Fatih Akın: Türkiye'de askerlik yapmayacağım

Alay maiyetinde söyledin sanırım...Ama cok ciddi durmuş söyliyim..

ciddi söylenmesinden kaynaklaniyordur .. bende askerlige gitmem .. bu tr devleti icin gecerli olan bir prensip degil ... hic bir devlet icin askerlik yapmam .. bana hakaret eden birine tsk edecek kadar kin mi besliyorsun bana ..

Şerefsiz bi yere gelmek için orhan pamuk gibi buda satar namusunu şerefini....

Allah belanızı versin... Nası rahat uyuyor bu kansızlar...

Hehe , Alınmışsın bakıyorum Aysar efendi. Alınmalısın da. Doğrular bazen alındırabiliyor insanı :)

Sanki sizler barışçıl diğerleri savaşçı gibi tavır takınıyorsunuz. Kimse istemiyor savaş bu ülkede, eğer dediğin gibi barışçıl olmasaydık ; Çoktan ırağa bizde girmiştik. Çoooktan ermenisstana saldırmıştık v.b. Sizin BARIŞÇILLIĞINIZ korkaklıktan kaynaklanıyor olmasın :D

Biz diyoruz ki, yada kendi adıma konuşayım , Ben diyorum ki: Savaş kötü bir şeydir, Allah kimseye savaş acısını tattrımasın. Ancak kapımıza dayandığı zamanda mecburuz savaşmaya. Bunun içinde nasıl savaşılacağını öğrenmemiz gerekli.

He; TSK nın sistemi askerlik % 100 doğru mu, elbette hayır, ancak sistemin eksik olması başka, barışçıllık adı altında yeri geldiğinde savaştan kaçmak başka :)

Ayrıca Biz Analarımız, bacılarımız, kızkardeşlerimiz işin savaşıyoruz. Sen savaşma olsun varsın, silah alma sen eline. Eğer bu Vatan topraklarında iseler; Biz senin o yüce Varlık olan; Anneni de, bacılarını da, kızkardeşlerini de koruruz merak etme ( Bak bu hakaret değil ona göre, ciddi ciddi söylüyorum. Sakın Yanlış anlama burayı üzülürüm. Kesinlike ciddi söyledim burayı).

Şunu da unutma sakın; zorunda kalınca değil tabancayı , elinde 8 cm lik çakıyla bile savaşabiliyor insan ( Allah o günleri göstermesin ).

yilank ... dostum bir daha benim msjimi okurmusun lütfen .. ben prensiplerden dem vuruyorum sense beni bazi katogireler katiyorsun sen ve ben siz ve bizlilerle bana hitap oluyorsun ... kimsenin anasina bacisina bilmem kimin nesine daha birsey olmadi ( her milleti galeyana getirecek ibare, sloganlardir bunlar bu arada her devlet icinde degisik degisik boyutlar isimler alir...kitlesel psikoloji) ... sadece kücük bir gerilla güruhundan konusuyoruz ... evet allah basimiza getirmesin ... olmasi gerekirse tabii ki savasilir .. bakiniz Selahaddin Eyyubi ... büyük statüsü var benim icin ..

daywalkere alinmamin baska nedenleri var .. bir x,y sahis degil ...

Prensiplerinize söz söylemedim, söylemeye de hakkım yok zaten.

""evet allah basimiza getirmesin ... olmasi gerekirse tabii ki savasilir .."" teşekkür ederim. Aradığım cevap buydu. Cahil efendi sözümü geri alıyorum o zaman ( önemsiyorsanız; hoşgörünüz )

""sadece kücük bir gerilla güruhundan konusuyoruz"" ben genel konuşmuştum. Bu konuda hak veriyorum size. Ufak tefek lavantalarla koskoca ordunun uğraşması ( en azından ufak birliği işi bitirebilir) mantıklı değil, ancak sanırım durum PKK değide; Ülkeler arası savaşa doğru gidiyormuş gibi olduğu için, genel şeylerden behsetmiştim.

Ben özsel olarak bundan bahsediyordum. Yoksa TSK nın askerlik sisteminde eksiklik ve hatalar var , buna ben de inanıyorum. Ben ; sizin akerlik yapmak istemediğinile değil; temel savaşma eğitimi almak istememenizi ve mevbur kalınca savaş mak istememenizi eleştirmeye çalışmıştım, ancak açığa kavuştu son sözleriizle. Neyse uzatmayayım. Konumuz fatih akın olduğu için bir nevi onunla pekiştirdim dediklerinizi ( hak veriniz ).

ciddi söylenmesinden kaynaklaniyordur .. bende askerlige gitmem .. bu tr devleti icin gecerli olan bir prensip degil ... hic bir devlet icin askerlik yapmam .. bana hakaret eden birine tsk edecek kadar kin mi besliyorsun bana ..

Ne kini aysar...Nerden çıkardın..Kime kin beslemişim de sana besliyeceğim...Yorumun gerçekten rahatsız edici idi...Bu yönde bir arkadaş da zihniyetin konusunda yorumda bulunmuş..Zihniyetin gerçekten buysa benim de tazvip etmediğim bir zihniyet..kusura bakma...

Ayrıca konu ile ilgili eklemek isterim...
Bu ülkede yaşayan veya bu ülke vatandaşı olan herkez nasıl bu ülkenin imkanlarından yararlanıyor ise gerektiğinde askerliğini de yapacak...Haa Amerika'nınkinden faydalanıyosa gitsin orda yapsın ama Türk Vatandaşı ise Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak bitirecek askerliğini...Yapmak istemeyen defolsun gitsin..Kimseyi biz zorla tutmuyoruz...Bizde ne Fatih'ler var o Fatih Akın'ı 50 kez satın alır...

Aslında Anlamadığım konu madem bu ülkeyi hiç sevmiyorsunuz neden her fırsatta Türkiyeye geliyor veya içinde Türkiye olmayan iş yapmıyorsunuz...Benim bildiğim sevmediğin bir kimse veya yer oldu mu bir daha ağza bile alınmaz, anılmaz...Ama bunlarda öle değil..Her fırsatta Türkiye şöyle Türkiye böyle diye ağızlarından hiç düşürmezler, Türkiyeyi karalarlar ama işleri düştümü sessiz sedasız sesleri çıkmaz faydalalnırlar.."Tabi faydaancaz Türk vatandaşıyız biz" gibi küstahlaşırlar bide...

Defolun ulen..Bizde Haine yer yok...Hepsini besleriz..Körü ,sağırı, pisi, temzi, fakiri, cimrisi, delisi, huysuzu,... AMA hain ise defolsun gitsiz...Daha da girmek için uğraşırsa Kendi bilir artık...

Geri