Fethullahçı Sarmal…

Albayrak

Can Feda
Altın Üye
Reaction score
0
Bizim neo-liberallerin sık sık kullandıkları “demokrasi”,“özgürlük”, “insan hakları”, “hoşgörü” gibi kavramlar neyi amaçlıyor?

Kendilerini “demokrat aydın” olarak tanımlayan dönek Marksistler, gelir dağılımındaki eşitsizliğe, sömürüye karşı “sınıfsal siyasi mücadele”yi niçin hiç gündeme getirmiyorlar?

İki sorunun yanıtı zaten belli.

Sabah akşam CHP’yi eleştiren bu kesimler, sosyalist bir oluşumun içinde de yer almıyorlar.

Ne CHP’yi beğeniyorlar, ne DSP, SHP’yi ne de sosyalist partileri.

Hemen hemen tümü Fethullah Gülen’in “hoşgörü” kavramına sarılıp ağa, aşiret, şeyh, şıh yönetimini demokrasi ve özgürlüklerin simgesi olarak gösteriyor.

Bugün Güneydoğu’da yaşanan olay bu!

Bir yandan alt ve üst kimlik tartışması, öte yandan “onurlu Kürtler-onursuz Kürtler” kavramı sözde demokrasi-özgürlük simgesi olarak elden ele dolaşıyor; DTP ve AKP arasındaki çekişme tehlikeli bir yörüngeye giriyor.

Eylemin öncülüğünü ROJ TV ve Fethullahçıların Samanyolu TV - Zaman gazetesi yapıyor.

Emperyalizme karşı dik duruşu olanlar, Atatürk posterlerini, ay yıldızlı bayrağımızı evlerinin pencerelerine ve balkonlarına asan bireyler korku tünelinden geçiyor, kiminle konuşsam şöyle diyor:

“Bu Ergenekon savcıları bizi de içeriye alır mı?”

Türkiye “Fethullahçı gladyo”nun yarattığı “korku tüneli”nden geçiyor…

Fethullahçıların 90’lı yıllardaki adamı olan Tuncay Güney’i Irak’ın kuzeyindeki Erbil ve Süleymaniye’de iki okulu açmakla görevlendiren Fethullah Gülen değil miydi?

Yazılarımı ve kitaplarımı okuyanlar bilir… Tuncay Güney, 1994 yılında Erbil ve Süleymaniye’de iki okul açmıştı. Görev Fethullah Gülen tarafından verilmiş, Feza Eğitim Kurumları şirketi iki okulu açmıştı.

Peki, iki okulun araç ve gereçleri nasıl ulaştırılmıştı Erbil ve Süleymaniye’ye?

Kızılay ve Kızıl Haç’ın kamyonlarıyla!

O yıllar olayı şöyle anlatmıştım:

“Erbil ve Süleymaniye’de açılan iki okulda yaklaşık 22 öğretmen ABD pasaportu taşıyordu. Araç ve gereçleri taşıyan kamyonlara gelince. Kızılay’ın kamyonları MİT’in, Kızıl Haç’ınkiler ise CIA’nındı.”

Benim sık sık değindiğim bu olayı Fethullahçılar ne tekzip etti ne de yargıya taşıdı… MİT ya- lanlama göndermedi.

Tuncay Güney’in Fethullahçılarla ilişkisini herkes bilir…

2001 yılında dolandırıcılık suçundan gözaltına alınan Tuncay Güney’in polis sorgusunda Fethullah Gülen’le olan ilişkileri yok mu?

Var!

Haydi Zaman gazetesi ve Samanyolu o ifadeleri yayımlasın!

İki de bir Cumhuriyet gazetesine saldıran, İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay’ı diline dolayan Fethullahçı Zaman ve Samanyolu TV, Tuncay Güney’in tarikata yönelik açıklamalarına bir baksın!

Tuncay Güney sorgulanmadan “Ergenekon” açığa çıkmaz…

Şimdilerde Güneydoğu’yu kuşatan Fethullahçılar ilginç bir yayın politikası izliyor, “hoşgörü” ve “dinler arası diyalog” adı altında, emperyalizmin ağa babası ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir ayağını yaşama geçirmek için canla başla çalışıyor.

Alevi yurttaşlarımızın Ankara’da düzenledikleri mitingi kışkırtmak isteyen Fethullahçılara dikkat edilmesi gerekir!

Bizim “demokrat aydın” kimliğiyle dolaşan dönekler de onları alkışlıyor.

Neo-liberalizmin sömürü çarkı, gelir dağılımındaki eşitsizlik, Türk ve Kürt emekçilerinin sınıfsal siyasi mücadelesi “hoşgörü” örtüsü altında işliyor!

Bugünlerde CHP Genel Başkanı Deniz Bey’e yanaşmak için ilginç bir yöntem izleyip manşet atıyorlar:

“Baykal’dan zihniyet devrimi!”

Türkiye küresel ekonomik bunalımın kıskacına çoktan girdi…

Fabrikalar kapanıyor, işçi çıkarmalar sürüyor… Küreselleşen dünyada ekonomik sömürü emekçilerin kanını emiyor vampir gibi.

Türkiye gibi yoksul ülkelerin bireyleri “sömürü çarkı”nın içinde ufalanırken ağızlarına emzik veriliyor:

“Çok kültürlülük, altüst kimlik demokrasinin ve özgürlüklerin vazgeçilmezidir.”

Kimilerine bu emzik tatlı geliyor ve düşleriyle yaşamaya başlıyor…

Hikmet Çetinkaya

Kaynak

Tsk ya yapılan sözlü sataşmalara da değinzeydi dört dörtlük bir yazı olurdu..

Cumhuriyetin tetikcisi bu adam önce gazetesinde çalıştırdığı öcalan sempatizanlarının ve gaztesine bastırdığı terörsitlerin ilanlarının hesabını versin

Z€€;3796398' Alıntı:
Cumhuriyetin tetikcisi bu adam önce gazetesinde çalıştırdığı öcalan sempatizanlarının ve gaztesine bastırdığı terörsitlerin ilanlarının hesabını versin

cumhuriyet gazeteside dhkp-c nin baskanının ölümünü yayınlamasının hesabını versin...

arkadaşlar tamam sizlere katıldıgım yerler var ama sen kendi görüsünden başka kitap okumamışsın sen bir kapalı kutu içinde dönüp durmuşsun benı yanlış anlama benı ne hocayı desteklerım neden sosyalızımı ben vatanı seven bir TÜRKÜM ya bu ulke ınanınkı o kadar cok fırıldaklıklar donuyor kı nalatılmaz ama benım dikkatimi ceken chp,dtp,akp bunlar belli bir amaca çalışıyor bu benım düşüncem tabiki ama sizde daha dikkatlı takıp edersenız gündemi eminimki anlaya bilirsiniz neyse bu ülkede ağızı olan konuşuyor herkesi kaydeye alırsak evin yolunu bulamak bizim tek amacımız olmalıdır oda çalışmak çalışmak her alanda durmadan başka görevimiz yok bizim

tuncay güney günah keçisimi oldu ergenekoncuların.

işinize gelmeyenleri
sizin gibi düşünmeyenleri
sizinle taraf tutmayanları

kısaca özetlersek
evinde işyerinde türk bayrağını gururla asanları
yüce Atamızın izinde olanları
aziz ordumuza ve mensuplarına saldırmayıp ne pahasına olursa olsun yanında olanları
şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktan korkanları
bu vatanı bu milleti sevenleri
inadına yazıyorum sözde değil özde ulusalcıları milliyetçileri
laik cumhuriyetin yılmaz bekçilerini
yüreğinden gelerek NE MUTLU TÜRKÜM DİYEN herkesi

- ergenekoncu diye sınıflandırarak sığlığınızı belli etmiyormusunuz sizcede...

sonrada kalk burada fetullahın düşüncelerini, abd nin güdümünde icraat yapanları, tarafım diyerek askeri orduyu aşağılayanları, güya aydın geçinen demokrasiyi kendine payanda yapan vatan hainlerini, devleti soyup soğana çevirenleri, laik cumhuriyet düşmanlarını destekleyen yazılar yaz

Yorumsuz bırakıyorum.

Saygılarımla...

sizler önce Irak ta yüzbinlerce insanın kanının dökülmesinde ki paylarınzın hesabını verin sizler önce talafer de 1 gün içinde yangın bombasıyla kavrulan 3000 türkmenin hesabını verin sizler önce allah kitap diye diye açılan kırk bin apartman kilisenin hesabını verin sizler önce B.O.P. eşbaşkanlığından iftihar eden tayyip erdoğanın hesabını verin ondan sonra gidin başkalarına hesap sorun gidin sorun bakalım istediğiniz hocaya Hristiyan askerleri müslüman kadınlara burnumuzun dibinde tecavüz ederken bizim burada alık alık bakmamız doğrumudur diye gidin sorun bakalım hocaya bir başbakan besmeleyle kilise açabilirmi diye birde pkk lı olmakla suçlamışsınız cumhuriyet gazetesini peki akp iktidara gelmeden önce terör bitirlmemişmiydi akp ile terör azmadımı akp nin sayesinde amerika Kuzey ırak ta pkk ya hamilik sağlamadımı neden bunları görmüyorsunuz çünkü işinize gelmez çünkü sizin derdiniz haklı haksız savunması değil sizin derdiniz güçlü güçsüz çelişmesi eğer birisinde güç varsa siz ve sizin gibiler o güce taparsınız kraldan çok kralcı kesilirsiniz ama dikkatli olun tarihin çöp sepeti sizin gibi bir çok örnekle doludur.

