FIRINDA ÇUPRA VE TEREYAĞLI PATATES
MALZEMELER:
3 Adet çupra (kişi sayısına göre)
1 adet domates
1 adet sivribiber
1 baş sarımsak
tuz,biberiye,zeytinyağı
İlk önce sarmısaklar temizlenip kıyılır. Biberin çekirdekli kısmı çıkartılıp uzunlamasına ve enlemesine ortadan bölünür. Domatesler kabukları soyulmadan çok kalın olmamak kaydı ile yuvarlak olarak dilimlenir. Temizlenmiş olan balıkların içi önü ve arkası tuzlandıktan sonra ön ve arka kısmına çaprazlamasına iki adet çizik atılır. bu çiziklerin içine sarmısak yerleştirilir. Daha sonra iç kısmına sırası ile sarmısak, sivribiber, domates, sivri biber konup iki adet kürdan ile tutturulur. Bir iki tutam biberiye serpilir. Fırın tepsisine konup üzerlesine çok az zeytinyağ gezdirilip 180 derecede pişmesi sağlanır.
TEREYAĞLI PATATES
MALZEMELER:
4 adet ortaboy patates
tuz,tuzot, 1 çorba kaşığı tereyağ, su
Patatesler soyulup her patates dörde bölünür. ( büyük büyük olacak yemeklik gibi değil) tencereye konup tuz ve tuzot serpilip karıştırılır. Patateslerin pişip suyunu çekeceği kadar su ilave edilir. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirilir. En son indirmeye yakın tere yağ eklenip karıştırılır. Yağın her yerine eşit dağılması için. Altı kapatılır. Balığın yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN..

MALZEMELER:
3 Adet çupra (kişi sayısına göre)
1 adet domates
1 adet sivribiber
1 baş sarımsak
tuz,biberiye,zeytinyağı
İlk önce sarmısaklar temizlenip kıyılır. Biberin çekirdekli kısmı çıkartılıp uzunlamasına ve enlemesine ortadan bölünür. Domatesler kabukları soyulmadan çok kalın olmamak kaydı ile yuvarlak olarak dilimlenir. Temizlenmiş olan balıkların içi önü ve arkası tuzlandıktan sonra ön ve arka kısmına çaprazlamasına iki adet çizik atılır. bu çiziklerin içine sarmısak yerleştirilir. Daha sonra iç kısmına sırası ile sarmısak, sivribiber, domates, sivri biber konup iki adet kürdan ile tutturulur. Bir iki tutam biberiye serpilir. Fırın tepsisine konup üzerlesine çok az zeytinyağ gezdirilip 180 derecede pişmesi sağlanır.

TEREYAĞLI PATATES

MALZEMELER:
4 adet ortaboy patates
tuz,tuzot, 1 çorba kaşığı tereyağ, su
Patatesler soyulup her patates dörde bölünür. ( büyük büyük olacak yemeklik gibi değil) tencereye konup tuz ve tuzot serpilip karıştırılır. Patateslerin pişip suyunu çekeceği kadar su ilave edilir. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirilir. En son indirmeye yakın tere yağ eklenip karıştırılır. Yağın her yerine eşit dağılması için. Altı kapatılır. Balığın yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN..