Erkek Adam Yemek Yapar (:

sen@

New member
Hafiften yoksa baya baya laf çarptırma mı hissettim ne :p

Valla prenses yemesine çok severim yapmasınıda öle her kadında aşcı değildir teçrübeyle sabit Eğer erkek dışarda okumamışsa gurbette çalışmamışsa çalışan ana babanın çocuğu olmamışsa ana bağımlısıdır belli yaştan sonra zaten eğitemezsin erkeği

He tarif istiyorsan var bir iki davet edeyim öle iki yumurta kırma değil yaptığım soslu makarna bile 1 saat sürmüştü tadını sen tahmin et :laugh:
1 saatte soslu makarna? tarifini çok merak ettim:smile:
 

otlupeynir

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
mangalda kapama..8 kişilik

malzemeler..

alüminyum tava(kapaklı olanlardan) =)

kişi başına 2 adet kapama(kapama koyunun sırt bölgesinden elde edilir..içinde sadece yuvarlak bir kemik vardır..dilim dilim kesilir..özel bir ettir..tanıdığınız kasap varsa daha kolay temin edersiniz)

250 gr. çekilmiş kuyruk yağı

3 adet orta boy kuru soğan

1 baş sarımsak

yarım kilo sivri biber

1 kilo patlıcan

1 kilo domates (yumuşak olanlarından)

salça, baharat, tuz..


yapılışı:

tavamızın dibine çekilmiş kuyruk yağını yayıyoruz..üstüne doğradığımız soğanları ve sarımsakları yerleştiriyoruz..

sonrasında iyice yıkadığımız etlerimizi teker teker tavamızın içine diziyoruz..etlerin üstüne önceden soyup küp küp doğradığımız patlıcanları yayıyoruz..

onun üstüne ince doğranmış biber ve en üste yuvarlak olarak dilimlediğimiz domateslerimizi yerleştiriyoruz..

tuzunu atıyoruz..bir tas içinde salça ve baharatı hafifçe sulandırıp sos haline getiriyoruz..bu sosun akışkan olmasında fayda var çünkü öyle olunca yemeğin heryerine eşit dağılır..

sonra tavamızı yanan mangalımızın üstüne koyup 2 - 2,5 saat bekliyoruz..tavayı arasıra mangalın üstünde yarım tur çeviriyoruz..

sürenin dolmasına yakın bir çatalla etin pişip pişmediğini kontrol edin..eğer pişmişse mangalın üstünden alabilirsiniz..

pide ekmekle yenilmesi tavsiyemdir..

yanında ayran kola tüketmeyin..yemeğin tadına varın..afiyet şifa olsun..;)



tarif öyle dergiden kitaptan alıntı değildir..anlatım bana aittir..=)
 

Mayhoş

mayhoş
250gr kuyruk yağı iyi göbek yapar eline sağlık :p
 

PirAdam

Ayın Üyesi
Konu için teşekkürler..fakat..menemenden başka birşey yapmayı beceremiyorum bir türlü...:huh:
 

mr.aLi

Moderator
LabneLi Patates Graten




MaLzemeLer:

3 adet orta boy patates
1 paket Pınar Labne
2 diş sarımsak
1 su bardağı kaşar peyniri rendes
1 çay kaşığı muskat rendesi
Tuz

YapıLışı:


1- Patatesleri soyarak yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
2- Fırın kabınızı yağlayın. Patatesleri 1 sıra dizin ve üzerine labneden sürün. Biraz sarımsak, muskat ve tuz serpin.
3- Patates ve labne bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında patatesler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.
3- Patateslerin üzerindeki alüminyum folyoyu alın. Rendelediğiniz kaşar peynirini labneli patateslerin üzerine serpin.
4- Fırını 200 dereceye getirin, yemeğinizin üzeri fotoğraftaki gibi kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.

..:: Afiyet oLsuN ::..
 

otlupeynir

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
bu kez size güzel bi kahvaltılık tarifi vericem..severek yaptığım bişey..şimdiden kolay gelsin..

malzemelerimiz:

4 adet patates
1 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
4 adet yumurta
1 adet kangal sucuk
tuz
karabiber
pulbiber

yapılışı:

yeterli büyüklükte tavamıza sıvıyağ döküp küp şeklinde doğradığımız patatesleri kızartıyoruz..
patatesler kızardıktan sonra doğradığımız soğan ve biberleri ekliyoruz..soğan ve biberler piştikten sonra sucuğu doğrayıp üzerine ekliyoruz

domateslerimizin kabuğunu soyup ince ince doğruyoruz ve karışıma ekliyoruz..üzerine tuz, karabiber, pul biber ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz..

5 dk hep birlikte pişirdikten sonra yumurtaları da içine kırıyoruz..sıcak sıcak sofraya getiriyoruz..=)

bu tarif pazar kahvaltılarımın vazgeçilmezlerindendir..fırsat buldukça yaparım..

hepinize afiyet olsun..=)
 

Mayhoş

mayhoş
ah seni alan yaşadı :p
 
Üst