formulü dogru (tel no bulma)

Ordaki yapılan

576 24 41
576 * 10.000 + 2441 işte başka hiç bişi değil. Evirmişler çevirmişler. Daha doğrusu ne evirebilmişler ne de çevirebilmişler. Olayın asıl özü bu. Olay da yok ya ortada. Yazan arkadaşta ne olduğunun farkında değil bence..! :):):) "khorfo" bunu açıklamış gerçi ama yinede arkadaşlarımız bunu anlayamamış herhaldeki bu olay devam etmiş. Bende Arkadaşların anlayabileceği şekilde anlatıyorum. Ahanda şimdi de anlamayın da banlattırın beni sonra..!

Arkadaşlar hangi telefon numarasını alıp son 4 rakamını ayırıp baştaki üç rakamı 10000 ile çarpıp son 4 rakamı da buna eklersiniz aynı şeyi yapmış olursunuz. neden 10000 ile çarpıyoruz..? Çünkü; son 4 rakamı ayırmış arkadaş verdiği güya oyunla yada buluşla. 4 basamaklı olduğu için. Son beş rakamını kenara ayırıpta yaparsak ilk iki rakamı 100.000 ile çarpıp son beş rakamı da eklersek aynı şey olur.

Gelelim verilen büyük matematik ustalığına. hauhauhaua Orda insanların kafasını karıştırmak için; önce 576 80 ile çarpılmış sonra bir eklenmiş sonrada 250 ile çarpılmış neden? Buraya adamın yapmış olduğu sadece ve sadece 576 rakamını 20001 ile çarpmış olmak hepsi bu. Ben ne dedim 10000 ile çarpınca dedim bu örnekte ise 20000 baz alınmış :):):) ve bir eklenmiş. Diğer işlemlerde de bunların sağlaması yine 10000'e gelecek şekilde sağlaması yapılmış. orda 250 ile çarpmadan önce 1 eklemesi demek sonradan da 250 çıkarması ile aynı yere geliyorus demek :):):) Bizim rakamımızı 20000 ile çarptı ya 1'i açıkladım şimdi zaten. Artık 20000 diyorum; evet 20000 ile çarptı yaa iki kere de son dört rakamı eklemiş ki son olarak ikiye böldüğümüzde rakamda sadece bir tane son dört rakam kalsın diye..! valla yaa bununla ilkokul ikinci sınıf öğrencisini kandırabilirseniz bu sizin matematik bilmenizden değil çenenizden kaynaklanır. huhauhauahuahau

fatu' Alıntı:
Gelelim verilen büyük matematik ustalığına. hauhauhaua Orda insanların kafasını karıştırmak için; önce 576 80 ile çarpılmış sonra bir eklenmiş sonrada 250 ile çarpılmış neden? Buraya adamın yapmış olduğu sadece ve sadece 576 rakamını 20001 ile çarpmış olmak hepsi bu. Ben ne dedim 10000 ile çarpınca dedim bu örnekte ise 20000 baz alınmış :):):) ve bir eklenmiş. Diğer işlemlerde de bunların sağlaması yine 10000'e gelecek şekilde sağlaması yapılmış. orda 250 ile çarpmadan önce 1 eklemesi demek sonradan da 250 çıkarması ile aynı yere geliyorus demek :):):) Bizim rakamımızı 20000 ile çarptı ya 1'i açıkladım şimdi zaten. Artık 20000 diyorum; evet 20000 ile çarptı yaa iki kere de son dört rakamı eklemiş ki son olarak ikiye böldüğümüzde rakamda sadece bir tane son dört rakam kalsın diye..! valla yaa bununla ilkokul ikinci sınıf öğrencisini kandırabilirseniz bu sizin matematik bilmenizden değil çenenizden kaynaklanır. huhauhauahuahau

biladerim sen ilk önce git forum kurallarını oku son yazdıgım 3 mesaj flood...cakiin kardeşimiz vermiş bişiy dogru veya yanlış bir konu açmış...bu kadar uzaması ve üzerine gidilmesi yanlış bu kadar zekisin sen bul bişiyler o zaman paylaşımını görelim

Arkadasim kimseye bisi dedigimiz yok. Veren arkadas zaten farkinda degil. Insanlarin telefon numaralarini örenebilmek için kendisine sorun, isteyin. Bak en güzel paylasim bu olsa gerek. Henüz paylasmaya layik gördügüm bisi yok. Ivir zivir seylerle insanlari oyalamaya gerek yok. Anketlerden uyusturucuya bakarsan paylasmis oldugum bisiler görebilirsin. Ben orda yazdiklarim gibi seylerin paylasim olduguna inaniyorum..! Herkesin fikri kendine.

telefon numarsının butun rakamlarını bildikten sonra bu ne işe yararki abii

arkadaşlar iyide burada bir de enteresanlık var telsimde hala devam eden CEPPOOL denen bir servis var isteyen istediği numarayı gidip alabilir.Yani tel nosunun belirli bir formatı yok.rastgele de denilebilir

ya böle şeyleri pişirip pişirip tekrar werince ne anlıonuz yaa.forum kirliliği..cep tel no bulmayla da bağdaşmıo.yane arkadaşım böle şeylere gerenk yok!

kardeş bizzat denedim ama bilinmeyen üç rakamı gene vermiyor bilinen taraf yine aynı şekilde çıkıyor.
genede sağol

en basit algoritma !!!!

Şimdi telefon numarasını alın. Misal XXX 555 55 55 olsun sonra bunu son 7 rakamını 2 ile çarpın 1 ekleyin sonra 1 çıkartıp 2 ye bölün sonuca bakın aynı telefon nosunu buldum algoritma doğrudur istediğiniz no da deneyebilirsiniz. Zor bir algoritma değil...

eheh tel no bulma formülünü tel nosunu bulduktan sonra kim kullanır :D

iyide hiç bir işe yaramadıktan sonra bunu bilmeninde bir anlamı yok... Genede saol

kendi numarama yaptım oldu. oldudaaaa dediğiniz gibi bi faydası olmayacak...

güzelde bunların hiç biri işe yaramaz paylaşım için tşk..........:):):):):)

böle matematik oyunları çok fazla
bir ikitanede benden.
2+2=5 ¿?

X = Y ................................................olsun
X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladık.
2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4..................................................buradan,
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?

bu matematik paradoksları.Madem ben fizikçiyim.fizik ile ilgili paradokslarada yer verim dimi ama :D
1)

Fizikte en önemli paradokslardan biride ikizler paradoksudur.

Buna göre ikiz olan kardeşlerden biri ışık hızı ile uzaya fırlatılsa ve 50 sene sonra dünyaya tekrar gelse dünyada kalan ikizin yaşı "x+50", uzaydan gelenin yaşı ise "x+50>gelen" olacaktır. Yani biri yaşlı biri genç ama bir çok bilim çevresi zamanda böyle bir yolculuğun ışık hızına dahi çıkılsa mümkün olmayacağını iddia eder. Çünkü eğer böyle olsa idi ışık sürekli geçmişe yol alır. Evrende sürekli yer değiştirmeyen ışık bütün evreni aydınlatırdı.Fakat atmosferimize çarpan mezonların 1sn lık anı, 10 dk gibi geçirdikleri ispatlanmıştır"
2) Aristodan:

Kabul edelim ki eşit ağırlıkta ve özellikte iki cismi belli bir yükseklikten attığımızda ikisi de aynı zamanda yere düşer. Şimdi bu iki cismi birbirine bağlayıp tekrar atalım. Aristo'ya göre bu cisimler daha hızlı düşmelidir. Çünkü artık ağırlıkların iki katı olan tek bir nesne olmuşlardır. Ya da olayı bir de şöyle düşünelim:
Ağırlıkları A ve a olan iki cisim düşünelim. Aristo'ya göre daha ağır olan A, daha hızlı düşer. Hızlarına da B ve b diyelim. Bu iki cismi birbirine bağladığımızda, A, a'yı kendine yani aşağı doğru çekecek; a da A'yı yukarı doğru çekecektir. Bu cisimler, yere B ve b arasında bir hızla yere düşmelidir. Ama Aristo der ki:

-" Cisimleri birbirine bağladığımızda ağır olandan daha ağır bir cisim elde etmiş oluruz. O halde A'dan daha hızlı düşmeliler."
Not : 2. fizik paradoksu alıntıdır.

Telefonun Hepsini Bildikten Sonra Niye Hesaplayalim.
Amaç Numaralari Bilmeden Elimizdekilerle Yola çikmak

eheheeh
denedim oldu bea
güxel paylaşım
bizim hocaya ders olsun böle şeler

uğraşmayın arkadaşlar bi KİKE yaramaz o problem :)) 118 i yada ttrehber.telekom.gov.tr e bağlanın bakın :)

paylaşımın için saol kardeş tşkkrler

Formul güzel paylaşım için teşekkürler...

Geri