Fedora Core 6

ellerine sağlik birader.. dvd iso linki için 10 üzerinden 10

ellerine sağlik birader.. dvd iso linki için 10 üzerinden 10

herşey sizler için

rosentain e bir çözüm

rosenstain' Alıntı:
kardes ben ındırdım ama bunu cd ye nasıl atılcak bu 5 cd olanı ındırdım ıso olarak atıorum ama autorun yokmu bunu hanı xp de olan gıbı kafam karıstı sımdı :vur :emzik
arkadaşım bu dosyaları direkt olarak cd ye yazdıysan eger boşa gitmiş o cdler derim sana... windowsta dosyalara çift tıklayınca nero yüklüyse açması lazım değilse yükleyiver,burning room açınca direk bi pencere çıkıyo alt taraftaki yaz bölmesine tıkla cd ye öyle yaz,içerdeki dosyaları cd ye yazar . Bu işe yarar umarım...:hhsigara

degistirmekten korkuyorum .... simdi windowsu sil bunu yükle ondan sonra bazi hatalar versin veya senin aletlerinden bazilarini tanimasin ... sonra yeniden windowsu yükle ... bu linux knorpix gibi birsey mi? .... birde dvd icin sadece yukaridan her ikisini mi yüklemem gerekiyor? tskler ...

Birisi ISO olarak nasıl kaydedebileceğimizi açıklayabilir mi? tşk..

Arkadaşların baya kafası karışık benim de bir sorum var benim pc celeron 2.6
ve hardiski 40 gb 1152 gb ram var. ben pc mi üçe bölerek win98-xp-linux kurmak istiyorum acaba kura bilirmiyim ?
ayrıca linux hakkında çok bir bilgim yok nasıl kurarım linux de xp veya win98 deki gibi ne kadar alan istiyor yada işletim sistemi FAT32-NTFS yada LİNUX mü olması lazım konu hakkında genel bir bilgi verirseniz sevinirim.
Nerden indireceğimizden başlayıp harddiskimizde ne gibi işletim sistemi üzerine kurmamızdan tutup ne kadar alan gerekli olduğuna kadar bilgileri toplarsak sanırım anlamıyacak kimse kalmayacaktır...

indirdim dosyayı dvd yi nasil yazcam.
nerodan dvd yi seçip başlangıc diskimi olustur dicem. seciyom a: falan cikiyo bi türlü olusturp kuramadım bi yardim

arkadaşlar harika bir işletim sistemi en güzel tarafı 64 bit oluşu fakat nete bir türlü bağlanamıyorum çünkü realtek ethernet kartlarında problem çıkarıyor bilginiz olsun

ellerinize sağlık paylaşım harika ...

ne kadar zor bişi hiç bi program çalısmıyo nerdeyse direk siliyom sinir oldum bune ya

Mikrop derki;

Bakın değerli arkadaşlar Lİnux u kurabilmek için HDD nizde gerekli bölümlendirmeyi yapmalızınız ilk önce Yani eğer C de (NTFS) oalrak Windows unuz kurulu ise sizde buaraya Linux u kuramazsınız Linuz farklı bir Partişon yapısında çalışır. Bu da ext2 veya ext3 formatıdır.

şimdi öncelikle C ve (-veya) D ve E olmalıdır ki veri kaybına uğramayın.

C de windows D de de Linux u kurabilirsiniz. Bu ayrımı ve Formatı nasıl ayarlıyacağım diye düşünüyorsanız eğer Partition Magic 8.0 programını kullanmalısınız (Türkçe)

C yi ikiye bölüp D partişonunu oluşturdukdan sonra o partişna iki biçimlendirme yapacaksınız. 1.si Swap 2 vey a4 mb olacak geri kalan bütün d partişonunu da ext3 olarak biçimlendireceksiniz.

Daha sonra İSO olarak indirdiğiniz dosyaları CD lere nero program le aktarıp (Yani hazır ISO ları CD lere kaydedip 1.CD yi CD rom a takın.

Daha sonra Boot olarak CD yi ayarlayın ve kuruluma başlayın. buraya kadar gelin gerini ben hallederim.

Sevhiyleve Dostça kalın.

Yada durun ya ben biye hallediyim googleye fedora core kurulumu diye aratın ordan da bulabilirisniz.

arkadaşlar,ben de fedora kullanıyorum ve gerçekten iyi ama windows kadar olamaz her programı bir kere çalıştıramazsınız linux uyumlu olursa çalışır.Bir de windows altında çalışır şöyle çalışır vmware workstation 5 kurun www.vmware.com dan sonra crack ini ..www.theserials.com da alabilirsiniz.Ama bu sitede virus var uyarıyım öncelikle internet güvenlik ayarlarınızı en yüksek e getirin.Veee fedora 6 yı sanal işletim sistemi oalrak kurun desteği var..ayrı partition veya disk probleminden kurtulun ...............!!!!

İSO DOSYALARI Cd\dvd YE NASIL YAZILIR

Kakashi' Alıntı:
indirdim dosyayı dvd yi nasil yazcam.
nerodan dvd yi seçip başlangıc diskimi olustur dicem. seciyom a: falan cikiyo bi türlü olusturp kuramadım bi yardim
KARDEŞ MESAJDA YAZDIĞINA GÖRE BİLGİSAYARINDA NERO YÜKLÜ, GELELİM BU DOSYAYI NASIL YAZDIRACAĞINA. ÖNCE İSO DOSYASI ÜZERİNE SAĞ TIKLA=>BİRLİKTE AÇ DE PROGRAM SEÇMEN İÇİN AÇILAN PENCEREDE "NERO BURNİNG ROM"U SEÇ TAMAM DE BURNİNG ROM AÇILINCA "Derlemeyi Yazdır" DİYE Bİ PENCERE AÇILIR. BOŞ CD\DVD Yİ SÜRÜCÜYE TAKTIKTAN SONRA AÇILAN BU "Derlemeyi Yazdır" PENCERESİNİN ALT KISMINDAKİ "YAZDIR" KUTUCUĞUNA TIKLAYINCA İSO DOSYASI CD\DVD YE YAZILMIŞ(ASLINDA BU DOSYA DEĞİL İÇERİSİNDEKİ DOSYALAR CD\DVD YE YAZILIR.) OLACAK.
BU YAZDIKLARIMI UYGULARSAN İŞİNİ ÇOK KOLAY HALLEDEBİLİRSİN İŞİN EN KISA YOLUNU BURAYA YAZDIM.EĞER ANLAYAMADIĞIN BİYER OLURSA BANA MESAJ GÖNDEREBİLİRSİN...

balyozcu' Alıntı:
KARDEŞ MESAJDA YAZDIĞINA GÖRE BİLGİSAYARINDA NERO YÜKLÜ, GELELİM BU DOSYAYI NASIL YAZDIRACAĞINA. ÖNCE İSO DOSYASI ÜZERİNE SAĞ TIKLA=>BİRLİKTE AÇ DE PROGRAM SEÇMEN İÇİN AÇILAN PENCEREDE "NERO BURNİNG ROM"U SEÇ TAMAM DE BURNİNG ROM AÇILINCA "Derlemeyi Yazdır" DİYE Bİ PENCERE AÇILIR. BOŞ CD\DVD Yİ SÜRÜCÜYE TAKTIKTAN SONRA AÇILAN BU "Derlemeyi Yazdır" PENCERESİNİN ALT KISMINDAKİ "YAZDIR" KUTUCUĞUNA TIKLAYINCA İSO DOSYASI CD\DVD YE YAZILMIŞ(ASLINDA BU DOSYA DEĞİL İÇERİSİNDEKİ DOSYALAR CD\DVD YE YAZILIR.) OLACAK.
BU YAZDIKLARIMI UYGULARSAN İŞİNİ ÇOK KOLAY HALLEDEBİLİRSİN İŞİN EN KISA YOLUNU BURAYA YAZDIM.EĞER ANLAYAMADIĞIN BİYER OLURSA BANA MESAJ GÖNDEREBİLİRSİN...

selam arkadasım "İSO DOSYASI" demisin a dosyalari zip ten acıtktan sonra içinde linux iso klasor var bunamı senın dediklerini uyguluyacagız .bunu anlamadık daha linux kurup ne yapcaksak ls çeker bakarız artık :hhsigara

bunu sevemedim..
ayrıca Solariz fedora yı kurduktan sonra nasıl kaldırılacağınıda anlatsaydın keşke :)

Tefnut' Alıntı:
selam arkadasım "İSO DOSYASI" demisin a dosyalari zip ten acıtktan sonra içinde linux iso klasor var bunamı senın dediklerini uyguluyacagız .bunu anlamadık daha linux kurup ne yapcaksak ls çeker bakarız artık :hhsigara
78K2KT849577-02.jpg

Kardeş bana daha indirmek nasib olmadı bu dosyaları. Onun için zipten ne çıktığını bilmiyorum, inş. indireceğim ama dediğin klasörde resimdeki gibi simgesi olan dosyalar olması lazım bu dosyalara önceki mesajda anlattığımı uygularsan başarılı olacağına eminim...:hhcool

1162539839fc6loginfe0.jpg

İNDİRDİM VE KURDUM GÜZEL TEŞEKÜRLER

fedora bir işletim sistemii ! arkadaşlar

tabanı linux'e dayaynır. eskkiden olsa komutlala çalışırdı ama artık öyle değil...

şimdi windows'a benzerliği syaesinde kullanımı kolay ve basit ve üstelik BEDAVA bir işletim sisitemiii!!!!!

linux işletim sisitemini kurduğunuzda kurulumla bereber tüm programları otomatik olark kurar ve kurduktan sonra herhangi ek bir program kurmanıza gerek yok!

nedemek istediğimi kısaca özetleyeyim! ; ofis,winamp,msn mesenger,yahoo mesenger v.b. ,nero, media player, power dvd v.b , winzip,winrar gibi programalrın hemen hepsi kurulu olarak geliyor ... ve kurulum bittikten sonra her programı kolaylıkla kullanabiliyorsunuz!

VMware-player gibi programalrla windows altında rahatlıkla kullanabilir ve windowsa hiçbir zarar vermeden kullanırsınız......

bu programı bilen ve kullanan arkadaşlara sorarak sizde rahatlıkla windows altında istediğiniz bir işletim sisitemini kurarak görebilri kullananbilrisiniz.....

___________aziz______________

arkadaşlar lütfen biraz mantıklı olun linux bir işletim sistemidir ve windows altında çalışmaz windows un bir alternatifidir ve bence birçok iş için güzel bir alternatifidir.. Ayrıca fedora da linuxun devamı değildir fedora linuxun çekirdeğini kullanan binlerce farklı dağıtımdan sadece birisidir ... Ben yine de debian dağıtımını yeğlerim ama buradakilerin onu kullanırken zorlanacağını düşünüyorum fedorayı veya türk üretimi olan pardusu deneyebilirsiniz mandrivayı ya da eski adıyola mandrakeyi hiç sewmedim

arkadaşlar linux bir işletim sistemidir bir program değildir windows un ücretsiz bir elternatifidir windows altında çalışmaz öncelikle bu konuya açıklık getirreyim ve bence bir çok iş için server olsun başka şeyler olsun güzel bir alternatifidir ... ayrıca fedora da linuxun yenisi falan değildir linux dediğimiz şey işletim sisteminin çekirdeğidir bu çekirdeği ve programları derleyip toplayanlara dağıtım üreticileri ve bu toplamalara dağıtımlar(distro-distribution) denir... Bu dağıtımların listesi www.distrowatch.com dan bulunabilir. Bazı dağıtımlar zor bazıları ise windows benzeri kullanımı kolay dağıtımlardır kanımca fedora ikinci gruptadır...başlangıç için iyidir fakat şunu bilmelisiniz ki windows ile linuxu aynı harddisk bölümüne(partition) kuramazsınız bunun için boş bir disk bölümünüz olması gerekir

Geri