ErMeNiLeRDeN ÖzüR DiLeMiYoRuM !

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Ben özür dilemiyorum

Bir tek Hasan Cemal'e hak verdim Ermenilerden özür dileme kampanyasına imza koyanlar arasında.
Ne de olsa dedesi İttihatçıların büyükbaşlarından Cemal Paşa'ydı.
Ermeni tehciri bir İttihatçı hükümet uygulaması olduğu için, Hasan Cemal dedesi adına özür dileyebilir.
Hatta başlamışken, bir de Araplardan özür dilese iyi olur, çünkü Beyrut'ta bir katliam anıtı var. Cemal Paşa'nın öldürdüğü arapların anısına dikilmiş.
Ama gerisinin özürünü anlamak mümkün değil.
Sakın yanlış anlamayın.
Osmanlı topraklarında yaşayan Ermeni tebaya yapılanları doğru bulduğumu söylemiyorum.
İçlerinden bazılarının işgalcilerin arkasına saklanarak Osmanlı'nın diğer unsurlarına, Türklere, Kürtlere saldırdıklarını, öldürdüklerin, katlettilerini biliyorum.
Öldürülenler arasında atalarım var, dedelerim var.
Ama yine de bir halkın çoluğuyla, çocuğuyla yerinden yurdundan edilmesini, Murat Bardakçı'nın belgere dayanarak yazdığı kadarıyla 900 küsur bininin sürülmesini, büyük bölümünün bu sürgün sırasında ölmesini, kaybolmasını, ailelerinin dağılmasını doğru bulmuyorum.
Aradan yüz yıla yakın zaman geçse de, bu insanlık dramı içimi sızlatıyor.
Bir imparatorluğun kendini ve tebasının bir bölümünü koruma refleksini anlıyorum ama bunun boyutuna hak veremiyorum.
Ama işin özür boyutuna gelmesini de anlayamıyorum.
Kim adına, kimden, kim özür diliyor.
Balkanlarda yüzbinlerce Türk asıllı Osmanlı tebaası öldürüldü.
Bunun için özür dileyen var mı?
Soykırımdan bahsedenlerin dedeleri, Doğu ve Güneydoğu'da binlerce Türkü, Kürdü katletti.
Onun özürünü dileyen var mı?
20. yüzyılın başındaki kargaşa ortamında ne büyük dramlar yaşandı.
Hepsi için üzülüyoruz bugün.
Ama kim kimden özür diliyor o günler için.
Üstüne üstlük nereye kadar özür dileyeceğiz.
8. yüzyılda yaptıklarımız için Çinlilerden, 10. yüzyılda yaptıklarımız için İranlılardan, Hintlilerden özür dileyecek miyiz!
İş oraya kadar giderse atalarımız İstanbul'u fethetti diye Rumlardan özür dilememek olur mu hiç!
Bu işin sonu neresi?
Özür için hangi tarih milat olacak.
Hadi biz diledik, Romalılar Cermenlerden, Galyalılardan, Occitanlılardan özür dileyecek mi?
Hadi herkes birbirinden özür diledi diyelim.
Sonra ne olacak?
Sonrasını düşünen, planlayan, bilen var mı?
Aydınlar özür diliyormuş.
Özüre imza atıyormuş.
Biz çok gördük o imzacıları.
Geçmişte de imza atmışlardı bazı açıklamalara.
Sonra dediler ki, 'Ben senet zannetmiştim. Artizler kahvesinde hesap pusulasını imzaladığımı düşünmüştüm"
Paçaları sıkışırsa yine öyle olur.
Merak etmeyin.

Dilekçe sahte imza

Bir grubun Ermenilerden özür dileme kampanyasına katılanların isimlerini internetten okurken, bir isim dikkatimi çekti.
Eski Tarih Kurum Başkanı Profesör Yusuf Halaçoğlu.
Şaşırdık.
Yıllarca aksi tez savunn birisi, nasıl oluyordu da şimdi özür diliyordu.
Halaçoğlu'nu aradık.
Başka arayanlar da olunca olaydan haberi olmuş.
Böyle bir metne imza atmasının söz konusu olmadığını, ilgilileri arayıp durumu düzelttireceğini söyledi.
Nitekim biraz sonra listeden adı silindi.
Birisi internet üzerinden Yusuf Halaçoğlu adına özür dilekçesini imzalamış, yani sahtekarlık yapmış.
Acaba oradaki imzalardan kaçı gerçek doğrusu merak ediyorum.

Fatih Altaylı

Entel-Dantel liboş vede Vatan haini - Sözde Aydınlar - böyle bir işe kalkışmışlar .
Her bilinçli Türk Vatandaşını bu hainleri Desteklememeye çağırıyorum .
Ermenilerin terörünün vede Ermeni çetelerinin katlettiği Türkleri Unutmayın , Unutturmayın.

Entel-Dantel liboş vede Vatan haini - Sözde Aydınlar - böyle bir işe kalkışmışlar .
Her bilinçli Türk Vatandaşını bu hainleri Desteklememeye çağırıyorum .
Ermenilerin terörünün vede Ermeni çetelerinin katlettiği Türkleri Unutmayın , Unutturmayın.
:clap:clap:clap

ii laf >>>> aman reklam olmasında .. burası Türkiye

Bu ermeniler kadar şerefsiz bi topluluk daha görmedim yahu ne kadar pislik bu (insan) lar!

fatih altaylı güzel yazmış doğru bulmadığı şeyleri. madem doğru değil özür dilemekte ne var? hem belki bize özür borcu olanları da cesaretlendirmiş oluruz? metinde soykırımdan bahsedilmiyor. tehcir ve bu dönemdeki yanlış uygulamalar için özür dileniyor. bunun adı taviz değil..

Entel-Dantel liboş vede Vatan haini - Sözde Aydınlar ... Cukkk Diye Oturmuş Bu Söz ... Helal Olsun ..

insan gibi yaşamaya devam etseler
nesiler boyu birlikte yaşadıkları Türk milletine ihanet etmeselerdi
bunlar olacakmıydı
esas özürü onlar bize borçlular
kusura bakmasınlar özür dileyen yanlışım var demiş olur
bugün yanlışım var dersen
yarın para ve toprak taleplerindeki ikinci aşama budur onlara payanda vermiş olursun
yemezler
önce onlar yıllar boyu bu topraklarda birlikte yaşadıkları ama ihanet ettikleri TÜRK lerden özür dilesinler

ben erzincanlıyım fıratın üstünden bi köprü geçermiş şırzi diye bizimkileri burdan aşşağı atmış bu deyyuslar şimdide özürmü bekliolar

ermenilerde yunanlarda olduğu gibi aşağılık kompleksi var. yüzyıllarca türk boyunduruğunda yaşadıkları için kuyruk acıları var, ondan böyle davranıyorlar soysuzlar

umarım gereken kişiler bu bildiriye imza atan herkesi ve onların yakınların isimlerini bir dosyaya not olarak eklemiştir gün gelir lazım olur,insanın dostunu düşmanını tanıması açısından faydası olur.
gerçek aydınlarımız trişkadan nağmeler yüzünden 2 yıldır boş yere yatıyorken bazı sırtı kalınlar avazı çıktığı kadar bağırabiliyorlar dokunulamıyor çünkü türkiye aleyhine bağırıyorlar düşünce özgürlüğü bu olsa gerek.

Saçma Sapan Bi kampanya düzenlemişler. Ne Demek ya Ermenilerden Özür dileyelim?
Bir Türk Böyle bir kampanya düzenliyorsa ben o Türk'ün Türk'lüğünden ve Tarih bilgisinden Şüphe Ederim Arkadaş!
Kumda Oynasınlar! Hatta oturdukları yerden saçmalayacaklarına KUMDAN KALE yapsınlar, daha mantıklı bişey yapmış olurlar!
Böyle adamlar İMALAT HATASI başka bişey değil!

Böle diyonuz ama gerçekten ön yargı oluşuyo sanki tüm Ermeniler kötüymüş gibi. Aralarından cidden çok iyi insanlarda çıkabiliyor. Yaşadığı geçindiği yere ülkeye ihanet etmeyenleri de çıkıyo teröristlerin aksine.

Ama kesinlikle bu Ermeni olayı için özür dilemeyi bırak , bunu hakettiklerini sölüyorum.

Ermenilerin şöle bi tarihi var. Ruslar bunları Akdenize inmek için Osmanlılara karşı kışkırtırlar ama ingilizler buna karşın osmanlıları destekler. Osmanlı bütünlüğünü korumak için değil kendine sömürme dünyasında başka bir rakip istemediği, tehdit oluşturmaması için. Ermenistan devleti kurulduğunda Ruslar şöyle söyler: Ermenistan devleti oluşturmayı düşündük ama içinde Ermeni olmayan bir devlet düşündük derler. Irak, sözde Kürdistan olaylarına ne kadar da benziyor değilmi. Hatta kurtuluş savaşı sırasındaki Yunanlılarda böyleydi. Hep aynı taktik. YEnemiyeceksen çok kaybın olacaksa böl, onlar kendi kendini mahvetsinler.

Alinti:
emrah1607´isimli üyeden Alinti
ulan memlekette neler tartışılmaya baslandı şuraya bak . akp saolsun .

Haklısın Tsk ya saldırıyorlar Devletin başından çıt yok
Atatürk e saldırıyorlar Devletin başından çıt yok
Cumhuriyete saldırıyorlar Devletin başından çıt yok
Bölücüler Her türlü pisliği yapıyor Devletin başından çıt yok
Tarihimizi Sapıtmaya çalışanlara Devletin başından çıt yok
Bütün bunları görüpte Sesini yükseltenler içerde
Tabi haliyle meydanı boş bulanlarda fırsat değerlendiriyor
Ne diyelim bu günlere bizi getirenler utansın...

özür dilemiyorum dilemeyeceğim bu aydın denilen şahsiyetsiz kişileride Türk olarak görmüyorum hepsi hain hepsi köpek...

߀nde ErmeniLerdeN Özür diLemiyorum. ÜLkemde Hatta Ermeniye Yer YoK..

Özür dileyeni de dileteni de ... ağzımı bozdurmasın kansız soysuz entel dantel liboşlar...bunların çoğu devşirmedir kesin...

߀nde ErmeniLerdeN Özür diLemiyorum. ÜLkemde Hatta Ermeniye Yer YoK..

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

Geri