en sonunda gezegen tutorial
(ben 1024x768 yapacam wallpaper yane)
1:500x500 ve arkaplanı siyah olan bir sayfa açın
2:Yeni bir layer yapın
3:Elliptical Marque Tool'u seçerek bir daire yapın (shift'e basılı tutarsanız daha iyi bir daire çıkar)
1. tıkla
4:seçimi herhangi bir renkle doldurun artık o sizin zevkinize kalmış ama ben #3333C0 kullandım.
5:ardından Layer->Layer Style->Bevel Emboss seçeneğine gidin.... aşağıdaki ayarları uygulayın...(ben kendime göre yapıyorum siz isterseniz angle ile oynayabilirsiniz ben öyle yaptım)
2. tıkla
bu şekilde bişi olması lazım
3. tıkla
6:önplan(foreground) rengini daha önceden yuvarlağın içini doldurmakta kullandığımız renk yapın.ben #3333C0 yaptım....
7:arkaplan rengini önplan renginden daha koyu yapın ben #1F1F6E yaptım....
8:yeni bir layer yapın ve Filter-Render-Clouds uygulayın.....
9:ardından Filter-Sharpen-Unsharp Mask açın ve aşağıdaki değerleri uygulayın....
(bunu yaparken pc'niz biraz kasılabilir benimki öyle yaptı yani)
4. tıkla
10:ardından layer'ı kopyalayın (kısayolu:ctrl+j) kenardaki ciziklerin gittiğini görceksiniz....
11:Edit-Transform-Rotate 90CW yapın ve blending modu overlay yapın bi hareketlenme olcak....
12:10 ve 11. adımı tekrarlayın....
13:Layer 3 copy,Layer 3 ve Layer 2'yi birleştirin.....geride background,ilk yaptığımız layer ve şimdi birleştirdiğimiz layer kalacak şekilde....
14:ardından Filter-Render-Lightning Effects ve aşağıdakileri uygulayın.
rengi siz belirlediniz zaten ilk başta ama benimkilerin aynısını yapıyorsanız sorun yok...)
5. tıkla
15:blending modu overlay yapın ve opacity %80'e düşürün.....(şimdi sevinceksiniz

)
16:ardından ctrl+e yapıp geride 2 layer kalcak şekle getirin bi background olcak birde layer 3 copy
17:birleştirdiğimiz layera ctrl'ye basılı tutarak tıklıyoruz (resimli olan yere layer bölümündeki) böylece etraf yine ciziklerle olcak
18:şimdi en heyecanlı bölümler başlıyor....
Filter->Distort->Spherize yapın ve amount'u 100 yapın mode:normal
tekrardan Filter->Distort->Spherize yapın ve amount'u 50 yapın mode:normal
aman tanrım toparlak olduu...

19:ardından layer'ı kopyalayın (duplicate olayı yani ctrl+j)
devamı diğer mesajda.....
20:Filter-Sharpen-Unsharp Mask yapın ve aşağıdaki değerleri uygulayın....
6. tıkla
21:blending mode:soft light opacity:%70 civarı ve ardından 2 layerı birleştir.
22:şimdi son

drop shadow,inner shadow veya outer glow ile atmosfer yapcaz...
7. tıkla
şimdi oldu da bitti maaşallah bundan sonra yıldız yapımı ve galaksi yapımı gelcek bekleyin.....(yaptığınız gezegenleri bana gösterirseniz sevinirim..)