mangalda kapama..8 kişilik
malzemeler..
alüminyum tava(kapaklı olanlardan) =)
kişi başına 2 adet kapama(kapama koyunun sırt bölgesinden elde edilir..içinde sadece yuvarlak bir kemik vardır..dilim dilim kesilir..özel bir ettir..tanıdığınız kasap varsa daha kolay temin edersiniz)
250 gr. çekilmiş kuyruk yağı
3 adet orta boy kuru soğan
1 baş sarımsak
yarım kilo sivri biber
1 kilo patlıcan
1 kilo domates (yumuşak olanlarından)
salça, baharat, tuz..
yapılışı:
tavamızın dibine çekilmiş kuyruk yağını yayıyoruz..üstüne doğradığımız soğanları ve sarımsakları yerleştiriyoruz..
sonrasında iyice yıkadığımız etlerimizi teker teker tavamızın içine diziyoruz..etlerin üstüne önceden soyup küp küp doğradığımız patlıcanları yayıyoruz..
onun üstüne ince doğranmış biber ve en üste yuvarlak olarak dilimlediğimiz domateslerimizi yerleştiriyoruz..
tuzunu atıyoruz..bir tas içinde salça ve baharatı hafifçe sulandırıp sos haline getiriyoruz..bu sosun akışkan olmasında fayda var çünkü öyle olunca yemeğin heryerine eşit dağılır..
sonra tavamızı yanan mangalımızın üstüne koyup 2 - 2,5 saat bekliyoruz..tavayı arasıra mangalın üstünde yarım tur çeviriyoruz..
sürenin dolmasına yakın bir çatalla etin pişip pişmediğini kontrol edin..eğer pişmişse mangalın üstünden alabilirsiniz..
pide ekmekle yenilmesi tavsiyemdir..
yanında ayran kola tüketmeyin..yemeğin tadına varın..afiyet şifa olsun..
tarif öyle dergiden kitaptan alıntı değildir..anlatım bana aittir..=)