Dokuz Canlı XP

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

2gv7bed.jpg

Dokuz canlı XP

Windows XP yaşıyor!

MS Ocak ayında tarih olması beklenen XP'nin ömrünü yine uzattı. Bu uzatmaların ardında ne yatıyor?

XP'nin ömrü uzadı!

Aslında Windows XP'nin satışta kalacağı süre ilk defa uzatılmıyor. Microsoft ilk olarak Windows XP'yi Şubat 2008'e kadar satışta tutacağını açıklamıştı. Eylül 2007'de ise bu süreyi Haziran 2008'e kadar uzatmıştı. Nisan 2008'de yaptığı açıklamayla süre 4 ay daha uzatmıştı. Ardından süre 7 ay daha uzatılarak Ocak 2009'a çekildi. Ve XP'den bir türlü vazgeçemeyen Microsoft, şimdi de popüler işletim sisteminin ömrüne 4 ay daha ekleyerek son satış tarihinin 30 Mayıs 2009 olacağını açıkladı.

Bu süre uzatmalarının başlıca sebebi, PC üreticilerinin uygun fiyatla sattıkları bilgisayarların Vista çalıştırabilecek donanım gereksinimlerini sağlayamaması. Bu durum, doğal olarak Linux yüklü sistemlerin piyasada cirit atmasına neden olabiliyor. Üreticiler bu bilgisayarları Windows XP işletim sistemi yüklü olarak pazarlıyorlar ama Microsoft XP satışını durdurduktan sonra düşük bütçelere hitap eden bu bilgisayarların da satışı devam edemeyecek.

Bu uzatmayla birlikte Windows XP, 89 ay satışta kalarak önemli bir başarıya imza atmış oluyor. Bakalım önümüzdeki aylarda yeni bir uzatma daha gelecek mi? Eğer Microsoft Windows 7'nin piyasaya çıkış tarihine kadar XP'yi öldürmezse de hiç kimse şaşırmasın...

Windows-un-Tarihcesi İzlemek İçin Tıkla

Kaynak

Bill Gates işini bilir...Yaptığı yardımların haddi hesabı yok (?)...

En güzeL xp ama vista daha pek oturmadı açıklar hatalar hala mevcut

Microsoft windows xp den vazgeçemiyor anlaşılan ;

Daha düşük bütçelere hitap eden yani uygun fiyatla belli bir kapasite ile satılan donanımların performans
olarak vistayı kaldıramamasının da windows xp nin satış ömrünün süresinin uzatılmasında büyük bir rölü olduğu kesin.

Bakalım önümüzdeki aylarda yeni bir uzatma daha gelecek mi ?

Sorusuna ben geleceğini düşünüyorum haberde denildiği gibi Microsot Windows 7'nin piyasaya çıkış tarihine kadar XP'yi öldürmezse
de hiç şaşırmam doğrusu çünkü piyasa da tam oturmuş stabil çalışan bir xp hala çoğu son kullanıcı tarafından gözde tutuluyor.

2010 Yılına Kadar Xp deyim :D

Vista nın başına windows me nin başına gelen geldi.

adam gibi bilgisayarın varsa vista gibi kalitelisi yok.dx10 vs ıvır zıvır özellikleriyle xpden üstün.ama türkiye şartlarında vista kalitesini kaldırabilecek pc azınlıkta.pcleri inte girmek için kullanıyor çoğu insan ki xp internet için yeterde artar bile ;)

Xp Den VazgeÇebİleceĞİmİ Aklim Almiyor .
Benİm İhtİyaÇlarimi Fazlasiyla KarŞiliyor .
SaĞolasin Xp
SaĞolasin Gates

Ben xp den vazgeçeli bir yıldan fazla oldu performans olarak vistadan gayet memnunum hatta yakında vistayıda bırakıp windows seven'a geçiçem
: ) ama xp den vazgeçemeyenleri de anlayışla karşılıyorum stabil oturmuş bir çok donanım için yeterli performansa sahip güzel bir işletim sistemi xp.

Aslında xp de lüzumsuz bir işletim sistemi sonuçta windows 2000 varken xp den ayrı bir işletim sistemi olarak bile söz etmek güç.
windows 2000 in makyajlı hali xp ancak pazarlama taktiği gereği windows 2000 in ömrü kısa tutuldu.

Size şukadarını söyleyim Vista aşırı güvenlik ve karmaşık arayüzü nedeniye hiçkimse tarafından hoş karşılanmadı

aldıkları pc lerin vista cd sini kaldırıp yerine xp pro kuruyorlar

vista için yeterli destek hala yok linüx bile şu anda vistadan daha çok cazip

vista kendisini kendi kullanıcısından koruyan tek işletim sistemi :D

Geri