninde
İşte çaresizliğin geldiği en son nokta
hayırlı olsun

sana katılmamak elde degil... bunların bildigi sadece olmayanı olur gibi gösterip karısıklık cıkarmak....

yök başkanı olarak Deniz Baykalı atasalardı eminim ona da bişeyler bulurlardı. :D

siyaseti okumak lazım.. ama tersten degil :) 45 ile 90 derecede :))))

Burada bazı partileri savunan arkadaşlar o partilerin doğuya giremedikleri yürekleri yetmedikleri için seçim öncesi çalışmaların dan bellidir. Belli illerden oy toplamışlardır. Seçim öncesi doğu illerine girmeyen partiler iktidar partisinin doğudan aldığı oyları DTPyle aynı tutuyorlar. :Kendi başarıızlıklarının arkasına hep iftira ederek nereye varacakları belli koca bi hiç. Sen doğu ve güneydoğu gitme sonra da orda ki boşlukta bazı partiler oy alsın nasıl bir mantık bu.

Gerekirse Dtpninde
İşte çaresizliğin geldiği en son nokta
hayırlı olsun

niye şaşırdınız???başbakanınızın dtp nin kapatılması konusunda soylediklerini ne cabuk unuttunuz?

Burada bazı partileri savunan arkadaşlar o partilerin doğuya giremedikleri yürekleri yetmedikleri için seçim öncesi çalışmaların dan bellidir. Belli illerden oy toplamışlardır. Seçim öncesi doğu illerine girmeyen partiler iktidar partisinin doğudan aldığı oyları DTPyle aynı tutuyorlar. :Kendi başarıızlıklarının arkasına hep iftira ederek nereye varacakları belli koca bi hiç. Sen doğu ve güneydoğu gitme sonra da orda ki boşlukta bazı partiler oy alsın nasıl bir mantık bu.

dogal gazı olan evlere kömür yardımı yaparak,bulgur pirinç dagıtarak oluyor bu işler maalesef.millet kendi istiyor güdülmeyi.

dogal gazı olan evlere kömür yardımı yaparak,bulgur pirinç dagıtarak oluyor bu işler maalesef.millet kendi istiyor güdülmeyi.

Ne kadar komiksiniz sığındığınız şeylere bak pirinç kömür nohut dıimi %47 oy aldırıyor ne kadar kolay... Bana prinç verdiler zaten ben de ondan ya kömür yardımı almasaydım burda bunlara söylemezdim..

oyların büyük bi bölümünün maddi yardımla yapıldıgını unutmayalım.şişli belediyesinde vatandaşa numara dagıtıp yardım yapıldıgını secimden once.tayyipten korkmayan yayın organlarında mevcut açın bakın

parayla oy mu satın alalım :)

Aklın mantığın alıyormu öyle bi güç % 47 aldırırmı parayla olurmu? Olur derseniz siz kendiniz kandırırsınız. Ama mevcut partilerin başarısılıkları yeni olan her partiyi tepeye taşır unutma bu millet artık yarım yüzyıldır kardeş kavgasından sağcı solcu türkçü kürtçü laik antilaik çatışmalarından bıktı herkes rıskına yaşamına bakacaklar daha iyi yaşamak için.

Elais boş versene sonuncu(!) yorum da yorum kalsın bence sebepler başkada bulamayınca sal gitsin işte :)

Ne kadar komiksiniz sığındığınız şeylere bak pirinç kömür nohut dıimi %47 oy aldırıyor ne kadar kolay... Bana prinç verdiler zaten ben de ondan ya kömür yardımı almasaydım burda bunlara söylemezdim..
Sana demiyor zaten ama bu şekilde geçinen çoook insanımız var

Geri