Ecdada sövene ödül, Allah diyene sürgün!

ben Türk'üm Osmanlı değilim..Kimse osmanlı padişahlarının saf Türk olduğunu iddia edemez. Padişahların çoğunun annesi gayri müslim dir... inanmayan biraz araştırsın. ben birkaç tane veriyorum
)[/html]

Sen Türksün ama Yedi Cihan Padişahı Fatih Türk Değil
Sen Türksün Kanuni Sultan Süleyman Yahudi uşağı
Sen Türksün Yavuz Sultan Selim Rum öylemi

TÜRK ne demektir çok yanlış öğretilmişsin...!!!

İngilizlere sıgınması ve İngiliz mandasına o pasa gonlunun razı olması..Damat Feritin oyunlarına gelıpte bazı yanlıslar yapması..Kesın belgeler olmasada Ataturk'u oldurtme gırısımlerı gibi sıfatlarla anılmıs bana gore gucsuz ve zayıf son Osmanlı..Hadı satalım verelım ulkeyı tarzı olmamıstır davranısları o kadarda kotu nıyetlı bırısı olamaz ama basarısız olduguna ınandıgım bırısı..İyi bi kac iste yapmıstır tabi..

Sadede gelıcek olursak Akpnın kadrolasması apacık ortadadır bu tıp 2 sacma ornekle, Hasan beyın sacmalıklarıyla bıseyler ispatlanmaz =) Gorunen koyde klavuz istemez..sen buyuk oy oranıyla gelıceksın, Cumhurbaskanı cıkartıcaksın sonrada kadrolasma yapmıyorum dıceksın =) Sadece gulunur buna..Cumhurbaskanlıgındakı amacta odur..

24 Şubat 2007' Alıntı:
4 yılda 4 bine yakın üst düzey bürokrat ataması yapan hükümet 400 bin memur kadrosu açtı. Kadrolaşmada eğitim ilk sırada yer alırken, 670 makam vekaleten yönetiliyor. AKP yönetimi her alanda kuralsızlık ve keyfiyetle iş yürütüyor.

Samsun İl Özel İdaresi’nde kardeşinin daire başkanı yapılmasını isteyen AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir yüzünden bazı atamaların aylardır yapılamadığı öğrenildi. “Türkiye’nin birçok yerinde belediyelerle ilgili can sıkıcı iddialar gündeme gelirken Samsun'da bir şaibe ve yolsuzluk olmadığını” savunan Demir’e büyük tepki var.
vs vs vs .........Bu sıralama boyle uzarda uzar...

Özellıkle egıtım alanında en buyuk kadrolasmayı yapılmaktadır verılen ornegın tam tersıne..Ayrıca kamu gorevlılerını baskı altına alaraktanda ekmegıne yag surmektedır..

Ve son olarakta odul alan kompozisyon hakkında sorusturma acılmıs 7 ögretmen hakkında..İşte kadrolasma budur

Hurriyet' Alıntı:
Öğretmenlere "Hain Vahdettin" soruşturması

Edirne'nin Keşan ilçesinde bir öğrencinin yazdığı kompozisyonun ödül alması nedeniyle 7 öğretmen hakkında soruşturma açıldı. Öğretmenlerin kaymakamlık soruşturmasına alınmasının nedeni ise ödül alan kompozisyonda padişah Vahdettin için "Hain" ifadesinin kullanılması olduğu belirtildi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 84. yıldönümü nedeniyle ilköğretim okulları arasında açılan kompozisyon yarışmasında, Yekta Baydar İlköğretim Okulu'nun öğrencisi İ.Ö.'nün yazdığı kompozisyon 2. oldu.

İ.Ö.'nün yazdığı kompozisyonda, padişah Vahdettin için "hain" ifadesi yer alıyor. Yerel gazete "Ödül almak istiyorsan ecdadına küfret" başlığı ile kompozisyon yarışmasını haber yaptı.

Gazetenin haberi üzerine Keşan Kaymakamı Abdülkadir Karataş, öğretmenlar hakkında soruşturma başlattı. Kaymakam “Eğer olay anlatıldığı gibiyse hiç hoş olmayan bir durum. Kompozisyonun inceleme komisyonundan nasıl geçtiği konusunda soruşturmamız devam ediyor. Gereken neyse yapılacaktır” diye konuştu.

Kadrolaşma demişti bi arkadaş evet var çatır çatır kadrolaşıyo akp cumhurbaşkanlığınada kendi adamını koydu Hiç bi akplide yok efendim öyle değil demesin Abdullah gül Tayyipin sözünden çıkmaz bunu oda tayyipte ona oy veren halkta çok ama çok iyi biliyorrr bu konu hakkında napabilirsin Halk seçmiş Halk onaylamış o insanları
Halkımı değiştirelim napalım sizin için (=

Edit=Osmanlı sultanları hakkında arkadaşın vermiş olduğu pek çok isim gerçeği yansıtmaktadır aralarında yanlış olanlarıda mevcuttur ama yüzdeye vurulduğu zaman arkadaşın bahsettiği olay %70 gerçektir Burda işin komik tarafı 3 Kıtaya hükmetmiş bu padişahların bu yola neden başvurduklarını araştırma gereğini duymadan Kendine pay çıkarması ve dahada ötesi Fatih gibi Sultanları Değil Kendini Türk olarak Lanse etmesidir Böyle durumlarda bu kadar küçülmemek için
Ne buyurmuştu rabbimiz ilk ayet-i Celilede
İKRA

Eee o zaman yanı gıbı bı soru olusuyor kafamda =) Akpnın kadrolastıgı Hasan beyin tam zıttı bı sekılde genel tarafındanda kabul edılıyor..Halk oyle ıstemıstır boyle ıstemıstır bilinmez ortada gercekler vardır..

Osmanlı padısahlarının 3-5 esleri olurdu istisnai durum varmıdır bılmıyorum ama esas olanları Turk gerıye kalan cariyeleri ise yabancı uyruklu secılırlerdı..Bunun sebebıde Osmanlının cok uluslu bı devlet olması ve dıger devletlerın ust duzeydekı seckın kısılerden kendılerıne es edınmelerı, Osmanlıyı onemlı bı yer sahıbı edıyor ve dıger devletlerce saygın olarak karsılanıyordu.
Ornek olarakta yıne yanılmıyorsam ılk zamanlarda sadece Osmanlı padısahlarından bırısıne kız verdıgı ıcın bilmem ne devlet kızının yanında hedıye olaraktanda Osmanlıya topraklarından hedıye edıyordu..
Devsırmelerın Osmanlıya kattıklarıda ayrı bı konu zaten..Mimar Sinanından, Sokulluya kadar vs ..

Sonuca gelıcek olursak genel anlamdada yıne Osmanlı padısahlıgına gelen kısıler,padisahların Turk eslerınden degıl genel anlamda yabancı uyruklu cariyelerden gelmekteydı..Ama tamamıyle Turk kulturuyle yetıstırıldıklerı ıcın doguslarından ıtıbaren bunun soyları gfarklıdrı denılmesıne etkısı ne kadardır bılınemez ama bı gercek var kı yabancı uyruklu eslerden gelen padısahlar Osmanlıda yer almıslardır..Soy korumaya gıtselerdı belkı bu kadar gelısemez ve yuz yıllarca belkıde herkese hukmedemeyebılırlerdı...Ama kesın bısey var kı her ıkı sekıldede Osmanlı yenı cagı yakalayamadı ve gerıleme surecıne gırdı, son buldu..

Osmanlıcıların ıse Ataturk karsısındakı Vahdettın hayranlıgı normal olarak karsılanmalıdır..Cunku onların ecdadı Vahdettıne kadar olan kısmı kapsar =)

Osmanlı mı Türk'tü?

Tabiiki ecdadımız Osmanlı topraklarında yaşadı Osmanlıyı oluşturan unsurların içinde sayılabili.Bu anlamıyla ecdadımız Osmanlıydı denilebilir ama sadece Osmanlı tebasıydı.

Bugün bize ''milli geçmişimiz'' diye öğretilen Osmanlı, gerçekte kozmopolit bir devleti ifade etmektedir. Kuşkusuz milli olmak tek başına bir erdem değil. Üstelik Osmanlı'nın gayri milli niteliği de, milletlerin henüz oluşmadığı bir zamanda kendi başına kötü veya iyi bir meziyet değil. Ancak Osmanlı üzerinden bunca çok ''milli'' böbürlenmeye gidildiği günümüz koşullarında, Osmanlı'nın gayri milli niteliğinin altını çizmek zorunludur.

Osmanlı tarihi ile Türk tarihi arasında kurulacak ilişki, Osmanlının Türkmenlerce kurulmuş olması ve Osmanlının egemenlik kurduğu toprakların bir kısmının bugün Türkiye'nin kurulu olduğu topraklar olmasından ibarettir. Bunun dışında Türkler'in tarihi, Osmanlı'ların tarihinden çok Akkoyunluların, Karamanoğullarının, Safevilerin ve tabii Baba İlyas'ların, Şeyh Bedrettin'lerin, Pir Sultan'ların tarihi olabilir. Durum buyken Osmanlı'nın Türkmen Safevilerle savaşı, Türklerin ''İran-Acem-Şii'' devletiyle savaşı olarak öğretilebiliyor hâlâ!

Türkmenler hiçbir zaman kendilerini Osmanlı saymamışlar. Tabii Osmanlı da hiçbir zaman Türkmenleri kendinden saymamıştır. Anadolu'nun Türkmen halkı için Osmanlı; ''Osmanlı hanedanına, sarayda yaşayanlara, Osmanlı idare teşkilatına mensup, Osmanlı idare teşkilatında görevli, kentlerde yaşayıp bu devletin çeşitli alanlarında hizmetinde olan kişilere verilen addır'' (Z. Sarıhan).
Halk, özellikle de Türkmen halkı, kendi kimliğini Sarayda oluşturulan Arap, Acem ve Bizans melezi kimlikte değil, Baba İshak'ta, Yunus Emre'de, Hacı Bektaş'ta, Pir Sultan Abdal'da, Nasrettin Hoca'da, Şeyh Bedrettin'de, Köroğlu'nda, Karacaoğlan'da, Dadaloğlu'nda bulmuş; daha doğrusu bunlar, onun siyasal önderi ve kahramanları, ozanları, mizahçıları, düşünürleri ve insancıl yüzü olarak tarihte yer almışlardır.
Oysa Osmanlı egemen Yunus Emre yolunda yürüyenlere, bizzat Şeyhülislam Ebussuud Efendinin fetvasıyla ''ölüm'' emri vermiştir.

Türkmen deyişinde olduğu gibi halk için Osmanlı; ''Şalvarı şaltak Osmanlı / Eğeri kaltak Osmanlı / Ekende yok biçende yok / Yemede ortak OsmanlI'' olmuştur (F. Sümer).

Dadaloğlu gibi direnme gücünü bulmuş olanlar için ise, kurtulunması gereken bir düşmandır Osmanlı; ''Belimizde kılıcımız kirmani / Taşı deler mızrağımın temreni / Hakkımızda devlet etmiş fermanı / Ferman padişahın dağlar bizimdir.''

Osmanlı'ya kapılanmak isteyen Türkmenlerin çizdiği tablo ise, Mesihi'nin dizelerinde, Osmanlı mekanında Türk'e yer olmadığının bir ifadesidir: ''Mesihi gökten insen yer yok / Yüri var gel Arabdan ya Acemden.''

Osmanlı'nın Türk'e bakışı da alabildiğine aşağılayıcıdır. Osmanlı bürokrasisinin en gözde iki ismi bu bakış açısını şöyle yansıtır:

Hoca Sadeddin Efendi, ''Başına tac aldı çıktı ol pelid / İtdi bi-idrak etrakı mürid'' (yani Şah İsmail'i kastederek, bir alçak başına taç alıp çıktı / idraksiz Türkler etrafında mürid oldular) derken, Koçi Bey, Yeniçerinin ''bozulmasını'' , Ocak'a ''Harem-i Hümayun'a hilaf-ı kanun Türk ve Yörük ve Çingane ve Yahudi ve bi-din, bi-mezhep nice kallaş ve ayyaş...'' (yani kanun yasak etmesine rağmen Türk, Yörük, Çingene ve Yahudi dinsiz, mezhepsiz, kalleş ve ayyaş) girişiyle açıklayarak, Osmanlı resmi siyasetinin Türkmen'e bakış açısını ortaya koyar.

Adli mahlasıyla şiir yazan padişah II. Beyazıt'ın,

''Değme etrak ne bilsin gam-ı aşkı Adli

Sırr-ı aşk anlamaya hallice idrak gerek''

Türkçesiyle, ''Türkler ne anlar aşktan Adli / Aşkın sırrını anlamaya epeyce akıl gerek'' diyerek, aynı bakışı yansıtmaktadır.

Bir diğer örneğimiz Osmanlı Divan edebiyatının en seçkinlerinden Baki'ye ait; okullarda çocuklarımıza ''en büyük Türk atalarından'' diye tanıtılan Kanuni'ye sunduğu şiirinde;

''Her tac olmaz fahr-u fena ehline sertac

Türk ehlinüney hace biraz başı kabadır'' der.

Yani, ''her taç yoksulluk ve yokluk ehline baştacı olmaz. Ey hoca Türk toplumundan olanın başı kabadır, sultan olma yeteneğinden yoksundur'' demektedir.

Geçmişine böylesi yabancılaşan bir sarayın kültürel olarak da geçmişini sürdürmesi düşünülemezdi. ''Saray'da anadili Türkçe olan pek az insan bulunması'' (P. Mansen) bir yana, kullanılan resmi dil de, her ne kadar Türkçe temeli üzerinden yükseliyorsa da, Farsça ve Arapça kelimeler ve asıl önemlisi bu dillerin gramerinden türetilmiş Osmanlıcaydı. Osmanlı kurumlaştıkça, halk ile Saray arasındaki uçurum, kendini dilde de göstermek üzere derinleşiyordu. Aşık Paşazade'nin de belirttiği gibi, Osmanlı'da;

''Türk diline kimesne bakmaz idi

Türklere hergiz gönül akmaz idi

Türk dahi bilmez idi bu dilleri''

Dildeki bu yabancılaşmada kendini gösteren Osmanlılık, aynı zamanda bu yeni kırma diliyle halkı aşağılayan bir egemenliğin de oluşturucusuydu.
Bu çerçevede ''Türk'' kelimesinin resmi görevlilerin rapor ve yazılarında genellikle aşağılama ve küçümseme ifadeleri olarak kullanıldığı gerçeği de çarpıcıdır: İbn-i Kemal, Naima, Hoca Saadettin Efendi , vb. aynı zamanda şeyhülislam, vezir gibi yüksek görevler de yapan, Osmanlının resmi tarihinin de yazıcıları olanların kaleminde Türkler (ve Kürtler); 'Türk-ü sütürk' (azgın Türk), 'Türk- bed lika' (çirkin yüzlü Türk), 'Etrak-ı bi idrak' (anlayışsız-akılsız Türkler), 'Nadan Türk' (kaba, cahil Türk), 'Eşirra-Etrük' (şerli, çok kötü Türkler), Kızılbaş-ı evbaş (kızılbaş rezili), Etrak-i na-pak (pis, murdar Türkler), Ekrad-ı bi akl u din , cemaat-ı kallaş (akılsız ve dinsiz Kürtler, kalleş cemaat), vb...

Tüm bu ifadelerden Türk düşmanlığını çıkarmamak lazım kuşkusuz. Ancak egemen sınıf olan devşirme kapıkulu ve Saray'ın halka, dolayısıyla başta Türk olmak üzere Anadolu halkına karşı aşağılayıcı bakış açısının bir dışavurumudur.

TÜRK KİMLİĞİ OSMANLI DA DEĞİL ATATÜRK'ÜN KURDUĞU TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE ANLAM KAZANMIŞ VE ATATÜRK TARAFINDAN LAYIK OLDUĞU YERE GETİRİLMİŞTİR.LÜTFEN ARTIK BUNUN DEĞERİNİ VE ANLAMINI BİLELİM...

sedapınar yazını elimden gelse forumun girişine koymak isterdim açıkçası..=)

sedapınar kardeşim yazın mükemmel olmuş.. gerçeği bilmeyenler, ecdadının Türk değil de Osmanlı olduğunu söyleyenler okusunda ibret alsınlar.... Çok teşekkürler bu yazı için...Chamur'un dediği gibi ana sayfaya koymak lazım bu yazıyı...

Ben sana duygu sömürüsü yapma hain diyosan nedenlerini say diyorumki varsa bi bildiğin zikrinden evvel fikrini tartşalım ama sen Osmanlının soyağacını sayarak Vahdettin Hanı hain ilan etmeyi becerebileceğini düşünmek gibi acaip bi olaya dalmışsın

Herneyse Aslını inkar edenin diye başlayıp ilginç kelimelerin birleşimiyle oluşan devrik bi cümle vardı O cümledeki virgül kadar bilgi sahibi olduğunu kanıtlada c/p yapmadan vahdettin hakkında ne biliyosunda hain diyosun bi açıkla desem
Çokmu zor yerden elmiş olurum (=

benim "HAİN Vahdettin" hakkında söyleyebilceğim şudur:

-Milli mücadeleye karşı çıkmış olan "padişah nüsvettesi" vatan hainidir!
-Atatürk hakkında idam kararı verdiren bir "padişah nüsvettesi" vatan hainidir!
-İngiliz gemisiyle İstanbul'dan kaçmış olan "padişah nüsvettesi" haindir!

bu padişahı "ecdadı" olarak savunan ne yoldadır ona da siz kendiniz karar verin!

Vahdettin'in bu vatana bu millete ne gibi hizmetleri(?!?!??!?!?!) olmuş???
bi açıklasan da (C/P yapmadan) bizde BİLGİ SAHİBİ OLSAK?

[/B]

Atatürke kurtuluş savaşını başlatması için gereken izini kim vermiştir iyi araştırmak gerekir öyle bir padişahki Önüne gelen isimlerden Mustafa Kemali seçiyor yanındaki dalkavuklar Mustafa Kemal Cumhuriyetçidir saltanatınızı yıkar diyor Vahdettin han
Vatan ve millet tehlikede. Vatanım kurtulsun da kim neyi kurarsa kursun. Getirin Mustafa Kemal'i diye cevap veriyor..!!

Milli mücadeleye karşı çıkmak istese o emir vermese Hangi Allah'ın kulu Osmanlı hazinesine el uzatmaya cürret edebilirdi 40 bin altının Kurtuluş savaşına destek amaçlı Mustafa Kemale teslim edildiğini tarihçiler belgeleriyle ortaya koymaktayken Hangi ihanet hangi vatan hainliği Hangi belgeler miş miş muş gazeteleri harici hangi tarih hangi belge
Hiyanet edeceği bir ülkede bütün mal varlığını bırakırmı bir padişah
O padişahki ölümünden sonra mezarına bile haciz gelmiştir neden Ülkenin bir tek kuruşuna dokunmadığı için Eğerki Osmanlı hazinesinden bir tek kaşıkçı elmasını alsa yanında giderken Krallar gibi yaşamaya devam ederdi
O zamanda hain diyenler büyük adam diye dalkavukluk etmeye başlardıki Materyalist felsefe üzerine yetişmiş bi gençlikten daha ötesini beklemem..

Özünü hayko cepkinlerde yitirmekte olan bir ulusun gençliğinin olayları yüzeysel kulaktan duyma bilgilerle ele alıp Bir Osmanlı Padişahı hakkında yalan yanlış iftiralarda bulunması şaşırtıcı olmasada son derece üzücüdür

Osmanlı padişahıda olsa Peygamber değildir Hataları mevcuttur Lakin bunu Hainlik olarak lanse etmek..!!!

Bir diğer nokta Sedatpınar
80 yıllık dışa bağımlı hale gelmiş yada getirilmiş Cumhuriyeti
600 yıl 3 Kıtaya hükmetmiş Osmanlı'yla kıyaslamak
En azından yukardaki kelimelerin matematiksel içeriğini kavrayabilen kişiler için Çokta ilginç olsa gerek
Türkler Kimliğini Bir çağı açıp bir çağı kapadıkları Dönemlerde bulamamıştı siz bulmuşsunuz Allah razı olsun Fatihler Kanuniler boşuna uğraşmış(=

incubus
mış muş gazeteleri sana göre hürriyet milliyet radikal cumhuriyetse,
bana göre de vakit yeni şafak zaman milli gazete vb.dir

bir belge sunuyorum dikkatle okumanı tavsiye ederim

Kuvay-ı Milliye ye destek verdiğini iddia ettiğin padişahın fermanı bu!
Atatürk'ü destekleyen adamın(?!?) fermanı bu!

Atatürk Hakkında Vahdettin Tarafından Verilen İdam Fermanı

Dosya Tasnifi

Harbiye-Divan-ı Harp

DOSYA No : 70

Harbiye Nezareti

Adliye-i Askeriye Dairesi

Şube :

Adet : 705
PADİŞAH BUYRUĞU

Mehmet Vahidüddin

ONAY

“Kuvayı Milliye adı altında çıkardıkları fitne ve fesatla, anayasaya aykırı olarak halktan zorla para toplamak, asker almak, bunun aksine hareket edenlere işkence ve eziyet ederek şehirleri yakıp yıkmaya kalkışmak suretiyle iç güvenliği bozanların tertipçisi oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, Üçüncü Ordu Müfettişliğinden alınarak askerlik mesleğinden çıkartılmış bulunan Selanikli Mustafa Kemal Efendi, Eski yirmi yedinci fırka kumandanı miralaylıktan emekli İstanbullu Kara Vasıf Bey, Eski yirminci kolordu kumandanı Mirliva Salacaklı Fuat Paşa ile Eski Vaşington elçisi ve Ankara milletvekili Midillili Alfred Rüstem ve sıhhiye eski müdürü İstanbullu Doktor Adnan Bey ile Üniversite Batı Edebiyatı eski öğretmeni Halide Edip Hanımın, ayrıntıları 11 Mayıs 1336 (1920) tarihli ve 20 numaralı karar tutanağında yazılı olduğu üzre, Mülkiye Ceza Kanunu’nun kırk beşinci maddesinin birinci fıkrası delaletiyle elli beşinci maddesinin dördüncü fıkrası ve elli altıncı maddesi uyarınca, sahip oldukları askeri ve mülki rütbe ve nişanlarla, her türlü resmi ünvanlarının kaldırılmasına ve idamlarına, halen firarda bulunmaları dolayısıyla kanun hükümleri gereğince mallarının haczedilerek, usulüne göre idare ettirilmesine dair İstanbul bir numaralı sıkıyönetim mahkemesi tarafından gıyaben verilen hüküm ve karar, ele geçirildiklerinde tekrar yargılanmak üzere tasdik edilmiştir.

Bu Padişah Buyruğu’nu yürütmeye Harbiye Nazırı görevlidir.
24 Mayıs 1336 (1920)

Sadrazam ve Harbiye Nazırı Vekili
Damad Ferid​

kaynak:http://tr.wikisource.org/wiki/Atatürk_Hakkında_Vahdettin_Tarafından_Verilen_İdam_Fermanı

BU HANİLİK DEĞİLDİR DE NEDİR?

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2334847' Alıntı:

BU HANİLİK DEĞİLDİR DE NEDİR?

Bu sap ile samanı birbirine karıştırmaktır
İkinci meşrutiyetten sonra padişahların Fetva verme yetkisi bulunmaktamıydı (=
Damat feritin hükümette olduğunu ve bu belge de bütün yetkinin Hükümette yani kahramanınız Damat ferit adlı insan müsvettesinde bulunduğunu anlayabilmek için bir nebze tarih okumak gerekir

Bu sap ile samanı birbirine karıştırmaktır
İkinci meşrutiyetten sonra padişahların Fetva verme yetkisi bulunmaktamıydı (=
Damat feritin hükümette olduğunu ve bu belge de bütün yetkinin Hükümette yani kahramanınız Damat ferit adlı insan müsvettesinde bulunduğunu anlayabilmek için bir nebze tarih okumak gerekir
*******************************..!!

bir belge sunda söylediklerinin dayanağı olsun
Ben iddamın belgesini verdim(bunu da uydurmadım) okumak veya anlamak istemiyor olabilirsin bu senin tercihindir saygı duyarım

ancak güneş balçıkla sıvanmaz;

Ülke toprakların yabancıların kontrolüne geçmesi karşısında önce sus-pus kalmış sonra eyvallah çekmiş birisi hain değildir de nedir?

Milli mücadeleye karşı olan bir "padişah nüsvettesi" hain değildir de nedir(Mustafa Kemal İstanbul'dan ordu müfettişi olarak Samsun'a gönderildi -Yabancıların padişaha emriyle- Vatanı milleti kurtar diye göndermedi kimse onu,tarihi çarpıtmayın)

neyse
Benim ecdadım vatanına milletine hizmet etmiş olandır.Kişiliği ve yaptıkları şaibeli olan değildir.Ultra-ümmetçi bir yaklaşıma sahip olmadığım için, sırf etiketi "Osmanlı padişahı" diye Vahdettin'e ecdad demek zorunda hissetmiyorum kendimi.
Resmi tarihi kabul etmeme ve çarpıtma geleneğine kapılmak komiktir.
(daha önce bir grup yobaz tarafından şehit edilen Kubilay'ın aslında şehit olmadığını söylemen kadar komiktir)

"İcraatları vatan aleyihnde olan" ecdadınla gurur duyabilirsin, kişisel tercihindir ve burası beni hiç ilgilendirmez.(ama bu yalana kaç kişi daha inanır onu merak ederim)
Gerçekliğini kanıtlayamadığın ve kulaktan dolma bilgilerle hain olmadığını savunmaya çalıştığın ecdadına ve özellikle de sana teşekkür etmek lazım,çünkü; içimizde varolan,yıkılma dönemindeki Osmanlı'ya ve dönemin devlet adamlarına olan süper-sadakat(?!?), bu sayede ayakta kalıyor.Osmanlı padişahı vatan bile sattıysa doğrudur, saçma bile gelse olsun,yeter ki sadakati(biatı) gösterelim.Mantıkla çeliştiği için bunlara katılmam söz konusu değil tabi...

son söz:
Türk milletinin ecdadı bellidir."Vatan aleyhine çalışmış hainden" ecdad olmaz.

2, Meşrutiyetten sonra Padişahın durumu gerçi ilkokul kitaplarında bile kolayca bulunabilen bir belgedir bu ama atlamış olma ihtimalini varsayarak veriyorum
Padişahın hukukî statüsündeki değişiklikler:
Kanunu Esaside yapıları tadilâtın en mühim
gayesi Padişahın selâhiyetlerini tahdit eylemekti. Gerçi Padişaha gene geniş im­
tiyaz ve selâhiyetler tanınıyordu. Ancak aşağıda görüleceği üzere bu selâhiyet-
ler artık gayri mes'ul olan Padişah tarafından değil, mes'ul hükümet tarafındar
istimal edilecektir (7). Böylece Kanunu Esasi, Padişahın ''nefsi hümayununun
kudsiyetini" ilân etmekle beraber bu kudsiyetin millî hakimiyetin icrasına mües­
sir olmamasını temin ediyordu.

Kahramanınız Damatçık paşa idam konudundaki yetkinin sahibesidir(=

Bir diğer nokta Hain ecdadınız gibi kelimeler etmekten uzaklaşsan kendi adına olumlu bir iş yapmış olursun Türk'ün ecdadı bellidir..!!!

Ayrıyetten tekrarında vahdettin hain diye inleyeceksen önce meşrutiyet konusunu tekrar oku sonra idam kararını verme yetkisi kimde o dönemde iyi araştırmak gerekir
Tarihi çarpıtmak konusuna gelince bu kadar çarpıtılmış bir tarih varken bizim çarpıtmamız abes kaçar

Vahdettin kahraman demek ne derece yanlış olursa Hain demek 10 misli yanlıştır Bide bunu kalkıp atatürk arşıtı olarak lanse etmeye çalışmak Tarihi çarpıtmak daha açık bir dille Geçmişe Tarihe ihanettir..!!

Lutfen satasmalardan kacınalım..İlgili yerler silinmistir.Konu dahada cok siyasetten bagımsız bı sekılde Osmanlı soyu nedıre kayarsa bolum dısında tartısma olur..
Konunun bu bolumde kalmasının nedenı ılk mesajdakı AKP kadrolasma/kadrolasmama olayına degindiginden dolayıdır..

Konu akpnin kadrolaşması ise baştada belirttiğim gibi akp çatır çatır kadrolaşıyor
Chp olsa oda kadrolaşırdı şüphesiz önüne geçilmez ama bu soruşturmanın başlatılabilmesi için kadrolaşmaya gerek varmı ben buna gerek olduğunu düşünmüyorum

Geri