'Dini nikaha gerek yok'

Benim gözümde kadın ve erkek eşittir.... Müslümanda eşittir hrıstiyanda eşittir.....
Ben insana diniyle deil , nefsiyle , insanlığıyla , hoşgörüsüyle allah ın yarattığı bir mahluk olarak , o açıyla bakarım...
Gerekli cevaplar beni tatmin etmedi.. Bu konu hakkında da yorum yapmıyorum artık...

İkidir yorum yapmıyorum diyorsun da ...

Din bence sence ile olmaz , ben kadınla erkek eşit değil gibi birşey mi dedim ?
Ben kadının yapısı ile erkeğinki bir değil diyorum bundan kaynaklanıyor

Allah u Teala buyuruyor :
"Muhakkakki ben insanların bana tapmalarını istemeseydim kadınlar erkeklere tapardı"

eğer erkeksen ve hele de kız kardeşin varsa annenin ikiniz arasındaki yaklaşımını daha yakından incelemeni tavsiye ederim ...
sözlerimden kadınları aşağıladığım filan çıkarılmasın iki cinsinde birbirine üstün özellikleri mevcuttur

Benim gözümde kadın ve erkek eşittir.... Müslümanda eşittir hrıstiyanda eşittir.....
Ben insana diniyle deil , nefsiyle , insanlığıyla , hoşgörüsüyle allah ın yarattığı bir mahluk olarak , o açıyla bakarım...
Gerekli cevaplar beni tatmin etmedi.. Bu konu hakkında da yorum yapmıyorum artık...

sizede bişey diyeyim kardeşim eşitlik denklikle alalkalı bir şey ..kdın ve erkek eşit değildir..kardeşim kadın şefkat ve annalik yaratıcı duygusyla yaratılmıştşr.. erkek savunma ve koruma güdüleri il donatılmıştır. kadın daha nazik güzel ve aciz yaradılmıştır. erkek biras daha kaba daha sert ve dayanıklı yaratılmıştır....yani diyeceğim elmanın yarısı armudun yarsına denk olmas sadece bu iki farklı özellik birbirleri ile yaşamak zorunda olan insan ırkının donatılmış hali dediğim gibi yaşama ve üreme gibi fonksiyonalrı yerine getirebilmeleri adına rabbimin tasarrufudur....Bi erkek bile diğer erkeğe eşit değildir nasıl kadın erkeğe yada erkek kadına dednk ve eşit olsun

sizede bişey diyeyim kardeşim eşitlik denklikle alalkalı bir şey ..kdın ve erkek eşit değildir..kardeşim kadın şefkat ve annalik yaratıcı duygusyla yaratılmıştşr.. erkek savunma ve koruma güdüleri il donatılmıştır. kadın daha nazik güzel ve aciz yaradılmıştır. erkek biras daha kaba daha sert ve dayanıklı yaratılmıştır....yani diyeceğim elmanın yarısı armudun yarsına denk olmas sadece bu iki farklı özellik birbirleri ile yaşamak zorunda olan insan ırkının donatılmış hali dediğim gibi yaşama ve üreme gibi fonksiyonalrı yerine getirebilmeleri adına rabbimin tasarrufudur....Bi erkek bile diğer erkeğe eşit değildir nasıl kadın erkeğe yada erkek kadına dednk ve eşit olsun

arkadaşım .. kadın ve erkek sana göre eşit deildir.... sizin eşitlikten anladığınız olay , kuvvet farkı yada vucuttaki uzuvlar...
benim eşitlikten anladığım akıl.... bağımsızlık .. hürriyet ....

10 yaşımdaki yeğenimle özdeş cümleler kuruyorsun , ya yeğenim çok zeki ya da sen çok zekisin (!)

Herkes görüşünü yapsın çekiLsin birbirinize cevap hakkı doğuracak şekiLde alıntı yaparak mesajlar yazmayın..

müslüman kardeşlerim islamı anlayarak yaşamak gerekir diye düşünüyorum, fakat yorumların çoğu ezbere yaşadığımızı gösteriyor neyi neden yaptığımızı anlamıyor bilmiyor gibi bir durum var ben gerçektende günümüzde imam nikahının mecburi olmadığını düşünüyorum çünkü islamla ilgili olan imam nikahının, dini nikahın neden hangi maksatla yapıldığını, yani bu konuda islamın amacını anlıyor ve biliyorum. ülkelerin ve coğrafyaların iktidarların çok değşken olduğu teknoloji ve iletişimin çok ilkel olduğu toplumlar zamanında dini nikahın amacı insanların insan olmalarından kaynaklanan zayıflıklarından dolayı zarar görmesini engellemek toplumda birlik ve düzene katkı sağlamaktır geçmiş zamanlara baktığımızda insanların canı gönülden inandıkları ve uyguladıkları tek kanun din idi o yüzden bazı yaptırımlar din üzerinden yapılması gerekiyordu allah bu doğrultuda kur-an ı kerim de dini nikahtan bahsetmiş insanoğlunun mutlu bir toplum sağlayabilmesi için dini nikahı mecbur kılmıştı fakat günümüzde dinden çok daha yaptırımlı olan devletler ve bu devletlerin kanunları vardır bu kanunda nikah konusunda dinin çok çok üstünde art niyetlere kapalı kurallar içerir o yüzden resmi nikah dini nikahtan çok daha kalıcı ve geçerlidir özellikle kadınlar açısından onların insani haklarının korunması açısından. dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalıştım dini nikah örf adetlerimizin kültürümüzün ve en önemlisi dinimizin bekası açısından yapılmalıdır fakat yapılmazsa da zina piç çocuklar gibi farklı konuları ilgilendiren şeyler asla olmaz.

Bu konu hakkında daha önce hiç düşünmemiştim, şimdi dini nikah olunca ne oluyor dini nikah olmayınca ne oluyor ? Fark nee?

dini nikahsız olunca , anası hristiyan olan ve fatih sultan mehmedin durumu ne oluyor?

bin yıllık bir düşünceyi ailmelerin özelikle belirttigi bir şeyi sen iki kuruşluk aklınlamı red ediyosun canan hanım ulen keşke öyle bir şansım olsa nikahıma senide çagırırdım ve ben fatihayı okurken geberseydin bende ne kadar rahatlardım dini nikahta kıyacam resmide dini nikah şart abi

Fatih Sultan Mehmet in ve diğer padişahların senden benden farkı yok , çünkü dini nikahlı eşlerden doğmuşlardır , Bazı alimler resmi nikah dini nikah yerine de geçer diyorlar
Ama nikah yoksa çocuk gayrimesru yolla kazanılırsa piç olur , islam alimleri böyle bir çocuğun ilerde bozguncu olacağını söyler...

Geri