allah her zaman doğruyu görür doğruyu kabul eder eğer birini suçlayacaksanız onun yaptıklarına bakarak değil onun yerinde olmak isteyenlerin ne yapabileceklerini hayal edin ona göre yorum yapın yani eminim ki suana kadar chp yada diğer herhangi sol parti olsaydı akp nin 5 katı bu ülkeyi satardı neden enbasitinden chp seçimlerde kendi yandaşlarını sattı türk halkını aşağıladı adamlar neredeyse.. chp liler bile yeri geldi akp ye oy verdi chp döndü durdu yine halkı sattı en sonunda yerel secimler geldi öyle bir döndü ki 180 derece değil 180000.. derece kendi düşüncesini sattı burada gecmişte söylediği dini yöndeki eleştirilerini özellikle kastediyorum ben ne akp liyim ne chpli ama inanın akp ülkeyi satıyorsa birilerinin boyunduruğu altındaysa onun dışındakiler eminim çoktan birilerinin himayesine 50 kat girmişti 100 kat 200 kat bırakın bu işleride adam gibi yargısız okuyun herzaman kendi savunduğunuzun zıttını savunanıda okuyun hersöylenene kanmayın bu yüzden buhale geldik dincisi de laikçiside siz bişeyden anlamazsanız babalar gibi satar ülkesini kim olursa olsun yapar bunu sende olsan başta belki sen bile yaparsın insan oğlu....

Hangi amaca yönelik bir yazı olduğu apaçık. Hem dezenformasyon hem de manipülasyon var. Boş düşünceler boş hayaller.

kuran kursları ,tarikat evleri okulları, cemaat dersaneleri ,imam liseleri ve siyasetin merkezi camilerle halk devşirilerek milli şuurdan uzaklaştırılmıştır.bunun için dini söylevler yapılarak halk kandırılmıştır.

amerikancı,avrupacı (bop çu,amerkan özgürlükçüsü,liberal,diyalogçu,sorosçu) olan bir halk emperyalistlerin (sömürgecilerin) uşaklığını allaha kulluk sanarak karşı düşüncede olanları dinsizlikle koministlikle suçlarlar türlü iftiralar atarlar.

Bizi yanlış yola sevk eden habisler bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, saf ve temiz halkımızı hep şeriat sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harap eden fenalıklar hep din kisvesi altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir.
1923 (Atatürk’ün S.D.II, s. 127)

Adî ve alçak hilelerle hükümdarlık yapan halifeler ve onlara dini âlet yapmaya tenezzül eden sahte ve imansız âlimler, tarihte daima rezil olmuşlar, rezil edilmişler ve daima cezalarını görmüşlerdir.

Dini kendi ihtiraslarına âlet yapan hükümdarlar ve onlara yol gösteren hoca namlı hainler, hep bu sonuca sürüklenmişlerdir.

Böyle yapan halife ve din bilginlerinin arzularına kavuşamadıklarını, tarih bize sonsuz misallerle izah ve ispat etmektedir. Artık bu milletin ne öyle hükümdarlar, ne öyle âlimler görmeye tahammülü ve imkânı yoktur. Artık kimse, öyle hoca kıyafetli sahte âlimlerin yalan dolanına ehemmiyet verecek değildir. En cahil olanlar bile o gibi adamların mahiyetini gerektiği gibi anlamaktadır. Fakat bu konuda tam bir güven sahibi olmaklığımız için bu uyanıklığı, bu dikkati, onlara karşı bu nefreti, hakikî kurtuluş anına kadar bütün kuvvetiyle, hattâ artan bir kararlılıkla muhafaza ve devam ettirmeliyiz. Eğer onlara karşı, benim şahsımdan bir şey anlamak isterseniz, derim ki, ben şahsen onların düşmanıyım. Onların menfi yönde atacakları bir adım, yalnız benim şahsî imanıma değil, yalnız benim gayeme değil, o adım benim milletimin hayatıyla ilgili, o adım milletimin hayatına karşı bir kasıt, o adım milletimin kalbine yöneltilmiş zehirli bir hançerdir. Benim ve benimle aynı fikirde arkadaşlarımın yapacağı şey, mutlaka ve mutlaka o adımı atanı tepelemektir.
fiüphe yok ki, millet birçok fedakârlık, birçok kan pahasına, en sonunda elde ettiği hayatî ilkesine kimseyi tecavüz ettirmeyecektir.
Bugünkü hükûmetin, meclisin, kanunların, Anayasa’nın nitelik ve sebebi hep bundan ibarettir. Sizlere bunun da üstünde bir söz söyleyeyim. Farzımuhal eğer bunu temin edecek kanunlar olmasa, bunu temin edecek meclis olmasa, öyle menfi adım atanlar karşısında herkes çekilse ve ben kendi başıma yalnız kalsam, yine tepeler ve yine öldürürüm.
1923 (Atatürk’ün S.D.II, s. 146)

Hangi amaca yönelik bir yazı olduğu apaçık. Hem dezenformasyon hem de manipülasyon var. Boş düşünceler boş hayaller.

'Yıkın Heykellerimi'

"Ey milletim,
Ben, Mustafa Kemal'im...
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim,
Hâlâ en hakiki mürşit, değilse ilim,
Kurusun damağım, dilim.
Özür dilerim...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

Özgürlük hâlâ,
En yüce değer
Değilse eğer...
Prangalı kalsın diyorsanız, köleler...
Unutun tüm dediklerimi.

Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı,
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı,
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı...
Unutun tüm dediklerimi.

Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın.
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh, dünyada barışın.
Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın.

Unutun tüm dediklerimi.

Özlediyseniz fesi, peçeyi.
Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi.
Hâlâ medet umuyorsanız
Şıhtan, şeyhten, dervişten.
Şifa buluyorsanız,
Muskadan, üfürükçüden...
Unutun tüm dediklerimi.

Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...

Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız;

Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.

Fazla geldiyse size,
Hürriyet, Cumhuriyet...
Özlemini çekiyorsanız,
Saltanatın, sultanın...
Hâlâ önemini anlayamadıysanız,
Millet olmanın...
Kul olun, ümmet kalın,
Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi.
RAHAT BIRAKIN BENİ..."

Saygılarımla sevgili forumdaşım

Herkes okuduğum kadarıyla birbirine hesap sormak dışında konuyla ilgili yorum yapmamış. Bari ben yapayım yorumu.

Yazar diyor ki; Emperyalizme karşı dik duruşu olanlar, Atatürk posterlerini, ay yıldızlı bayrağımızı evlerinin pencerelerine ve balkonlarına asan bireyler korku tünelinden geçiyor, kiminle konuşsam şöyle diyor:

“Bu Ergenekon savcıları bizi de içeriye alır mı?”

Düşünebiliyor musunuz, ülkemiz de Atatürk' ü bile sevmeyi suç haline getiren bir zihniyet var??! Asıl üzerinde tartışılması gereken nokta budur bence.

allah her zaman doğruyu görür doğruyu kabul eder eğer birini suçlayacaksanız onun yaptıklarına bakarak değil onun yerinde olmak isteyenlerin ne yapabileceklerini hayal edin ona göre yorum yapın yani eminim ki suana kadar chp yada diğer herhangi sol parti olsaydı akp nin 5 katı bu ülkeyi satardı neden enbasitinden chp seçimlerde kendi yandaşlarını sattı türk halkını aşağıladı adamlar neredeyse.. chp liler bile yeri geldi akp ye oy verdi chp döndü durdu yine halkı sattı en sonunda yerel secimler geldi öyle bir döndü ki 180 derece değil 180000.. derece kendi düşüncesini sattı burada gecmişte söylediği dini yöndeki eleştirilerini özellikle kastediyorum ben ne akp liyim ne chpli ama inanın akp ülkeyi satıyorsa birilerinin boyunduruğu altındaysa onun dışındakiler eminim çoktan birilerinin himayesine 50 kat girmişti 100 kat 200 kat bırakın bu işleride adam gibi yargısız okuyun herzaman kendi savunduğunuzun zıttını savunanıda okuyun hersöylenene kanmayın bu yüzden buhale geldik dincisi de laikçiside siz bişeyden anlamazsanız babalar gibi satar ülkesini kim olursa olsun yapar bunu sende olsan başta belki sen bile yaparsın insan nıoğlu....

