Edip Akbayram hem PKK konserlerinin hem de Tandoğan'ın sembolü oldu -Video-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
birader simdi kürt lere türklere ayrı konser olmaz tamam mı bırı yazmıs kürtlere werdigi konser zaten sen o cumlende ayrımcılık yapıyosan bı acıdan pkk nın fıkırlerını sawunuyosun.. ne farkı kaldı o zaman....
pkk da aynı seyı sawunuyo dahası dıs mihrakların maşası oluyo o da ayrıda... neyse yazmıcam bisi kendi bölümümden banlanmıyım

Bayrağı eline almak istemedi

Bölücü terör örgütü PKK'nın düzenlediği etkinliklerde de şarkı söyleyen Edip Akbayram, İzmir'de düzenlenen mitingde de sahne aldı.

edip-akbayram.jpg

Mitingde Akbayram'a bir bayan tarafından Türk bayrağı verilmek istendi. Önce şaşıran Edip Akbayram birkaç saniye hareketsiz kaldı. Bayrağı veren bayan, eliyle Edip Akbayram'ın bayraklı elini sallamaya çalıştı; ancak bunda da başarılı olamadı. Sanatçının bu noktadaki rahatsızlığını anlayan bayan tekrar bayrağı alıp sahnedeki yerine geçti. Edip Akbayram, bu yıl İngiltere'deki Nevruz kutlamaları kapsamında düzenlenen gecede 1 Nisan 2007'de Londra'da PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve terör örgütü lideri Apo posterlerinin önünde, 'Biji Apo' (Yaşasın Apo) sloganları arasında konser vermişti.

ben inanmıyorum.görüşlerine oldukça uzak olmama rağmen doğru düzgün bi adam old biliyorum.mahsunla fln karıştırmayın yani

Tamam Edip Akbayram üstünden yeni bir linç başlatalım.Özellikle de mitinge katılan ve düzenleyenleri yerden yere vuralım.

NİLÜFER 2004 MAYIS - YER : Türk şehri Diyarbakır

Poşulu Nilüfer Diyarbakır'ı mest etti

Nilüfer, Diyarbakır 4'üncü Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde bir konser verdi. Sahneye poşuyla çıkan Nilüfer, Belediye Çocuk Korosu'yla da Gözün Aydın adlı şarkısını okudu.

Diyarbakır 4'üncü Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde sanatçı Nilüfer, orkestra ekibiyle birlikte Diyarbakır'da poşu takarak sahne aldı. Nilüfer, konserinde ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun da beraber Kürtçe şarkı söylediği Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korusuyla 'Gözün Aydın' isimli şarkısını okudu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışı Kürtçe-Türkçe-Arapça konserlerle başladı.

KONSERİ 20 BİN KİŞİ İZLEDİ
Şanlıurfa karayolu üzerinde yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı açılış konserinde Apo posterleri açılarak sık sık 'İmralı'ya Bin Selam Biji Apo' sloganları atıldı. Kürt sanatçı Brader ile başlayıp, Arap sanatçı Marcel Khalif ile devam eden konser, Nilüfer'in gece yarısına kadar süren şarkılarıyla sona erdi. Orkestra ekibiyle birlikte poşu takarak sahneye çıkan Nilüfer'den Kürtçe şarkı söylemesi istendi. Nilüfer ise bu isteğe "Bana Kürtçe öğretin, bir dahaki gelişimde söylerim" diye yanıt verdi. Nilüfer'e festivale katıldığı için Barış Anneleri İnisiyatifi adına Sakine Arat bir plaket ve çiçek verdi. Birbirinden güzel şarkılarıyla konserini tamamlayan Nilüfer, "Barış ve özgürlüklerin sizlerin olmasını diliyorum" diyerek sahneden ayrıldı.

Hüseyin KAÇAR (MERKEZ)

95D06BA7F690CE43A3FADE68b.jpg

0F174B512264D34BB4B313EAb.jpg

http://arsiv.sabah.com.tr/2004/05/31/gun103.html

0,,131690,00.jpg

Nilüfer'in Diyarbakır’da verdiği konserde PKK ve Apo sloganları atıldı. Konserde bir ara başına poşu bağlayan Nilüfer hayranlarının "Kürtçe şarkı söyle" talebi üzerine "bilsem söylemezmiyim" dedi.

Nilüfer ilk kez geldiği Diyarbakır’da PKK ve Apo sloganları altında konser verdi. Konserde bölücü örgüt PKK’nın bayrağı ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri taşınırken sık sık ‘Öcalan’a özgürlük’ sloganları atıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 4’üncü Kültür ve Sanat Festivali nedeniyle önceki gece sokakta düzenlenen Nilüfer konserine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve alt kademe belediye başkanlarının yanı sıra büyük bir kalabalık katıldı. Nilüfer, 20 yıldan sonra ilk kez Türkiye’ye gelen Kürt sanatçı Brader ve Lübnanlı sanatçı Marcel Khalif’ten sonra sahneye çıktı. Nilüfer ‘Öcalan’a Özgürlük’, ‘Be serok jiyan nabe- Başkansız yaşam olmaz’, ‘Biji Serok Apo- Yaşasın başkan Apo’ sloganları altında sahneye çıktı. Coşkulu kalabalık, Nilüfer’e gül attı.

Konserinin son bölümünde daha önce Sezen Aksu’ya da eşlik eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu’nu sahneye çıkaran Nilüfer’e, Diyarbakır Barış Anneleri adına Sakine Arat bir demet gül ve şükran plaketi verdi. Dünyada herkese barış dileyen Sakine Arat ‘İnsanlar ölmesin. Yöresel kıyafetler içindeki Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu’nun Kürtçe ve Türkçe söylediği ‘Barış’ şarkısını Nilüfer sahnenin kenarında durarak büyük bir ilgiyle dinledi.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/05/31/467529.asp

SEZEN AKSU MAYIS 2002 YER: Türk şehri Diyarbakır

Kentin 12 kilometre uzağındaki Fuar Alanı'nda düzenlenen şenlikte 500 bin kişi vardı. Kent halkının büyük bölümü alana yürüyerek gidip geldi. Sezen Aksu yağmur altında şarkı söyledi

DİYARBAKIR - Siz hiç 1 milyon eli bir arada gördünüz mü? Eğer dün Diyarbakır'daki resmi adıyla 'Fuar', halktaki adıyla 'Newroz Alanı' nda olsaydınız görürdünüz.
Havaya kalkmış 1 milyon el... Yani tam 500 bin çift el bazen alkışlıyor, bazen zafer işareti yapıyordu. Değişmeyen tek şey bir araya gelen yüz binlerce insanın yağan yağmura, hatta doluya karşın dinmeyen coşkusuydu.
Diyarbakırlılar güne bayram heyecanıyla başladı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren kent halkı, Fuar Alanı' na akıyordu. Kent giderek boşaldı.

Polis gergindi
Kent halkının büyük bölümü 12 kilometrelik yolu giderken de, dönerken de yürüdü. Ancak güvenlik güçlerinde geçen yıl olmayan bir gerginlik gözleniyordu. Yollar olmadık zamanda trafiğe kapatılıyor, alana kimlik kontrolü ve üst araması yapılarak alınıyordu yüz binlerce kişi.
Yaşı 18'den küçük olanlar ise yanlarında
'velileri olmadığı' için sanki kahveye gidiyorlarmış gibi bayram alanına sokulmuyordu. Hatta bazen polis, kimlik elinde bazılarına nüfus bilgilerini sorarak 'test' de yapıyordu. Alanda 5 bin polis ile bine yakın HADEP'li görev yapıyordu.

Bayrama özel konuklar
Bu arada OHAL Bölge Valiliği alana bazı pankartların asılmasına izin vermemişti. İzin alınabilen 'Barış için el ele', 'Barışla herkes kazanacaktır',
'Kadınlara özgürlük, dünyaya barış' pankartlarıyla süslenmişti alan.
Murat Bozlak, Akın Birdal, Ahmet Türk ve Sırrı Sakık birlikte alanın ortasındaki dev Nevruz ateşini yaktıklarında, alandaki coşku doruğa tırmanmıştı. Nevruz kutlamalarını Diyarbakır'da izlemek üzere gelenler arasında Müjde Ar, Ercan Karakaş, Fikri Sağlar, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, TKP Genel Başkanı Aydemir Güler, Avrupa Parlamentosu' ndan Feleknaz Uca da vardı.

Barış şapkaları toplandı
İlk konuşmacı HADEP İl Başkanı Ali Ürküt, yüz binlere, "Sizlere güvenilirse milyonlar bir araya gelir ve sorun yaşanmaz. Diyarbakır yeni bir kültür yaratıyor. Birliği, beraberliği, kardeşliği, sevgiyi paylaşma kültürüdür. Mehmet Sincar'lar, Vedat Aydın'lar, Musa Anter'ler rahat uyusun. Bizden korkanlar var. Susurluk çetesi bizden korkmalı ama, barış için çalışanlarla omuz omuzayız" diyordu. Bu arada güvenlik güçleri gençlerin başına taktıkları 'Aşiti' (Barış) yazılı HADEP şapkalarını topluyordu.
Coşku doruktaydı ama mikrofonun ya da çalan müziğin bir dakika bile susmaması gerekiyordu. Çünkü o anda alanda bulunanların büyük bölümü 'Biji Serok Apo', (Apo'ya Özgürlük) diye bağırıyorlardı. Bazen alandakilere Kürtçe 'Naveme çiye?' (Adınız ne?) diye soruluyor, karşılığı da 'Biz Kürt'üz' diye geliyordu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik konuşmasında, "Bizi yerel iktidara getirdiniz. Şimdi de genel iktidara getireceksiniz" diyordu. HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak da, "Türkiye 70 milyon insanın ortak vatanı. Kardeşçe, özgürce yaşamak istiyoruz. Bölünmek isteyen yok. Sorunlarımızı Türkiye'nin bütünlüğü içinde çözmekten yanayız" diye sesleniyordu. Bozlak'ın en çok alkışlanan sözü ise, "Yasaklar ülkesi değil, özgürlükler ülkesi olalım"dı.

Çok uzaklardan iki mesaj
Ahmet Kaya ve Ayşe Nur Zarakolu'nun, çok uzak bir ülkeden gönderdikleri Nevruz mesajları tam 1 milyon el tarafından alkışlandı.
Halk oyunları, semah ve türkücülerden sonra sıra Sezen Aksu'ya geldiğinde yağmur iyice hızlanmıştı. Sezen, üzerinde kapşonlu kabanıyla sahneye çıktığında büyük bir coşku patlaması yaşandı. Herhalde Sezen, ilk kez yağmur altında ve ilk kez böylesine büyük bir kalabalığa sesleniyordu.
Sonunda dönüş vakti geldi. Sabah olduğu gibi, akşam da kentlerine doğru yürüyerek yola çıktı Diyarbakırlılar. Engellere karşın inadına kutlamanın mutluluğu vardı yüzlerinde.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=32660

Başbakan "SAYIN" Tayyip Erdoğan 14 Ocak 2000 - YER : Avustralya
Erdoğan da Sayın Öcalan demiş!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, 14 Ocak 2000'de konuk olduğu Avustralya'nın SBS Radyosu'nda terörist Abdullah Öcalan için iki kez "Sayın Öcalan" ifadesini kullandığı ortaya çıktı. Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde, "Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda, almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. Bense düşüncemden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyük" diyor.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk 'ün, 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına neden olan "Sayın Öcalan" ifadesini Başbakan Erdoğan'ın da kullandığı ortaya çıktı. Buna göre, Erdoğan, 14 Ocak 2000'de Avustralya'da yayın yapan SBS Radyosu'nda bir programa katıldı. Programda o günlerin gündem maddelerini değerlendiren Erdoğan, telefonla programa katılan yurttaşların da sorularını yanıtladı. Program sunucusunun Abdullah Öcalan'ın idam kararının Başbakanlık'ta tutulduğunu anımsatarak "Siz Tayyip Erdoğan olarak bu olay konusunda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

"Ben hukuku kişiselleştirmeyi doğru bulmuyorum. Hukuk sadece kişiler için yoktur, hukuk bir toplum için vardır. İnsanlık için vardır ve hukukun üstünlüğü sadece bireylere, tek tek şu bireye karşı uygulanır, bu bireye karşı uygulanamaz. Ben şimdi burada bir defa mağdurum, nedir benim mağduriyetim, hapis dediler girdim yattım. Ne yaptım da hapise girdim yattım? Düşüncemden dolayı girdim yattım. Şimdi buradan ben Sayın Öcalan'ın durumuna gelmek istiyorum. Şimdi, Türkiye'de bir sıkıntı var. O sıkıntı da şu; muhalefetteyken partilerin konumuyla, iktidardayken partilerin konumu çok farklı oluyor. Bu tabii siyaset bilimi açısından çok anlamlı ve bu yeni bir tespit, yeni bir gelişme."

'Sayın Öcalan'la farkımız çok büyük'

Programa katılan bir dinleyicinin, Öcalan'ın Kürtçülük düşüncesiyle kendisinin şeriat düşüncesinin özde aynı olduğu yönündeki tespitine ve "Türkiye'de Türkiye vatandaşları var. Bunların hepsi Türk'tür, bunun dışında başka bir şey yok" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, o günlerde de altkimlik-üstkimlikten söz ediyor. Erdoğan daha sonra şunları kaydediyor: "Siz köpeklerin çektiği kızakların üstünde, hamile kadınların taşındığı bir Doğu'da, Güneydoğu'da o insanları inandıramazsınız. Kaldı ki, ben şunu da söyleyim, arkadışımız, Suudi Arabistan'dan şurdan burdan ifadeler kullanıyor. Benim 4.5 yıllık 5 yıllık yönetimimi takip etmiş olsaydı böyle bir korkunun izlerinin bile olmadığını görürdü. Bir diğeri de Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. Bense düşüncemden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyük."

Cumhuriyet
Fırat KOZOK
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=217967

Zannederim Edip Akbayram'ın diğerlerinden farkı sadece ve sadece Cumhuriyet mitingine katılmış olmasında yatıyor.

TİGİN sen Konuya Noktayı Koymuş Kardeşim.. ELLERİNE SAĞLIK...

sanıyorsam FAZLA SÖZE GEREK YOK...

arkadaşLar sonuçta şarkıcı bağırmıyor biji apo diye
onun işi orada şarkı söyLemek
ama biri fuardır diğeri miting!
aradaki fark budur..

Kasıt yakaLanırsa tez vurun keLLesini..

yahu adam ipinenin birinin "Atatürk" e hakaret ettiğinde hapise atıldığı günlerde yazdığı bir şiiri çıkıpta şarkı yapıyor.
neymiş aldırma gölnülmüş.
akıllı olun akıllı.
bu ülke sizin gibi boşvermişlerin ve koyvermişlerin yüzünden, milli değerlerine küfür edenleri tekrar bağrına basmaları yüzünden bu hale gelmiştir.
bir ülkücü olarak artık ülkenin geleceğinden ümidim yok sizin gibiler yüzünden.
neden mi??????????????????*
bu gün Ata' mıza küfür, hakaret edenleri yarın bağrınıza basarsınız.
olmadı ben adamın söylediği şarkıya bakarım. görüşleri beni bağlamaz derseniz
işte o zaman
ALLAH KORUSUN

Konudaki ßazı Çıkıntı MsjLaRda Kaynak Nedense Hep:Zaman OnLine...!!!
ßa$ka KaynakLaR da Neden ßu TüR HaßeRLeR Yok...Zaman Gazetesi $a$ıRtıcı oLmaya ßa$Ladı...Taki CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKALIM mitinginden Önce...

fener_li' Alıntı:
yahu adam ipinenin birinin "Atatürk" e hakaret ettiğinde hapise atıldığı günlerde yazdığı bir şiiri çıkıpta şarkı yapıyor.
neymiş aldırma gölnülmüş.
akıllı olun akıllı.
bu ülke sizin gibi boşvermişlerin ve koyvermişlerin yüzünden, milli değerlerine küfür edenleri tekrar bağrına basmaları yüzünden bu hale gelmiştir.
bir ülkücü olarak artık ülkenin geleceğinden ümidim yok sizin gibiler yüzünden.
neden mi??????????????????*
bu gün Ata' mıza küfür, hakaret edenleri yarın bağrınıza basarsınız.
olmadı ben adamın söylediği şarkıya bakarım. görüşleri beni bağlamaz derseniz
işte o zaman
ALLAH KORUSUN

Tebrik ediyorum fener li gardaşım...

"adamlar bulmuş yolu... ver konseri ver konseri, ondan sonra ben laik' im ben cumhuriyetçiyim de...

sen anladın onu sanırsam...

bizde yedik... uyumayın beyler...!!!

adamlar "LAİKLİK" ve "DEMOKRASİ" ' yi kendilerine bir maske olarak kullanıyorlar,
ardından "PKK" konserleri...

uyanın beyler...

GENÇLİĞE HİTABE​

Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
Tarih: 20 Ekim 1927

LaZiSH' Alıntı:
arkadaşLar sonuçta şarkıcı bağırmıyor biji apo diye
onun işi orada şarkı söyLemek
ama biri fuardır diğeri miting!
aradaki fark budur..

Kasıt yakaLanırsa tez vurun keLLesini..

Güzel Kardeşim Mitingler yada Fuarlar ne için yapılır ? ilgi çekmek yandaş toplamak için.. sen Türk milletinin özgürlükçü hümanist bir insan olarak bunca yıl kandırdın... ve sonra onların faliyetlerini arttıracak bir konsere çıkıyorsun...

hatırlarsanız Haluk levent te konsere davet edilmiş yüksek miktarla PKK bayraklarını görünce sahneden inmişti...

Halkın önünde olan sanatçılşar olarak 200 kat dahad dikkatli olmasından yanayım...

saygılar..

[VIDEO]68ZVYMHIsvY[/VIDEO]

google arama yapabilirsiniz..

youtube de en çok izlenenler arası gazete VİDEO lu kaynak belirtmiş bunun neresi yanlı olacak ?

şereften ve türklük onurundan nasibini almamış adama en az onun kadar nasipsiz ve serefsiz biri şehit dernekleri adına ülkeye yaptığı işlerden dolayı plaket veriyor hayret etmemek mümkün değil
nasıl bir memlketttir burası anla anlayabilirsen

yazımı tekrarlama adı altında silmişler = ) illa edip'e vatan haini mi diyeceğiz forumda = )

Yazıkki pkk lı köpekleri hala savunmaya geçenler var sizinle aynı ülkede yaşamaya utanıyorum, tigin arkadaş edip akbayram denilen şerefsizi savunmaya kalkıyorsan avatarından Türk bayrağını indir, masken ortaya çıksın. Nilüfer fuarda konser vermiş köpekler havlamış, noldu nilüfermi suçlu oldu. Edip denilen satılmış, köpeklerin konserinde çıkmış sahne almış aradaki farkı biz görüyoruz, kimin hain olduğunu gözlerinden tanıyoruz.
Bu aralar maskeler dökülüyor kanaltürkün maskesi düştü, edip akbayramın düştü, doğu perinçeğin düştü, türkan saylanın düştü bütün vatan hainlerinin maskelerini toplamakta size düştü hüküm vakti yakındır.

haram olsun ya...zaten mitingde dinlemedim onu ben terkettim tandoğanı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri