Eskinin komünistleri, şimdinin kemalistleri..

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
Tutun beni başım dönüyor

Anlatacağım mevzu aklıma gelince bende garip haller başgösteriyor...
Çünkü konu, yani mevzu, benim gibi geçmişi bilenlerde ya tansiyon yükselmesine, ya da tansiyon düşmesine sebep oluyor.

Rüzgâr güllerimiz ilk defa Milli Şef İnönü zamanında faaliyet göstermeye başladılar...
Sosyalizm dedikleri, aslında komünizm hastalığı, beraberinde bir de fırdöndülük getirmişti...
Kimleri görmedik ki?
Semavi dinlere inat Yahudi Karl Marks'ı peygamber mertebesine çıkaran vatan kurtarıcıları bulundukları yerde fazla direnemediler...
Bir zaman Lenin'ci kimliği taşıdılar...
Daha sonra Lenin'i az gaddar buldular ki Stalincilikte karar kıldılar...
27 Mayıs darbesinden sonra amip misali bölündüler, çoğaldılar...
Kimi Mao'culuk illetine yakalandı...
Kimi Enver Hoca'cı oluverdi aniden...
Kimi Ho Si Minh sevdasıyla başka bir tarafa döndü.
Hiçbir zaman ne demokrat oldular, ne de bulundukları yerleri beğendiler...
Mahalli liderler icat edip o yöne yöneldiler...
Kim ne karışır?
Adamların sırtında yumurta küfesi yoktu... Döne döne ülkeye hizmet etmeye adamışlardı kendilerini...
Ankara sokaklarında "sürekli devrim" sloganları etrafı çınlatırdı.
Sürekli devrim sürekli dönekliğe yol açtı herhalde...
Biribirlerini dahi döneklikle, sosyalizme ihanetle suçlama modası çok sürmedi...
Revizyonistler!..
Sermaye yardakçıları vs. ithamları dönme eylemini daha da artırdı...
Amma hiçbiri tatmin olmadı...
Baş papazlarının, pardon, hahamlarının "din toplumun afyonudur" sözü kulaklarında asılı kalmıştı...
Yeni bir dönüşün tartışmasını yaptılar mı, yapmadılar mı, bilmiyoruz.
Bir gördük ki cümbür cemaat sosyalizmden, hatta sosyal demokratlıktan feragat eylediler...
Anam anam anam!..
Maocusu, Kastrocusu, Stalincisi, Enver Hocacısı, Ho Si Minhçisi söz ve fikir birliği etmişcesine iyice fırıldaklaştılar...
Kartel medyanın kılavuzluğunda taptaze hüviyetle çıktılar karşımıza...
Ulusalcılık kisvesini giyiverdiler...
Atatürkçülük üniformasıyla arzı endam ettiler...
Kemalizm dediler, başka demez oldular...
"Türküm" diyeni faşistlikle itham edenler, tamamen Türkçü ve aynı zamanda faşist tavırlarla şirketleştiler...
Silahlı üniformalılardan yanlarına destek almayı ihmal etmediler ve uzakta kalanı arsızca, insafsızca eleştiriye hatta hakarete maruz bıraktılar...
İşte bu durumlar başımı döndürdü...
Hiçbir baltaya sap olamadıklarını anlayınca dönekliği denize düşenlerin yılana sarılması gibi tek kurtuluş yolu gördüler...
Atatürkçü/Maocu,
Kastrocu/Kemalist...
Che Guevaracı/Vatansever...
Beynelmilelci ulusalcı,
Ve şimdi yine çıkmaza girdiklerini fark ettiler ki, ağababaları İslâmi fetvalar vermeye başladılar...
Yüzsüzlüğün bu kadarına elbette pes dememiz düşer...
Boş kaldıkları günlerde kendilerine benzeyen İslâm dönmelerinin telif ettikleri Kur'an meallerini okuyarak, yorumlar yapmaktalar ve de yüzleri kızarmamakta...
Midem bulanıyor!..
Başım dönüyor, tutun beni...
Etraf fırıldak dolu... Siz fark etmiyor musunuz?
----------
Rüzgârla dönen fırıldaklar yapardık
Ve bir de avara kasnaklar yapardık
Çocuktuk fırdöndüler tercihimizdi
Döne döne akan ırmaklar yapardık.

Abdurrahim Karakoç

Vakit ten de bunlar çıkıyor ancak
yakında kömünizm=Kemalizm de derler :)
Abdurrahim beyin cahilliğine veriyorum bunları
aslında kızmıyorum ona, okuyucu kitlesi bunlara inanmak istiyor o da bunları yazıyor

Komünizm= kemalizm oldamığını ve asla olamayacağını biz biliyoruz da bazı eski tüfek solcular bilmiyor, bu arkadaşlar cumhuriyet gazetesinin köşelerini süslüyorlar, öyleyse izah etsinler okuyucuya yıllarca komünizm derlerken bugün nasıl hızlı ulusalcı kemalist oluverdiler?
Bu arkadaşlar yarın başka bir kimliğe bürünebilir mi? Kafamız karıştı flech, cahillikse affola cahilliğimize ver ve bizi aydınlat.

Komünizm= kemalizm oldamığını ve asla olamayacağını biz biliyoruz da bazı eski tüfek solcular bilmiyor, bu arkadaşlar cumhuriyet gazetesinin köşelerini süslüyorlar, öyleyse izah etsinler okuyucuya yıllarca komünizm derlerken bugün nasıl hızlı ulusalcı kemalist oluverdiler?
Bu arkadaşlar yarın başka bir kimliğe bürünebilir mi? Kafamız karıştı flech, cahillikse affola cahilliğimize ver ve bizi aydınlat.

Cumhuriyette ve başka yayın organlarında bu tarz isimlerin varlığını inkar etmek yanlış olur ancak böyle bir genelleme yapmak yanlış, Karakoç'un cahilliği burda zaten.

Karakoç'un amacı tüm Kemalistleri komünizmden dönen eski solcular olarak göstermek, ki bunun böyle olmadığı hepimizin malumu

Eski kominist şimdi Kemalist olduysa nolmuş ayrıca bana bunu da söylermisiniz ? Tarikatçı yada ne yediğü belirsiz bir yana gideceğine bırakın şimdinin Kemalisti olsun ;) Ayrıca Eskinin solcuları dendiğinde benim aklıma pısırık davasında kültürlü ama sosyal hayatında içe kıvrılmış insan modeli geliyor.Tabiki bunun aksini ıspatlayacak insanlar da olmuştur. Ancak Aktif bir solculuk ruhu memlekete bol gelir malesef :( Anında Komando hücreleri kurulur, yeni çatlı ve ağca'lar türer...

Neyse konuyu sürüklemiyim.Kısacası hacı-hoca takımına bulaşacağına Mustafa Kemale takılsın derim...

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2479106' Alıntı:
Cumhuriyette ve başka yayın organlarında bu tarz isimlerin varlığını inkar etmek yanlış olur ancak böyle bir genelleme yapmak yanlış, Karakoç'un cahilliği burda zaten.

Karakoç'un amacı tüm Kemalistleri komünizmden dönen eski solcular olarak göstermek, ki bunun böyle olmadığı hepimizin malumu

Genelleme yapılmıyor ki zaten her devrin adamı olan dönekler, sağda da solda da mevcut kaldı ki karakoç sadece sol cenahı değil sağdaki dönekleride eleştirmekten çekinmez aslında eleştirilen fikri değişenler değildir, fikirler zamanla değişebilir, eleştirilenler fikri değişmediği halde değişti gösterenlerdir, hakim ideolojiyi savunma içgüdüsüne kapılanlardır, ideolojileri moda gibi takınanlardır.

Genelleme yapılmıyor ki zaten her devrin adamı olan dönekler, sağda da solda da mevcut kaldı ki karakoç sadece sol cenahı değil sağdaki dönekleride eleştirmekten çekinmez aslında eleştirilen fikri değişenler değildir, fikirler zamanla değişebilir, eleştirilenler fikri değişmediği halde değişti gösterenlerdir, hakim ideolojiyi savunma içgüdüsüne kapılanlardır, ideolojileri moda gibi takınanlardır.

fikirlerin arasındaki farklılık o kadar açık ki;
bu fikirler değişmeden bu insanlar kendilerini nasıl Kemalist olarak gösterebilir ya da bunlara Kemalist denilebilir orasını anlamak güç.
Karakoç'un takıldığı noktalardan birisi de bu zaten; nedir bu "dönek" eleştirme sevdası!

ayrıca -malesef- günümüzde hakim ideoloji Kemalizmdir demek zor
yaklaşık 5 yıldır hakim ideoloji "lümpenliktir"

"Türküm" diyeni faşistlikle itham edenler, tamamen Türkçü ve aynı zamanda faşist tavırlarla şirketleştiler...

yazı yorumlanamayacak kadar güzel olmuş.
Örnek vermek gerekirse de Ulusalcılık diye bir yerlerini yırtan Doğu Perinçek

Türkiye Cumhuriyet'ini kuran Atatürk'ün düşünce biçimi olan Kemalizmi üç beş eski solcu yada koministin savundugu düşünce biçimine indirgemek zavallılıktır ve art niyertliliktir.Abdurrahim Karakoç'un begendigim yazılarıda vardır fakat burada açıkça zırvalamış.Aslında Kemalizme ve Ulusal degerleri benimseyenlere saldırırken,kendisini de deşifre etmiş.Yani moda olan şu an Kemalist olmak Ulusal degerlere sahip çıkmak değil aksine o degerlere saldırmaktır.O degerler,eskiden o degerleri savunan yada savundugunu sananlar iktidarken modaydı ama ne yazıkki o degerlere saldıranlar şimdi iktidar ve o modanın akımcıları da şimdi yazar gibi ve saldırının maşası ve aracısı olanlar zaten iktidara yaranmak için kendilerini çok güzel ortalıkta boy gösteriyorlar.Abdurrahman Karakoç'un eski makalelerinde dini açıdan iktidarı eleştirirken,şimdi siyasal olarak desteklemektedir.Acep ne olmuşturda böyle degişiklik olmuştur.Sakın kendiside bir dönek olmasın...

Baş papazlarının, pardon, hahamlarının "din toplumun afyonudur" sözü kulaklarında asılı kalmıştı...

yazıda geçenler kısmen doğru... bende eleştiriyorum o tip insanları (genelleme yapmamakla birlikte)

ama Abdurrahim Karakoç Karl Marx'a papaz/haham gibi kelimeler kullanabılecek kadar cahil,terbiyesiz,görgüsüz bir yazardır!..

Böyle ithamı soL'cu bir yazar kullansaydı vereceğiniz tepkileri tahmin ediyorum

Ve ben o yazıyı burada paylaşsaydım benı banlamak için gerekli gereksiz mazaret arayan "bazı" yonetıcılerın kac gun banlayacagınıda tahmın edebılıyorum!..

karakoç zırvalamış... değişerek gelişenler dinci olunca ayakta alkışlayanlar, değişerek kemalist/atatürkçü olanları neden beğenmiyorlar...

Din afyondur sözüne gelince:binlerce yıldır insanlar din kullanılarak pasifize edilmiyor mu?/ egemen gücün -papaz,haham,şeyh,şaman vs.vs.- istediği hizmeti sorgulamadan yerine getirmiyor mu?
bu sözden niye bu kadar rahatsız oluyorlarki? çıkarlarını kaybetmekten mi korkuyorlar?
belki dei insanların dinlerini kendi dillerinde aracı kullanmadan öğrendikeri zaman kontrollerinden çıkacaklarını düşündükleri için..

hehehe . beklendiği gibi bir yazı .
Hiç şarırmadım .
Yıllardır solculuğu ve Kemelistliği millete dinsizlik olarak empoze eden kafanın ne kadar aşikar olduğu bu yazıdada ortaya çıkmış .
Şimdide olayı Kemalizm=kominizm şekline taşımayı planlıyorlar demekki.
Bu yazıya inanlarda oldukça Türkiye tam olarak aydınlanamayacak .
Kemalizm ile Kominizm'in alakası yoktur .

ozamanlar komünist olarak görünüpte şimdi kemalist olanlar aslında hiçbirzaman komünizmi benimseyememiştir dönemin konjonktürünün onları komünizme ittiği açıktır!..

yazar somut olarak belli bir kitleyi bulamadığı için yüzeysel olarak kim var kim yok eleştirmiş aklınca kemalist,komünist,maoist,troçkist bunların hepsini aynı kefeye koymuş!..aklı sıra Marx'a da Lenin'ede laf atmaya çalışmış!..isterse 80 öncesi faşistlerin kimler tarafından silahlandırıldıklarını bi araştırsın ondan sonra dönemin solcularını eleştirsin!..

yıllardır komünizmin ne olduğunu bilmeden sadece aile baskısıyla bunlar komunist bunlar öcü mantığıyla büyütülen gençler hiç değilse kemalizmin ne olduğunu kendiniz araştırp öğrenin de hiç değilse beyniniz bir köşesi aydınlık kalsın...

Komünizm ve Atatürk bu da Atatürk ü bir şeylerle kıyaslama isteğinden doğmuştur kesin.

Atatürk sağcı mıydı solcu mu? Daha saçmalıklara ne kadar devam edilecek bilmiyorum..

Bunları boşverin Atatürk gibi bir lideriniz olduğu için sizi kıskananlara nispet yapın

Şimdi burada bir mesele var adam hızlı sosyalist, yıllar sonra kapitalizmin nimetlerinden faydanan hızlı bir kemalist oluveriyor, yazarın merakında bu var bunu irdeliyor

Acaba bu dönekler gerçekten kominizm veya marksizm yanlışmış en doğrusu kemalizmmiş mi demeye başladırlar, yoksa günün konjüktörü bunu gerektiriyor diyerek takiyyemi yapıyorlar? Hatta şuda olabilir milli ve manevi fikriyata düşman olunsunda düşmanımın düşmanı benim dostumdur düşüncesiyle en güçlü grubun yanında olmak hissiyatı ilemi hareket ediyorlar. İslami düşünceyi dezanformasyonda komünizm ters tepince kemalizme çare olarakta başvurulmuş olunabilir. Tabi bunu yaparken gerçek atatürkçülük düşüncesiyle hareket edilmeyip, marksizmi terketmeyip marksizmin kendilerine bahşettiği materyalist ve inkarcı felsefeyle hayata bakmaya devam ediyorlar Atatürkçülüğüde böyle yorumluyorlar, böylece kraldan daha kralcı hale geliyor laikliği despot bir zorbalık, devletçiliği faşizm gibi sunuyorlar.

Böyle bir yaklaşım tarzı ilede gerçek Atatürkçülüğe zarar veriyorlar, burda bu duruma aslına Karakoç değil hakiki Atatürkçülerin müdahale etmesi gerekmektedir. Deniz Som, Doğu Perinçek, İlhan Selçuk gibilerine Atatürkçülüğe soyunurken eski komünist felsefenizi bir kenara bırakınız demek gerekmektedir. Yoksa bu tür eleştiriler ve kafa karışıklıkları olması son derece normaldir.

Atatürkçü/Maocu,
Kastrocu/Kemalist...
Che Guevaracı/Vatansever...
Beynelmilelci ulusalcı,
Ve şimdi yine çıkmaza girdiklerini fark ettiler ki, ağababaları İslâmi fetvalar vermeye başladılar...

Atatürkçüyüm Maocu olmadım,Kemalistim Kastrocu olmadım,Vatanseverim Che Guevaracı olmadım, Ulusalcıyım Beynelminelci olmadım.
Ama bazı alçaklar islamiyetin İ'sini bile bilmeden öğrenmeden şimdilerde İslami fetvalar veriyorlar.İslamın arkasına saklanıp olmaz ahlaksızlıklar yapıyorlar.Tabii bunların islamla alakasının olmadığı aşikar ama anlayana.HALK cahil bunu çok iyi bildikleri için bu afyonla insanları uyuşturup servetlerine servet katmaya devam ediyorlar.Karakoç efendide bunlardan biri cahil halkın cehaletinin devamından beslenen İSLAMİ KENE'lerden birisi.Onun için yazdığı çok önemli değil.
Doğu Perinçek'çi asla olmadım,ama bana söylermisiniz başta iktidar partisi olmak üzere CHP,MHP nerelerdeydiler?,Ermeni meselesinde Ülkesini savundu.Siyasi görüşü kendini bağlar ama ülkemhakkında yaptıkları benide bağlıyor.Sağolsun Perinçek.Bana göre vatan evladı böyle olmalı.Sahtecilik yok,Uyuşturucu yok,para tahsilatı yok daha ne olsun keşke Perinçek gibiler biraz daha çoğalsa.Müslümandır doğru ve dürüsttür hırsızlık,nursuzluk yapmaz dediklerinizide gördük.Yeter Allah aşkına doğruya doğru,yanlışada yanlış demek gibi bir erdemin sahibi olmayı deneyelim.

'Komunizm afyondur'
Boşver

konu iki cümleyle ele alınıcak bişy değil tabi bu genellemeyi herkes için yapmaK doğrumudur.. yapan kişi gerçekten bunu savundupu içinmi dikkat çekmek için mi yazmıştır orası bilinmez ama yazıda doğru oLan yerlerde yok değil..

Geri