Fırında Çupra Ve Tereyağlı Patates

innuendo

HANZALA
Moderatör
Katılım
5 Nis 2007
Mesajlar
9,878
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
FİLİSTANBUL
FIRINDA ÇUPRA VE TEREYAĞLI PATATES

e7fecn.jpg


MALZEMELER:

3 Adet çupra (kişi sayısına göre)
1 adet domates
1 adet sivribiber
1 baş sarımsak
tuz,biberiye,zeytinyağı

İlk önce sarmısaklar temizlenip kıyılır. Biberin çekirdekli kısmı çıkartılıp uzunlamasına ve enlemesine ortadan bölünür. Domatesler kabukları soyulmadan çok kalın olmamak kaydı ile yuvarlak olarak dilimlenir. Temizlenmiş olan balıkların içi önü ve arkası tuzlandıktan sonra ön ve arka kısmına çaprazlamasına iki adet çizik atılır. bu çiziklerin içine sarmısak yerleştirilir. Daha sonra iç kısmına sırası ile sarmısak, sivribiber, domates, sivri biber konup iki adet kürdan ile tutturulur. Bir iki tutam biberiye serpilir. Fırın tepsisine konup üzerlesine çok az zeytinyağ gezdirilip 180 derecede pişmesi sağlanır.

2u4n1id.jpg



TEREYAĞLI PATATES


jl75a8.jpg


MALZEMELER:

4 adet ortaboy patates
tuz,tuzot, 1 çorba kaşığı tereyağ, su

Patatesler soyulup her patates dörde bölünür. ( büyük büyük olacak yemeklik gibi değil) tencereye konup tuz ve tuzot serpilip karıştırılır. Patateslerin pişip suyunu çekeceği kadar su ilave edilir. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirilir. En son indirmeye yakın tere yağ eklenip karıştırılır. Yağın her yerine eşit dağılması için. Altı kapatılır. Balığın yanında servis edilir.

AFİYET OLSUN..
 
Bende biraz önce dil balığı aldım onu yapıcağım : ) ama cipura yı da çok severim yalnız üretme çiftliği
olmayacak deniz balığı olacak bir sonraki balık alışımda verdiğin tarifi yapacağım paylaşım için tşk.
 
tarifini bizim valideye vereyim bi yapsın da yiyelim...
 
balık... :saskin

canım balık istedi. :(

eline sağlık.


bir gün yine istanbula gelirsem yaparsın yeriz :D
 
dayı galiba yenge yemek yapmıyo buara sana kalmış :p
 
evet balıgı olayını denedım ve muhtesemdı herkese tavsıye ederım
 
Geri
Üst