F.Bahçe Neden Sevilmiyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

metalic

New member
Reaction score
0
Dünyayı bilmeyen, dünyanın maskarası olur. Kötülüğ
Halkın takımından antipati krallığına...

Bursaspor’un şampiyonluğu gösterdi ki F.Bahçe taraflı-tarafsız halkın kalbinden uzaklaşıyor. Peki neden F.Bahçe bu kadar sevilmiyor?

Geçen ay spor basınının pek de ilgi göstermediği bir haberi Hürriyet Gazetesi yayınladı. A&G araştırma şirketinin yaptığı ‘taraftar anketi’nde en ilginç madde ise ‘en hoşlanmadığınız takım hangisi’ydi . Cevap mı? Türkiye’nin en sevilmeyen takımı yüzde 68.5 ile F.Bahçe, yani sarı-lacivert renklere gönül verenler dışındaki her futbolsever. Bir ay sonra Bursa şampiyon oluyor ve ülke bayram yerine dönüyordu. Yani bir zamanlar F.Bahçe’nin şampiyonluklarının yurdun dört köşesinde kutlanması gibi...

G.Saray ve Beşiktaş taraftarı ezeli rakipleri yerine Bursaspor’un şampiyonluğuna sevindiler. Evet, doğru..

Anadolu kulüplerinin taraftarları Bursaspor’u kendi takımlarıyla özdeşleştirdi. Evet, doğru..

Bazı F.Bahçeliler ise şunu diyor; “F.Bahçe sadece futbolda değil basketbol, voleybol, boks, atletizm, yüzme, kürek gibi her branşta şampiyon veya şampiyonluğun en büyük adayı o yüzden sevilmiyor...”

Fakat bu görüşler yeterli değil ve bunların arkasında yatan bambaşka F.Bahçe antipatisi var.

1- Aziz Yıldırım ve söylemleri

Aziz Yıldırım, başarılı mıdır? Evet! Aziz Yıldırım’la birlikte başlayan tesisleşme, kurumsallaşma, maddi büyüme ve sportif başarılar... Bunlar, diğer kulüp yöneticilerinin örnek alması gereken faktörler. Öte yandan Aziz Yıldırım’ın söylemleri nefret tohumlarını saçan etkenlerin başında geliyor. “G.Saray’ın UEFA kupası tesadüftür”, “Futbolun sadece sahada kazanılmadığını öğrendim”, “F.Bahçe tektir, diğer 17 takıma karşı mücadele ediyor”, “Bir gün herkes F.Bahçeli olacak” ve “Herkes bize düşman” gibi daha birçok açıklama F.Bahçe’yi daha da karşı tarafa itti. “F.Bahçe, halkın takımıdır” geleneği değişerek kulüp sadece sarı-lacivert taraftarın takımı haline getirildi.

2- Futbol takımı kendi taraftarından bile izole edildi...

Kupa maçı öncesi F. Bahçe, D.Bakır Havalimanı’na indiğinde takımını görmek isteyen binlerce taraftarı ve futbolseverden kaçırılıyordu. Tellerin arkasındaki bir baba ise kucağındaki 6 yaşındaki oğluyla birlikte ağlarken beddua ediyordu; “Oğlumu 200 km. öteden sadece Alex’i görmesi için getirdim. 28 senedir kupa alamıyoruz. Bir 28 sene daha almayalım”... Bu serzeniş kimeydi ve bir ilk miydi? Tabii ki ilk değildi... Yurtdışı hazırlık programlarında veya sezon açılışlarındaki taraftarla kucaklaşma yıllardır sağlanamıyor. Adeta futbolcular birer tarihi eser gibi hem halktan hem de kendi taraftarından saklanıyor. Dereağzı’ndaki idmanlar bile taraftar desteğiyle yapılırken basının bile içeri alınmadığı Samandıra’ya geçilmesi takımı sevgiden izole etmiş durumda...

3- Acımasız basın dışarı

Aziz Yıldırım, kulübün kendi görsel ve yazılı medyasını kurarken bir devrim yaptı. Fakat bu devrim ulusal basınla ortak çalışmayarak hatta ulusal basını dışlayarak faaliyet gösterdi. Hiçbir F.Bahçe muhabiri yoktur ki başkanın hışmına uğramasın. Takımla ilgili ulusal basında çıkan son röportaj Tayfun Bayındır’ın 8 ay önce yaptığı Lugano röportajıydı. Kavgacı Lugano bir anda G.Saray maçındaki olaylardan dolayı tüm futbol severlerden ve rakiplerinden özür dileyerek herkesin gözüne girdi. Ama bu tekti. Halkın sevgilisi, genç neslin idolü olacak Türk futbolculara ise sürekli konuşma yasağı getirildi.

4 - Antipatik teknik adamlar ve futbolcular

ZIco hariç Daum, Aragones, Lorant ve diğer teknik direktörlerin antipatik tavır ve sözleri F.Bahçe’nin kendi taraftarını bile çileden çıkardı. Buna eklenen Güiza, Kezman, Colin Kazım, Volkan Demirel, Bilica, Maldonado ve daha birçok futbolcu hiçbir zaman ne içeride ne de deplasmanda sevildi...

5- Efsane futbolcu çıkaramadı...

F.Bahçe marşında “Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler” diye bir satır vardır. Bu futbolcular Türk halkının sevgilisiydi. Fanatik bir G.Saraylı bile Can Bartu’yu görünce elini öpmek istiyor. Kulüp Rıdvan, Oğuz, Aykut gibi efsanelerden sonra 2000’li yıllarda taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazanacak tek bir yıldız yaratamadı. Biraz Tuncay, az da Semih ortaya çıkarken kulüp kendi çocuklarını elleriyle yok etti...

6- Kalplerden cüzdana bir aşk hikâyesi...

Türkiye’nin en zengin, Avrupa’nın maddi yönden en büyük 20 kulübünden biri F.Bahçe.. Bu maddi üstünlüğe ulaşmak ise büyük başarı... F.Bahçe bu başarıya taraftarı sayesinde geldi. Sonra taraftarın kalbi unutuldu, cicili bicili formalar satın alması için taraftarın cebine bakıldı. Bu maddi büyüklük diğer kulüpleri kıskandırsa da parayı hep göze sokmak, “Param var istediğimi alırım, istediğimi yaparım” demekse hiç sevilmedi. Türkiye’de zenginlik mütevazilikle birleştiğinde takdir görür. Yoksa, nice toprak ağasının mahalle arasında domates sattığını söylemeye gerek yok. Ve basın toplantılarında hâlâ “F.Bahçe milyonlarca dolarlık bir kulüptür” demek yakışık almıyor.

Sonuç olarak F.Bahçe sevilmiyor. Bunda başta Aziz Yıldırım ve uyguladığı politikaların büyük payı olsa da yönetim, kongre üyeleri ve taraftarının da büyük payı var. Bir aile olmak fikrinden yola çıkarak, misafirperver olmayan bir aile kurmak, kendi taraftarıyla bile barışık olmamak, halkla ilişkileri unutmak, sempatikliği bebek gülümsemesi sanmak, medyayı suçlamak ve iyi kullanamamak, halka açılmayı sadece borsada hisse satmak olarak algılamanın sonucu F.Bahçe’nin başarısızlığı Türkiye’nin yüzde 70’ini mutlu ediyor.

KaynaK

katılıyorum buna birde cekememezlik ekledimmi yazı tamam

he he hiç umrumuzda bile deilsiniz.

Ne kimsenin sevgisine nede desteğine ihtiyacımız var.

Sizin bizden ettiğiniz nefretin 10 mislini bizim sizden ettiğimizden süpheniz olmasın.

25 milyon insanın sevgisi bize fazlasıyla yeter.

25 milyondan geriye kalıp her hafta bi takım tutan adam zaten sevmesin bizi.

Önce kendisi ne olduğunu rengini takımını bi belli etsin sonra belki yanımızda yer bulur.

İçinizdeki kuyruk acısını başka takımın başarısıyla geçirştirecek kadar aciz bi durumdasınız.

İşimiz olmaz öyleleriyle !

Aslında bi 10 Sene kadar önce severdim FB yi ama Aziz Yıldırım başkanlığında Fb çok değişti. Gs yi ne kadar sevmiyosam FB yi bi o kadar...
Sadece bunlar değil Ben Beşiktaş Harici hiç bir takımı sevmiyorum hiç biri ayrı değil benim için

çArşı herkese kArşı .. özellikle niye fener üstüne alınyor bizde bunu anlamıyoruz.. Bizim için sadece Beşiktaş var.. gerisi fasa fiso...

Bunlara + Olarakta Taraftarların Yaptıkları Bir Gole Bir Yıl Sevinç Gibi Mesela Deivid'in 90'a Attığı Golü Ben Bir Sene Dinledim Bi Fenerliden Ne Zaman Futbol Muhabbeti Açılsa OOff Deivid Nasıl Gol Atmıştı Flan Gibi Bu Sadece Bi Örnek Başarısı İçin Sevilen Bir Takım Fenerbahçe Taraftarının Çoğu Vefasız Kandil Gecesi Karnaval Yapan Bir Takım Fenerbahçe Ve Sayamadığım Birsürü Nedenlerden Dolayı Feneri Bırak Sevmemeyi Nefret Ediyorum :durdurun Sadece Fenerbahçe Değil Geriye Kalan Bütün Takımları Sevmiyoruz Biz

=) biz tekiz siz hepinizsiniz.

Aradaki tek fark bu :)

Alakası Yok Kanka Biliyosun Bunu Beşiktaştan Başka Hiçbir Takımı Tuttuğumu Gördünmü Görmedin Göremezsin Benim Gibi Birsürü Kişi Var Burda Yani Biz Kesinlikle Tekiz :goz:

Olm tek tük çıkıyo senn gibi genele bakacan.

Ayrıca benim lafım yukardaki yazıya size deil =)

Nedendir bilmem, oldum olası sevemedim Fener'i :) Sanırım herşeyi parayla halledebileceğini düşündükleri için. Para para para. Oysa ki yürek lazım insana.

biz unutmadık 5 sene önce beşiktaşlı galatasaraylı aynı arabada şampiyonlut turu attıklarını
busenede bursayla artık seneye kiminle turlarsınız bilmem

Sanırım Fazla Söze Gerek Yok ( Aziz Yıldırım )

"İçinizdeki kuyruk acısını başka takımın başarısıyla geçiştirecek kadar aciz bi durumdasınız."

özü bu olsa gerek

Fenerbahçeyi sevmem neden mi?
Başkanından ötürü ...
Şımarık kendini bir halt sanan taraftarından ötürü...
GS ile sidik yarıştırmasından ötürü (GS avrupa kupası aldı sen Türkiye de Kupa alamıyorsun)
Çok fazla şike ve hakem olayları yaşattığı için ( 3-0 dan 4-3 Antep maçı gibi)
Basın tarafından desteklenmesinden ötürü
Ülkemin paralarını Baroni Guiza gibi lüzumsuzlara yatırmasından ötürü...
Yerliler tek tek kaçıyor neden?
FB nin artık bir Türk takımı sayılamayacağını düşünüyorum...

Her Şeyi Para Sanan Başkan ve Onun BaşarısızLıkLarını 2 Oyuncu aLıp SüsLeyen TaraFtarLarı Yüzünden Eğer Ts macını Guizanın aTTıgı goL Sayesinde Sampiyon oLsaydı Lig Boyunca 7 goL aTan Bi Forveti Baş Tacı Yapan TaraftarLarı Yüzünden :)

Fenerbahçeyi sevmem neden mi?
Başkanından ötürü ...
Şımarık kendini bir halt sanan taraftarından ötürü...
GS ile sidik yarıştırmasından ötürü (GS avrupa kupası aldı sen Türkiye de Kupa alamıyorsun)
Çok fazla şike ve hakem olayları yaşattığı için ( 3-0 dan 4-3 Antep maçı gibi)
Basın tarafından desteklenmesinden ötürü
Ülkemin paralarını Baroni Guiza gibi lüzumsuzlara yatırmasından ötürü...
Yerliler tek tek kaçıyor neden?
FB nin artık bir Türk takımı sayılamayacağını düşünüyorum...

Doğru söze ne hacet :)

Birde fenerbahçeliler şu uludağ gazozu serin içebildiler mi 2 dakikalık şampiyonluk sevincinden sonra, eminim bizden 10 değil 100 misli nefret etmişlerdir :durdurun

kim istediki bizi sevmenizi. sizin nefretiniz bizi güçlendiriyo.

iyi iyi aynen devam =)

tınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

bu sese kulak verin =)

25 milyonluk Cumhuriyet 45 milyon bukalemunun sevgisine muhtaç kaldı sanki =) =)

Hep diorum çok güldürüyosunuz bizi :D

Çünkü çok gülünç durumdasınız.Biz şampiyonluğa oynarken siz 3. ve 4.lük yarışı yapıyodunuz daha neyi tartışıyonuzki :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri