Erdoğan'a İzmir'de protesto

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya anlamadığım adam kalkmış alkol dinimizde yasaktır diyor. tmm yasaksa içme kardeşim. sana zorla içiren yok. ama başkasınında içki içmesine karışma. sanane sen kim oluyorsunda içki içenlere karışma hakkını kendinde buluyorsun. kardeşlikten sevgiden eşitlikten bahsediyorsun üstüne faşizim yapıyorsun. hemde din faşizmi...
biri kalkıyor "izmirde bakire yok" diyor. biri de kalkıp sana "senin evindede bakire yok" dese hoşuna gidicekmi? sen bunu diyerek ne kadar izmirli varsa hepsine hakaret ediyorsun. ayıp deilmi? sonra dinden imandan bahsediyorsun.
izmirde el ele gezen sevgililerden sanane? yok dinimizce sakıncalı yok zina yok ahlaksızlık falan diyorsun. bide "sen bacının bilmemkimle zina yapmasını istermisin?" diyorsun. terbiyesiz herif sen başkasının bacısıyla uraşcana git kendi bacının peşine düş. ne karıştırıyorsun milletin ailesini. sanane arkadaş sanane. her yorumunda dinden bahsediyorsun ama bi okadarda terbiyesizlik. ya sen nebiçim müslümansın. okadar dinsel konuşmak istiyorsan git islami platformlara. adam gibi siyaset yapıcaksan gel buraya. bune rezalettir ya.
adamlar ne rahat dini karıştırıyorlar konulara....

Hani derler ya bireyler laik olmaz laik devletler olur

Siz o tezi çürüttünüz.Laik ferdiyetin savunuculuğunu yapıyorsunuz.

İslamiyetin karışmadığı konu varsa ben bir daha yazmıyacağım.

Muamelat,fıkh,ukubat vb nedir bilir misin?

Bunların kapsamları

Ben kimsenin anasını bacısını karıştırmam.Doğan medyası gibi fitne yapmayın.Sözleri eğip bükmeyin

Dedim ki "sözüm meclisten dışarı"(Bu kısım es geçilmiş nedense) birisi hoşlanmıyacağın bir işi sevdiğin kişilere yapsa bunu özgürlük sayar mısın?

Yani bir nevi iğneyi kendine,çuvaldızı başkasına anlatımı

Ama nerede bu laik kafalarda bunu anlayacak izan,mizan,feraset?

Hani derler ya bireyler laik olmaz laik devletler olur

Siz o tezi çürüttünüz.Laik ferdiyetin savunuculuğunu yapıyorsunuz.

İslamiyetin karışmadığı konu varsa ben bir daha yazmıyacağım.

Muamelat,fıkh,ukubat vb nedir bilir misin?

Bunların kapsamları

Ben kimsenin anasını bacısını karıştırmam.Doğan medyası gibi fitne yapmayın.Sözleri eğip bükmeyin

Dedim ki "sözüm meclisten dışarı"(Bu kısım es geçilmiş nedense) birisi hoşlanmıyacağın bir işi sevdiğin kişilere yapsa bunu özgürlük sayar mısın?

Yani bir nevi iğneyi kendine,çuvaldızı başkasına anlatımı

Ama nerede bu laik kafalarda bunu anlayacak izan,mizan,feraset?

bak işte seninle buyüzden anlaşamıyoruz.
sen dini kurallara göre yaşamak istiyor olabilirsin. zaten seni kimse engelleyemez. buna kimsenin hakkı yoktur. senin kıldığın namaza veya tuttuğun orucada karışamaz.
aynı şekilde sende kimsenin kiminle gezip tozcaına veya içtiği alkole karışamazsın.
yanlış birşeymi sölüyorum?
dediğim özgürlüğü sakın ahlak dışılık olarak algılama. elbette inançsız bbirinin yüksek ahlak değerleri olabilir. ahlakı sadece dinle sınırlandırma. din olmazsa ahlak olmaz gibi bişeyde bence yanlıştır. önemli olan insanlıktır.
cumhuriyet senin dini özgürlüklerini koruduğu gibi başkasınında özgürlüklerini korur.
ama dinibir rejimde bu mümkün deildir. özgürlükler kısıtlıdır. bak yine ahlaksızlık olarak algılama. mecburiyetlerin vardır.
başkabir konuda verdiği o örnek çok yanlıştı. çünkü o sölediğin şeyin özgürlükle alakası yok. o örnek ahlaksızlığa bir örnektir. o yorumu yapan kişinin tüm mesajını baştan aşaı okudum. ve gerçekten çok düzgün şeylerden bahsetmiş. o verdiğin örnek çok yanlıştı.
senin birçok konudaki mesajlarınıda okudum. bukadar dinden bahseden bi kişiye o yazdığın mesaj hiç yakışmamış.

İzmir'i bilmeyen adamla İzmir'i tartışıyoruz... Sizin AKP'li belediyeleriniz İller Bankasından borç alırken, biz Ankara'dan destek almayıp İller Bankasına borcunun çoğunu kapatan bir belediyeyiz. İş bilmezler gelipte burda artistlik yapmasın. Cahil adamla konuşulcak konu değil bunlar...

bak işte seninle buyüzden anlaşamıyoruz.
sen dini kurallara göre yaşamak istiyor olabilirsin. zaten seni kimse engelleyemez. buna kimsenin hakkı yoktur. senin kıldığın namaza veya tuttuğun orucada karışamaz.
aynı şekilde sende kimsenin kiminle gezip tozcaına veya içtiği alkole karışamazsın.
yanlış birşeymi sölüyorum?
dediğim özgürlüğü sakın ahlak dışılık olarak algılama. elbette inançsız bbirinin yüksek ahlak değerleri olabilir. ahlakı sadece dinle sınırlandırma. din olmazsa ahlak olmaz gibi bişeyde bence yanlıştır. önemli olan insanlıktır.
cumhuriyet senin dini özgürlüklerini koruduğu gibi başkasınında özgürlüklerini korur.
ama dinibir rejimde bu mümkün deildir. özgürlükler kısıtlıdır. bak yine ahlaksızlık olarak algılama. mecburiyetlerin vardır.
başkabir konuda verdiği o örnek çok yanlıştı. çünkü o sölediğin şeyin özgürlükle alakası yok. o örnek ahlaksızlığa bir örnektir. o yorumu yapan kişinin tüm mesajını baştan aşaı okudum. ve gerçekten çok düzgün şeylerden bahsetmiş. o verdiğin örnek çok yanlıştı.
senin birçok konudaki mesajlarınıda okudum. bukadar dinden bahseden bi kişiye o yazdığın mesaj hiç yakışmamış.

Arkadaşım İslamiyet her inançtan olana özgürlük verir.

İslamda din seçme hürriyeti vardır.Dileyen ister müslim olur isteyen olmaz.

Ama müslim olup gayrı müslim gibi yaşama hakkını vermez.İslam fıkhının ukubat denen kısmı vardır ukubat.Yani cezalar.

İslam inancında insan vücudu bir emanettir.Bizim örfümüzde de ,adetimizde de ve inacımızda da emanete ihanet olmaz.İçki içmenin hadi dini yönü bir yana sağlık bakımından zararı malum.Sosyolojik olarak da

İslam fıtrat dinidir.Koyulan yasaklar insanların selameti içindir.Kaldı ki haramlar helallerin yanında çok azdır.

Özgürlük demek toplumun düzeni tehdid eden alışkanlıkların müdafaası olmamalıdır.

İnsanlar içki içebilir ama bunu müslim olan adam zati yapmaz Allah inancından.İnanmayan ise bunu ammenin zararına teşkil edecek surette yapmaktan ictinab eder.

Eskiden ramazan ayında gayrı müslim unsurun yemeklerini Müslümanlara saygıdan gizli yemesi gibi

Polis teşkilatının yeni görevi , başbakana yapılan protestoları hemen bertaraf etmek ; medya eline geçmeden göstermeden sindirmek ;

Bu nasıl iştir anlamadım , adamlar arabaları yakıyorlar işyerlerini yakıyorlar polisin sesi çıkmıyorda
ne zaman bir öğrenci yada işçi bir tepki verse başbakana başına gelmeyen kalmıyor.

İzmir baskadır. gericiler İzmir'i sevmez cunku İzmir Atatürk'e ve cumhuriyete hep sahip cıkar

İzmir baskadır. gericiler İzmir'i sevmez cunku İzmir Atatürk'e ve cumhuriyete hep sahip cıkar

2007 yılının ekim ayında izmir bornovada oturan ağabeyimi ziyarete gitmiştim. Akşam yemeğinden sonra oturup sohbet ederken ağabeyim aniden oooo saat dokuz olmuş az daha unutuyorduk dedi ve balkon lambasını yakıp yakıp söndürmeye başladı. Bizde balkona çıktık heryerde balkon lambaları yanıp yanıp sönüyor çok güzel bir görüntü oluyordu. Sebebini sordum ağabeyime .. Terörü kınama için yapıyoruz dedi. İnanamadım Peki siz böyle yaptığınızda Terör örgütü hemen silah mı bırakacak dedim. Bilmem ki dedi. Olsun biz protesto edelimde anlayan anlar dedi. Ertesi sabah C.tesi günü özkanlar pazarına gittik. Ağabeyim dedi ki aslında önceleri buralarda iğne atsan yere düşmezdi. Ama bu aralar insanlar pek gelmiyorlar dedi. Neden dedim. İşte tam şu köşede bir bomba patladı geçenlerde dedi. Şimdi insanlar korkuyor gelmeye yine böyle bir olay olur diye dedi. Şimdi soruyorum sana Ey Nathanel kardeşim " Bombanın gürültüsünden korkup çarşıya pazara çıkmayan insanlar sadece soaat 9 da değil gün boyu lambalarını yakıp söndürseler ne olur.

Lütfen kendinizi sadece CHP li bir belediye tarafından yönetildiğiniz için Üstün Bir Irk gibi gösterme çabalarına girmeyin. Bu başlığın altında İzmir'den çok orada yapılan protesto konuşulması lazım ama nedense İzmir ön plana çıkarılıyor. Yoksa protestoyu haklı gösterecek sebebimiz yok mu..?

Çünkü konuyu baltalayanlar ön planda sürekli İzmir'i ve İzmir'liyi yerdiği için konu aslında sizin istediğiniz yerlere sapıyor.

bunlar izmirede ellerinden gelse acilim yaparlar belkide istedikleri izmiride bitirmek ama bunu bilsinlerki bu ülke öyle kolay kazanilmadi

2007 yılının ekim ayında izmir bornovada oturan ağabeyimi ziyarete gitmiştim. Akşam yemeğinden sonra oturup sohbet ederken ağabeyim aniden oooo saat dokuz olmuş az daha unutuyorduk dedi ve balkon lambasını yakıp yakıp söndürmeye başladı. Bizde balkona çıktık heryerde balkon lambaları yanıp yanıp sönüyor çok güzel bir görüntü oluyordu. Sebebini sordum ağabeyime .. Terörü kınama için yapıyoruz dedi. İnanamadım Peki siz böyle yaptığınızda Terör örgütü hemen silah mı bırakacak dedim. Bilmem ki dedi. Olsun biz protesto edelimde anlayan anlar dedi. Ertesi sabah C.tesi günü özkanlar pazarına gittik. Ağabeyim dedi ki aslında önceleri buralarda iğne atsan yere düşmezdi. Ama bu aralar insanlar pek gelmiyorlar dedi. Neden dedim. İşte tam şu köşede bir bomba patladı geçenlerde dedi. Şimdi insanlar korkuyor gelmeye yine böyle bir olay olur diye dedi. Şimdi soruyorum sana Ey Nathanel kardeşim " Bombanın gürültüsünden korkup çarşıya pazara çıkmayan insanlar sadece soaat 9 da değil gün boyu lambalarını yakıp söndürseler ne olur.

Lütfen kendinizi sadece CHP li bir belediye tarafından yönetildiğiniz için Üstün Bir Irk gibi gösterme çabalarına girmeyin. Bu başlığın altında İzmir'den çok orada yapılan protesto konuşulması lazım ama nedense İzmir ön plana çıkarılıyor. Yoksa protestoyu haklı gösterecek sebebimiz yok mu..?

chp ile alakası yok bu işin arkadasım, dar düşündügünüz icin chp ye getiriyorsunuz olayı her seferinde.

"Bombanın gürültüsünden korkup çarşıya pazara çıkmayan insanlar sadece soaat 9 da değil gün boyu lambalarını yakıp söndürseler ne olur. "
demişsin...

Nemrut, Hz. İbrahim'i ateşe attığı zaman, bir karınca ağzıyla bir damla su alıp ateşe atıyor. Görenler de 'senin bir damla suyun o ateşi söndürmez ki... Niye yoruluyorsun' diyor. Karınca da 'Olsun... Biliyorum ama yine de tarafımız belli olsun' diye cevap veriyor. O ateşte yanman gerekse de doğrulardan taviz vermemelisin. Belki o suyu atarken sen de ateşe düşebilirsin.

umarım anlamıssındır.

chp ile alakası yok bu işin arkadasım, dar düşündügünüz icin chp ye getiriyorsunuz olayı her seferinde.

"Bombanın gürültüsünden korkup çarşıya pazara çıkmayan insanlar sadece soaat 9 da değil gün boyu lambalarını yakıp söndürseler ne olur. "
demişsin...

Nemrut, Hz. İbrahim'i ateşe attığı zaman, bir karınca ağzıyla bir damla su alıp ateşe atıyor. Görenler de 'senin bir damla suyun o ateşi söndürmez ki... Niye yoruluyorsun' diyor. Karınca da 'Olsun... Biliyorum ama yine de tarafımız belli olsun' diye cevap veriyor. O ateşte yanman gerekse de doğrulardan taviz vermemelisin. Belki o suyu atarken sen de ateşe düşebilirsin.

umarım anlamıssındır.

Arkadaşım verdiğin örnek çok yerinde ve Aslında benim duygularıma tercüman olmuşsun. Terör örgütünün pazar yerine koyduğu bomba ne amaçla konulmuştur sence.. Belki birkaç kişiyi öldürmek yada yaralamak ama gerçekte insanları KORKUTMAK. Pazara gitmeyerek zaten terör örgütünün ekmeğine yağ sürülmüş olmuyor mu.

Bak benim yaşadığım bölgede yaz ayları çok sıcak ve nemlidir. Onun için insanlar yoğun olarak yaylalara giderler. Benim yaşadığım ilçenin yakın üç yaylası var. Biz ailecek en yakın olana gidiyoruz. Ve 1995 ile 1998 yılları arasında önce 4 avcı öldürüldü sanırım 1995 ocak ayıydı. daha sonra 7 tane vatandaş öldürüldü. yine aynı yıllarda 1 vatandaşın yolu kesilerek aracı tarandı ve öldürüldü. Bu olayların üzerine Jandarma yaylacıları yaylalara gitmeme konusunda uyardı. Yaylaların güvenli olmadığı çağrıları yapıldı. Ama vatandaş hiçbirşey yokmuşçasına yaylasına gitti . Sonradan anlaşıldı Buralarda ormanlık alan çok sık olduğu için esrar yetiştirmek çok kolay oluyor ve aynı zamanda hava sürekli nemli olduğu için çok fazla su ihtiyacıda olmuyormuş. Anlayacağın eğer terör örgütü başarılı olabilse insanları dağlardan uzaklaştıracaklardı ve orada uyuşturucu üretimini istedikleri gibi yapacaklardı. Ama vatandaş buna izin vermedi Bu dağlar bizim dedi. Gitmeyipte üç beş çapulcuya meydan bırakılmaz dedi. son yıllarda bazen halk tarafından görünüyorlar ama çoğunlukla ortada yoklar. Bu halkın aslında Terör örgütüne karşı kazandığı silahsız galibiyettir.

Rantçılar çoğaldı..

Ertuğrulgiller Size ne Gavur İzmirden..

Hani Siz Türksünüz Karışmayın

Biz Gavurlar mutluyuz Gavur olmaktan..

İzmire bok atcağınıza diğer 80 ile bakın orayı düzeltinde gelin..

Boş gelip boş gidionuz valla.

Ertuğrulgiller Size ne Gavur İzmirden..

Hani Siz Türksünüz Karışmayın

Biz Gavurlar mutluyuz Gavur olmaktan..

İzmire bok atcağınıza diğer 80 ile bakın orayı düzeltinde gelin..
Boş gelip boş gidionuz valla.

Sizin gavur oluşunuzdan mutlu olmanız beni ırgalamaz

ancak bu gavurluğu tüm İzmir e mal edemezsiniz

kendi adınıza konuşun

Sizin gavur oluşunuzdan mutlu olmanız beni ırgalamaz

ancak bu gavurluğu tüm İzmir e mal edemezsiniz

kendi adınıza konuşun

tüm izmirlileri hakaret eden aynı kefeye koyan şahsın yazdığı mesajın altında teşekkürün var. davranışlarınla sözlerin çakışmasın. kelime yapmış olmak için mesaj yazma komik oluosun...

Akpden önce onun cevabını izmirli satanist geçler vermişti hatırlarsınız show tv de

Muhabir: ayinlerinizde bakire kız kurban ediyomuşunuz doğru mu?
İzmirli satanist : ooo abi,naaptın ya? izmirde bakire kız ne gezer? :durdurun

İzmir'e hiç gitmedim ama akrabalarımdanda benzer söyLemLer duyuyorum.

Kendini çağdaş göstermek için CHP'ye oy atılıyor.Zaten CHP'nin Baykal'la birlikte 1 olumlu işini görmedik ki.Varsa yoksa ''İlericilik'' [İlericilik diyorlar sonra kendi ideolojilerinin temellerindeki kriterleri karşı gelip çeşitli komik açıımlar yaparlar] çagdaşlık türküleri çığırırlar.
Ya desenize bana Baykal şu işi yaptı Türkiye inanılmaz şeyler kazandırdı.Çok büyül lider. ?
Mantıklı bir cevap verin tamam diyeyim.Ben görmüyorum yok !

Atatürk'ün gölgesine sığırıp oy toplamaktan,Ve çamur atabilirim diye İktidarın koşu yollarına pusu kurmaktan başka bir işe yaramaz bir oluşum CHP yönetimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri