formulü dogru (tel no bulma)

inanilmaz ilginc aslinda. ama hocam yani bence bu bir matematik oyunu kafadan attigin 1 adet 3 haneli sayi ve 4 haneli sayi. isleme giriyor. sonucta 3 hanelini sonuna 4 haneli eklenmis oluyor. tabi kusura bakmayin boole kolaymis gibi gormuyorum bu islemi bu olayi bulmak tam bir zihni sinir icat olsa gerek. yurekten tebrik ediyorum.

Ya numralar boyle bi alogoritmaya gore duzenlenyo arkadasda onu bulmus. Bizede helal olsun demek düşer.

Arkadaşlar cok hoş görünüyo ama herkes bi kaç dakika içinde böyle şeyler üretebilir zaten. Bakın aşağıda olayı açıklıyorum.
1.Bizim 0 505 abcdefg gibi bi numaramız olsun.
2.Bize gerekli olan kısım "abcdefg" sayısı.
3.Şimdi gerekli işlemleri yapalım:
(abc*80+1)
(abc*80+1)*250
(abc*80+1)*250+defg
(abc*80+1)*250+defg+defg
(abc*80+1)*250+defg+defg-250
[(abc*80+1)*250+defg+defg-250]/2
4.Eğer parantezi açarsak:
(250*80*abc+250+defg+defg-250)/2
5.Biraz daha ilerletirsek(250 sayıları birbirini götürür):
(20000*abc+2*defg)/2=10000*abc+defg kalır.
6. 10000*abc=abc0000 olduğundan:
abc0000+defg=abcdefg olduğunu gösteririz.

arakadaşım helal olsun süper olmuş daha iyi açıklamışsın:clap

bunda bu kadar hayret edecek bişey yok millet. yaptığı matematiksel işlemleri tekrar geri alıyor. alın o zaman bi tane de ben söyleyeyim:

aklınızdan bi sayı tutun. tuttuğunuz kadar da ben verdim. 20 de başka biri verdi. şimdi 2 ye bölün ve benden aldığınızı geri verin. 10 kaldı.

hangi sayıyla denerseniz deneyin 20 nin yarısı olan 10 çıkar. örneğin 30 verirseniz 15 çıkar. 123 verirseniz 61,5 çıkar. bu da böyle bişey.

şu matematik nelere kadir ya rabbi...

böyLE bşy daha önce veriLmiştii :victory

hımmm onaylıyorum doğru formül bütün ama bir olay var formülü tam anlamıyla uygulaman için numaranın tamamını bilmemiz gerekir buda demek oluyorki formül doğru ama ne işimize yarar :)

numaranın hepsini bildikten sonra nie ugrasımm numarayı bulmak ama güzel paylasım saol

bunu ben bır yerde daha gormustum guzel bır matematık oyunu kbu

7 haneli sayılar için bulabileceğiniz, buna benzeyen diğer formuller de bir rakamı verilmemiş tel nosunun tamamını elde etmenizi sağlar mı?

Örneğin X XXX 967 A6 30 yukarıda ki işlemlerin sonunda yine aynı tel nosunun çıkması gerektiğinden A sayısının ne olduğunu bulabilirsiniz. aslında bir hanesini hatırlamadığınız numaralarda işe yarayabilir. :p

Az önceki cevabı yazdığım için aptal gibi hissediyorum :(( bi de fen lisesi mezunu olcam. taşlayın beni :p

Saçma,piyasada zaten bir sürü böle şey dolaşıyo,bütün numaraları yazmışsın zaten sen...son 4 rakamı biliyosan neyi bulmaya çalışıyosun zaten biliyosun :D

he hee hehh..
evet sadece matematik oyunu..
teşekkürler..:D

bole bi konu daa once verilmişti sanırım

Geri