yani lafmı şimdi bu deniz baykal daha çok satarmışda tayyip daha az satıyormuş kardeşim sonuçta ikiside satmıyormu neyin pazarlmasını yapıyorsun bunlara takılıp kalacağımıza kendi bağımsızlık mücadelemizi versek ya ayrıca şimdiye kadar bu ülkeden bir çok başbakan geldi geçti hiçbiriside ben şu ülkenin şu projesinin eşbaşkanıyım demedi sen ister kendini kandırmya devam et ister gerçekleri görmeye çalış yalnız şu bir gerçek tayyip erdoğanı savunan çoğu kişi onu haklı gördüğü için savunmuyor güçlü gördüğü için savunuyor buda tarihin ahmaklara oynadığı en eski oyundur maalesef sonu herzaman hüsranla sonuçlanmıştır hiç kimse tarihe çalım atamaz eninde sönunda gerçeklerin önünde diz çöker Tayyip ERDOĞAN'A da olacak olan budur ayrıca chp ye karşı olan bu öfkeni anlaya bilmiş değilim tek partili dönemden beri 58 yıl geçti bu kadar sene içerisinde chp nin iktidar da kalma süresi 10 yılı geçmez eğer birilerini suçlayacaksan fazla uzağa gitmene gerek yok hemen arkanda özal dönemi duruyor oraya bir bak tamam bende chp li değilim ama el insaf 48 yılı bir çırpıda silip atıyorsun 10 yılı bile bulmayan sol parti dönemlerinden hesap soruyorsun sen önce kendi evinin önünü temizliyeceksin sonra başkalarına kafa tutacaksın

kuran kursları ,tarikat evleri okulları, cemaat dersaneleri ,imam liseleri ve siyasetin merkezi camilerle halk devşirilerek milli şuurdan uzaklaştırılmıştır.bunun için dini söylevler yapılarak halk kandırılmıştır.

amerikancı,avrupacı (bop çu,amerkan özgürlükçüsü,liberal,diyalogçu,sorosçu) olan bir halk emperyalistlerin (sömürgecilerin) uşaklığını allaha kulluk sanarak karşı düşüncede olanları dinsizlikle koministlikle suçlarlar türlü iftiralar atarlar.

Bizi yanlış yola sevk eden habisler bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, saf ve temiz halkımızı hep şeriat sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harap eden fenalıklar hep din kisvesi altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir.
1923 (Atatürk’ün S.D.II, s. 127)

Adî ve alçak hilelerle hükümdarlık yapan halifeler ve onlara dini âlet yapmaya tenezzül eden sahte ve imansız âlimler, tarihte daima rezil olmuşlar, rezil edilmişler ve daima cezalarını görmüşlerdir.

Dini kendi ihtiraslarına âlet yapan hükümdarlar ve onlara yol gösteren hoca namlı hainler, hep bu sonuca sürüklenmişlerdir.

Böyle yapan halife ve din bilginlerinin arzularına kavuşamadıklarını, tarih bize sonsuz misallerle izah ve ispat etmektedir. Artık bu milletin ne öyle hükümdarlar, ne öyle âlimler görmeye tahammülü ve imkânı yoktur. Artık kimse, öyle hoca kıyafetli sahte âlimlerin yalan dolanına ehemmiyet verecek değildir. En cahil olanlar bile o gibi adamların mahiyetini gerektiği gibi anlamaktadır. Fakat bu konuda tam bir güven sahibi olmaklığımız için bu uyanıklığı, bu dikkati, onlara karşı bu nefreti, hakikî kurtuluş anına kadar bütün kuvvetiyle, hattâ artan bir kararlılıkla muhafaza ve devam ettirmeliyiz. Eğer onlara karşı, benim şahsımdan bir şey anlamak isterseniz, derim ki, ben şahsen onların düşmanıyım. Onların menfi yönde atacakları bir adım, yalnız benim şahsî imanıma değil, yalnız benim gayeme değil, o adım benim milletimin hayatıyla ilgili, o adım milletimin hayatına karşı bir kasıt, o adım milletimin kalbine yöneltilmiş zehirli bir hançerdir. Benim ve benimle aynı fikirde arkadaşlarımın yapacağı şey, mutlaka ve mutlaka o adımı atanı tepelemektir.
fiüphe yok ki, millet birçok fedakârlık, birçok kan pahasına, en sonunda elde ettiği hayatî ilkesine kimseyi tecavüz ettirmeyecektir.
Bugünkü hükûmetin, meclisin, kanunların, Anayasa’nın nitelik ve sebebi hep bundan ibarettir. Sizlere bunun da üstünde bir söz söyleyeyim. Farzımuhal eğer bunu temin edecek kanunlar olmasa, bunu temin edecek meclis olmasa, öyle menfi adım atanlar karşısında herkes çekilse ve ben kendi başıma yalnız kalsam, yine tepeler ve yine öldürürüm.
1923 (Atatürk’ün S.D.II, s. 146)

:clap:clap:clap:clap

Geri